Sokak Dövüşünde Kimler Avantajlı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmets
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sokak kavgalarında kimler avantajlı

• boks

Votes: 104 24,5%
  • kickboks

Votes: 182 42,8%
  • karete

Votes: 13 3,1%
  • aikido

Votes: 18 4,2%
  • hapkido

Votes: 9 2,1%
  • tekwando

Votes: 12 2,8%
  • wing tsun

Votes: 51 12,0%
  • diğerleri

Votes: 36 8,5%

• Total voters
    425
sokakta ne taekwando daki uzun tekmeleri atarsın ne mma gibi yere yatırım kilit alırsın nede karatenin öğretisinden faydalanırsın adamın yüzüne bi tükürürler sileyim derken sümsüğü gözün üstüne gömerler ayıracak ne bir hakem olur knockout olunca ne görevliler ölümüne dayak yersin SOKAK DÖVÜŞÜNDE EN ÖNEMLİSİ DİRENÇ VE DEVAMLILIKTIR aldığın darbeleri en aza indircek vücdun ve durmadan 3 dk seri yumruk atabilecek kolların olması lazım TEKRAR EDİYORUM BU GİBİ SORULAR BU FORUMDA ÇOK SORULDU SOKAK DÖVÜŞÜNDE EN ÖNEMLİSİ DİRENÇ VE DEVAMLILIKTIR

Düşünceleriniz biraz havada kalıyor yani hayal dünyası gibi görüşleriniz var..

' Sokak dövüşünde kural yoktur iyi dayanan kazanır ' kural olucağı idda edildi mi bilmiyorum ama dayanan kazanır demek öyle birşey ki , dövüşü uzatmaya bakıp rakibinin enerjisini harcatmak amaçlı dövüşmek bitirici olmamak yorucu olmak demek istedin heralde hangi duruma göre bunu yapıyorsun ki dövüşte ? rakibin senden iyi kondüsyonu varsa yorulmaz dayanamazsın..

Düşünceleriniz biraz havada kalıyor yani hayal dünyası gibi görüşleriniz var..

' Sokak dövüşünde kural yoktur iyi dayanan kazanır ' kural olucağı idda edildi mi bilmiyorum ama dayanan kazanır demek öyle birşey ki , dövüşü uzatmaya bakıp rakibinin enerjisini harcatmak amaçlı dövüşmek bitirici olmamak yorucu olmak demek istedin heralde hangi duruma göre bunu yapıyorsun ki dövüşte ? rakibin senden iyi kondüsyonu varsa yorulmaz dayanamazsın..

Ya bu konunun açılması bile saçma uzatmayın.Boks dışarda yapılamaz o kadar.

Ya bu konunun açılması bile saçma uzatmayın.Boks dışarda yapılamaz o kadar.
peki ne yapılır dışarıda?
evet haklısın iyi bir sporcu dışarıda kavga etmemeye çalışmalıdır
ama
ya kendini savunmak zorunda kalırsa ne olacak?
peki bu sporcu hasbelkader boksörse?
boks yapmayacak da zeybek mi oynayacak?
veya sokakta yapılınca bu meretin adı mı değişiyor?
bir daha söylüyorum; dövüşme açısından o saydığınız sel-defans saçmalıkları var ya (wing tsun, aikido, ninjutsu, hapkido), hah boks onların hepsine fark yapar.
boksör güreşçi MTci? sokakta adamın partalını çıkartırlar, hem de evire çevire!
a32

peki ne yapılır dışarıda?
evet haklısın iyi bir sporcu dışarıda kavga etmemeye çalışmalıdır
ama
ya kendini savunmak zorunda kalırsa ne olacak?
peki bu sporcu hasbelkader boksörse?
boks yapmayacak da zeybek mi oynayacak?
veya sokakta yapılınca bu meretin adı mı değişiyor?
bir daha söylüyorum; dövüşme açısından o saydığınız sel-defans saçmalıkları var ya (wing tsun, aikido, ninjutsu, hapkido), hah boks onların hepsine fark yapar.
boksör güreşçi MTci? sokakta adamın partalını çıkartırlar, hem de evire çevire!
a32

