Sigara İçiyor Musunuz?

Sigara içiyor musunuz?

• Total voters
    2.529
arkadaşlar ben de uzun zamandır sigarayı bırakmaya çalışıyorum ve bir sorum olacak. uzun süre sigara içen biri sigarayı bırakınca vücudu özellikle ciğerleri hiç sigara içmemiş gibi temizlenir mi? bunun süresi ortalama ne kadardır?? ( her yerde kalp krizi vb hastalıklara yakalanma riskiyle ilgili yazılar yazıyor ama bu temizleme olayını bir türlü bulamadım)

tabi ki temizlenecektir ancak tıp fakültesinde öğrenci olan bir arkadaşımın söylediğine göre sigarayı bırakan insanlarda bıraktıktan 20 yıl sonra sigara nedeniyle kanser olabilirmiş yani sigara bir kere girdimmi bıraksan da tam anlamıyla kurulmuyosun. ama yanlış anlaşılmasın sigarayı bırakmak insanı daha sağlıklı yapar bu tecrübeyle sabittir 4 aydır içmiyorum ve değişiklikleri farkedebiliyorum

yanlış hatırlamıyorsam 15 senede kanser ve kalp krizi normal bir insan seviyesine düşüyormuş. o konuda yazıları bulabilirsin emin olmak için :) ama ciğerler %100 oranda temizleniyor yani değil mi yanlış anlamadım :) :)

normal bir insan seviyesine dönebilir ama 15 yıl sonra bile" sigaradan dolayı" kanser olma riskin var. temizlenme konusunu bilmiyorum ama koşu bandında daha rahat olduğum kesin

arkadaşlar konu açmıştım ama malum sigarayla ilgili başlıklar hep benzer olduğundan kapatılması kaçınılmazdı :) sigaradan kanser olma riski 15 yılda normal insan seviyesine düşüyor okuduklarıma göre. ama hala akciğerlerin temizlenmesiyle ilgili bir yazı bulamadım. elinde kaynak ya da kesin gözüyle bakılan bilgili arkadaşlar vardır aramızda. sigarayı bırakırsak ciğerleri pırıl pırıl yapabilirmiyiz ki??

ben 14 gün önce bıraktım arada hafif de olsa canım istiyo fakat ciğerlerime yaptığı etkiyi düşününce iğreniyorum ama alkol kullanıyorum hemde sık sık :(

ne zamandır içiyordun sigarayı ve kaç tane içiyordun günde??2 hafta büyük başarı tebrikler :) ben de bırakcam ama ortamdan kaybediyorum bakalım ne zaman bırakcam? :( ciğerlerin tamamen temizlenip temizlenmemesi sorun oldu şimdi de bende kafamın içini kemirip duruyor :S

16 YIL İÇTİM...
BIRAKALI ONBEŞ SAAT OLDU kafa_
ŞU AN BAŞIM ZONKLAMAYA VE SAĞ GÖZÜM AĞRIMAYA BAŞALDI duh

16 YIL İÇTİM...
BIRAKALI ONBEŞ SAAT OLDU kafa_
ŞU AN BAŞIM ZONKLAMAYA VE SAĞ GÖZÜM AĞRIMAYA BAŞALDI duh

bu psiklojiden kurtulun.

o çubuk parçasının sizi nası bu duruma sokabiliceğini bir düşünün.

bu kadar güçsüz müsünüz?

ben değilim.

bırakalı 4 ay oldu 5 senedir içiyodum.

bu psiklojiden kurtulun.

o çubuk parçasının sizi nası bu duruma sokabiliceğini bir düşünün.

bu kadar güçsüz müsünüz?

ben değilim.

bırakalı 4 ay oldu 5 senedir içiyodum.
vallaa en uzun brakma denemem 8 ay kadar sürmüştü.
ama bu sefer kesin kararlıyım...
3 gün dayan gerisi tamamdır.

Arkadaşlar foruma kilo vermek için uye oldum ama bu topici gorunce mesaj atmak gereği hissettim.

8 kasımda yatmadan önce son sigaramı içmiştim. o günden beri içmiyorum. yanlız geçen sürede ( yaklaşık bir buçuk ayda ) 6 kilo aldım ve spora başlamaya karar verdim. ( zaten siteye uye olma sebebim de bu )

Söylemek istediğim ben sigara içmeyi ( tadını, kokusunu, ritüelini ) seven biriydim. Günde bir paket camel olmazsa olmazımdı ve sigarayı bırakmak gibi bir niyetim de yoktu. Antu forumlarında sigaramı yakmış dia mı gelecek hazard mı diye yazılanları okurken sigarayı bırakan bir arkadaşın topiğine rastladım ve aşşağıda paylaştığım video ile bıraktığını öğrendim. Altında 100 den fazla kişi de bende bu video ile bıraktım falan gibi yorumlar yazmış. bende videoyu "eğer bir gun bırakacaksan al sana bırakma yolu" diye bir kenara yazdım. Aradan uzunca bir süre sonra gece yatmadan önce can sıkıntısından ( bıraktırmıyordur herhalde bu kadar kolay olsaa) falan diyerek ve hiç bırakma niyetim yokken izledim videoyu.

