Tüm Vücut Antrenman Sistemi (Program İskeleti) - Full Body Workout

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benimde kollarım aynı şekilde maalesef . Set ve tekrar sayılarını ilk önce orjinal programdaki gibi denerim yani 1.gün 4*8 3.gün 5*5 5.gün 3*12 daha sonrada senin dediğin gibi bir denerim umarım yararını görürüz ayrıca birazdan buraya bu sistemde yazdığım bir program daha atıcam bakalım nasıl yorumlar gelicek[DOUBLEPOST=1391975703][/DOUBLEPOST]Bu arada bir önceki programımı biraz daha farklılaştırıp yeni bir program hazırladım tavsiyeleriniz altın değerindedir .Bu konuyla ilgili bir başlık açtım ama burayı da ilgilendiriyor diye birde buraya yazdım umarım bir sıkıntı olmaz.
1.GÜN 4*8
Squat
Bench press
Bent ower row
Military press
Barbell curls
Seated calf raise
3.GÜN 5*5 TEKRAR.
Leg press
Leg curl
İncline bench press
Lat puldown
Upright row
Dumbell curl
Triceps push down
5.GÜN 3*12 TEKRAR
Squats
Dumbell bench press
Chin ups yada underhand pulldown
Lateral raise
Standing calf raise
Dips
Her idmandan önce yüksek yoğunluklu cardio yapmayı düşünüyorum idmanlardan sonra vakit yada gücüm kalırsa her idmanda karın kası çalışmayı düşünüyorum.
1. ve 5. gunden birine squat yanina lunge ya da step up turu biseyler gelebilir, yakin zamanda barbell jump squat ile barbell jump split i kombine etmeyi dusunuyorum..
Antrenman oncesi yogun kardiyo yapilirsa full body antrenman verimini dusurur, ayrica zorlayici hareketler, antrenman sonrasi kardiyo suresini de cok fazla uzatmamak daha uygun olur bana gore, off gunler daha makul geliyor..

Modaya uyup bende aşağıdaki programı yazdım. Üst bölgeyi 2 kez, alt bölgeyi hakkıyla 1 kez çalışacağım. 3x15;10;8;5 olarak 4 hafta çalışacağım.

Ptesi
Bench Press
Bent Over Row
PullUp
Dumbell Shoulder Press
Front Raise
Biceps Curl
Rope-Triceps Pull Down

Çarşamba
Front Squat
Deadlift
Leg Press
Stiff Legged Deadlift
Lunge
Hamstring Curls
Calf Raises

Cuma
Inc. Bench Press
Dips
Lat Pulldown
Military Press
Lateral Raise-Rear Delt. Super Set
Hammer Curl
Tri. Extension
Farkli bir Upper lower programi, denemek lazim.. Haftada 2 gun ust vucut, bir gunu de alt vucut.. Bana gore bacagi da 2 kez vurmak daha iyi olabilir, 2 gunluk ust vucut gununun birine bacak eklenebilir.. Eger bacak tek gun olacaksa da ertesi gun yuruyemeyecek kivama gelinecek bir antrenman iyi olurdu..

UZUN BİR yazı yazmıstım lakin göndermeyi unutmusum hemen tekrar yazıyorum .

Öncelikle cogu kişinin asla bilmediği ve görmediği bir Arnold Schwarzenneger Röportajinda Ufak çevirilerle birlikte aynen aktarıyorum :

...from "How to Gain Weight, Train Hard, Get Massive"
by Arnold Schwarzenegger
as told to Gene Mozee (Ironman, March 1994)...

"Heavy movements stimulate the deep-lying muscle fibers that lighter movements never reach. The objective is to use fewer exercises, employ heavier poundages and train your whole body in one workout. I gained most of my weight and massiveness on a program of 10 exercises that I performed three times a week. After I reached a satisfactory bodyweight, I changed over to the more advanced split system and began training six days a week."

"If you need to put on 20 pounds or more, the following program is for you."

Gain-Weight Routine
Squats 5 x 8,8,6,6,6
Bench Presses 5 x 8,8,6,6,6
Incline Presses 5 x 8,8,6,6,6
Wide-Grip Chins 5 x 8-10
Bent-Over Rows 5 x 8,8,6,6,6
Behind-the-Neck-Presses 5 x 8,8,6,6,6
Barbell Curls 5 x 8,8,6,6,6
Lying Triceps Extensions 5 x 8,8,6,6,6
Deadlifts 5 x 3-5 (building up to one max set)
Machine Calf Raises 5 x 10-15

"Heavy movements stimulate the deep-lying muscle fibers that lighter movements never reach. The objective is to use fewer exercises, employ heavier poundages and train your whole body in one workout. I gained most of my weight and massiveness on a program of 10 exercises that I performed three times a week. After I reached a satisfactory bodyweight, I changed over to the more advanced split system and began training six days a week."