Ya tamam teknik olarak boksör güreşçi mt ci çok iyidirler ama bu sporların dışarıda kullanılması doğru değildir.Yani zor bir durumda tabiki kendini koruyacaksın bu doğrudur herhalde.Benim anlatmak istediğim bazı kişiler egosunu tatmin etmek için artistlik yaparlar ben boksa gidiyorum hepinizi öldürüm falan bu tip insanlara karşıyım ben şimdi anlarsınız galiba.Boksun böyle görülmesi çok yanlış boksörler serseri değildir sporcudur.Dövüşçü olarak görülüyorlar kavgacı afresif artist olarak görülüyorlar oysa gerçek bir boksör sporcu disiplinini kazanmıştır ve nerde nasıl davranmayı gerektiğini bilir ayrıca ahlaklıdır.thums:

vücutcuu demiş ki
"Benim söylediklerim yanlışmı şimdi? Türkiye de spora yeterli değer verilmiyor.Hele boksa vücut geliştirmeye hiç verilmiyor varsa yoksa futbol.Müsabakası olmayana spor değildir diye birşey demedim ben olimpiktir dedim ulusaldır demek istedim yani.Ama judo aikido kendinizi sokakta korumak için daha idealdir.Boksör ringte dövüşür sokakta değil."

judo için konuşursak doğrudur. judocu adam tehlikelidir.
aikidocu ise değildir, kesinlikle değildir.
saygı-maygıyı geçiyorum, aikidoka kusuruma bakmasın AMA bunların ÇOĞU dövüşmeyi bilmezler.

BOKS konusunda ise şu söylediğin tamamen SAÇMALIK. Git de bir boksöre de bunları.
mümkünse birisi de videoya alsın. bize de gülecek bir şey çıkar.
Yahu neden bilmediğiniz, yapmadığınız dallar hakkında bu kadar KESİN hükümlü olabiliyorsunuz?
hiç boksörle kavga ettin mi?
kavgayı geçiyorum; hayatında bir boksör gördün mü?
boksör adam tehlikelidir, hem de çok tehlikelidir.
Boksörü, güreşçiyi, MTciyi, judocuyu, BJJciyi, doğru yerinde MMA çalışanı, iyi bir KBciyi gördün mü, bir titreyip kendinize gelin, terbiyesizlik yapmayın. Hakikaten bu adamlar sizi evire çevire döverler!
şaka değil.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:59 ----------

o dediğin otuzbirci el hızıdır ama.

vücut seriliğinde WTcilerden bir nane olmaz!

boksörün girip, iki çakıp sonra tekrar çıkışını;
güreşçinin dalıp seni alıp yere çalmasını bir izleyin bakalım.
:)
adam elini hızlı atıyormuş gibi yapınca sen de onu hız zannettin ama değil.
o kadar seri yumruğu istese boksör de atar.
boksörün dezavantajı DEMO yapmaması, rakibinin de ona vurabilmesidir.
WTcinin DEMOsunda ise sözde-rakibi sabit durur, o da çalışır!
yersen...
ekle: bu kadar yazıyoruz, hala şöyle şeyler yazıyorsunuz ya, Allah sizi bildiği gibi yapsın!
:D
hala yazdıklarının arkasında duruyormusun https://www.youtube.com/watch?v=TOJ4L-eO4Uc

Furkan ben dediklerimde sonuna kadar duruyorum, çünkü bunlar doğru.
o videoda sen ne görüyorsun bilemem ama ben sabit duran adama ne olduğu belirsiz vuruşlar "gösteren" bir hoca görüyorum.
bundan ne sonuç çıkarmamı bekliyorsun ki?
sen bu görüntüden bu adamın iyi dövüşebildiğini mi çıkarıyorsun?
al sana şimdi ilk defa gördüğüm bir video, bu da boks.
ee?
şimdi ne oldu?
https://www.youtube.com/watch?v=GdcpNDuTwsA

Boksörün farkı nedir biliyormusun?
o gerçekten vurabilir ve de DAHA önemlisi darbe almaya dayanıklıdır.
müsabaka ve de darbeye alışık olan üstündür.

