Tüm Vücut Antrenman Sistemi (Program İskeleti) - Full Body Workout

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba.
Programım Lower/Upper Body şeklinde. Burada sormamın uygun olacağını düşündüm.
Vücut ağırlığım 70kg ama 20%'den fazla yağ oranım var. Boyum 183cm.
Deadlift: 125kg, Squat: 100kg, Bench:75kg, Overhead Press:50kg.

Pazartesi: Deadlift 5x5 | Squat 3x8 | Leg Curl 3x8 | Calf 3x8 (Deadliftten sonra Squat yapamıyacak gibi olursam Leg Press yapıyorum.)
Çarşamba: Bench Press 5x5 | Overhead Press 3x8 | Barbell Row 3x8 | Pulldown 3x8 | Triceps/Biceps
Cuma: Squat 5x5 | Rom.Deadlift 3x8 | Leg Curl 2x8 | Calf 3x8 (Buradaki Leg Curl fazla mı diye düşünüyorum.)
Cumartesi: Overhead Press 5x5 | Bench Press 3x8 | Barbell Row 3x8 | Pulldown 3x8 | Triceps/Biceps
*** 3x8 Pressleri bazen 4 set yapıyorum.
*** Barbell Row yerine bazen Seated Cable Row yapıyorum.
*** 5x5'lerde Progressive Overload uyguluyorum. Tüm setlerde 5x100kg yaptıysam, sonraki hedefim 6x100kg. Tüm setlerde yaptığım gün, sonraki hedefim 5x105kg. Daha küçük adımlar atabilmek için 1kg'lık ağırlıklar arıyorum ama bulamadım. Sanırım Kendim yaptırıcam.

Upper/lower body, biraz da kuvvet antrenmaları hakkında bilgisi, fikri olanlar yorum yaparsa memnun olurum.
Programını sevdim :) Leg curl hakkında bence doğru düşünüyorsun, doğru yapılmış bir RDL hamstringi yeterince çalıştırır. Bunun dışında da eleştirecek bir şey yok bence. Güzel bir güç-hipertrofi karışık upper/lower olmuş. İlla da bir kulp takacak olursam haftada 1 de olsa rear delt raise ekle derim veya face pulls, rear delti çalıştıracak herhangi bir şey. Çünkü overhead press ve bench press ön omuzu çalıştırırken arka tarafın zayıf kalması ileride sakatlıklara yol açabilir. Ancak barbell row'u yeterince paralel yapıyorsan buna da ihtiyaç olmaz.

Programını sevdim :) Leg curl hakkında bence doğru düşünüyorsun, doğru yapılmış bir RDL hamstringi yeterince çalıştırır. Bunun dışında da eleştirecek bir şey yok bence. Güzel bir güç-hipertrofi karışık upper/lower olmuş. İlla da bir kulp takacak olursam haftada 1 de olsa rear delt raise ekle derim veya face pulls, rear delti çalıştıracak herhangi bir şey. Çünkü overhead press ve bench press ön omuzu çalıştırırken arka tarafın zayıf kalması ileride sakatlıklara yol açabilir. Ancak barbell row'u yeterince paralel yapıyorsan buna da ihtiyaç olmaz.

Tesekkur ederim.
Overhead pressin rear delti de gayet iyi calistirdigini dusuyorum, cunku ayakta dururken, birde kollari yukari kaldirinca ciddi stabilizasyon gerekiyor; ustune barbell row yeterli olur diye dusundum.
Ama hakli olabilirsin, facepull hosuma giden bir hareket. Carsamba gunleri yapabilirim.

Merhaba.

Pazartesi: Deadlift 5x5 | Squat 3x8 | Leg Curl 3x8 | Calf 3x8 (Deadliftten sonra Squat yapamıyacak gibi olursam Leg Press yapıyorum.)
Çarşamba: Bench Press 5x5 | Overhead Press 3x8 | Barbell Row 3x8 | Pulldown 3x8 | Triceps/Biceps
Cuma: Squat 5x5 | Rom.Deadlift 3x8 | Leg Curl 2x8 | Calf 3x8 (Buradaki Leg Curl fazla mı diye düşünüyorum.)
Cumartesi: Overhead Press 5x5 | Bench Press 3x8 | Barbell Row 3x8 | Pulldown 3x8 | Triceps/Biceps
*** 5x5'lerde Progressive Overload uyguluyorum. Tüm setlerde 5x100kg yaptıysam, sonraki hedefim 6x100kg. Tüm setlerde yaptığım gün, sonraki hedefim 5x105kg. Daha küçük adımlar atabilmek için 1kg'lık ağırlıklar arıyorum ama bulamadım. Sanırım Kendim yaptırıcam.