Arnold Schwarzenegger bu cümlesinde O'na bugünkü ithişamını ve ünü kazandıran kusursuza yakin vücudunu, kusursuz göğüslerini - bicepslerini - bacaklarını ve genel olarak vücudunun kas kütlesinin büyük bir coğunluğunu yukarıda yazmıs olduguğum programla yani 10 hareketten oluşan ve haftada 3 kez uyguladıgını belirttiği program sayesinde kazandığını kendi ağızıyla söylemiştir . Bu programdaki amacı Split Programlarına oranla sayıca cok cok daha az olan bu hareketleri yani temel hareketleri kullanarak bütün vücudunu calıstırmak olarak belirtmiştir . Ve bana göre en önemli cümlede ise şöyle belirtmiştir : '' Kendimi tatmin edici vücut ağırlıgına ulastiktan sonra programimi cok cok daha üst seviye olan ( yarışma seviyesi) split yani bölümüş programa geçerek haftada 6 gün calısmaya basladim.''
İşte bu cümle sürekli anlatmaya calıstığım şeyi mükemmel bir şekilde özetliyor . ARNOLD , YETERINCE KAS KÜTLESİ ELDE ETTİKTEN SONRA MİNİMAL EKSİKLİKLERİNİ ( Genel olarak bu sporu yapan çoğu kişide bulunan eksiklikler = Arka omuz , Üst Göğüs , Trapez , Kalf, Arka Bacak , Kalça Alt Sırt ) GİDERMEK AMACIYLA SPLİT PROGRAMLARA GEÇTİĞİNİ SON DERECE AÇIK BİR ŞEKİLDE BELİRTMİŞTİR . YANİ ARNOLDUN YAPMIS OLDUGU BİR NEVİ CİLALAMA VEYAHUT BAŞKA BİR DEYİŞLE VÜCUDUNA SON BİR RÖTUŞ ATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR . ŞİMDİ O ÇOK DEĞERLİ HOCALARIMIZA VE FULL - BODY CALISMALARININ YALNIZCA BAŞLANGIC SEVİYESİNDEKİLER İÇİN UYGUN OLDUĞUNU SÖYLEYEN NAÇİZANE KİŞİLİKLERE TEK BİR SORU SORUYORUM ; Arnold Schwarzenegger de mi Başlangıç Seviyesindeydi ?
Stormblast, bir yazında kilomuz başına 2 gr protein hesabının yalan olduğunu söylemişsin. Nedir bunun doğrusu ?

