blackeneds
Üye
merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1.5 aydır ben de fullbody ile spora başladım. alt yapı olarak sadece teorik bilgilerim vardı. hareketlerin nasıl yapılacağı, sık yapılan hatalar vs. daha önceden de 6 ay civarında bir spor geçmişim oldu ancak uzun zamandır spordan uzaktaydım.
belirtmem gerekir ki gerçekten çok hızlı kas ve güç gelişimi kaydediyorum. uyguladığım programı da aşağıya ekliyorum yararlanmak isteyenler olabilir. youtubeta egefitness adlı kanaldan edindim programı. aşağıda + ile yan yana verilen hareketler süperset şeklinde birlikte yapılıyor. örneğin deadlift'in ilk setini yaptıktan hemen sonra shrug'a geçiyoruz böylece ikisinden de birer set yapmış oluyoruz.
squat (4x8)
deadlift + shrug (4x8)
bench press + t bar row (4x8)
dips + barfiks 4xmax (spora yeni başladığım için dips ve barfiks yapamıyordum. bu yüzden dips yerine sehpa dips. barfiks yerine lat pull down yapıyorum)
military press (3x8)
arnold press + arka omuz açış (4x8)
barbell curl + alna press(arka kol) (4x8)
1.5 ayda güç kazanımı olarak ilerlemem:
bench press
başlangıçta: bar hariç 10 kg
şu anda: bar hariç 40 kg
deadlift
başlangıçta: bar hariç 20 kg
şu anda: bar hariç 60 kg
squat
başlangıçta: bar hariç 20 kg
şu anda: bar hariç 70 kg
bunların dışında beslenme konusunda da gerçekten iyi gittiğimi düşünüyorum. kilo başına yaklaşık 1.5gr protein alıyorum. yağ oranım istediğim seviyede olmadığı için karbonhidratı oldukça düşük tutuyorum. enerjimi yağlardan almaya çalışıyorum. %40 protein %40 yağ %20 karbonhidrat şeklinde bir diyet uyguluyorum.
kullandığım supplementleri de belirteyim:
protein tozu: iştahım olmayan günlerde biraz yemeğin yanında 1 ölçek protein tozu içiyorum. kahvaltı atlamak zorunda kalırsam da sabahları içiyorum. 10 günde 2 defa ancak oluyor
kreatin ve bcaa: ikisini birlikte öğle öğünümün hemen arkasından alıyorum.
Merhaba hocam,
Gelişiminiz çok iyiymiş ama bu program çok fazla değil mi? Yanlış bilmiyorsam 2 bacak (squat, deadlift), 4 omuz (shrug, military press, Arnold press, ara omuz açış), 2 göğüs (bench, dips), 2 sırt (lat pull down, t-bar row) iki de izole ön-arka kol hareketiniz var.
Sizin programda 2 compound alt vücut, 4 shoulder, 2'şer compound üst vücut pull ve push var, ikide izole hareket. Full body de genellikle her bir bölümden bir hareket seçilmesi ve bir iki izole hareket öneriliyor diye biliyorum.