Dediğim gibi neredeyse 1.5 aydır içmiyorum. Bu mesajı da sigarayı bırakıp da hala canları isteyen arkadaşlar için yazıyorum. işte videonun linki: http://video.google.com/videoplay?docid=-7032825356513183711#

not: bu video ile 2 arkadaşım daha bıraktı sigarayı ama birinin canı hala istiyor. yanı canınızın istememesi garanti değil sanırım.

Yinede birilerine faydan dokunursa ne mutlu.

Mesaj uzunca oldu kusura bakmayın.

bu tarz videolar bence işe yaramıyor. sonuçta hepimiz bu videoda söylenenleri biliyoruz. ki bence saçma yerleri de var(çok eskiden izlemiştim ama yanılmıyorsam karides seviyorsak yanımızda taşımayacaığımızı falan söylüyordu).bu tarz videoların faydası olsa olsa bu sorunları sadece sizin değil başkalarının da yaşadığını görmeniz ve yalnız olmadığınızı anlamanızdır :D
bence sigarayı bırakmak için şöyle düşünmek yeterlidir: bırakmak kolay değil hem de hiç kolay değil. ama önemli olan zoru başarmaktır.. :) vesselam...

ne zamandır içiyordun sigarayı ve kaç tane içiyordun günde??2 hafta büyük başarı tebrikler :) ben de bırakcam ama ortamdan kaybediyorum bakalım ne zaman bırakcam? :( ciğerlerin tamamen temizlenip temizlenmemesi sorun oldu şimdi de bende kafamın içini kemirip duruyor :S
8 yıldır içiyodum fakat günde 1.5 paketin altında içmiyodum aslına bakarsak bırakma gibi niyetimde yoktu ben sigaradan,sigara benden birbirimizden mutuyduk:D o günü kardeşim bana sigara almayı unutmuş oturup şöyle uzun uzun düşündüm ve birdaha ağzıma sürmiceğime karar verdim birdahada kullanmıcam en azından başkalarına değil kendime verdiğim sözü tutuyorum:) ve şuan sigarayı aramıyorum annem önümde pöfür pöfür içiyor hiç etkilenmiyorum dumanıda rahatsız etmeye başladı sanırım psikolojiyle alakalı birşey:)

perşembe günü saat 9:40 ta tam 4 hafta olucak :) ara ara canım istiyor bazen gece kan ter içinde uyanıyorum 10 seneye yakındır günde 7-8 tane içiyorum..eskiden zevk alırdım sigaradan ama son 6 aydır hiçbi zevk almamaya aksine tiksinmeye başlamıştım.

18 yaşında başladım 22 de bıraktım. 4 yıl içtim fakat haftada birkez bırakmayı deniyordum... fakat herhafta başlıyordum içmeye. en fazla 3 gün dayanabilyordum... sıgarayı bırakmak için elime bir pdf dosyası geçti. baştan sona kadar okudum. okuduğum günden beri içmiyorum. 3 senedir içmiyorum. pdf yi yakın doslarıma gönderdim. onlarda bıraktılar. sıgarayı bırakmakta ciddi olanlar özele mail adreslerini atsınlar. %99 bırakma garantisi veriyorum

25 yaşındayım ve 10 yıl boyunca günde 1 paket sigara içtim taaki VG ile tanışana denk! Düşünün bi Yaz-Kış demeden salona gidiyoruz, daha iyi gelişmek için supplementlere tonlarca para veriyoruz, Nerdeyse ev hanesinin toplamı kadar erzak tüketiyoruz :) herşeye bukadar dikkat ediliyor ama sigara olduğu müddetçe bunların hiç birinden tam anlamıyla verim alınamıyor. 7 ay önce bıraktım sigarayı ve bu spora başladım..; bıraktığımda 75 kg. dım ve şuan 91 kg. Sigara içen arkadaşlara sesleniyorum o aynanın karşısına geçip kendinize ''neden gelişimim bukadar yavaş?'' diyorsanız bunun 1 numaralı nedeni sigaradır bunu beyninize kazıyın!... Sağlıklı günler...

Back
Yukarı