Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
içiyorum yaww malesef dünm gü nboyunca ilk sigaramı saat 20 de içtim :) bir an heveslendim sonra ine dayanamadım...ama kafaya takmış durumdayım yabletv.s ne varsa almayı düşüüyorum sigarayı bırakabilmek için....Allah yardımcım olsun tabi tüm bırakmak isteyenlerin....

bir kaç ayda bir, bara konsere falan gidersek orada biranın yanında bir iki tane tüttürürüm.. Ortamdan çıkınca sağlıklı yaşama kaldığı yerden devamthums:

ilk defa 2 ayı geçtim, be benim için bir rekor bu sefer oldu galiba :=) sigarayı bırakınca ilk 1 ay tükettiğim şekerin haddi hesabı yoktu bana 1 ayda 2 kg ye mal oldu sonra o gazla glikoz ve fruktozuda bıraktım, hayat çok çekilmez oldu ama kendime güvenim geldi.. şekeri bırakmak benim için sigaradan yada diğer maddelerden çok daha zor.. fruktoza genel sağlık için başladım tekrar günde 1 avuç erik kiraz yada 1 dilim karpuz falan.. ama yıllardır günde 3-4 gofret-topkek-büskvi yemek benim normalimdi şimdi şekeri bırakmanın sigaradan daha fazla koyduğunu görüyorum ve sigarayı çok zor bırakan biriyim hatta hala 5-6 ay geçmeden bıraktım demeye çekiniyorum......

İlk sayfada okuduğum yazıya baktığımda bende aynı şeyleri yaşadım..Belki kız arkadaşımdan ayrılmadım ama 1 ay ara verdim sigaraya çok büyük etkisini gördüm.Sağolsun ev arkadaşımın dedesi geldi kuvvetli bir kahvaltıdan sonra senle karşılıklı bir sigara içelim dedi..Hayır dedim fakat çok ısrar etti bir sigara yaktım...Ve sonrasını tahmin edersiniz.Tekrar bırakmayı istiyorum fakat en büyük zorluk çevremde herkezin sigara içmesi..Nasıl aşılır bilmiyorum ama iradeye dayanan bu yolculukta başarının sırrını çözemedim..

günde 1 paket sigara içiyorum. her hafta mutlaka sarhoş oluncaya kadar içerim. her yemekte mutlaka kola içerim. çay kahve v.s. zaten su gibi gider. öyle yani.

Allahın izniyle pakette kalan son dal sigaramıda içtikten sonra sigaraya veda diyorum:) çok zor olacak farkındayım ancak başka türlü olmuyor sigaraya verdiğim parayı spor salonuna vericem artık başka türlü olmuyor birazda beyin istiyor yani orda bitiyor umarım başarırım arkadaşlar darısı herkesin tüm bırakmak isteyenlerin başına..(amin desenize yaw:D )

ALLAh yardımcın olsun.. 3 günü atlat yeter,7 aya yakın oldu bende bırakalı =)

sigara bırakılmaz ara verilir. 20 yılda ara versen elbet dönüp dolaşıp buluşacaksın onunla. kusura bakma bu acı bir gerçek :(

Günde 1,5 pakat içerken Mart 2009 da aniden bıraktım ve hiç ağzıma almadım.

Olay tamamen insana artık tiksinme gelmesinde yatıyor.Soluk soluğu kalmalar,leş gibi kokmalar,maddi :) durumlar derken nefret ettim ve bıraktım.Tabi ailedeki kalp hastalık oranının yüksek olması da önemli bir faktör.

Tabi üzerine 1 yılda 7-8 kilo aldım.Olsun kilo verilir ama sigarayı bırakmak zor.

sigara bırakılmaz ara verilir. 20 yılda ara versen elbet dönüp dolaşıp buluşacaksın onunla. kusura bakma bu acı bir gerçek :(

böyle olsa bile bu konu altında ve tam bırakmışken böyle bişey denirmi yaww insaf...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:25 ----------

Günde 1,5 pakat içerken Mart 2009 da aniden bıraktım ve hiç ağzıma almadım.

Olay tamamen insana artık tiksinme gelmesinde yatıyor.Soluk soluğu kalmalar,leş gibi kokmalar,maddi :) durumlar derken nefret ettim ve bıraktım.Tabi ailedeki kalp hastalık oranının yüksek olması da önemli bir faktör.

Tabi üzerine 1 yılda 7-8 kilo aldım.Olsun kilo verilir ama sigarayı bırakmak zor.

helal oolsun sana..darısı aynen benim ve ben gibilerin başına inşallah....