ekle:
al bi de şuna bak
https://www.youtube.com/watch?v=gb73Fs-bEnc&feature=related

WTyi de gözünde büyütme bir daha!

o videoda sen ne görüyorsun bilemem ama ben sabit duran adama ne olduğu belirsiz vuruşlar "gösteren" bir hoca görüyorum.
ee?
şimdi ne oldu?

ekle:
al bi de şuna bak

Ya ben neden bahsediyorum siz nelerden bahsediyorsunuz abilerim ben diyorumki boks sporu kesinlikle dışarıda kullanılamaz.Ya tabiki çok zor durumlarda kullanılabilir ama egonu tatmin etmek için falan artistlik yapıp gücünün yettiğine vurmak boks değildir bunu anlatmak istiyordum tüm yazılarımda boksör ringlerde dövüşür zaten sokaklarda ne işi var.Boks sokak dövüşü değildir bunu bilin.boksu boks olarak yapmak lazım boksa değer vermek lazım yoksa birşeye yaramaz.Neyse hala anlamadıysanız yazdıklarımdan daha ne diyeyim en çok cevabı bu konuya verdim :)

genç arkadaşım vücutçu,
bu konuda belirleyici olan sadece sen değilsin ki!
biz Furkan ile belli bir konuyu konuşuyoruz.
o bana bir soru soruyor ben de cevaplıyorum.
burada seni ilgilendiren ne var bilemeiyorum.
boksör neden sokakta dövüşemesin ki?
ben sokakta boks yaparak dövüştüm mesela, bana saldıran bir adamı dövdüm.
gayet de etkili bir şey!
sadece direkler yetmişti, yıl 2007 olmalı!
ama ego-kibir konusunda haklısın.
zaten gerçek sporcu sokakta dövüş aramaz, bazan kendisini korumak zorunda kalır!

2.20 boyunda 150 kilo olsanız herhangi bi salon sporunda son seviyeye ulaşsanız bile siz karşınızdakine vururken biri gelip arkadan hayalarınızı tekme atarsa veya sopayla vuvursa yere yapışırsınız sokakta savunma sporu etkilidir.tabi en iyisi dövüşmemek sonuçta kavgada kazanan yoktur :)

2.20 boyunda 150 kilo olsanız herhangi bi salon sporunda son seviyeye ulaşsanız bile siz karşınızdakine vururken biri gelip arkadan hayalarınızı tekme atarsa veya sopayla vuvursa yere yapışırsınız sokakta savunma sporu etkilidir.tabi en iyisi dövüşmemek sonuçta kavgada kazanan yoktur :)

Çok güzel bir açıklama olmuş ama bir yanlışınız var sokakta ne savunma sporu ne dövüş sporu hiçbiri bir işe yaramaz çünkü sokakta kurallar yoktur ama ringte vardır.Aradaki fark budur sokakta 1 kişiyle dövüşürken arkadan 30 kişide gelebilir bunu bilemezsiniz ama ringte teke tek hiç kimseden yardım almadan başbaşa karşılaşma yapılır ve kurallar vardır.Böyle olmasına rağmen hala dövüş sporlarını spor olarak görmeyenler var

ee?
şimdi ne oldu?

