bu arkadaş sigarayı irade gücü ile bırakmaya calışmış. Halbuki sigara bir alışkanlık değil bir bağımlılıktır. Bunun farkına varıp bıraksa hiçde acı çekmezmiş bence. Ben ilk denememde 5 ay bıraktım sonra aptallık ettim başladım. Şimdi ikinci denememdeyim ve 1 ayı aşmak üzereyim umarım başlamam falan demiyorum çünkü benim dumanla işim bitmiştir artık. 20 sene daha evladımı torunumu sevmek varken. Neden hem bu şeylerden vazgeçip hem üstüne para vereyim. Birde insan için düşünen bir varlık derler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:57 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:53 ----------
Güzel arkadaşım bak unutma hep böyle başlar. Nikotin sokma vücuduna başlamazsın. Hiç bir şekilde nikotin sokma ne sakızdan ne prodan ne nargileden hiç bir şekilde bu maddeyi vücuduna sokma. Beynin sana hep oyun oynar al al bi tane al son 1 tane al diye ancak vicuduna o maddeyi sokar isen alır almaz içinde açlık tekrar ortaya çıkar. İnsanlar nikotin komasına sigarasızken değil aksine tamda sigara içtikleri esnada girerler. Unutma bak bir tane bile deme sürme azına dön arkanı geç git. Çünkü sigaranını o verdiği boşluk hissinin hiç bir fiziksel etkisi yoktur tamamen zihinsel bir acıdır o fiziksel olarak hiç bir acı çekmediğini anladığında zaten rahatlayacaksın ve canın istemeyecek işallah başlamazsın kardeşim. Birde Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu adlı Allen Carr ( umarım ismini doğru telafuz ettim) kitabı ve belgeseli var bulup okursan çook yardımı dokunur sana