Upper/lower body, biraz da kuvvet antrenmaları hakkında bilgisi, fikri olanlar yorum yaparsa memnun olurum.
CoffeFit, merak ettiğim bir şey var, benim de vucut ağırlığım 78 kg yağ oranım %18 lerde, 183 boyundayım ama dediğin o ağırlıkları kaldırma aşamasına gelemedim, bench press de 75 kg ciddi rakamlar gibi geldi, Hele squat 100 kg da fazla geldi, yani verdiğin vucut oranlarına göre onları kaldırmak zor olur diye düşünüyorum ya da ben squat,deadlift de belimi dizimi inciticem diye aşırı korktuğumdan bu ağırlıkları kaldıramıyorum. Bu ağırlıklara zorlanabilinir mi rahatlıkla, fikrini merak ettim açıkçası, sonuçta amatörce yapıyorum bu sporu. Teşekkürler.

CoffeFit, merak ettiğim bir şey var, benim de vucut ağırlığım 78 kg yağ oranım %18 lerde, 183 boyundayım ama dediğin o ağırlıkları kaldırma aşamasına gelemedim, bench press de 75 kg ciddi rakamlar gibi geldi, Hele squat 100 kg da fazla geldi, yani verdiğin vucut oranlarına göre onları kaldırmak zor olur diye düşünüyorum ya da ben squat,deadlift de belimi dizimi inciticem diye aşırı korktuğumdan bu ağırlıkları kaldıramıyorum. Bu ağırlıklara zorlanabilinir mi rahatlıkla, fikrini merak ettim açıkçası, sonuçta amatörce yapıyorum bu sporu. Teşekkürler.

Ben daha onceden de yapiyordum. 80kg'a cikmistim, tabi yag oranim yine yuksekti.
Sonra insulinle ilgili problemler cikti, burun ameliyati falan oldum, beslenememekten 6 ay icinde 17 kg kaybettim.
2.5 ay once yine basladim.
Benim tahminim su; sinir sistemi eski haline cabuk donebiliyor, ama kaslar oyle degil. Bu yuzden yuksek kilolara cikabildim ama eski kutlemi elde edemedim.
Ama yine de vucut agirligina gore az kaldiriyorsan, bence kuvvet antrenmanlariyla kuvvetini artir, cunku dusuk kilolarla kaliteli hipertrofi saglanicagini dusunmuyorum.
Tabi bunlar benim fikirlerim. Bu iste cok daha bilgililer var, onlar yorum yaparsa daha iyi olur.

Son düzenleme:
  • Like
Reactions: gll
6 haftadir full Body yapiyorum,3 gün antreman ve her antremanda 7 hareketim var,sanirim hareket sayisini azaltmam gerkicek cünki antremani cikarmakta zorlaniyorum,basit gibi görünsede asagidaki programi cikarmakta zorlaniyorum,hedef güc artirabilmek.
1.Gün - 4 x 8
Squats , Bench press, Barfix ,Military press,Shrug,Barbell curls, Karin

3.Gün - 5 x 6
Leg press , Deadlifts ,Dumbbell incline bench , Bent over rows , omuz press , Triceps alna press , Hammer curls

5.Gün - 3 x 12
Lunges ,Decline benc, z bar curl ,Lateral raise,Shrug,Seated calf raises ,Karin

Setler arasi dinlenme 45 sn.
Hareketler arasi dinlenme süresi 120 sn.

ilk sayfadaki programi biraz degistirerek kendime uyarladim,trapezler geride oldugu icin shrug iki günde var,fakat son iki haftada tam bu programa uydugum söylemnemez,misal 1. ve 3. gündeki karin antremanina enerjim kalmiyor,7 hareket cok geliyor,bir diger seyse kendimce kararlastirdigim setler arasi 45 sn yetmiyor,özellikle squat ve deadlift gibi hareketlerde 2 dakikayi buluyor.Yazdigim gibi hedef güc artirimi faydasini görüyorum fakat ilk bakista sanki basitmis gibi görünsede genelde compound hareketler oldugu icin sakatlanmaya dikkat etmek gerek,hic farketmedim dün bilegimi sakatlamisim acisi bugün cikti:)Hemde benc press de sakatladim:)

