OrhanGencebay
Yeni Üye
Capoeira tabiiki
vücutcuu arkadaşım güzel demişsin ; ancak sana katılmadığım bir iki nokta var.
Öncelikle dövüş ve savunma sporları tabi ki millete artistlik olsun , kızlara hava olsun , gıcık olduğun birini dövmek olsun , ona buna sataşmak olsun vb. nedenlerle öğrenilmez !..
Fakat olayın birde sokaktaki boyutunu görmek lazım. Ben Body yapan biri olarak hiç bir sporu başkasına karşı güç kullanmak için yada dövmek için yapmam. Sağlık için , vücudum için yani kısaca kendim için yaparım.
Ne var ki dışarıda ve bu sporu yapanlardan bazıları bunu bir avantaj olarak görüyor ve dışarıda "etlisine sütlüsüne karışmayan" kendi halinde , kavgadan uzak durmaya çalışan insanlara karşı ; ezici bir üstünlük kurmak , ego tatmin etmek , ses çıkarmıyor diye üstüne çıkmak gibi saçma sapan durumları yüzünden bu tür tartışmalar ortaya çıkıyor ne yazık ki...
Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.
Yaşın 13 gözüküyor. Hele Liseye gittiğin zaman ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksın. İnşallah o tür kişilerle hayatın boyunca karşılaş(mazsın)mayız ...
Keşke herkes kendi halinde olsa , yeni gelen gençlik bizler dahil -özellikle liselerde- saçma sapan egolarını tatmin etmek ve kızlara hava atmak , en güçlü benim dedirtmek için kavgayı bir araç olarak görmese ; ama maalesef ki durum bu.
Hem bu durum sadece Türkiye'de değil ki. Bütün ülkelerde aynı...
Okuduğum bir kişisel gelişim kitabında da yazdığı gibi "Dünya öyle bir yerdir ki , barışı sağlamak için bile güçlü olmalısınız..."
Kısaca demek istediğim şu ; Her türlü sporu sağlığımız ve kendimiz için bilinçli olarak yapmalıyız. Ancak şunu da unutmamalıyız ki ; herkes , bu sporu yapanlar da dahil , bizim gibi sporları bilinçli olarak yapmıyor. Kimisi hava atmak için , kimisi birini dövmek gibi saçma nedenlerle yapıyor ve bu tiplere karşı her daim hazırlıklı olunmakta fayda var.
Sokak dövüşünde yüreği olan avantajlıdır.
Çok doğru söylemişsiniz kesinlikle.Türkiye de boksu boks olarak yapan çok az kişi var.Boksu o anlattığınız nedenlerden dolayı yapıyor millet.O tip insanları okulda görüyorum var zaten hiçde sevmiyorum takılmıyorum onlarla benimde boksa karşı ilgim var ama ben artist artist davranmıyorum tam tersi efendiyim sessizim ve alçak gönüllüyüm.Boksu boks olarak yapmadıkça hiç bir yere varamazsınız bunu da bilin.Ya benim anlamadığım neden sokakta kendini savunma amaçlı boks yapıyorsunuz nedenini söyleyeyim diğer sporlara göre daha etkilidir daha seri ve daha sert yumruklar için veya kickboks veya tekwando.Bunları sokakta dövüşmek için kullanamazsınız.Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur.Lisedede var öyle tipler biliyorum ama ben öyle kolay kolay kavga yapacak birisi değilim helede sokaklarda okulda hiç kimseye karışmam kendi işime bakarım zaten.Evden liseye liseden eve evden antrenmana antrenmandan eve budur yani.Benim kimseyle işim olmaz lisede.Haa öyle çok okul dışarısında çok fazla karışan olursa
kavgaya girebilirim zaten vitaminsiz biriyse alırım aşağıya.Okul içinde karışanlarada sözle uyarıda bulunurum.Ben asla okulda kavga etmem."Bu tür durumlarla ben de karşı karşıya kaldım ve bir kaç arkadaşımın başına böyle durumlar geldi. Yani sen sporunu salonda öğrensen dahai illa ki bunu sana zorla dışarıda kullandırtmak isteyecek ezik egolu kişiler olacaktır.
