Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
sıradan bir kişiye karşı her spor büyük avantajdır.savunma sporları iyidir güzeldir fakat onlar profesyonel dövüşcülere karşı öğretilmez.Aikido çok iyi diyenler fln olmuş bilek kırarmış vs vs..
öyle olsa kafes dövüşcüleri aikoda yapar ilk gelen yumruğu tutup bileği kırıp kazanır.tekrar belirtiyim savunma sporları 1 veya 1den fazla eğitimsiz adama karşı etkilidir.yoksa aikidocular bi boksör yumruğu tutmakta çok zorlanırlar.ama saldırı sporlarında tek kişiye karşı saldırı öğrenirsiniz.sokakta ne olacağı belli olmaz kavgada uzak durmak lazım kimse kurslarda matrix olmuyor siz adama giderken silahı varsa kurşunlardan mı sıyrılcaksınız?kavgadan uzak durmak lazım ama çok gerekirse hertürlü spor avantajdır benim 2 arkadaşım yüzücü onlar dövüş sporu yapmıyo ama yinede spor yapmayan kendilerinden kalıplı kişileri altedebilirler.son olarak kendi fikrimi söyleyeyim.ben saldırı sporlarından yanayım bunun sebebi daha iyi olması değil başladığınız günden itibaren yavaş yavaş güçlenirsiniz.mesela 1 hafta boksa gidin yumruğunuzdaki gelişmeyi farkedersiniz ama savunma sporlarında hareketleri refleks haline getirmek zaman alır ve bence saldırı sporu öğrenmek çok daha zevkli savunma sporları öğrenmek bana çok sıkıcı geliyor

Lütfen birdaha böyle konular açmayın en sinir olduğum konudur bu!!! Dövüş sporları sokakta serserilik yapmak için değildir asla.Sokaklarda dövüşmek için okulda kavga etmek için gıcık olduğun birisini dövmek için değildir bu sporlar.Bu sporlara gereken değeri vermenizi beklerdim ama ne yazıkki herkes o avantajlıdır bu avantajlıdır demiş yazıklar olsun işte Türkiye.dövüş sporlarına ne gözle bakıyorsunuz.Spor centilmenliktir kardeşliktir hangi sporda var boksta olan felsefe söyleyin he futbolda var mı yok maçtan sonra boksörler birbirine sarılır kardeş gibi rakibin hocasıyla ve hakemle tokalaşırlar bu hangi sporda vardır ben hiç hakemle tokalaşan futbolcu görmedim ama küfür edenini hergün görüyorum.Bakın boksu boks olarak yapın herkese diyorum bu sporlar sokaklarda dövüşmek için değildir.Hapkido yapın karate yapın bunlar kendini sokakta savunmak için daha idealdir.Ama boksu sokakta kullanmak bu spora saygısızlık etmektir.Kimisi kafes dövüşü bile önermiş sokakta dövüşmek için! Bakın boks spordur dövüş değil anlayın artık! Boks iki kişinin ringte insanların önünde birbirinin ağızını burnunu kırmasından ibaret değildir.Kondisyon cesaret azim hırs istikrar güç esneklik hız çeviklik spor disiplini ahlak! Bir boksör bunları barındırmadan boksör olamaz.Gerçek boksör sporcu gibi davranmasını bilir.Nerde ne yapacağını bilir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil! Rica ediyorum birdaha hangisi daha iyidir hangi spor dalı daha bilmem avantajlıdır falan bu tip saçmasapan sorular anketler açmalayalım ne olursunuz...Boksu boks olarak yapalım boksörler sokakta dövüşmek için eğitilmiyor! Bir boks salonuna para verip yumruk atmasını öğrenip birazda torba çalıştıktan sonra sokakta sana karışanı yere sermek değildir boks! Veya eve kum torbası alanlar var çok yanlış neden anladıklarınıda biliyorum sokakta iyi dövüşebilmek için.Ya kardeşim eğer sokakta sataşanları etkisiz hale getirmek istiyorsan bu tür şeyler yapmak istiyorsan hapkido karate judo yapın bunlar daha çok dövüş sanatına girer mesela karate tam sokakta kendini korumak içindir şimdi yanlış anlamayın beni gidin karate öğrenip bir iki kuşak atlayıp sokakta dövüşün demiyorum sadece bu sporları kullanabilirsiniz dışarıda oda çok zor durumlarda meşru müdafaa yaparsınız cezası yoktur.Ama boksu bunun için kullanamazsınız onu anlatmak istiyorum ben boks spordur olimpik bir spordur hemde.İnşallah dediklerim anlaşılmıştır.Çok yanlış şeyler bunlar nedense bu iş Türkiye de var kendini korumak için bokstan başka bir şey yok mu veya kick boks veya tekwando bunları kullanazsınız bunlar olimpik sporladır zaten siz kalkın bu sporları sokakta kullanın olurmu mantıklı düşünün.Bakın mesela sokak için wing chun çok idealdir mükemmel bir sistemdir tam kendini korumak için.İnşallah anlatabilmişimdir.Herkese iyi forumlar

vücutcuu arkadaşım güzel demişsin ; ancak sana katılmadığım bir iki nokta var.