Birkaç gündür girme fırsatı bulamadim ne yazikki . Diğer sayfada lordsoth adli arkadaişimiz Moda ' ya uyarak full-bodye geçtiğini söylemiş lakin burada düzeltilmesi gereken bir şey var . Günümüzde Moda olan sistem full-bodyler değil Splitlerdir . Split programların henüz varolmamısken Full-body programları mevcuttur . Stygia , ben şahsen antrenmana başlamadan önce 2,5 kiloluk dumbbelar ile önce Omuzlar için 15 tekrar yana açış , arkaya , öne açış , 15 tekrar shoulder press , daha sonra kollar için 15 tekrar dumbbell curl , 15 tekrar triceps extension yapıyorum ve kesinlikle Eklemler için cok faydalı oldugunu söyleyebilirim her antrenmandan önce yaparım bunu . Ana hareketlere baslamadan önce de kesinlikle bütün hareketler için 1 Set 20 tekrar yaparım oldukça hafif bir kilo ile yani beni yormayacak bir kilo ile .
Ekstra kol calısmasına gelince , benim de şahsen kollarım hep geriden geldiği için zamanında ekstradan çok kol calıstım lakin sonuç 0 dı. Full-body ile bayağı bir farketti ki yalnizca birer hareket cogu zaman triceps calismiyorum bile ama özellikle Triceps uzun başında gözle görülür bir büyüme oldu. Özetle Compound hareketlere ekstradan SteelHammer' ın da belirttiği gibi 3 setten 1 er hareket ekleyebilirsin ama sakın bu sayıyı 2 ye 3 çıkarma bırak kolların dinlensin . Çok iyi hatırlıyorum biceps-triceps için 4 set Süper set giriyordum ve muazzam kıyaslanamaz bir pump yasiyordum ancak en ufak bir yol alamıyordum hacim açısından . O yüzden hep belirtiyorum pump hissi yanıltıcıdır kanmayın.
Azfasamim' e de bildiğim kadarıyla cevap vereyim . 2 Gr protein hesabi ve bunu destekleyen makalelerin tamamiyle Supplement Endüstrisinin ürünleri olduğunu düşünüyorum. Kişiler günlük kilolarinin 2 katı kadar proteini almadan gelişemeyeceklerini düşünüyorlar ve normal beslenme ile gerçekten bu değerleri yakalamak kolay değil ancak oldukça pratik gibi görünen Protein tozları kilonun 2 katını geçtim 2,5 - 3 katı kadar protein almak cok rahat geliyor insanlara .Birincisi bu söylediğim sebep ikincisi de kendi üzerimde deneyimler sonucu kesinlikle öyle abartı protein değerlerine ihtiyaç olmadığı yönündeki görüşüm. Zaten aldığımız protenin hepsini sindirememekteyiz , fazladan yediğimiz proteinler organlarımızı yormaktan başka bir şeye yaramayacaktır benim görüşüme göre . Yine Okdugum bir makaleden örnek vereyim Sergio Oliva , aldığı protein miktarının kilosunun 3 katından 1.8 lere kadar indirdiği dönemde inşa ettiği kas kütlesinde hiçbir fark görmediğini kendisi belirtmiştir. Sergio Oliva gibi birisi 1.8 katı ile kas inşa ederken bizlerin 2 katı alması gerçekten düşündürücü ve sorgunlanması gerek. Aynı şekilde Mike Mentzer kilosunun 1.3 katına kadar düşürmüştür protein alımını ve herhangi bir olumsuzluk kaydetmemiştir