" Yazınızın bu kısmında anlattığınız gerçekten doğru zorla kullandırtıyorlar adama.Ama ben ilerisi için düşünürsem dışarıdada birşey yapamayacağım lisans yüzünden.Birde meşru müdafaa var vikipedia dan bakabilirsiniz silahlı bıçaklı saldırıda falan kendini öğrendiğin dövüş sporlarıyla koruyabiliyorsun ama şöyle değil adam sana yumruk attı sen ona silahını çıkarıp iki el sıktın meşru müdafaa bu değildir eşit olmak zorund****ısasakısas en çok sevdiğim şeydirBoks şuanda Türkiye de tamamen amacı dışına çıkmış durumdadır.Hocalar iyi sporcular yetiştirelim diyorlar adam salondan çıkıp adam dövüyor.bumudur boks yapmak? Boksa çok sert spor diyorlar falan peki size soruyorum hangi spor çok hafiftir futbol hafifmi mesela bazı durumlarda bokstan daha sert olduğu gözler önünde.umarım herkes okuyup anlar doğru yola gelir.sokakta dövüşmek falan bunlar boş işler ringte dövüşebiliyormusunuz yok.yumruklarını rignlerde konuşturacaksın sokaklarda değil.diyoruz diyoruz ama kim anlar ki bunları.Biz yinede söyledik işin doğru olanını kulağınıza küpe olsun.Herkese iyi forumlar...
Öncelikle dediklerin doğru , zaten mesajlarımda da bunun üstünde durmaya çalıştım. Ben sadece farklı bir bakış açısıyla da bakmanı istedim o kadar...
Türkiye'de zaten Spora ve Sporcuya değer verilmiyor. Varsa yoksa Futbol. Boksmuş , Muay Thaiymiş , Kickboksmuş , Güreşmiş , Bodymiş vb. sporları spor olarak görmeyen kişiler dahi var. Türkiye'nin bu durumu aşması gerekli , hemde bir an önce...
"Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani"
Keşke üstte alıntıladığım cümleyi , altta alıntıladığım cümlenizle yazsaydınız yanlış anlaşılma olmazdı;
".Uzmantv de girin bakın aikido hapkido karate bu gibi sporları yapmalısınız bunların zaten müsabakası yoktur ama boksun vardır ve boks spordur."
Her neyse , konuyu fazla uzatmanın alemi yok. Spora bu yaşta bu kadar değer vermen , bazı kötü niyetli kişiler gibi olmaman , neyin yerede yapılmasını bilen biri olduğun için seni tebrik ederim , spor hayatında başarılar...
Ne demek ben teşekkür ediyorum abi.İyi dövüşmekten daha önemli şeyler vardır boksta;ahlak,sporcu disiplini,cesaret,azim,hırs,istikrar bunlar çok önemlidir.Sadece iyi dövüşmek değil.Boks salonlarında sporcu yetiştiriyorlar adam yetiştiriyorlar sadece dövüşmeyi öğretmiyorlar.Ben tüm bunların farkındayım kalbimin sesini dinleyeceğim.Hayallerimin peşinden koşacağım.Hedefim lisans çıkarmak bu ilk hedefim daha sonra spor lisesine gitmek.İşte o zaman gerçek spor hayatım başlayacak.Antrenmanlarıda aksatmadan devam edecem.Liseyi bitirince beden eğitimi ve spor öğretmenliği bölümü var sanırım onu kazanmanaya çalışırım.Bir sorum olacak size amatör boks hayatım bittiği zaman pro boksörlüğe geçmeden oluyormu amatör hayatım bittikten sonra antrenörlük belgesi alıp salon açmayı düşünüyorumda o yüzden sordum.Bir sorum daha var boksa başlama yaşı 9 10 dur.Ama ben 14 yaşındayım 34 yaşa kadar lisans çıkarılabiliyor.Sizce benim yaşım çokmu geçmiş? Mesela bir boks salonunda 9 10 yaşındakilere ücretsiz