ekle:
al bi de şuna bak

öncelikle yazdıklarına bakılırsa sen bir boksörsün ve her insanın yaptığı gibi kendi sporunu savunuyorsun yanlış anlama seni kınamıyorum aynı şeyi bende yapardım bende bir kickboxer üm fakat lütfen bu savunmayı yaparken diğer sporları zedelemeyelim her sporun bir güzelliği var. İlk olarak ben o videoyu hız konusu için koymuştum fakat sen konuyu biraz genişlettin dayanıklılık gerçek vuruş gibi olaylara girdin ve bende biraz uzun yazıcağım fakat ben sana gerçeği şöyle açıklıyayım lise terk olmayan herkez bu formülü bilir ''kuvvet=kütle x ivme '' wt da yumruklar omuzdan çıkmaz boksta omuzdan çıkar +vücut kullanılır ve verilebilcek en büyük !sarsıntı!(güç,itme,canını yakma yani sertlik gibi değil!) sadece sarsıntı verilmeye çalışılır ki rakip nakavt olsun verilmeye çalışılır çünkü kaslar acı veya organlara giriş için yapılan sertlik vuruşlarını pek hissetmeyecektir!fakat wt da yumruklar olabildiğince kısa mesafeden ve hızlı olarak çıkar yolu uzatarak güç almak yerine yolu kısaltıp hızlı olmak onlar için daha önemlidir ve bu vuruşlar sarsıntıdan çok sertlik içeren vuruşlardır bu vuruşlarla rakibin kemikleri dahi kırılabilir ikincisi
müsabaka ve darbeye alışık olan üstündür dedin o zaman kempo karate (sabahtan akşama kadar vücutlarına vurduran sporcular) ve mma yapanlardan üstün sporcu yoktur ortalama bir mma dövüşçüsü bodyslam hareketini yaparak rakibini yere çaktığında 174cm kareye 75 kg lık baskı uygular peki bu nedemek biliyormusun bu baskı vücudun geneline toplamda 1080 kg lık bir sarsıntı uygular bir boksörün,wt,kickbokscunun vb. bu gibi bir sarsıntı ya dayanması çok zordur unutma herşey boksta değildir her sporun ayrı bir güzelliği var :D

-------------------------

istisna durumlar da çoktur...)

merhabalar forum sakinleri. konuyu gördüm, kendimi konuya yakın hissettim ve kendimi konuya dahil etmeye karar kıldım diyebilirim :)

öncelikle "sen daha önce yakın dövüş yaptı mı?" gibi sorular için kendim hakkında bilgi vereyim;

4 yıldır krav-maga eğitimi alıyorum. artık eğitimden antremana daha çok spora dönüştü. 1 yıl kadar da filipino kali yapıyorum. boks hakındaki tüm bilgilere ve antreman bilgilerine sahibim çok azda olsa biraz geçmişim oldu boksta. wing chun yapan kuzenim var onunda antremanlarına katıldım ve form hareketlerini felsefesini iyi biliyorum. yani konuya hakim bir insanım diyebiliriz.

şimdi gelelim konumuza.

"sokak kavgasında kimler üstünlük sağlar?" gibisinden bir soru yöneltilmiş.

neredeyse bütün cevapları okudum. şimdi tatışma boyutu güzel bir konu olmuş. tartışmaya baya bir açık. sonu olmayan bir konu olmuş. yalnız bence konu saptaması ve uygulaması yanlış olmuş. öncelikle oraya şıklar koyman çok saçma. hiçbir yakın dövüş sanatı diğer yakın dövüş sanatından üstün değildir. hepsi birdir. hepsi son derece sportifliğinin yanında hayat felsefesi barındırır ve bunun üzerine ortaya çıkarlar.

yakın dövüşlerin ve savunma sporlarının daha doğrusu sanatlarının ortaya çıkış şekli "bir düvüş icat edeceğim, herkesi ipe dizeceğim." şeklinde değildir!

hepsi birer sanattır. düşüncelerin ve hayat felsefenizin dışa yansımış şeklidir.

birbirinden üstün sanat yok dedik. peki ne var? birbirinden üstün insan vardır.

yani kickboksçu, kungfucuyu döver yok efendim kungfucuyu, krav-magacı madara eder şeklinde polemiklere girmiyorum. önemli olan karşıdaki sporu bilmeniz. karşınızdaki insanın hangi spor sanatını kullandığını bilmeniz olacaktır. ben o yönden kendimi iyi buluyorum.

sokakta hiç tanımadığım insan karşıma geçse o insanın hangi dövüş sanatını kulladığını bilirim. ve ona göre kendimi hazırlarım. herzaman beklerim ilk savunma yaparım durdurmak isterim. baktım ki karşıdaki sert müdahalede ve gözü kararmış şekilde yaklaşıyor ozaman atak moduna geçerim.

hayatında hiç yakın dövüş eğitimi almamış bir insan isterse 10yıl sokakta orada burada kavgada etse, sizin 1yıllık eğitimiz var ve hiç kavga etmemenize rağmen bu 10yıllık sokak dövüşçüsünü yere yığmanız içten bile değildir. tabiki iş birazda size kalıyor.