Öncelikle dövüş ve savunma sporları tabi ki millete artistlik olsun , kızlara hava olsun , gıcık olduğun birini dövmek olsun , ona buna sataşmak olsun vb. nedenlerle öğrenilmez !..

Fakat olayın birde sokaktaki boyutunu görmek lazım. Ben Body yapan biri olarak hiç bir sporu başkasına karşı güç kullanmak için yada dövmek için yapmam. Sağlık için , vücudum için yani kısaca kendim için yaparım.

Ne var ki dışarıda ve bu sporu yapanlardan bazıları bunu bir avantaj olarak görüyor ve dışarıda "etlisine sütlüsüne karışmayan" kendi halinde , kavgadan uzak durmaya çalışan insanlara karşı ; ezici bir üstünlük kurmak , ego tatmin etmek , ses çıkarmıyor diye üstüne çıkmak gibi saçma sapan durumları yüzünden bu tür tartışmalar ortaya çıkıyor ne yazık ki...

Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.

Yaşın 13 gözüküyor. Hele Liseye gittiğin zaman ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın. İnşallah o tür kişilerle hayatın boyunca karşılaş(mazsın)mayız ...

Keşke herkes kendi halinde olsa , yeni gelen gençlik bizler dahil -özellikle liselerde- saçma sapan egolarını tatmin etmek ve kızlara hava atmak , en güçlü benim dedirtmek için kavgayı bir araç olarak görmese ; ama maalesef ki durum bu.

Hem bu durum sadece Türkiye'de değil ki. Bütün ülkelerde aynı...

Okuduğum bir kişisel gelişim kitabında da yazdığı gibi "Dünya öyle bir yerdir ki , barışı sağlamak için bile güçlü olmalısınız..."

Kısaca demek istediğim şu ; Her türlü sporu sağlığımız ve kendimiz için bilinçli olarak yapmalıyız. Ancak şunu da unutmamalıyız ki ; herkes , bu sporu yapanlar da dahil , bizim gibi sporları bilinçli olarak yapmıyor. Kimisi hava atmak için , kimisi birini dövmek gibi saçma nedenlerle yapıyor ve bu tiplere karşı her daim hazırlıklı olunmakta fayda var.

vücutcuu arkadaşım güzel demişsin ; ancak sana katılmadığım bir iki nokta var.

Öncelikle dövüş ve savunma sporları tabi ki millete artistlik olsun , kızlara hava olsun , gıcık olduğun birini dövmek olsun , ona buna sataşmak olsun vb. nedenlerle öğrenilmez !..

Fakat olayın birde sokaktaki boyutunu görmek lazım. Ben Body yapan biri olarak hiç bir sporu başkasına karşı güç kullanmak için yada dövmek için yapmam. Sağlık için , vücudum için yani kısaca kendim için yaparım.

Ne var ki dışarıda ve bu sporu yapanlardan bazıları bunu bir avantaj olarak görüyor ve dışarıda "etlisine sütlüsüne karışmayan" kendi halinde , kavgadan uzak durmaya çalışan insanlara karşı ; ezici bir üstünlük kurmak , ego tatmin etmek , ses çıkarmıyor diye üstüne çıkmak gibi saçma sapan durumları yüzünden bu tür tartışmalar ortaya çıkıyor ne yazık ki...

Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.

Yaşın 13 gözüküyor. Hele Liseye gittiğin zaman ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın. İnşallah o tür kişilerle hayatın boyunca karşılaş(mazsın)mayız ...

Keşke herkes kendi halinde olsa , yeni gelen gençlik bizler dahil -özellikle liselerde- saçma sapan egolarını tatmin etmek ve kızlara hava atmak , en güçlü benim dedirtmek için kavgayı bir araç olarak görmese ; ama maalesef ki durum bu.

Hem bu durum sadece Türkiye'de değil ki. Bütün ülkelerde aynı...

Okuduğum bir kişisel gelişim kitabında da yazdığı gibi "Dünya öyle bir yerdir ki , barışı sağlamak için bile güçlü olmalısınız..."

Kısaca demek istediğim şu ; Her türlü sporu sağlığımız ve kendimiz için bilinçli olarak yapmalıyız. Ancak şunu da unutmamalıyız ki ; herkes , bu sporu yapanlar da dahil , bizim gibi sporları bilinçli olarak yapmıyor. Kimisi hava atmak için , kimisi birini dövmek gibi saçma nedenlerle yapıyor ve bu tiplere karşı her daim hazırlıklı olunmakta fayda var.