ders veriliyor ama bana ücretli.Niye böyle anlayamadım sanki 14 yaş çok büyükmüş gibi.Peki ne kadar sürede lisans çıkarabilirim? ah bu hayallerimi birde ailem anlasa herkes gibi boksu sert görüyorlar tamam gerçekten sert bir spordur antrenmanları ağırdır ama bende bu spora gönül verdim onu anlayan yok işte.Herkes basketbol oynar futbol oynar neden boksu tercih ediyorsun diyorlar bazenya hoşuma gitti onu yapmak istiyorum hem boksa başlamak demek ömür boyu devam etmek değildir belkide birkaç kez antrenmana giderim hoşuma gitmez bırakırım.Ama kolay kolay vazgeçebileceğimi sanmıyorum cumartesi günü gitcem arkadaşımla gsim kapalı spor salonuna bedavadır galiba.Hayallerim var ama ulaşmak çok zor.Hep bir engel çıkıyor karşıma bakalım en sonunda zafere gideceğim inşallah.thums:
Hergün sokakta bir olay oluyor. ve her zaman olmasa bile bizim başımızada gelebilio sokak dövüşünde hangi spor yada sanat sokak dövüşlerinde rakibi yada rakipleri daha rahat nakavt ettirebilir. anket şeklinde herkes yorumunu yazarsa sevinirim benim fikrim boksörlerden yana sonuçta yumruk çok önemli ve en hızlı vuranlarda boksörler
boks
kickboks
karate
aikido
hapkido
tekwando
wing tsun
diğerleri
biri hızdan mı söz etti? eğer hız söz konusuysa wing chun dan üstün spor yoktur
vücutcuu demiş ki
"Benim söylediklerim yanlışmı şimdi? Türkiye de spora yeterli değer verilmiyor.Hele boksa vücut geliştirmeye hiç verilmiyor varsa yoksa futbol.Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani.Ama judo aikido kendinizi sokakta korumak için daha idealdir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil."
judo için konuşursak doğrudur. judocu adam tehlikelidir.
aikidocu ise değildir, kesinlikle değildir.
saygı-maygıyı geçiyorum, aikidoka kusuruma bakmasın AMA bunların ÇOĞU dövüşmeyi bilmezler.
BOKS konusunda ise şu söylediğin tamamen SAÇMALIK. Git de bir boksöre de bunları.
mümkünse birisi de videoya alsın. bize de gülecek bir şey çıkar.
Yahu neden bilmediğiniz, yapmadığınız dallar hakkında bu kadar KESİN hükümlü olabiliyorsunuz?
hiç boksörle kavga ettin mi?
kavgayı geçiyorum; hayatında bir boksör gördün mü?
boksör adam tehlikelidir, hem de çok tehlikelidir.
Boksörü, güreşçiyi, MTciyi, judocuyu, BJJciyi, doğru yerinde MMA çalışanı, iyi bir KBciyi gördün mü, bir titreyip kendinize gelin, terbiyesizlik yapmayın. Hakikaten bu adamlar sizi evire çevire döverler!
şaka değil.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:59 ----------
o dediğin otuzbirci el hızıdır ama.
vücut seriliğinde WTcilerden bir nane olmaz!
boksörün girip, iki çakıp sonra tekrar çıkışını;
güreşçinin dalıp seni alıp yere çalmasını bir izleyin bakalım.
adam elini hızlı atıyormuş gibi yapınca sen de onu hız zannettin ama değil.
o kadar seri yumruğu istese boksör de atar.
boksörün dezavantajı DEMO yapmaması, rakibinin de ona vurabilmesidir.
WTcinin DEMOsunda ise sözde-rakibi sabit durur, o da çalışır!
yersen...
ekle: bu kadar yazıyoruz, hala şöyle şeyler yazıyorsunuz ya, Allah sizi bildiği gibi yapsın!
![]()