6 haftadir full Body yapiyorum,3 gün antreman ve her antremanda 7 hareketim var,sanirim hareket sayisini azaltmam gerkicek cünki antremani cikarmakta zorlaniyorum,basit gibi görünsede asagidaki programi cikarmakta zorlaniyorum,hedef güc artirabilmek.
1.Gün - 4 x 8
Squats , Bench press, Barfix ,Military press,Shrug,Barbell curls, Karin

3.Gün - 5 x 6
Leg press , Deadlifts ,Dumbbell incline bench , Bent over rows , omuz press , Triceps alna press , Hammer curls

5.Gün - 3 x 12
Lunges ,Decline benc, z bar curl ,Lateral raise,Shrug,Seated calf raises ,Karin

Setler arasi dinlenme 45 sn.
Hareketler arasi dinlenme süresi 120 sn.

ilk sayfadaki programi biraz degistirerek kendime uyarladim,trapezler geride oldugu icin shrug iki günde var,fakat son iki haftada tam bu programa uydugum söylemnemez,misal 1. ve 3. gündeki karin antremanina enerjim kalmiyor,7 hareket cok geliyor,bir diger seyse kendimce kararlastirdigim setler arasi 45 sn yetmiyor,özellikle squat ve deadlift gibi hareketlerde 2 dakikayi buluyor.Yazdigim gibi hedef güc artirimi faydasini görüyorum fakat ilk bakista sanki basitmis gibi görünsede genelde compound hareketler oldugu icin sakatlanmaya dikkat etmek gerek,hic farketmedim dün bilegimi sakatlamisim acisi bugün cikti:)Hemde benc press de sakatladim:)

bende en son yukarıda yazdığım programı uyguluyorum.. bu aralar salon epey kalabalık ve neredeyse 1,5 saati buluyor antrenmanım beklemek zorunda kaldığım sürelerden dolayı.. antrenmanı çıkarabiliyorum ama bu kadar uzun sürmesi problem yaratır mı sizce?

bende en son yukarıda yazdığım programı uyguluyorum.. bu aralar salon epey kalabalık ve neredeyse 1,5 saati buluyor antrenmanım beklemek zorunda kaldığım sürelerden dolayı.. antrenmanı çıkarabiliyorum ama bu kadar uzun sürmesi problem yaratır mı sizce?
Farklı kas grupları çalıştırdığımız için bir problem olacağını düşünmüyorum.Bende 1 saatte bitiremiyorum,70 dakikayı buluyor,kaldıki karın için çoğu zaman takatim kalmıyor.

Öncelikle herkese merhaba. Sayenizde tabulardan arınıp çok güzel bilgiler edindim. Son 1 aydır aşağıdaki kendi hazırladığım 4 günlük fullbody programını uyguluyorum ve şimdilik çok memnunum. Antremanlar gerçekten yorucu geçiyor. Bu başlıkta bilgisini esirgemeyen hocalara ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Programdan memnun olmama rağmen genede sormak istedim. Sizce bu programda değişmesi gereken, eklenmesi, çıkarılması gereken haraketler ya da setler var mıdır?

1)UPPER BODY (STRENGHT)
BENCH PRESS 5x5
T BAR ROW 5x5
STANDING SHOULDER PRESS 5x5
Z BAR CURL 5x5
PUSH DOWN 5x5

2)LOWER BODY (STRENGHT)
SQUAT 5x5
DEADLIFT 5x5
LEG PRESS 5x5
LYING LEG CURL 5x5
CALF RAISE 3XMAX

HYPER EXTENSION 3XMAX
LEG RAISE 3XMAX
CRUNCH 3XMAX
SIDE CRUNCH 3XMAX

3)FULL BODY A (HYPERTROPHY)
LEG PRESS 3X8-10

FLAT DUMBELL PRESS 3X8-10
BOSU PUSH UP 2XMAX

PULL UP 3X8-10
CABLE ROW 2X8-10

PUSH PRESS 3X8-10
LATERAL RAISE 2X15

PREACHER CURL 3X8-10
HAMMER CURL 2X8-10

ROPE PUSH DOWN 3X8-10

4)FULL BODY B (HYPERTROPHY)

SQUAT 3X8-10

INC BENCH PRESS 3X8-10
PULL OVER 2X8-10

LAT PULL DOWN 3X8-10
ONE ARM DUMBELL ROW 2X8-10

DUMBELL PRESS 3X8-10
LATERAL RAISE 2X15

SEATED ALTERNATE DUMBELL CURL 3X8-10
CABLE CURL 2X8-10

LYING TRICEPS EXTENSION 3X8-10
Antrenman günleri ve off günleri ne şekilde ayarlıyorsunuz? Bir de sizce deadlift'i romanian seklinde yapsam nasıl olur?