ben çok arkadaşımı gördüm 5yıllık tekvandocu sokakta adamdan dayak yedi gittim ben kurtardım. neden daya yedi? çünkü panik yaptı. çünkü daha önce sokakta kavga etmedi. çünkü salonda belki kat kat daha ağır ve yorucu spor yapan bu insan sokaktaki adama güvenemedi kısaca korktu. soğukkanlı olamadı bildiği herşeyi unuttu ve tekvandocu gibi değil sokaktaki herhangi bir insan gibi dövüştü. netice olarak yere yığıldı.

dediğim gibi üstün olan insandır. yani beyindir. spor sanatı değil. yakın dövüş sporlarının hepsi birbirinden amanszca bu yüzden etkilenmiştir. ve yeni yeni çıkmıştır. çünkü dediğim gibi bu herhangi bir yumruk atma meselesi değil bir sanattır. kültürden kültüre değişir.

birde bazı arkadaşlar 30-40 saniyede işini bitirir felan demişler. ne 30'u ne 40'ı. okurken çok güldüm. biraz tutarlı sallayın yahu. bilmiyorsanız yorum yapmayın. tamam hepiniz güçlüsünüz bunu bu kadar gurur meselesi yapmayın. bilmeyip boş konuşmak yerine susup öğrenin. bilmemek ayıp değil. ama gülünç duruma düşmeyin.

benim hayat tarzım, felsefem ve stilim kravmaga'dır. fakat sadece kravmagaya bağlı kalmam. doğaçlama yapabilmek iyi bir üstünlüktür. hayal gübü ne kadar genişse doğaçlamanız ve kavganız okadar sert olabilir.

karşıma çıkan eğitimsiz bir insanı boyu kilosu fark etmeden 30-40 saniye değil 4-5 saniyede yere yığarım. altını çiziyorum eğitimsiz bir insanı. eğitimli olan insan zaten darbe almamayı bilir savunmaya geçer. tabiri caizse kavga başlamadan biter. karşıdaki adam neye uğradığını şaşırır, 1hafta doğru dürüst yüreyemez 5 haftadada psikolojisi yerine gelmez. kısaca olay budur.

sizlerle paylaştığım bilgileri okuduğunuz için teşekkür ederim. sorusu olan varsa ciddi ve saygı çerçevesinde tabi, yanıtlayabilirim.

Baran Saltık

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 03:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 03:23 ----------

Çok güzel bir açıklama olmuş ama bir yanlışınız var sokakta ne savunma sporu ne dövüş sporu hiçbiri bir işe yaramaz çünkü sokakta kurallar yoktur ama ringte vardır.Aradaki fark budur sokakta 1 kişiyle dövüşürken arkadan 30 kişide gelebilir bunu bilemezsiniz ama ringte teke tek hiç kimseden yardım almadan başbaşa karşılaşma yapılır ve kurallar vardır.Böyle olmasına rağmen hala dövüş sporlarını spor olarak görmeyenler var

çok haklısın. fakat yanılıyorsun. sana yakın dövüş sporunda ilk öğretilen şey şudur;

kavgayı yaratma, kavgadan kaç!

amaç kendine kaçacak pozisyon ve alan yaratmaktır. adamı dövüp boy boy poz vermek değil.

sonuç olarak sokakta hiçbir işe yaramaz demek olmaz. hatta hiç olmaz. saçma olur.

hiçbir yakın dövüş sanatı diğer yakın dövüş sanatından üstün değildir. hepsi birdir. hepsi son derece sportifliğinin yanında hayat felsefesi barındırır ve bunun üzerine ortaya çıkarlar.

yakın dövüşlerin ve savunma sporlarının daha doğrusu sanatlarının ortaya çıkış şekli "bir düvüş icat edeceğim, herkesi ipe dizeceğim." şeklinde değildir!

hepsi birer sanattır. düşüncelerin ve hayat felsefenizin dışa yansımış şeklidir.