Birkaç gündür girme fırsatı bulamadim ne yazikki . Diğer sayfada lordsoth adli arkadaişimiz Moda ' ya uyarak full-bodye geçtiğini söylemiş lakin burada düzeltilmesi gereken bir şey var . Günümüzde Moda olan sistem full-bodyler değil Splitlerdir . Split programların henüz varolmamısken Full-body programları mevcuttur . Stygia , ben şahsen antrenmana başlamadan önce 2,5 kiloluk dumbbelar ile önce Omuzlar için 15 tekrar yana açış , arkaya , öne açış , 15 tekrar shoulder press , daha sonra kollar için 15 tekrar dumbbell curl , 15 tekrar triceps extension yapıyorum ve kesinlikle Eklemler için cok faydalı oldugunu söyleyebilirim her antrenmandan önce yaparım bunu . Ana hareketlere baslamadan önce de kesinlikle bütün hareketler için 1 Set 20 tekrar yaparım oldukça hafif bir kilo ile yani beni yormayacak bir kilo ile .
Ekstra kol calısmasına gelince , benim de şahsen kollarım hep geriden geldiği için zamanında ekstradan çok kol calıstım lakin sonuç 0 dı. Full-body ile bayağı bir farketti ki yalnizca birer hareket cogu zaman triceps calismiyorum bile ama özellikle Triceps uzun başında gözle görülür bir büyüme oldu. Özetle Compound hareketlere ekstradan SteelHammer' ın da belirttiği gibi 3 setten 1 er hareket ekleyebilirsin ama sakın bu sayıyı 2 ye 3 çıkarma bırak kolların dinlensin . Çok iyi hatırlıyorum biceps-triceps için 4 set Süper set giriyordum ve muazzam kıyaslanamaz bir pump yasiyordum ancak en ufak bir yol alamıyordum hacim açısından . O yüzden hep belirtiyorum pump hissi yanıltıcıdır kanmayın.
Azfasamim' e de bildiğim kadarıyla cevap vereyim . 2 Gr protein hesabi ve bunu destekleyen makalelerin tamamiyle Supplement Endüstrisinin ürünleri olduğunu düşünüyorum. Kişiler günlük kilolarinin 2 katı kadar proteini almadan gelişemeyeceklerini düşünüyorlar ve normal beslenme ile gerçekten bu değerleri yakalamak kolay değil ancak oldukça pratik gibi görünen Protein tozları kilonun 2 katını geçtim 2,5 - 3 katı kadar protein almak cok rahat geliyor insanlara .Birincisi bu söylediğim sebep ikincisi de kendi üzerimde deneyimler sonucu kesinlikle öyle abartı protein değerlerine ihtiyaç olmadığı yönündeki görüşüm. Zaten aldığımız protenin hepsini sindirememekteyiz , fazladan yediğimiz proteinler organlarımızı yormaktan başka bir şeye yaramayacaktır benim görüşüme göre . Yine Okdugum bir makaleden örnek vereyim Sergio Oliva , aldığı protein miktarının kilosunun 3 katından 1.8 lere kadar indirdiği dönemde inşa ettiği kas kütlesinde hiçbir fark görmediğini kendisi belirtmiştir. Sergio Oliva gibi birisi 1.8 katı ile kas inşa ederken bizlerin 2 katı alması gerçekten düşündürücü ve sorgunlanması gerek. Aynı şekilde Mike Mentzer kilosunun 1.3 katına kadar düşürmüştür protein alımını ve herhangi bir olumsuzluk kaydetmemiştir
Cok tesekkurler aydinlattigin icin acikcasi benimde aklima takilan bi sorum vardi.ben suan yurt disinda farkli bi ailede misafir olarak kaliyorum,o yuzden onume ne gelirse yemek zorundayim ama sansima burda ki anne beslenme uzmani yani gayet saglikli gunde 3 ogun yemek yiyorum ama tabi onlar vg yapmadiklari icin tabiki fazla proteinli yemiyolar mesela haftada 3 gun et tavuk,1 gun balik diger gunler protein bakimindan fakir kompleks karbonhidratlar ttuketiyoruz,her aksam istisnasiz salam kasar ekmek sut yiyoruz almanlar aksam yemeklerini soguk yiyor :D bu durumdan dolayi gittim yer fistigi aldim antreman ortalama 100g tuketiyorum
Onun disinda gunluk aldigim protein miktari boylece 55-110g arasi degisiyor sorum ise bitkisel proteinler et,balik gibi proteinlerin yerinni ne kadar tutabilir?
Gundr yaklasik 30g bitkisel aldigima eminim hayvansal urunlerden de en az 35 almaya calisiyorum tabi bunlar goz karari :D demek istedigim gelismemde cok negatif etkisi olur mu bu sekil beslenmenin? 64 kiloyum
Bugun aklima geldi ton baligi aldim odama antremandan sonra yedim 150g yagsiz 1,20 € tanesi :/ yer fistigi 700g jumbo 8€ :D
boyle protein acisindan zengin,marketlerden Bulabilecegim ve oda sicakligida saklayabilecegim besin onerileriniz varmi?[DOUBLEPOST=1392056815][/DOUBLEPOST]
Cok tesekkurler aydinlattigin icin acikcasi benimde aklima takilan bi sorum vardi.ben suan yurt disinda farkli bi ailede misafir olarak kaliyorum,o yuzden onume ne gelirse yemek zorundayim ama sansima burda ki anne beslenme uzmani yani gayet saglikli gunde 3 ogun yemek yiyorum ama tabi onlar vg yapmadiklari icin tabiki fazla proteinli yemiyolar mesela haftada 3 gun et tavuk,1 gun balik diger gunler protein bakimindan fakir kompleks karbonhidratlar ttuketiyoruz,her aksam istisnasiz salam kasar ekmek sut yiyoruz almanlar aksam yemeklerini soguk yiyor :D bu durumdan dolayi gittim yer fistigi aldim antreman ortalama 100g tuketiyorum
Onun disinda gunluk aldigim protein miktari boylece 55-110g arasi degisiyor sorum ise bitkisel proteinler et,balik gibi proteinlerin yerinni ne kadar tutabilir?
Gundr yaklasik 30g bitkisel aldigima eminim hayvansal urunlerden de en az 35 almaya calisiyorum tabi bunlar goz karari :D demek istedigim gelismemde cok negatif etkisi olur mu bu sekil beslenmenin? 64 kiloyum
Bugun aklima geldi ton baligi aldim odama antremandan sonra yedim 150g yagsiz 1,20 € tanesi :/ yer fistigi 700g jumbo 8€ :D
boyle protein acisindan zengin,marketlerden Bulabilecegim ve oda sicakligida saklayabilecegim besin onerileriniz varmi?