Abilerim yaşım 16 bu spora yeni başladım bende fullbody programı yapmak istiyorum ama bazı çekincelerim var fullbody içşn squat deadlift barbell row gibi hareketler vaz geçilmez hareketler ama bi o kadarda tehlikeli hareketler bu hareketleri yapmaktan korkuyorum sizce ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba.

Hocam hemen hemen aynı boydayız ben 74 kiloyum ve yag oranım 10. 62 kilo baslamistim 12 kilo aldm senden daha az yaglıyım ve daha kiloluyum ama o agırlıklara cıkamiyorum. 5*5 lerde squat 90 bench 50 takabiliyorum en fazla bu farkı olusturan şey ne acaba ? Güçlü olmak neye bağlı ?

Hocam hemen hemen aynı boydayız ben 74 kiloyum ve yag oranım 10. 62 kilo baslamistim 12 kilo aldm senden daha az yaglıyım ve daha kiloluyum ama o agırlıklara cıkamiyorum. 5*5 lerde squat 90 bench 50 takabiliyorum en fazla bu farkı olusturan şey ne acaba ? Güçlü olmak neye bağlı ?
O verdigim rakamlar 1RM'dir. Yani 1 tekrar icin en fazla kaldirdigim kilo, nizami olarak.
***Ben de kendime güçsüzum diyordum. Siz boyle soyleyince garipsemistim.

Herkese selam.
5x5 ve split programları çalışırdım ama 5x5'e daha çok odaklanmıştım sonra buradan full body başlangıç programı bulup denemeye kadar verdim. Güç odaklı çalışma sistemiydi daha sonra bunu bırakıp aşağıdaki full body programını kullanmaya başladım. 2 hafta oldu hareketleri düzgün yapayım diyorum ama bir türlü adam akıllı gelişim yakalayamıyorum. Özellikle kol beni en sinir eden kas grubu. Yavaş yavaş hareketi yedire yedire çalışmak bir tek bacaklarıma yarıyor. Daha öncede ne zaman ağır kaldırmaya odaklanıp profesyonellerin videolarında yaptığı gibi hareketi belden güç alıp yarım yaptığım zaman gelişime oluyordu. Acaba ben bu şekilde mi devam etmeliyim? Sergio Oliva'nın Youtube'da antrenman videoları var. Onun gibi ağır kaldırıp hareketi yarım yapınca veya belden destek alınca vücudumda daha iyi gelişme oluyor. Ağır ve hızlı kaldırıp güç odaklı çalışma sistemi bana daha iyi yarıyor gibi geliyor. Örneğin scott curl, hammer curl gibi hareketlerde o kadar nizami yaptım ki hareketi ve o kadar da az verim aldım. Daha önceden hareketlerde ağır kaldırıp nizami yapmazdım tam ama daha iyi verim alırdım. Galiba vücudu dinlemek daha iyi olacak diye düşündüm ama buradan da bir tavsiye almak isterim. Umarım cevap gelir, herkese iyi akşamlar.
Day 1 - 4x8

-Squats
-Bench Press
-Pullups
-Military Press
-Barbell Curls
-Incline Bench Sit-up

Day 3 - 5x5

-Deadlifts
-Bent Over Rows
-Incline Bench Press
-Lateral Raises
-Dumbbell Triceps Extension
-Hammer Curls