---------------------------------??!!...

böyle bi genellemeyi nasıl yapabiliyorsunuz ?..

bu kısıma eğer konu egnelleme ise ,hemen şu gönderiyi yapayım:

" bilmem kaç 10 uncu duan, dan vb bir geleneksel dövüş şampiyonu , bu disipliniyle gidip "lethwei veya muay thai lumpini şampiyonu "olabilir mi?!...veya bir "mma " şampiyonu?!...(

veya bir boksör olan "tyson 'un " "k-1 "şampiyonu olabileceği ?!...)

tabi , üstünlük konusunda "kişiler önemlidir" , ancak disiplinler de "birbirlerine üstündür"...)

dövüş sistemleri " imajiner olanlar ve kontakt olanlar" olarak baştan ayrılırlar!...

hiçbir yakın dövüş sanatı diğer yakın dövüş sanatından üstün değildir. hepsi birdir. hepsi son derece sportifliğinin yanında hayat felsefesi barındırır ve bunun üzerine ortaya çıkarlar.

" bilmem kaç 10 uncu duan, dan vb bir geleneksel dövüş şampiyonu , bu disipliniyle gidip "lethwei veya muay thai lumpini şampiyonu "olabilir mi?!...veya bir "mma " şampiyonu?!...(

tabi , üstünlük konusunda "kişiler önemlidir" , ancak disiplinler de "birbirlerine üstündür"...)

dövüş sistemleri " imajiner olanlar ve kontakt olanlar" olarak baştan ayrılırlar!...

Abi çok doğru söylemiş bence adam lafı oturtmuş yani :) dövüş sistemleri birbirinden üstün değildirdiler insanlar üstündür bencede yani kim kendi dalında daha iyiyse o kazanacaktır.Dövüş sistemlerini karşılaştırmak banada doğru gelmiyor hatta saçma.Mesela dalında çok iyi olan dünyada tek olan birisini söyleyeyim bruce lee ben lee yi kolay kolay indirebilecek daha doğrusu yumruklarını rastgetirebilecek bir kişi tanımıyorum dünyadaki iyi dövüşçüleride az çok tanıyorum tüm dövüş sporları sanatları dahil bütün dallarda iyi olan dövüşçüler var ama hiçbirisi kendi dalını bruce lee kadar iyi yapmıyor bence alın size bir tartışma konusu daha tartışmaya gerek yok bu bir gerçek.Ya boşuna konu açmayayım ben haftada 2 gün kardiyoda sonra karın çalışıyorum sizce 5 güne çıkarabilirmiyim? bodybuilding.comdan egzersizler bulmaya çalışıyorum iyi hareketler var istediğim şekilde ama hemen hemen hepsi aynı bölgeyi çalıştırıyor hangilerinin daha etkili olduğunu bilmiyorum rica etsem bana üst karın alt karın ve yan karın olarak 3 hareket koyarmısınız programıma ben karın egzersizlerini maksimum tekrar ve hızlı şekilde yapıyorum yani kaslar çabucak yanıyor böyle yapmanın daha iyi geliştirdiğini düşünüyorum bu çalışmayı manny pacquaio da görmüştüm hiç ara vermeden yapıyor.
http://www.bodybuilding.com/exercises/finder/lookup/filter/muscle/id/13/muscle/abdominals
birtürlü hareket seçemiyorum.Gelelim en avantajlıya eğer bir kişi kendi dalında karşısındakinden daha iyiyse kazanacaktır ya en azından kazanma ihtimali %80 90 dır büyük ihtimal indirir adamı.İnsanları karşılaştırmak lazım bence dövüş sistemlerini değil.

bakış açın ideal bir bakış açısı. herkesin düşenebileceği türden düşünmüş ve yorumlamışsın. fakat olaya biraz daha derinsel bakmanı tavsiye ederim. benim amacım, senin düşünceni baltalamak değil. düşüncelerine gayet saygım var yanlış anlaşılmasın.

"disiplinler de birbirlerinden üstündür." demişsin.

öncelikle şunu anlaman lazım. disiplin disiplindir. iyi ve kötü görecelidir. sana göre A disiplini iyi gelebiliyorken, bana B disiplini iyi gelebilir.

senin hayata bakış açın nasılsa disiplininde odur.

misal; sokakta boş boş yatan adamın da kendine göre disiplini vardır. her nekadar senin disiplin anlayışın olmasada...