Son düzenleme:
dün ilk antremanımı yaptım tüm vucut antreman sistemiyle ,,,
5 er set
leg press -> +12 tekrar
incline db press -> 12 10 8 7 7
pull up -> 15 10 8 6 4
military press -> 15 10 7 7 7
bb curl -> 12 10 8 6 5
push down -> +10 tekrar

şeklinde , antreman programında değişiklik yapmak güzel oldu ,,, yarın da tüm vucudu calıstırıcam , programı henüz belirlemedim önerileriniz nedir :)

5 er set
leg press -> +12 tekrar
pull up -> 15 10 8 6 4
bb curl -> 12 10 8 6 5
push down -> +10 tekrar

şeklinde , antreman programında değişiklik yapmak güzel oldu ,,, yarın da tüm vucudu calıstırıcam , programı henüz belirlemedim önerileriniz nedir :)
Jump Squat
Romen Deadlift
Decline Bench Press
Bent Over Row
Front Lateral Raise Combo
Lying Triceps Ext.
Hammer Curl
Crunch

5 er set
leg press -> +12 tekrar
pull up -> 15 10 8 6 4
bb curl -> 12 10 8 6 5
push down -> +10 tekrar

Jump Squat
Romen Deadlift
Decline Bench Press
Bent Over Row
Front Lateral Raise Combo
Lying Triceps Ext.
Hammer Curl
Crunch

boyle protein acisindan zengin,marketlerden Bulabilecegim ve oda sicakligida saklayabilecegim besin onerileriniz varmi?[DOUBLEPOST=1392056815][/DOUBLEPOST]
boyle protein acisindan zengin,marketlerden Bulabilecegim ve oda sicakligida saklayabilecegim besin onerileriniz varmi?
Bitkisel proteinler tek baslarina kalite olarak yetersizler ancak hayvansal proteinlerle birlikte alindiklarinda biyolojik degeri epey yukseltiyorlar.. Beslenme bolumunde epey bir konu var bununla ilgili..
Oda sicakliginda toz ve kuruyemis disinda pek alternatif gelmiyor aklima..

Ben pazartesi günü ağırlıkları tespit ettim, bugün de ilk antrenmanımı doxux'un verdiği programla yaptım ancak kafama takılan bazı sorular oldu.

1.Amacım, omuzları genişletip bacak ve kalçayı küçültmek. O yüzden squat ve deadliftlerde 8-12 tekrar yağları yakmak için uygun mu, veya uygun da benim mi cardio yapmam lazım? Hacim demek bölgenin şekil alması mı yoksa büyümesi midir? Omuz için military press'in yanına lateral eklesem nasıl olur?

2. Bent-over row'u bugün hoca eşliğinde hafif ağırlıkla yaptım, hoca hiç sorun olmadığını söyledi ama riske atmamak adına T-bar row yapsam çok şey değiştirir mi?

3. Kollar için Stormblastın yazısını okudum ama içim rahat etmedi.Barbell'in yanına hammer eklesem nasıl olur?

Ben pazartesi günü ağırlıkları tespit ettim, bugün de ilk antrenmanımı doxux'un verdiği programla yaptım ancak kafama takılan bazı sorular oldu.

1.Amacım, omuzları genişletip bacak ve kalçayı küçültmek. O yüzden squat ve deadliftlerde 8-12 tekrar yağları yakmak için uygun mu, veya uygun da benim mi cardio yapmam lazım? Hacim demek bölgenin şekil alması mı yoksa büyümesi midir? Omuz için military press'in yanına lateral eklesem nasıl olur?

2. Bent-over row'u bugün hoca eşliğinde hafif ağırlıkla yaptım, hoca hiç sorun olmadığını söyledi ama riske atmamak adına T-bar row yapsam çok şey değiştirir mi?

3. Kollar için Stormblastın yazısını okudum ama içim rahat etmedi.Barbell'in yanına hammer eklesem nasıl olur?
1. Yag yakimi icin temel nokta beslenme, squat gibi compound hareketler zorlayicidir ve yag yakimina faydasi olur, gerekli gorulurse kardiyo da eklenebilir, tekrar araligi konusu sana kalmis.. 15-20 tekrar araligina da cikilabilir parcalama amacli.. Hacim demek büyütmek.. Omuz icin Military Press i bir gun, lateral raise i diger gun yapsan nasil olur..
2. Herhangi bir row versiyonu secilebilir, sorun yok..
3. Tek hareket de olsa haftada 3 gun kolu vurdugunu unutma.. ayrica compound hareketlerin cogunda devredeler..