Day 5 - 3x12

-Lunges
-Dips
-Chin-ups
-Push Press
-Seated Calf Raises
-Plate Twists

Herkese selam.
5x5 ve split programları çalışırdım ama 5x5'e daha çok odaklanmıştım sonra buradan full body başlangıç programı bulup denemeye kadar verdim. Güç odaklı çalışma sistemiydi daha sonra bunu bırakıp aşağıdaki full body programını kullanmaya başladım. 2 hafta oldu hareketleri düzgün yapayım diyorum ama bir türlü adam akıllı gelişim yakalayamıyorum. Özellikle kol beni en sinir eden kas grubu. Yavaş yavaş hareketi yedire yedire çalışmak bir tek bacaklarıma yarıyor. Daha öncede ne zaman ağır kaldırmaya odaklanıp profesyonellerin videolarında yaptığı gibi hareketi belden güç alıp yarım yaptığım zaman gelişime oluyordu. Acaba ben bu şekilde mi devam etmeliyim? Sergio Oliva'nın Youtube'da antrenman videoları var. Onun gibi ağır kaldırıp hareketi yarım yapınca veya belden destek alınca vücudumda daha iyi gelişme oluyor. Ağır ve hızlı kaldırıp güç odaklı çalışma sistemi bana daha iyi yarıyor gibi geliyor. Örneğin scott curl, hammer curl gibi hareketlerde o kadar nizami yaptım ki hareketi ve o kadar da az verim aldım. Daha önceden hareketlerde ağır kaldırıp nizami yapmazdım tam ama daha iyi verim alırdım. Galiba vücudu dinlemek daha iyi olacak diye düşündüm ama buradan da bir tavsiye almak isterim. Umarım cevap gelir, herkese iyi akşamlar.
Day 1 - 4x8

-Squats
-Bench Press
-Pullups
-Military Press
-Barbell Curls
-Incline Bench Sit-up

Day 3 - 5x5

-Deadlifts
-Bent Over Rows
-Incline Bench Press
-Lateral Raises
-Dumbbell Triceps Extension
-Hammer Curls

Day 5 - 3x12

-Lunges
-Dips
-Chin-ups
-Push Press
-Seated Calf Raises
-Plate Twists
buna benzer programi bende uyguluyorum faydasi oluyor ama kaldirabilirsen bana cok ama cok agir gedi,sadece 3 gün ama pert im cikiyor,evelki hafta sol bilek,gecen hafta sol omuz,bugünde sag diz de hafiften sakatlik yasiyorum,bunlar iiye alamet degil:):)ama devammm:)

buna benzer programi bende uyguluyorum faydasi oluyor ama kaldirabilirsen bana cok ama cok agir gedi,sadece 3 gün ama pert im cikiyor,evelki hafta sol bilek,gecen hafta sol omuz,bugünde sag diz de hafiften sakatlik yasiyorum,bunlar iiye alamet degil:):)ama devammm:)
Evet, program biraz ağır geldi. Pazartesi ve çarşamba pek problem olmuyor ama cuma günü antrenmandan sonra inan hiç halim kalmıyor. Hatta antrenmanı geçen hafta çıkaramadım bile. Haftaya programı değiştireceğim zaten.
Stronglifts veya başka bir full body programı yapmayı düşünüyorum.

Bu program hakkında yorum alabilir miyim?

Sample Training Program 1
This is a great full body workout that you can do three times a week.

Monday
  • Barbell Bench Press – 5×5
  • Bent-Over Barbell Rows – 5×5
  • Standing Military Press – 5×5
Wednesday
  • Deadlifts – 5×5
  • Close-Grip Front Lat Pulldown – 5×5
  • Barbell Squats – 5×5
Friday
  • Arnold Dumbbell Press – 5×5
  • Dumbbell Rows – 5×5
  • Incline Barbell Bench Press – 5×5

Son düzenleme:
Bu program hakkında yorum alabilir miyim?

Sample Training Program 1
This is a great full body workout that you can do three times a week.

Monday
  • Barbell Bench Press – 5×5
  • Bent-Over Barbell Rows – 5×5
  • Standing Military Press – 5×5
Wednesday
  • Deadlifts – 5×5
  • Close-Grip Front Lat Pulldown – 5×5
  • Barbell Squats – 5×5
Friday
  • Arnold Dumbbell Press – 5×5
  • Dumbbell Rows – 5×5
  • Incline Barbell Bench Press – 5×5

5x5 deadlift her sette aynı kilo yapılacaksa adamı öldürür. 5x5 deadliftten sonra 5x5 squat, daha yazarken başım dönmeye başladı. Fakat eğer her sette ağırlık arttırarak 5 set yapılacaksa olabilir. Aynı gün hem arnold press hem de incline bench press ne kadar verimli olur bilemedim, ikisi de ön omuza iyi çalıştırır. İncline benchte performans düşecektir.

