Spor Yaptığım Halde Zayıflayamıyorum

Abilerim kardeşlerim lütfen yardım edin yaşım 17 boyum 167 cm spora başladım 1 aydır sıkılmadan yılmadan spor yapıyorum spora başlayınca sporun ne kadar güzel bir şey olduğunu anladım boyum spora başlamadan önce 164 cm idi 3 cm uzadım. 71 kiloyum ,yağ yakmaya gelirsek yağ yakamıyorum:worried: beslenmem ve sporum şu şekilde;
-Sabah 2 yumurta , az yağlı zeytin , lor peyniri ,bir dilim kepek ekmeği, domates, salatalık 30 Dk yavaş tempo yürüyüş.

-Saat 4.30 da basketbol oynuyorum.

-Sütlü yulaf ezmesi ,1 tane muz,çok az leblebi , çok az siyah kuru üzüm 1 Saat kardiyo ,25 barfiks ,25 şınav yapıyorum.

sonra eve gelip hafif soğuk duş alıyorum ara sıra ısınma hareketleri yapıyorum.
ve bunları her gün yapıyorum pazar günü hariç pazar günü dinleniyorum ama diyetimi bozmuyorum.

Dışarıdan bakıldığında çok kilolu değilim tişörtü çıkarınca aynada bel çevrelerinde biraz yağlar var göbek var.

Bu arada ilk defa bir forumda konu açıyorum bir kusurum varsa affedin .:blush:

Merhaba Burak, 71 kilo için bu yazdığın beslenme alman gereken kalorinin çok altında kalıyor.Yani kilo vermemen için hiçbir sebep yok gibi gözüküyor.Sana tavsiye olarak verebileceğim şey ise glikojen depoların boş iken yağ yakımın daha kolay olacağı için, sabah aç karnına spor yapabilirsin.Önemli olan yürümen değil kalp ritminin yürürken nasıl olduğu.Senin yaşlarını baz alırsak 130 nabız atışı %60 düşük yoğunlukta yağ yakımı anlamına geliyor.Tabi bu değer ortalama bir değer.Günlük alman gereken kaloriden 300 veya 400 kalori daha düşük alıp spor yapmayı deneyebilirsin.Karbonhidrat tüketimini de sınırlı tutmanı öneririm.Tüm bunlara rağmen kilo veremiyorsan bir uzmandan yardım almanda fayda var.Çünkü bizler burada sadece senin söylediğin doğrultuda sana yardımcı olabiliriz.Senin yanında antrenman biçimini takip eden bir hoca ile çok daha verimli sonuç alırsın, kal sağlıcakla.

Merhaba Burak, 71 kilo için bu yazdığın beslenme alman gereken kalorinin çok altında kalıyor.Yani kilo vermemen için hiçbir sebep yok gibi gözüküyor.Sana tavsiye olarak verebileceğim şey ise glikojen depoların boş iken yağ yakımın daha kolay olacağı için, sabah aç karnına spor yapabilirsin.Önemli olan yürümen değil kalp ritminin yürürken nasıl olduğu.Senin yaşlarını baz alırsak 130 nabız atışı %60 düşük yoğunlukta yağ yakımı anlamına geliyor.Tabi bu değer ortalama bir değer.Günlük alman gereken kaloriden 300 veya 400 kalori daha düşük alıp spor yapmayı deneyebilirsin.Karbonhidrat tüketimini de sınırlı tutmanı öneririm.Tüm bunlara rağmen kilo veremiyorsan bir uzmandan yardım almanda fayda var.Çünkü bizler burada sadece senin söylediğin doğrultuda sana yardımcı olabiliriz.Senin yanında antrenman biçimini takip eden bir hoca ile çok daha verimli sonuç alırsın, kal sağlıcakla.
Öncelikle teşekkürler sabahları tok karnına yapıyordum bundan sonra mümkün olduğunca aç karnına yapmaya çalışıcam. :grinning:

Kendini çok zorlamamaya çalış Burak, glikojen depoların boşken pump yaparsan, tansiyonun ani düşebilir.Kısa sürede verim alacağını düşünüyorum.Kendi vücut tipine uygun olarak en verim aldığın şekilde antrenman yapmalısın umarım tavsiyelerim senin için faydalı olmuştur.Uzman ile çalışman çok daha mantıklı olacaktır, sadece senin anlattığın doğrultuda bir takım önerilerde bulundum bunlar doğrudur diyemem.Kendi verim aldığım şekil bu ve okuduğum kaynaklara göre bu şekilde verim alacağını düşünüyorum.

Kendini çok zorlamamaya çalış Burak, glikojen depoların boşken pump yaparsan, tansiyonun ani düşebilir.Kısa sürede verim alacağını düşünüyorum.Kendi vücut tipine uygun olarak en verim aldığın şekilde antrenman yapmalısın umarım tavsiyelerim senin için faydalı olmuştur.Uzman ile çalışman çok daha mantıklı olacaktır, sadece senin anlattığın doğrultuda bir takım önerilerde bulundum bunlar doğrudur diyemem.Kendi verim aldığım şekil bu ve okuduğum kaynaklara göre bu şekilde verim alacağını düşünüyorum.
teşekkür ederim eğer bir uzman bulursam hemen başvuracağım önerilerin ve yardımların için çok teşekkür ederim. :blush:

Bunların haricinde kilo vermeye engel olabilecek etkenler de var. Kan vererek içini rahatlatabilirsin. Ben bir süredir kilo veremiyordum. Tiroid’imin çalışmadığını öğrendim ve bu da kimisinde kilo alımına engel olurken kimisine de kilo vermeyi engelliyor. Aile Sağlık Merkezi’nde de kan testi yapıyorlar. Bence yakın zamanda gitmelisin.

bu yazdığın beslenme alman gereken kalorinin çok altında kalıyor.Yani kilo vermemen için hiçbir sebep yok gibi gözüküyor
Tam olarak çok altında kaldığı için kilo veremiyor aslında.Gerekenden az enerji aldığından metabolizmayı yavaşlatmışsın büyük olasılıkla. Yaşına ve fiziksel özelliklerine uygun bir beslenme programı oluşturman lazım. Bunu da en iyi sen yaparsın. Beslenme alışkanlığına göre kendine bir şablon belirle ve bu şablona en az %90 uyarak 3-4 hafta devam et. Çıkan sonuca göre ufak oynamalar ile yoluna devam ederek kendin için en doğru sistemi oluşturmuş olursun.

Tam olarak çok altında kaldığı için kilo veremiyor aslında.Gerekenden az enerji aldığından metabolizmayı yavaşlatmışsın büyük olasılıkla. Yaşına ve fiziksel özelliklerine uygun bir beslenme programı oluşturman lazım. Bunu da en iyi sen yaparsın. Beslenme alışkanlığına göre kendine bir şablon belirle ve bu şablona en az %90 uyarak 3-4 hafta devam et. Çıkan sonuca göre ufak oynamalar ile yoluna devam ederek kendin için en doğru sistemi oluşturmuş olursun.
Daha başka hangi besinleri tüketebilirim aklıma hiç gelmiyor yiyebildiğim kadar peynir yumurta yemeye çalışıyorum ara öğünde yiyorum aklıma başka bir plan gelmiyor beslenme programım yukarıda belirttiğim gibi , akşam yemeğide ev yemekleri yiyorum ama aşırıya kaçmıyacak şekilde yemekten önce ve yemekten sonra su içiyorum bol bol.

Back
Yukarı