1. Yag yakimi icin temel nokta beslenme, squat gibi compound hareketler zorlayicidir ve yag yakimina faydasi olur, gerekli gorulurse kardiyo da eklenebilir, tekrar araligi konusu sana kalmis.. 15-20 tekrar araligina da cikilabilir parcalama amacli.. Hacim demek büyütmek.. Omuz icin Military Press i bir gun, lateral raise i diger gun yapsan nasil olur..
2. Herhangi bir row versiyonu secilebilir, sorun yok..
3. Tek hareket de olsa haftada 3 gun kolu vurdugunu unutma.. ayrica compound hareketlerin cogunda devredeler..
Kol konusunda haklısın aslında, 1hareket yeter, değişmeli yapılabilir heralde.

Ben antrenmanı ptesi çrş ve cuma yapıyorum. Örneğin salı ve perşembe günü 15-20 dk koşu, bir önceki günde squat yapmam sebebiyle kas yıkımına sebep olur mu?

Kol konusunda haklısın aslında, 1hareket yeter, değişmeli yapılabilir heralde.

Ben antrenmanı ptesi çrş ve cuma yapıyorum. Örneğin salı ve perşembe günü 15-20 dk koşu, bir önceki günde squat yapmam sebebiyle kas yıkımına sebep olur mu?
Sorun olmaz, off gunlere kardiyo eklenebilir..

MF dergisinden bir alıntı;
"Joe Weider'in son ve temel prensiplerinden biri olan dağılım prensibine göre, farklı kas grupları farklı günlerde çalıştırılır -örneğin göğüs ve triceps' ler bir günde, sırt ve biceps'ler başka bir günde. Günümüz fitness dünyasındaki eğilim vücudu bölümlere ayırmak yerine bir bütün olarak çalıştırmak yönündedir; tüm vücut yaklaşımının da faydaları vardır ama o da uygun metotlardan sadece biridir."
:)

M&F dergisinde farkli bir tum vucut antrenman programi var aylik.. Yogun is temposundan zaman bulamayanlar ve kaslarini sasirtmak isteyenler icin tasarlanmis.. Ana fikir cogunlukla agir, cok eklemli temel egzersizlerle istasyon calismasi tarzinda daha fazla kalori ve yag yaktiracak 3 gunluk bir program uygulamaktir ve yapacaginiz en akillica secim olabildigince cok kas lifini çalıştıracak yüksek yoğunluklu bir tüm vucut plani secmektir..
*Ana taslak haftada 3 kez yapilacak bir tum vucut programi.. Eger antrenmana ayiracak 20 dakikaniz varsa 4 ana egzersizi bir istasyon çalışması şeklinde yapacak ve egzersizler arasında 15-60 saniye dinleneceksiniz. 4 hareket tamamlandığında 1 tur bitmiş olacak. 20 dakikalik bir seans için standart 3 turdur ancak enerjik hissedilirse 4 e çıkabilir. Eğer 30 dakikaniz varsa tur için bir bonus egzersiz ekleyerek her turun 5 hareketten oluşmasını sağlayın. 40 dakika için 6. bonus hareketi de ekleyip istasyon tarzi çalışmaya devam edin.

AYLIK PROGRAM

++P.tesi++
*20 dakika*
-Alternating heavy dumbbell chest press 8-10 tekrar
-Pull up 6-12 tekrar
-Heavy dumbbell swing 8-12 tekrar
-Leg Press 8-12 tekrar
*30 dakika*
-Reverse curl 8-12 tekrar
*40 dakika*
-Ez bar lying triceps ext. 12-15 tekrar

++Çarşamba++
*20 dakika*
-Back squat 6-8 tekrar
-Machine incline press 8-12 tekrar
-Heavy one-arm bent over row 8-12 tekrar (her iki taraf)
-Hanging leg raise 12-15 tekrar
*30 dakika*
-Crucifix shoulder extension 8-12 tekrar
*40 dakika*
-İncline hammer curl

++Cuma++
*20 dakika*
- Dumbell front squat 12-15 tekrar
-Paralel bar dips 8-15 tekrar
-Renegade row 8-12 tekrar
-Cable overhead triceps extension 8-12 tekrar
*30 dakika*
-Close grip chin 6-12 tekrar
*40 dakika*
-Box jump 8-10 tekrar

