Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
Ben de 20 yaşında üniversitede başladım, 12 yıl içtikten sonra 1,5 yıl önce bıraktım. Sonra aşırı kilo aldım ve spora başladıktan sonra aldığım kiloları fazlasıyla geri verdim şimdi çok rahatım kullanan arkadaşlara bir an önce bırakmalarını tavsiye ederim sağlıcakla kalın...

bende 9 yıldır içiyordum hemen hemen 20 gündür içmiyorum bırakmaya çalışıyorum bazen çok zorlanıyorum ama idare ediyorum. Bide sigara rüyalarıma girmese tam süper olucak:D

bence de sporun her dalında olduğu gibi bu sporu yapanlar da sigaradan uzak durmalılar.
forumda fazla efor sarfedilmediği gibi algılanıp bazılarının sigara kullandığını okudum sanki
fakat gayet de efor sarfediliyor, özellikle de düşük dinlenme sürelerinde veya süpersetlerde

Yani??

Örnek alınmamalı heralde di mi?
Ulu önderimizin de sigaralı bir sürü fotoğrafı var, ama biz onun devrimlerini örnek alarak açtığı yolda neferlik yapıyoruz.

Tabi ki örnek alınmamalı fakat 'sigara içen gerçek sporcu değildir' gibi bi ifade kullanmak çok yanlış.

sigarayı bırakalı 1sene oldu galiba ama ben arada yine içiyorum hani ayda 1kere falandır sigarayı bırakınca 14kilo aldım spor'a basladım ve tamamen bıraktım ayda 1 olayı var oda arkadaşlarımla olursam.Bırakmak isteyenler alışkanlık yapmış oldugu seylerde zorlanır örnek vermek gerekirse ben tek basıma bir yere yürüyorsam cok sigara içerdim yemekten sonra veya uyandıktan hemen sonra bunlar bende alışkanlık olmustu en cok bu zamanlarda zorlandım geri kalan zamanlarda unutması daha kolay oluyor birde kendimi cok kasmadım içmicem diye canım cok isteyince yaktım birtane zamanla kendi basıma hiç istememeye basladım ve bıraktım cok sükür.

Bende sigarayı bıraktım.3 ay oldu,bu spora başlayalıda 3 ay oldu.

Ama hala günde 1-2 puro içiyorum.kesinlikle canım istediğinden değil ama çok keyif alıyorum.özellikle salondan çıkıp yemek yedikten sonra dinlenirken gerçekten çok keyifli oluyor :)

Sigara icen spor yapmasin komik oluyor cunku, spor bir terbiyedir, felsefedir, hangi sporu yaparsa yapsin insan, bilardo bile olsa, yaptigi spora yakisir yasam sekli edinmeli.

Sigara, zayif iradeli ve gucsuz insanlarin takintisidir.

bende bu sigara denen zıkkımı 10 yıldır içiyordum ve bırakamıyordum birtürlü ama artık kesin karar verdim ve bırakmalıyım dedim ve bıraktımda bugün 19. gün azıma sürmedim hiç ve çokda kolay oldu bırakması belki ramazan dolayısıyla kolay oldu ama oldu sanırım bu sfer bıraktım artık yakında bıraktım demeyeceğim. içmiyorummmm diyeceğim siz siz olun ark.lar içmeyin bu zıkkımı içmiyorsanızda içenler varsa çevrenizde bırakmaları için çaba gösterelim..

ben de 10 yıldır içiyorum...ilk başta sadece alkol alırken içiyordum fakat nasıl tiryaki oldum anlamadım..bunun adı el alışkanlığı galiba..
benim gibi çevrenizde herkes içiyorsa işiniz biraz daha zor tabii..yasaktan sonra kapalı alanlara gitmemeye başladık...yeni hedefim o kapalı hiç gitmediğim sigara içilmeyen yerlerde dumansız bir şekilde keyifle oturabilmek...
bırakan insanlar da gördüm ve hepsi başarılı kararlı azimli insanlardı...30-40 yıl içip bırakanlar bile oluyorsa biz yani spor yapan dikkatli beslenen insanlar neden bırakamayalım ki..
işin maddi boyutu da var...benim gibi 10 yıldır içen biriyseniz sigaraya ve alkole verilen paralarla küçük dünya turu yapılabilir..araba alınabilir...bankaya koysanız şu anda 30.000 liranız bile olabilirdi..
sigarasız bol sporlu günler....

Masteer gerçekten çok güzel bir yazı olmuş fakat istiyen her insanın sigarayı rahatlıkla bırakabileceğine inanıyorum. Sadece biraz sabır istiyen birşey. Bende şu an sigara kullanıyorum ama en yakın sürede bırakma kararı alacağım. Belki bu cebimdeki son paket! Daha önce uzun bir süre bırakmıştım ve spora verdiğim aranın ardından tekrar başladım. Hissedilecek derecede rahatlıyorsun özellikle 2-3 haftadan sonra.

Kullanmıyorum, yanımda içenlerede sinir oluyorum :)

9 senedir kullanıyorum. alışkanlık kötü bir şey. bilen bilir. nefsimi üzmemek için günde belki hiç yada 1-2 tane içiyorum artık.

17 yaşımda başladım sigaraya,çok fazla içmiyordum,1 paket 2 günde bitiyordu
ama o bile sağlığımı,cildimi ciddi anlamda tehdit etti..
ben de azaltarak bıraktım,şu anda hiç aramıyorum,gayet iyiyim böyle..

bide ben şöyle bir durumdan çok rahatsızım,işyerimin yanındaki dükkanda spor salonu var,tango pilates step vs. dersleri veriliyor.
ama ne zaman ben buranın hocalarını görsem ellerinde bir sigara püfür püfür içiyorlar..
açıkcası bana bu konuda ders verecek bir kişinin,gayet fit olması gibi sigara içmemesini de tercih ederim..

Back
Yukarı