29 yaşındayım, 15 yaşından beri içiyordum defalarca bırakmaya çalıştım, azaltarak bırakmayı, pipo içmeyi, puro içmeyi, kısacası biçok yöntemi denedim bırakmak için ama bir türlü başaramadım.
1.5 ay önce bir gece yattığımda son kez düşündüm ve tamam bu sefer bitti dedim. O günden beri içmiyorum ve artık sanırım bıraktım diyebilirim.
14 yıldır hiç bu kadar uzun süre sigaradan uzak kalmamıştım.
İlk 4-5 gün gerçekten büyük bir eziyet olarak geçti benim için, insanın canı bu kadar mı ister. büyük irade gerekiyor gerçekten.
5 günden sonra vücut istemeyi bırakıyor sadece alışkanlık devreye giriyor. alışkanlığın da yok olması 3-4 hafta alıyor. 5. haftadan sonra nadiren aklınıza gelmeye başlıyor ve kendi kendinize ilk 4 günü atlattıysam bu çıtır çerez diyorsunuz zaten 5 dk sonra aklınızdan gitmiş başka bir işle uğraşırken buluyorsunuz kendinizi.
bıraktıktan birkaç hafta sonra ilk baharın gelişiyle sırayla dolaptaki yazlık çamaşırlar çıkmaya başladıkça asıl şoku yaşıyorsunuz. O dolaptaki temiz dediğiniz çamaşırlarınız t-shirtleriniz nasıl sigara kokuyor inanılacak gibi değil.
Meğer iğrenç bir kokuyla geziyormuşuz dışarıda farkında değiliz.
Sigara içen insanlar yanınıza geldikçe farkı daha çok anlıyorsunuz, bir insanın sigara kullanıp kullanmadığını anlamanız için 2 metre kadar yakınınızdan geçmesi yeterli oluyor.
İğrenç kokuyormuşuz eskiden, söylerlerdi de inanmazdım.
Sonuç olarak hala arada bir aklıma gelse de bırakabilmiş olmanın haklı gururu içerisindeyim.