Çok doğru söylemişsiniz kesinlikle.Türkiye de boksu boks olarak yapan çok az kişi var.Boksu o anlattığınız nedenlerden dolayı yapıyor millet.O tip insanları okulda görüyorum var zaten hiçde sevmiyorum takılmıyorum onlarla benimde boksa karşı ilgim var ama ben artist artist davranmıyorum tam tersi efendiyim sessizim ve alçak gönüllüyüm.Boksu boks olarak yapmadıkça hiç bir yere varamazsınız bunu da bilin.Ya benim anlamadığım neden sokakta kendini savunma amaçlı boks yapıyorsunuz nedenini söyleyeyim diğer sporlara göre daha etkilidir daha seri ve daha sert yumruklar için veya kickboks veya tekwando.Bunları sokakta dövüşmek için kullanamazsınız.Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur.Lisedede var öyle tipler biliyorum ama ben öyle kolay kolay kavga yapacak birisi değilim helede sokaklarda okulda hiç kimseye karışmam kendi işime bakarım zaten.Evden liseye liseden eve evden antrenmana antrenmandan eve budur yani.Benim kimseyle işim olmaz lisede.Haa öyle çok okul dışarısında çok fazla karışan olursa
kavgaya girebilirim zaten vitaminsiz biriyse alırım aşağıya.Okul içinde karışanlarada sözle uyarıda bulunurum.Ben asla okulda kavga etmem."Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.
" Yazınızın bu kısmında anlattığınız gerçekten doğru zorla kullandırtıyorlar adama.Ama ben ilerisi için düşünürsem dışarıdada birşey yapamayacağım lisans yüzünden.Birde meşru müdafaa var vikipedia dan bakabilirsiniz silahlı bıçaklı saldırıda falan kendini öğrendiğin dövüş sporlarıyla koruyabiliyorsun ama şöyle değil adam sana yumruk attı sen ona silahını çıkarıp iki el sıktın meşru müdafaa bu değildir eşit olmak zorund****ısasakısas en çok sevdiğim şeydir :) Boks şuanda Türkiye de tamamen amacı dışına çıkmış durumdadır.Hocalar iyi sporcular yetiştirelim diyorlar adam salondan çıkıp adam dövüyor.bumudur boks yapmak? Boksa çok sert spor diyorlar falan peki size soruyorum hangi spor çok hafiftir futbol hafifmi mesela bazı durumlarda bokstan daha sert olduğu gözler önünde.umarım herkes okuyup anlar doğru yola gelir.sokakta dövüşmek falan bunlar boş işler ringte dövüşebiliyormusunuz yok.yumruklarını rignlerde konuşturacaksın sokaklarda değil.diyoruz diyoruz ama kim anlar ki bunları.Biz yinede söyledik işin doğru olanını kulağınıza küpe olsun.Herkese iyi forumlar...

Sokak dövüşünde yüreği olan avantajlıdır.

Sokak dövüşünde yüreği olan avantajlıdır.

yüreği olan kazanır ama sonucunda hiç birşey elde edemez ne bir madalya ne bir kupa ne bir başarı sadece karşısındakini boşuboşuna dövmüştür o kadar hiçbir anlamı yoktur.bokstada yürek lazım ama boksun sokakta dövüşmekten bir farkı vardır maç sonrasında rakibe sarılırsın ama sokak dövüşünde adam kalkayamayacak hale gelmiştir ve birdaha görmezsin o adamı.boksta centilmenlik ve kardeşlik vardır.Herkesi boksa davet ediyorum dışardan bakınca ankaşılmıyor boksun nasıl bir spor olduğu içinde olan anlar.thums:

Çok doğru söylemişsiniz kesinlikle.Türkiye de boksu boks olarak yapan çok az kişi var.Boksu o anlattığınız nedenlerden dolayı yapıyor millet.O tip insanları okulda görüyorum var zaten hiçde sevmiyorum takılmıyorum onlarla benimde boksa karşı ilgim var ama ben artist artist davranmıyorum tam tersi efendiyim sessizim ve alçak gönüllüyüm.Boksu boks olarak yapmadıkça hiç bir yere varamazsınız bunu da bilin.Ya benim anlamadığım neden sokakta kendini savunma amaçlı boks yapıyorsunuz nedenini söyleyeyim diğer sporlara göre daha etkilidir daha seri ve daha sert yumruklar için veya kickboks veya tekwando.Bunları sokakta dövüşmek için kullanamazsınız.Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur.Lisedede var öyle tipler biliyorum ama ben öyle kolay kolay kavga yapacak birisi değilim helede sokaklarda okulda hiç kimseye karışmam kendi işime bakarım zaten.Evden liseye liseden eve evden antrenmana antrenmandan eve budur yani.Benim kimseyle işim olmaz lisede.Haa öyle çok okul dışarısında çok fazla karışan olursa
kavgaya girebilirim zaten vitaminsiz biriyse alırım aşağıya.Okul içinde karışanlarada sözle uyarıda bulunurum.Ben asla okulda kavga etmem."Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.
" Yazınızın bu kısmında anlattığınız gerçekten doğru zorla kullandırtıyorlar adama.Ama ben ilerisi için düşünürsem dışarıdada birşey yapamayacağım lisans yüzünden.Birde meşru müdafaa var vikipedia dan bakabilirsiniz silahlı bıçaklı saldırıda falan kendini öğrendiğin dövüş sporlarıyla koruyabiliyorsun ama şöyle değil adam sana yumruk attı sen ona silahını çıkarıp iki el sıktın meşru müdafaa bu değildir eşit olmak zorund****ısasakısas en çok sevdiğim şeydir :) Boks şuanda Türkiye de tamamen amacı dışına çıkmış durumdadır.Hocalar iyi sporcular yetiştirelim diyorlar adam salondan çıkıp adam dövüyor.bumudur boks yapmak? Boksa çok sert spor diyorlar falan peki size soruyorum hangi spor çok hafiftir futbol hafifmi mesela bazı durumlarda bokstan daha sert olduğu gözler önünde.umarım herkes okuyup anlar doğru yola gelir.sokakta dövüşmek falan bunlar boş işler ringte dövüşebiliyormusunuz yok.yumruklarını rignlerde konuşturacaksın sokaklarda değil.diyoruz diyoruz ama kim anlar ki bunları.Biz yinede söyledik işin doğru olanını kulağınıza küpe olsun.Herkese iyi forumlar...

Öncelikle bu konuyu okuyup okumadığını bilmiyorum ; ancak okumuş olsaydın burada ben dahil hiç kimsenin "Gidin bir dövüş yada savunma sporu öğrenin , istediğinizin kafasını kırın !" diye telkinde bulunmadığını görürsün. Öyle bir yazmışsın ki sanki öğrenilen sporları dışarıda zevk için kullanmayı öğütlüyormuşum gibi hissettim bir an :mad:

Bu konunun açılmış olmasındaki amaç "Sokakta kavgayla karşı karşıya kaldığımız zaman bizi koruyabilecek spor dalları üzerine konuşmak , fikir alış verişinde bulunmak !" Yoksa bir tane en iyi spor dalı belirleyip , onu öğrenmek ve öğrendikten sonra da gidip istediğimizin üzerinde denemek değil ! ;)

Birde şu var , Boks en etkili spordur demek yanlış bir kanıdır ! Sadece Boks için değil her spor dalı için aynı ... Yine böyle bir konuda okumuştum "En iyi , en etkili dövüş sporu yoktur , onu en iyi kullanan
kişi vardır ..!" Bunun gibi bir söz yazmıştı bir arkadaş. Bende bu düşüncedenim . Kim hangi sporu severek ve öğrenerek yapıyorsa onun için en iyi spor odur ...

Zaten dövüş ve savunma sporlarını yapan kişilerin çoğu aklı başında , sessiz sakindir. Ancak çevrendeki herkes öyle değildir. Yada spordaki arkadaşlarının hepsi ! En basitinden Body yapıyorum dediğin anda çoğu kişi seni yıkmak için -bilek güreşi olsun , dövüş olsun , güreş olsun vb.- gaza getirip yada sinirlendirerek kapışmak istiyorlar !

".Ya benim anlamadığım neden sokakta kendini savunma amaçlı boks yapıyorsunuz nedenini söyleyeyim diğer sporlara göre daha etkilidir daha seri ve daha sert yumruklar için veya kickboks veya tekwando.Bunları sokakta dövüşmek için kullanamazsınız.Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur." Öncelikle her sporda olduğu gibi özellikle de Dövüş ve Savunma sporlarında insan kendisini müsabık olsun olmasın her türlü ringte veya dışarıda savunmaya karşı hazırlar. Uzun sayılabilecek kadar yaptığım Kick boks ve kısa süreli yaptığım Muay Thai'de her zaman kendimi dışarıda başıma gelebilecek kötü bir olay için zinde ve formda tutmaya özen gösterdim ve halen daha göstermeye çalışıyorum. Bundaki amacım ; dışarıdaki yada okuldaki hiç bir kişiye zevkine dalmak yada spor yapmayanlara karşı bunu bir avantaj bilip üstünlük kurmak değil , her hangi bir zor durumda kendimi koruyabilmek !
Karete de müsabaka yok demişsin ; ancak karete müsabakaları sınırlı bir şekilde olsada yapılıyor ki karete , hapkido , aikido , judo vb. uzak doğu kökenli sporların çok uzun yıllar sıkı bir şekilde çalışılmadıkça dışarıda uygulanamayacağı bir gerçek ki çalıştıran hocaların ve uzman tv deki hocaların bazıları da bu uyarıyı zaten yapıyor ! Ki bir kaç yıl önce bir yerde okumuştum , bir karete hocasına iki tinerci yaklaşıp para istiyorlar , hocada vermeyince ne olduğunu anlamadan tinercilerden biri Karete hocasını bıçaklıyor ve olay yerinde hayatını kaybediyor. Deminde söylediğim gibi hiç bir spor dışarıda %100 etkili değildir... Ayrıca Boks bir spor olduğu kadar her dövüş ve savunma sporlarıda "Adı Üstünde" Spordur. Müsabakası olana Spor olmayana Spor değildir demek yanlış bir mantık bana göre !