----*Antrenman Sıklığı*----

*Hafta 1: Egzersizler arasında 60 saniye dinlenin 2 tur yapın
*Hafta 2: Egzersizler arasında 45 saniye dinlenin 2 tur yapın
*Hafta 3: Egzersizler arasında 30 saniye dinlenin 2-3 tur yapın
*Hafta 4: Egzersizler arasında 15 saniye dinlenin 3-4 tur yapın

Yazı; Myatt Murphy, M&F

Bu programın dışında bazı farklı egzersiz tavsiyeleri;

-İnverted row (alt sirta vurmayan row versiyonu, risk dusuk)
-Tate press (triceps)
-Hanging windshield wiper (abs merkez)
-Handshake curl (onkol)

öncelikle konuyu başlatan dr.steelhammer a ve katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. yazıyı yeni gördüm ancak son zamanlarda kafamı karıştıran bir olaydı split vs full body.
yaklaşık olarak 3 yıldır split olarak gidiyorum, etrafımda gördüğüm herkes de bunu kullanıyor full body yapan kimse yok ki gayet iyi vücudu olanlar var. ayrıca her ne kadar arnold ve adı geçen eski sporcular full body olarak çalışsa da bir o kadar da yeni nesil sporcuların hepsi split program uyguluyorlar. yani split ile de gayet iyi vücutlar inşa edilebiliyor demek ki. yani burada split rutinini savunan biri bir kevin levrone bir shawn ray i örnek gösterebilir. benim amacım fbe yi yermek değil ama split sanki biraz öcü gibi gösterilmiş :)

split rutininin kötü yanları en azından benim üzerimde şöyle:

- iyi bir beslenmeye rağmen benim vücudum 48 saat de falan değil en az 72 saatte toparlanıyor(herkesin ağzında küçük 24 büyük 48 diye bir kalıp yerleşmiş gitmiş ama herkesin vücut farklı sonuçta). 3 senelik deneyimlerim bana bunu gösterdi en azından. şimdi splitte sıkıntı şu oluyor. omzu göğüsten ayırayım(ön omuz vurduğundan), sırtı bicepsten ayırayım derken haftada 3 gün gidemiyorum bile. bu nedenle elimde sadece heavy duty kalıyor mecburen. ayrıca son zamanlarda bf yi arttırmadan aldığım ölçülerde "ağrıyorsa gitme" prensibi başrolü oynuyor. bence vücudun bir uyarısı bu. çoğunluğun dediği hamlık falan değil. 3 yıldır spor yapan zorlayan adamda ne hamlığı olur arkadaş.

bu haftada 2 heavy duty yi kırmak için fbe ye geçmek istiyorum. ancak tam anlamıyla zorlanmayan kas ne derece sarkoplazmik hipertrofiye uğrar kafamda ciddi soru işaretleri var. ayrıca bir diğer soru işareti de şu: vücudun kendini 1 gün içinde toparlayamadığını varsayar isek haftada 3 yaptığımız taktirde overtraining olma ihtimali çok yüksek değil mi ? ayrıca vücudun tüm kaslarını aynı anda uyarmamız bizi daha büyük bir katabolik yük altında bırakmaz mı?

Gunluk protein alimina kafayi takmak insani ciddi anlamda spordan sogutuyor. Herkesin kilosunun 2 kati kadar protein alimina butcesi el vermiyor. Ilerde meslek sahibi oldugumda bunu ozellikle deneyecegim. Kilomun 2 kati, 1.5 kati, 1.3 kati, 1 kati gibi oranlarla aldigim sonuclara bakacagim ama max 1.5 kati alacagimi dusunuyorum. Spor yapiyorum sonucta. Ye allah ye ic organlarinda belli bir gucu var. Bosuna onlari yormamak lazim. Bir de boyle testleri denerken yaptiginiz programi da degistirmek lazim sanirim. Kaslar sasirmadigindan 2 gr protein alsanizda gelismeyebilir ve sizde 2 gr protein cok geliyor diye dusunebilirsiniz.

