iyi günler arkadaşlar öncelikle bu sporla uğraşan herkese başarılar diliyorum. gerçekten nankör bi spor biliyorum ama azmin ve çalışmanın sonucunda herkes istediğini alır bu spordan... azim + çalışma + dinlenme + sabır + beslenme = bold bulding.
neyse konumuza dönelim. vücut ölçülerim ve bilgiler;
-kilo:80
-boy:1.84
-çalışma ortamım yormayan bir işdeyim. bilgisayar başında zaman geçiriyorum
- body salonuna gidiyorum akşam 8:45 gibi - 10 gibi çıkıyorum
-bir gün gidip bir gün dinleniyorum
-beslenmeme dikkat ediyorum günlük 90gr protein (ama daha fazla almam gerkiyor dikkat edicem)
beslenme programım:
5 yumurta beyazı + ara öğün ekici 150gr lık lor (1 tl bu arada )+ öğlen 70 gr beyaz peynir + öğleden sonra 160gr lık kalbim ton + antremandan önce yarım ekmek + 150gr tavuk (iş yerinde 8 gibi çıktığım için daha önceden iş yerine sipariş söylüyorum iş yerinde yiyorum o yüzden karbonhidrat alamıyorum doğru düzgün. sizce karbnhidrat destekli supplement almalımıyım?)+antreman + antremandan sonra 5 yumurta beyazı + uyku
benc pressde maximum bar hariç toplam 50 kilo basabiliyorum 6 tekrar
omuz = bar hariç 30 kilo basıyorum makinede 7 tekrar
- biceps = 33,5cm
- omuz = 113 cm
- göğüs = 96 cm
spora başlayalı 2 ay oldu biraz düzensiz bir zaman geçirdim fakat bundan sonra daha dikkat edicem. yaklaşık 1 sene önce 2 ay düzensiz salona gittim ağırlık çalıştım bazı ailevi problemlerden dolayı ara erdim. bu sene devam edicem bırakmadan. amacım fitness vücuda sahip olmak. bilmek istediğim önce kardiyo çalışıp zayıflayayımmı sonra ağırlıkmı çalışayım yoksa kiloyu sorun yapmadan hacimsel ağırlıklı çalış (bulk dönemi gibi ) sonra definasyona gireyim bilmiyorum. göbek sorunum var bu arda gördüğünü gibi. birde eğer ağırlık çalışacaksam vücudumun eksik yerlerinde göre (gerçi heryer eksik) program çıkarmanızı rica ediyorum ( özellikle flexor hocamdan) şu an eskiden 2 aylık body geçmişimden dolayı flexor hocanın 3. ay programını düzensiz olarak 2 aydır yapıyorum.
-en büyük sorumun göbek
-amacım hafif toplu fit bir vücuta sahip olmak (fitness vücudu)thums:
- sizce önce zayıflayıp sonra mı ağırlık çalışmalarına geçeyim yada tersi durum hangisi?
-beslenme programımda değişiklik gereklimi?
-suplement kullanmalımıyım? kullanmak gerekirse hangileri?
- çalışmalarımda nasıl bir program izlemeliyim?
gösterdiğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ederim sorularınız için burda olucam..
neyse konumuza dönelim. vücut ölçülerim ve bilgiler;
-kilo:80
-boy:1.84
-çalışma ortamım yormayan bir işdeyim. bilgisayar başında zaman geçiriyorum
- body salonuna gidiyorum akşam 8:45 gibi - 10 gibi çıkıyorum
-bir gün gidip bir gün dinleniyorum
-beslenmeme dikkat ediyorum günlük 90gr protein (ama daha fazla almam gerkiyor dikkat edicem)
beslenme programım:
5 yumurta beyazı + ara öğün ekici 150gr lık lor (1 tl bu arada )+ öğlen 70 gr beyaz peynir + öğleden sonra 160gr lık kalbim ton + antremandan önce yarım ekmek + 150gr tavuk (iş yerinde 8 gibi çıktığım için daha önceden iş yerine sipariş söylüyorum iş yerinde yiyorum o yüzden karbonhidrat alamıyorum doğru düzgün. sizce karbnhidrat destekli supplement almalımıyım?)+antreman + antremandan sonra 5 yumurta beyazı + uyku
benc pressde maximum bar hariç toplam 50 kilo basabiliyorum 6 tekrar
omuz = bar hariç 30 kilo basıyorum makinede 7 tekrar
- biceps = 33,5cm
- omuz = 113 cm
- göğüs = 96 cm
spora başlayalı 2 ay oldu biraz düzensiz bir zaman geçirdim fakat bundan sonra daha dikkat edicem. yaklaşık 1 sene önce 2 ay düzensiz salona gittim ağırlık çalıştım bazı ailevi problemlerden dolayı ara erdim. bu sene devam edicem bırakmadan. amacım fitness vücuda sahip olmak. bilmek istediğim önce kardiyo çalışıp zayıflayayımmı sonra ağırlıkmı çalışayım yoksa kiloyu sorun yapmadan hacimsel ağırlıklı çalış (bulk dönemi gibi ) sonra definasyona gireyim bilmiyorum. göbek sorunum var bu arda gördüğünü gibi. birde eğer ağırlık çalışacaksam vücudumun eksik yerlerinde göre (gerçi heryer eksik) program çıkarmanızı rica ediyorum ( özellikle flexor hocamdan) şu an eskiden 2 aylık body geçmişimden dolayı flexor hocanın 3. ay programını düzensiz olarak 2 aydır yapıyorum.
-en büyük sorumun göbek

-amacım hafif toplu fit bir vücuta sahip olmak (fitness vücudu)thums:
- sizce önce zayıflayıp sonra mı ağırlık çalışmalarına geçeyim yada tersi durum hangisi?
-beslenme programımda değişiklik gereklimi?
-suplement kullanmalımıyım? kullanmak gerekirse hangileri?
- çalışmalarımda nasıl bir program izlemeliyim?
gösterdiğiniz ilgi için şimdiden teşekkür ederim sorularınız için burda olucam..