"Lisedede var öyle tipler biliyorum ama ben öyle kolay kolay kavga yapacak birisi değilim helede sokaklarda okulda hiç kimseye karışmam kendi işime bakarım zaten. Benim kimseyle işim olmaz lisede.Haa öyle çok okul dışarısında çok fazla karışan olursa
kavgaya girebilirim zaten vitaminsiz biriyse alırım aşağıya.Okul içinde karışanlarada sözle uyarıda bulunurum.Ben asla okulda kavga etmem.
" Zaten sorun senin bu tip kişilere karışıp karışmaman değil , onların sana karışması :) Yine diyorum özellikle Lisede -ergenliğinde etkisiyle- bazı kişiler inanılmaz kavgacı , hava atma peşinde oluyorlar. Ve bunların da sataşmak istedikleri , dövüşmek istedikleri kişiler kendilerinden güçlü görünen kalıplı yada bir sporla uğraşan kişiler oluyor. Belki senin başına gelmediği için yada tanık olmadığın için "ne diyor bu böyle :D" diyebilirsin . Sporu spor olarak yapmak ve özelliklede Savunma ve Dövüş sporlarını ring dışında uygulamak yanlıştır , fakat zor kalınılan durumda kullanılmasıda gerekliliktir !

Kıssasa kıssas örneğin güzel ama o örnekler "Örnek" olarak kalıyor , gerçek hayatta kıssasa kıssas pek bir işe yaramıyor.

"Boks şuanda Türkiye de tamamen amacı dışına çıkmış durumdadır.Hocalar iyi sporcular yetiştirelim diyorlar adam salondan çıkıp adam dövüyor.bumudur boks yapmak? Boksa çok sert spor diyorlar falan peki size soruyorum hangi spor çok hafiftir futbol hafifmi mesela bazı durumlarda bokstan daha sert olduğu gözler önünde."Sadece boks değil çoğu spor amacı dışına çıkmış durumda. Bu durum aile eğitiminden , okullardaki eğitimden vede Türkiye'de spora değer verilmeyişinden kaynaklanıyor ... Her sporun sertliği vardır. Sadece boksa sert demiyorlar ki ! Dövüş sporlarına genellikle sert denmesinin sebebi ; iki kişinin oraya birbirleri ile dövüşmek için çıkmış olması. Diğer sporlarda arada sert müdahaleler olsada bir boks maçı , kickboks maçı gibi baştan sona sertlikle geçen sporlar değiller..

Son olarak , düşüncelerini çok iyi anlıyorum. İkimizde aynı düşüncedeyiz fakat sen olaya farklı bir yerden bakıyorsun , bende farklı bir yerden bakıyorum , bunun içinde birbirimize zıtmışız gibi geliyor. Ancak sende şunu anlamalısın ki ; bu konuda tartışan herkes ve ben , bu sporu ve sporları yapan çoğu kişi , şüphesiz bir spor dalı öğrenin önünüze geleni yere serin mantığında değiliz ve bunu öğütlemiyoruz ! Savunma farklı saldırı farklı bir şey ... Yazında dediğin gibi nefsi müdafaadan bahsediyoruz ve bu nefsi müdafaayı uygulayabilmek için bir birikim olması gerekli bu bir gerçek. Tabi ki her daim kavgadan uzak durmak , başıboş kişilerden uzak durmak iyidir ; ancak gün gelir bu tür kişilerle burun buruna gelirsekte kendimizi savunmak zorundayız. İster boks ile olsun , ister kickboks , ister muay thai , hapkido vb. farketmez...

Benim söylediklerim yanlışmı şimdi? Türkiye de spora yeterli değer verilmiyor.Hele boksa vücut geliştirmeye hiç verilmiyor varsa yoksa futbol.Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani.Ama judo aikido kendinizi sokakta korumak için daha idealdir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil.

Öncelikle dediklerin doğru , zaten mesajlarımda da bunun üstünde durmaya çalıştım. Ben sadece farklı bir bakış açısıyla da bakmanı istedim o kadar...

Türkiye'de zaten Spora ve Sporcuya değer verilmiyor. Varsa yoksa Futbol. Boksmuş , Muay Thaiymiş , Kickboksmuş , Güreşmiş , Bodymiş vb. sporları spor olarak görmeyen kişiler dahi var. Türkiye'nin bu durumu aşması gerekli , hemde bir an önce...

"Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani"
Keşke üstte alıntıladığım cümleyi , altta alıntıladığım cümlenizle yazsaydınız yanlış anlaşılma olmazdı :) ;
".Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur."

Her neyse , konuyu fazla uzatmanın alemi yok. Spora bu yaşta bu kadar değer vermen , bazı kötü niyetli kişiler gibi olmaman , neyin yerede yapılmasını bilen biri olduğun için seni tebrik ederim , spor hayatında başarılar...

Öncelikle dediklerin doğru , zaten mesajlarımda da bunun üstünde durmaya çalıştım. Ben sadece farklı bir bakış açısıyla da bakmanı istedim o kadar...

Türkiye'de zaten Spora ve Sporcuya değer verilmiyor. Varsa yoksa Futbol. Boksmuş , Muay Thaiymiş , Kickboksmuş , Güreşmiş , Bodymiş vb. sporları spor olarak görmeyen kişiler dahi var. Türkiye'nin bu durumu aşması gerekli , hemde bir an önce...

"Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani"
Keşke üstte alıntıladığım cümleyi , altta alıntıladığım cümlenizle yazsaydınız yanlış anlaşılma olmazdı :) ;
".Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur."

Her neyse , konuyu fazla uzatmanın alemi yok. Spora bu yaşta bu kadar değer vermen , bazı kötü niyetli kişiler gibi olmaman , neyin yerede yapılmasını bilen biri olduğun için seni tebrik ederim , spor hayatında başarılar...

Ne demek ben teşekkür ediyorum abi.İyi dövüşmekten daha önemli şeyler vardır boksta;ahlak,sporcu disiplini,cesaret,azim,hırs,istikrar bunlar çok önemlidir.Sadece iyi dövüşmek değil.Boks salonlarında sporcu yetiştiriyorlar adam yetiştiriyorlar sadece dövüşmeyi öğretmiyorlar.Ben tüm bunların farkındayım kalbimin sesini dinleyeceğim.Hayallerimin peşinden koşacağım.Hedefim lisans çıkarmak bu ilk hedefim daha sonra spor lisesine gitmek.İşte o zaman gerçek spor hayatım başlayacak.Antrenmanlarıda aksatmadan devam edecem.Liseyi bitirince beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü var sanırım onu kazanmanaya çalışırım.Bir sorum olacak size amatör boks hayatım bittiği zaman pro boksörlüğe geçmeden oluyormu amatör hayatım bittikten sonra antrenörlük belgesi alıp salon açmayı düşünüyorumda o yüzden sordum.Bir sorum daha var boksa başlama yaşı 9 10 dur.Ama ben 14 yaşındayım 34 yaşa kadar lisans çıkarılabiliyor.Sizce benim yaşım çokmu geçmiş? Mesela bir boks salonunda 9 10 yaşındakilere ücretsiz ders veriliyor ama bana ücretli.Niye böyle anlayamadım sanki 14 yaş çok büyükmüş gibi.Peki ne kadar sürede lisans çıkarabilirim? ah bu hayallerimi birde ailem anlasa herkes gibi boksu sert görüyorlar tamam gerçekten sert bir spordur antrenmanları ağırdır ama bende bu spora gönül verdim onu anlayan yok işte.Herkes basketbol oynar futbol oynar neden boksu tercih ediyorsun diyorlar bazen :) ya hoşuma gitti onu yapmak istiyorum hem boksa başlamak demek ömür boyu devam etmek değildir belkide birkaç kez antrenmana giderim hoşuma gitmez bırakırım.Ama kolay kolay vazgeçebileceğimi sanmıyorum cumartesi günü gitcem arkadaşımla gsim kapalı spor salonuna bedavadır galiba.Hayallerim var ama ulaşmak çok zor.Hep bir engel çıkıyor karşıma bakalım en sonunda zafere gideceğim inşallah.thums:

Ne demek ben teşekkür ediyorum abi.İyi dövüşmekten daha önemli şeyler vardır boksta;ahlak,sporcu disiplini,cesaret,azim,hırs,istikrar bunlar çok önemlidir.Sadece iyi dövüşmek değil.Boks salonlarında sporcu yetiştiriyorlar adam yetiştiriyorlar sadece dövüşmeyi öğretmiyorlar.Ben tüm bunların farkındayım kalbimin sesini dinleyeceğim.Hayallerimin peşinden koşacağım.Hedefim lisans çıkarmak bu ilk hedefim daha sonra spor lisesine gitmek.İşte o zaman gerçek spor hayatım başlayacak.Antrenmanlarıda aksatmadan devam edecem.Liseyi bitirince beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü var sanırım onu kazanmanaya çalışırım.Bir sorum olacak size amatör boks hayatım bittiği zaman pro boksörlüğe geçmeden oluyormu amatör hayatım bittikten sonra antrenörlük belgesi alıp salon açmayı düşünüyorumda o yüzden sordum.Bir sorum daha var boksa başlama yaşı 9 10 dur.Ama ben 14 yaşındayım 34 yaşa kadar lisans çıkarılabiliyor.Sizce benim yaşım çokmu geçmiş? Mesela bir boks salonunda 9 10 yaşındakilere ücretsiz ders veriliyor ama bana ücretli.Niye böyle anlayamadım sanki 14 yaş çok büyükmüş gibi.Peki ne kadar sürede lisans çıkarabilirim? ah bu hayallerimi birde ailem anlasa herkes gibi boksu sert görüyorlar tamam gerçekten sert bir spordur antrenmanları ağırdır ama bende bu spora gönül verdim onu anlayan yok işte.Herkes basketbol oynar futbol oynar neden boksu tercih ediyorsun diyorlar bazen :) ya hoşuma gitti onu yapmak istiyorum hem boksa başlamak demek ömür boyu devam etmek değildir belkide birkaç kez antrenmana giderim hoşuma gitmez bırakırım.Ama kolay kolay vazgeçebileceğimi sanmıyorum cumartesi günü gitcem arkadaşımla gsim kapalı spor salonuna bedavadır galiba.Hayallerim var ama ulaşmak çok zor.Hep bir engel çıkıyor karşıma bakalım en sonunda zafere gideceğim inşallah.thums:

Öncelikle spor hayatında ve hayallerine giden yollarda başarılı olmanı diliyorum :)

Sorularına gelince aman aman bir bilgiye sahip değilim bu tür konularda ama salona giderken ve azıcık araştırmalarım sonunda az çok öğrendiğim bilgileri senle paylaşıyım. Zaten Cumartesi gidecekmişsin salona eğer yazılırsan sorarsın hocana merak ettiklerini.

Antrenörlük için yanılmıyorsam -her sporda aynıdır muhtemelen- belli bir seviyeye geldiğinde antrenörlük kurslarına giriyorsun , başarılı olursan antrenörlük belgesi alıyorsun diye biliyorum. En azından Muay Thai'de böyleydi. Belli bir kaandan sonra yardımcı antrenörlük hakkı kazanıyorsun. Ancak boksta nasıldır bilemiyorum. Profesyonele geçmeden olur mu diye sormuşsun pek bilemiyorum ama salon açmayı düşünüyorsan yada ileride düşünürsen ama çok ama az bir pro kariyere sahip olsan , başarılı bir kariyere sahip olsan fazladan bir avantajın olabilir.

Yaşın daha genç. Takma bu kadar yaş farkını. Boksta Lisans için Uzman Tv'de şu linki izlemeni öneririm ;
http://www.uzmantv.com/nasil-lisansli-boksor-olunur
Sen idmanlarını aksatmadan çalışır , kendini sürekli geliştirmeye devam edersen bu yaş farkının önemi kalmaz. Senin için daha geç değil bunlarla kafanı takmana gerek yok bana göre... thums:

Baştada dediğim gibi , spor hayatında ve hayatta istediğin yere ulaşman dileğiyle , iyi akşamlar :)

Sokak kavgasında duruma göre bilen bilmeyenden avantajlıdır ama insanlar değişkendir korkar vbz. birçok sebebten dolayı kavganın sonucu her zaman risk taşır kickboksu herzaman dövücek diye bir kaide yoktur.Akıl kullanabilen kazanır bence illa 2.20 boyunda 120 kilo olmasına ve dünya bilmem ne sporu şampiyonu olmasına gerek yoktur sadece akıl kullanabilme yeteneğinin önü açık olsun...

Hergün sokakta bir olay oluyor. ve her zaman olmasa bile bizim başımızada gelebilio sokak dövüşünde hangi spor yada sanat sokak dövüşlerinde rakibi yada rakipleri daha rahat nakavt ettirebilir. anket şeklinde herkes yorumunu yazarsa sevinirim benim fikrim boksörlerden yana sonuçta yumruk çok önemli ve en hızlı vuranlarda boksörler

boks
kickboks
karate
aikido
hapkido
tekwando
wing tsun
diğerleri

biri hızdan mı söz etti? eğer hız söz konusuysa wing chun dan üstün spor yoktur

vücutcuu demiş ki
"Benim söylediklerim yanlışmı şimdi? Türkiye de spora yeterli değer verilmiyor.Hele boksa vücut geliştirmeye hiç verilmiyor varsa yoksa futbol.Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani.Ama judo aikido kendinizi sokakta korumak için daha idealdir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil."

judo için konuşursak doğrudur. judocu adam tehlikelidir.
aikidocu ise değildir, kesinlikle değildir.
saygı-maygıyı geçiyorum, aikidoka kusuruma bakmasın AMA bunların ÇOĞU dövüşmeyi bilmezler.