öncelikle konuyu başlatan dr.steelhammer a ve katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. yazıyı yeni gördüm ancak son zamanlarda kafamı karıştıran bir olaydı split vs full body.
yaklaşık olarak 3 yıldır split olarak gidiyorum, etrafımda gördüğüm herkes de bunu kullanıyor full body yapan kimse yok ki gayet iyi vücudu olanlar var. ayrıca her ne kadar arnold ve adı geçen eski sporcular full body olarak çalışsa da bir o kadar da yeni nesil sporcuların hepsi split program uyguluyorlar. yani split ile de gayet iyi vücutlar inşa edilebiliyor demek ki. yani burada split rutinini savunan biri bir kevin levrone bir shawn ray i örnek gösterebilir. benim amacım fbe yi yermek değil ama split sanki biraz öcü gibi gösterilmiş :)

split rutininin kötü yanları en azından benim üzerimde şöyle:

- iyi bir beslenmeye rağmen benim vücudum 48 saat de falan değil en az 72 saatte toparlanıyor(herkesin ağzında küçük 24 büyük 48 diye bir kalıp yerleşmiş gitmiş ama herkesin vücut farklı sonuçta). 3 senelik deneyimlerim bana bunu gösterdi en azından. şimdi splitte sıkıntı şu oluyor. omzu göğüsten ayırayım(ön omuz vurduğundan), sırtı bicepsten ayırayım derken haftada 3 gün gidemiyorum bile. bu nedenle elimde sadece heavy duty kalıyor mecburen. ayrıca son zamanlarda bf yi arttırmadan aldığım ölçülerde "ağrıyorsa gitme" prensibi başrolü oynuyor. bence vücudun bir uyarısı bu. çoğunluğun dediği hamlık falan değil. 3 yıldır spor yapan zorlayan adamda ne hamlığı olur arkadaş.

bu haftada 2 heavy duty yi kırmak için fbe ye geçmek istiyorum. ancak tam anlamıyla zorlanmayan kas ne derece sarkoplazmik hipertrofiye uğrar kafamda ciddi soru işaretleri var. ayrıca bir diğer soru işareti de şu: vücudun kendini 1 gün içinde toparlayamadığını varsayar isek haftada 3 yaptığımız taktirde overtraining olma ihtimali çok yüksek değil mi ? ayrıca vücudun tüm kaslarını aynı anda uyarmamız bizi daha büyük bir katabolik yük altında bırakmaz mı?
Full body yapan kimse yok çünkü çoğunlukla split programlar tapelerde yer aliyor bizde, hocalarin cogu split yaziyor, tum vucut genelde yeni baslayanlarin onune geçici olarak konuluyor.. Burda weidergillere bir serzenis olmasindan kaynaklı, oyle gorunuyor sanirim.. Zaten bu % 100 doğru diyemeyiz, bu işin temeli sadece antrenman degil ki kevin levrone veya shawn in hem genetigi hem vucudundaki ilaclar ayri mevzu, kaldi ki ben bu sistemle calistim ve bu en iyisi diye kimse soyleyemez, herkesin genetiği vs.si farkli.. simdi genetigi ve beslenmesi muazzam bir street workout'cu gelip salonda calisan vasatin altindaki splitcilere amele dese ne diyecegiz, vucudum daha parcali ve fit diyecek misal :) Ben naturel sporcunun bir kas grubunu haftada sadece bir kez vurmasini yeterli bulmuyorum acikcasi..
Compound hareketler oldukca zorlayici zaten..
Bu dinlenme mevzusu p.tesi 18 ile carsamba 18 arasi 48 saat cuma dan p.tesi ye ise 72 saat i buluyor ki bu sureyi uzatmak haftada 3 gunluk bir program icin kolay.. Bu katabolizma daha ziyade antrenman suresiyle ilgili ve ben 75 dakika sınırının gecilmemesini öneririm ki bu full body antrenmanlari 40-60 dk araliginda genelde..

Son düzenleyen: Moderatör:
güncel programlar gvt olsun heavy duty olsun hep kası daha fazla gerilim altında tutmak, kasa daha fazla stres yüklemek üzerine kurulu. gerçekten de bu programları savunan bb dergileri her ne kadar bol keseden sallasalar da bu konuda haklılar yani kasın daha fazla stres altında kalması insan fizyolojisi gereği daha fazla büyümeyi uyarıyor. full body exercise konusunda çekincelerim bu noktada artıyor maalesef :/ kasa devamlı olarak belli miktarda yapılan stres mi yoksa tükeninceye kadar stres yapılıp bir süre dinlendirmek mi ?
bu konuda ne düşünüyorsun steelhammer? aslında fbe ye geçiş düşünüyorum ama okul dolayısıyla 4 hafta on 2 hafta off şeklinde gittiğim için göze de alamıyorum fazla.

Back
Yukarı