Bugün sabahtan beri sürekli sigara içesim var yani nostop içicem nerdeyse 25 sene olmuş sigara içiyorum bırakma teşebbüsünde bile bulunmadım hayat hiç çekilmez olucak zannediyorum sigarasız ama sporuda bırakmıyorum ne iş anlamadım sanırım böyle gidecek bu.

valla ben birazda spor için bıraktım fazladeğil aslında 7 yıldır kullanıyorum ama 7 olcak nerdeyse.... babam günde 2 paket içerdi zam geldi bir anda abıraktı hiçmi etkilemez krdşm bir insanı ama yok onda herhangi bir etki yaratmadı Allaha şükür..düşünün yaş 60 ve 15 yaşından beri kullanıyomuş :D..darısı tyüm bırakmak isteyenlern başına...

sigaraya başlayan birisinin tamamen bırakması biraz zor.hele bi de içki içiyorsa.bir kaç içmiyorum sonra bigün içmeye gidiyorum,bi kaç saatte 1 paketi bitiriyorum.ama her zaman içmekten iyidir bu.''arkadaş ortamında içilirrr.'' sözü adamı bitiriyor zaten :D

ama bu sporun sigarayı bırakma üzerindeki etkisi bence tartışılamaz.

sigaraya başlayan birisinin tamamen bırakması biraz zor.hele bi de içki içiyorsa.bir kaç içmiyorum sonra bigün içmeye gidiyorum,bi kaç saatte 1 paketi bitiriyorum.ama her zaman içmekten iyidir bu.''arkadaş ortamında içilirrr.'' sözü adamı bitiriyor zaten :D

ama bu sporun sigarayı bırakma üzerindeki etkisi bence tartışılamaz.

arkadaş ortamında içilirrrr:D...haklısın ama bir tek içki ile içme konusunda gerçekten sigara olmadan olmuyor :(..ama dediğin gibi içelimde bir tek içki içtiğimizde içelim kii ben ayda yılda içerim oda olsun artık inşallah dönmek yok...;)

.. iş aşk para sağlık dörtlüsünde aynı anda sorun yaşayıpta sigarayı düşünmemek kolay değil.. bugün 3 ay oldu.. inatla başlamıyorum.. bu düşünce tarzının değişeceğini düşünerek.. bıraktım bırakalı kg aldım.. daha doğrusu veremedim stresim arttı ve daha bişiler daha.... bırakacak olanların şevkini bozmak istemem ama çok pislik birşey insanları gerçekten başlamamaları konusunda uyarmak gerek hayatınıza 1 kere girdiği zaman kullnmasanız bile eskisi gibi olmuyor.. devamlı bir özlem.. işallh geçecek iradeye yüklenmeye devam...

sigarayı 1,5 yıl kadar bırakmış biri olarak siagarayı bırakmanın bana verdiği hazı anlatmak istiyorum.
iradesi zayıf biri olduğumdan sigarayı bırakmam 1 yıl sürdü ama 1 yıl boyunca herzaman aklımda sigarayı bırakmak vardı çok yöntemler denedim ve uydurdum. bütün yöntemlerin hiçde işe yaramadığını bıraktıktan sonra anladım. biri hariç o da "spor" ama onun bile insanın sigarayı bırakma konusunda tek başına bir yararı olmadığını söyleyeyim. Bırakmak isteyen arkadaşlar; sigarayı bırakmanın bir yöntemi bir yolu yok. sigarayı söndürdükten sonra zaten bırakıyorsun. "Tüm mesele birdaha yakmamak." yani demek istediğim böyle bir eylemde bulunmamak olaya aslında bukadar basit. ve içmeden geçirdiğiniz her an hayat o kadar güzel değişmeye başlıyorki, nasıl mı? önce, enerjiniz çoğalamaya başlıyor oksijen alımınız artıyor. mesela daha önce yürüdüğünüz bir yokuşta soluk soluğa kalmanız yerine sanki düz bir yolda yürümüşşünüz gibi rahat hareket ediyorsunuz ve bu olumlu sonuç sürekli artmaya devam ediyor. sonra sigara için geçen zamanın nekadarda çok olduğunu anlıyorsunuz, onu almak, içmek ve içmeyi düşünmek için geçirdiğiniz zamanı geri aldığınıza sevinip ozamanları değerlendiriyorsunuz. bir süre sonra yaşadağınız şehrin havası orman havası gibi kokmaya başlıyor. sigara içtiğiniz elinizin tam özgürlüğünü kazanıyorsunuz. sonra kendinizi farklı hissetmeye başlıyorsunuz. eğer sigarayı bırakalı 3-6 ay kadar geçtiyse, artık içkinizi gönül rahatlığı ile sigarasız içebilirsiniz. tekrar başlama gibi bir korkunuzda olmasın! uzun bir zaman geçtikten sonra bir tane yakmayı düşündüyseniz zaten içemiyecek siniz. içseniz bile sonra miğdeniz bulanmaya başlıyacak ve birdaha yakmak istemiyeceksiniz. diyelimki bir tane daha yaktınız hemde o gün içinde onuda içemiyeceksiniz bi zevk vermiyecek. çünkü birakaç ay önce denedim. tam bir hafta sigaraya tekrar başlamak için uğraştım. bırakması kadar zor. biraz kaçıkça gelicek belki ama sigarayı bırakmayı özledim tekrar denemek istiyorum. şimdi eskisi gibi içiyorum ama yanlızca bırakmak için, bırakmayı hiç düşünmeyen bayinler için söylüyorum "Sigarayla mücadele etmek bile onu içmekten çok daha güzel bir duygu"

Back
Yukarı