BOKS konusunda ise şu söylediğin tamamen SAÇMALIK. Git de bir boksöre de bunları.
mümkünse birisi de videoya alsın. bize de gülecek bir şey çıkar.
Yahu neden bilmediğiniz, yapmadığınız dallar hakkında bu kadar KESİN hükümlü olabiliyorsunuz?
hiç boksörle kavga ettin mi?
kavgayı geçiyorum; hayatında bir boksör gördün mü?
boksör adam tehlikelidir, hem de çok tehlikelidir.
Boksörü, güreşçiyi, MTciyi, judocuyu, BJJciyi, doğru yerinde MMA çalışanı, iyi bir KBciyi gördün mü, bir titreyip kendinize gelin, terbiyesizlik yapmayın. Hakikaten bu adamlar sizi evire çevire döverler!
şaka değil.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:59 ----------

biri hızdan mı söz etti? eğer hız söz konusuysa wing chun dan üstün spor yoktur

o dediğin otuzbirci el hızıdır ama.

vücut seriliğinde WTcilerden bir nane olmaz!

boksörün girip, iki çakıp sonra tekrar çıkışını;
güreşçinin dalıp seni alıp yere çalmasını bir izleyin bakalım.
:)
adam elini hızlı atıyormuş gibi yapınca sen de onu hız zannettin ama değil.
o kadar seri yumruğu istese boksör de atar.
boksörün dezavantajı DEMO yapmaması, rakibinin de ona vurabilmesidir.
WTcinin DEMOsunda ise sözde-rakibi sabit durur, o da çalışır!
yersen...
ekle: bu kadar yazıyoruz, hala şöyle şeyler yazıyorsunuz ya, Allah sizi bildiği gibi yapsın!
:D

vücutcuu demiş ki
"Benim söylediklerim yanlışmı şimdi? Türkiye de spora yeterli değer verilmiyor.Hele boksa vücut geliştirmeye hiç verilmiyor varsa yoksa futbol.Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani.Ama judo aikido kendinizi sokakta korumak için daha idealdir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil."

judo için konuşursak doğrudur. judocu adam tehlikelidir.
aikidocu ise değildir, kesinlikle değildir.
saygı-maygıyı geçiyorum, aikidoka kusuruma bakmasın AMA bunların ÇOĞU dövüşmeyi bilmezler.

BOKS konusunda ise şu söylediğin tamamen SAÇMALIK. Git de bir boksöre de bunları.
mümkünse birisi de videoya alsın. bize de gülecek bir şey çıkar.
Yahu neden bilmediğiniz, yapmadığınız dallar hakkında bu kadar KESİN hükümlü olabiliyorsunuz?
hiç boksörle kavga ettin mi?
kavgayı geçiyorum; hayatında bir boksör gördün mü?
boksör adam tehlikelidir, hem de çok tehlikelidir.
Boksörü, güreşçiyi, MTciyi, judocuyu, BJJciyi, doğru yerinde MMA çalışanı, iyi bir KBciyi gördün mü, bir titreyip kendinize gelin, terbiyesizlik yapmayın. Hakikaten bu adamlar sizi evire çevire döverler!
şaka değil.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:59 ----------

o dediğin otuzbirci el hızıdır ama.

vücut seriliğinde WTcilerden bir nane olmaz!

boksörün girip, iki çakıp sonra tekrar çıkışını;
güreşçinin dalıp seni alıp yere çalmasını bir izleyin bakalım.
adam elini hızlı atıyormuş gibi yapınca sen de onu hız zannettin ama değil.
o kadar seri yumruğu istese boksör de atar.
boksörün dezavantajı DEMO yapmaması, rakibinin de ona vurabilmesidir.
WTcinin DEMOsunda ise sözde-rakibi sabit durur, o da çalışır!
yersen...
ekle: bu kadar yazıyoruz, hala şöyle şeyler yazıyorsunuz ya, Allah sizi bildiği gibi yapsın!
:D

Yazdıklarımı tam olarak okumamışsın.Önce tüm cevaplarımı oku ondan sonra yazdıklarıma karşı çıkarsın.Ben boksörler iyi dövüşemez demiyorum kardeşim sadece boksör sokakta değil ringte dövüşür diyorum o kadar.Ama hapkido judo wing chun kung fu yani dövüş sanatları sokakta kendinizi korumak içindir ama boks sokakta kullanılamaz zor durumlarda tabiki kullanacaksınız benim anlatmak istediğim salonda yumruk atmayı öğrenip biraz torba dövüp sonra salondan çıkıp gıcık olduğun kin tuttuğun adamı gidip dövmek boks yapmak değildir yüreğiniz varsa ringlerde dövüşün sokaklarda değil.Selçuk abiye yürekten başarılar diliyorum alacak bu maçı herkese iyi forumlar.

Back
Yukarı