"veya bir boksör olan "tyson 'un " "k-1 "şampiyonu olabileceği ?!...)" demişsin. çokta iyi etmişsin, hemen açıklayayım

evet tyson'dan k-1 şampiyonu olması beklenmez. he mesala oldu. ozaman kutlanır iyiymişsin birader denir geçilir. ama tyson'dan ağır siklet şampiyonluğu beklenmelidir. çünkü hayata bakış açısı budur.

bunun sonucu şudur. mike tyson kendi disiplininde en iyisidir desem tartışılır. fakat, tyson kendi disiplininde başarıyı sağlamıştır dersem bu doğru bir kanı olur. tartışılamaz çünkü olmuştur.

sen gidip tyson' nın kung-fu şampiyonu olmasını beklemişsin. bundan daha saçması var mı?

Son düzenleme:
bu yukarıdaki tip düşünceyi tabi ki ve ancak "imajiner,eklektik dövüş sistemi "çalışanlar benimser ve savunurlar...)

bir disiplinin , diğer disipline üstünlüğü (tabi ki konumuz gerçek-reel dövüş ise ?!):

-kontakt anlamda teorik ve pratik eylem üstünlüğü
-kontakt bağlamda "hareket, serbestisi ,teknik bolluğu , kural azlığı
-çalışma metodlojilerinin kontakt disiplinde daha fazla bunları uygulaması
-ve bir platformda etkinliklerini, iddialı sporcuların göstermesi ile orantıldır...

şimdi, sokakta "yıllarını hava dövmekle geçirmiş bir imajiner ,teorisi bol " bir dövüş sistemi çalışanın , ringlerde "kafa-göz yaran, ter akıtan "bir dövüşcü ile denk konuma mı koyalım?!...)

konunun "kungfu müsabakası "ile olan ilgisi nedir?!...))

dövüş disiplinlerinin etkinliği, geliştirilen metodlojilerin "reel dövüş ve hareket, teknik serbestliği "ile ilgili bir konudur...

tutup , bir " tkd , kung fu ,krav maga, karate dövüşcüsünün" , elit bir "lethwei -bando-muay boran" maçında başarılı olabileceğini savunmak son derece hatalı ,ya da maksatlı bir konudur!...)

bakış açın ideal bir bakış açısı. herkesin düşenebileceği türden düşünmüş ve yorumlamışsın. fakat olaya biraz daha derinsel bakmanı tavsiye ederim. benim amacım, senin düşünceni baltalamak değil. düşüncelerine gayet saygım var yanlış anlaşılmasın.

"disiplinler de birbirlerinden üstündür." demişsin.

öncelikle şunu anlaman lazım. disiplin disiplindir. iyi ve kötü görecelidir. sana göre A disiplini iyi gelebiliyorken, bana B disiplini iyi gelebilir.

senin hayata bakış açın nasılsa disiplininde odur.

misal; sokakta boş boş yatan adamın da kendine göre disiplini vardır. her nekadar senin disiplin anlayışın olmasada...

"veya bir boksör olan "tyson 'un " "k-1 "şampiyonu olabileceği ?!...)" demişsin. çokta iyi etmişsin, hemen açıklayayım

evet tyson'dan k-1 şampiyonu olması beklenmez. he mesala oldu. ozaman kutlanır iyiymişsin birader denir geçilir. ama tyson'dan ağır siklet şampiyonluğu beklenmelidir. çünkü hayata bakış açısı budur.

bunun sonucu şudur. mike tyson kendi disiplininde en iyisidir desem tartışılır. fakat, tyson kendi disiplininde başarıyı sağlamıştır dersem bu doğru bir kanı olur. tartışılamaz çünkü olmuştur.

sen gidip tyson' nın kung-fu şampiyonu olmasını beklemişsin. bundan daha saçması var mı?
çok doğru söylemişsin abi dediklerinini hepsi doğru tyson ın kung fu ya merakı olsaydı boksa hiç başlamazdı zaten.

Back
Yukarı