Gelişme olur tabi, işe yarar bu program da. Ama bence daha dengeli programlar bulunabilir. Eğer squatta 1RM vücut ağırlığının 1.5 katına, deadliftte 1.8-2 katına ulaştıysa Texas Method veya Madcows 5x5 daha dengeli gider. Eğer kullanılan ağırlıklar daha düşükse Starting Strength, Fierce 5, Stronglifts, Greyscull LP daha hızlı ilerleme sağlatır. Gene de her halükarda bu program göğüs-biceps, sırt-triceps diye giden splitlerden daha verimli olacaktır.

5x5 deadlift her sette aynı kilo yapılacaksa adamı öldürür. 5x5 deadliftten sonra 5x5 squat, daha yazarken başım dönmeye başladı. Fakat eğer her sette ağırlık arttırarak 5 set yapılacaksa olabilir. Aynı gün hem arnold press hem de incline bench press ne kadar verimli olur bilemedim, ikisi de ön omuza iyi çalıştırır. İncline benchte performans düşecektir.

Gelişme olur tabi, işe yarar bu program da. Ama bence daha dengeli programlar bulunabilir. Eğer squatta 1RM vücut ağırlığının 1.5 katına, deadliftte 1.8-2 katına ulaştıysa Texas Method veya Madcows 5x5 daha dengeli gider. Eğer kullanılan ağırlıklar daha düşükse Starting Strength, Fierce 5, Stronglifts, Greyscull LP daha hızlı ilerleme sağlatır. Gene de her halükarda bu program göğüs-biceps, sırt-triceps diye giden splitlerden daha verimli olacaktır.
Daha önceden Stronglifts denedim ama hep bir yerde tıkandım. Ağırlıklar ya artmadı ya da 1-2 kilo artış oldu. Bende bıraktım çünkü insanın motivasyonu da düşüyor böyle.
Ama şey düşündüm şimdi. Stronglifts'e tekrar başlayıp da Karasan'ın sinir sistemi konusundaki önerdiği gibi çok hızlı kaldırıp yine hızlı ama kontrollü indirmeyi mi denesem?

Daha önceden Stronglifts denedim ama hep bir yerde tıkandım. Ağırlıklar ya artmadı ya da 1-2 kilo artış oldu. Bende bıraktım çünkü insanın motivasyonu da düşüyor böyle.
Ama şey düşündüm şimdi. Stronglifts'e tekrar başlayıp da Karasan'ın sinir sistemi konusundaki önerdiği gibi çok hızlı kaldırıp yine hızlı ama kontrollü indirmeyi mi denesem?
Olabilir. Ama önce, programı gerektiği gibi yaptığından emin misin? Öncelikle, kilo almaya devam ettin mi? Tıkandığın yerde reset yaptın mı? Strongliftsi çok iyi bilmiyorum ama belli bir noktada 3x5'e geçmek gerekiyor sanırım, bunu yaptın mı? Herşeye rağmen ilerleme durduysa artık intermediate aşamaya geçtin demektir. Kaç kilosun, squat, bench ve deadliftte kaç kiloyla çalışıyorsun?

Selam doxux. Sana bir şey sormak istiyorum.
Malesef ülkemizde sözde hocalar yeni başlayanlara ne gibi programlar vermesi gerektiğini bilmiyorlar. Malesef bana da 5-6şar hareketli split yazmışlardı.
Amerikada yeni başlayanlar hangi programları uygular? hangi aşamada yeni programlara başlarlar? Orta seviyeden kasıt nedir?
Cevap verirsen sevinirim.

Selam doxux. Sana bir şey sormak istiyorum.
Malesef ülkemizde sözde hocalar yeni başlayanlara ne gibi programlar vermesi gerektiğini bilmiyorlar. Malesef bana da 5-6şar hareketli split yazmışlardı.
Amerikada yeni başlayanlar hangi programları uygular? hangi aşamada yeni programlara başlarlar? Orta seviyeden kasıt nedir?
Cevap verirsen sevinirim.
Onu ABD'de yaşayan birileri söylese daha iyi olur aslında. Ama genel olarak, her antrenmanda ilerleme kaydedebiliyorsan beginner, haftada 1 ilerleme kaydedebiliyorsan intermediate, 2 haftada veya ayda 1 gibi ilerleme kaydedebiliyorsan advanced seviyede sayılıyorsun. Veya şuradan güç standartlarına da bakılabilir: http://www.strengthstandards.co/ Burası kesin sayılar veremez, yaklaşık tahmin gözüyle bakmak lazım.

Back
Yukarı