Hicbir sakinca olmaz.gayette guzel olur.bir aydir ben 3 split 1 full giriyorum.Ben verim aldim.Split Antrenmandan vazgeçemeyen birinin 3 gün split + 1 gün full body program yapmasında bir sakınca var mıdır ? Mesela Pazartesi Salı Çarşamba Split. Perşembe OFF Cuma FULL BODY şeklinde olsa problem yaratır mı ? ve bunu deneyen var mıdır ?
Bende yeni başladım buna inşallah verim alacağım kendimcede bir sakınca görmedim fakat deneyen bilen birine sormak istemiştim teşekkür ederimHicbir sakinca olmaz.gayette guzel olur.bir aydir ben 3 split 1 full giriyorum.Ben verim aldim.
MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
En iyi kendin deneyerek anlarsin zaten.kolay gelsinBende yeni başladım buna inşallah verim alacağım kendimcede bir sakınca görmedim fakat deneyen bilen birine sormak istemiştim teşekkür ederim![]()
Bir de buna ek olarak şunu merak ediyorum, haftada 3 günün 1.'sinde Arnold Press, 2.'sinde Lateral Raise ve 3.'sünde Rear Delt varyasyonu (izole) olur mu?Calf için izole egzersiz eklediğimizde antrenmanın sonlarına mı koymalıyız yoksa bacaktan hemen sonra mı?
birincisi için gerek yok.. ikincisi için de deadlift olduğundan gerek yok.. 3.gün arnold press yerine military press daha uygun olur 5 x 5 için..1.Gün - 4 x 8
Squats
Bench press
Lat Pull down
Dumbell shoulder pres
Deadlift
Upright row
lying tricep extension
Barbell curls
crunch
3.Gün - 5 x 5
Deadlifts
bench pres
arnold press
pull ups
calf raise with dumbells
french dumbell triceps
alternate dumbell curl
crunch
5.Gün - 3 x 12-10-8
Lunges
barbell bent over row
deadlifts
incline dumbell press
Front lateral raise combo
yatarak dumbbell triceps extension
hammer curl
crunch
Merhaba arkadaşlar..
1. sorum: Hareketlerde ve set sayılarında değişiklik gerekli mi? Genel amaç hacim, kısmen de güç..
2. sorum: 3. gün bacak hareketine sadece "calf raise with dumbells" koydum.. İzole kaçar mı, squat da eklemeli miyim?
military press, push press gibi compound hareketlere öncelik vermek daha mantıklı omuz için.. diğerleri de denenebilir.. kalf için sonda ya da bacakla birlikte yapılmasının pek fark yaratacağını sanmıyorum.. hakkıyla squat, deadlift ya da clean yapılıyorsa kalf için ekstra egzersize gerek yok bence..Bir de buna ek olarak şunu merak ediyorum, haftada 3 günün 1.'sinde Arnold Press, 2.'sinde Lateral Raise ve 3.'sünde Rear Delt varyasyonu (izole) olur mu?
Setler çok fazla.. her bölgeye çift gireceksen de 2 en fazla 3 set yeterli bence.. çok yoğun olmuş..Beyler full body e geçmeyi düşünüyorum.Arnold ın full body rutinini çok az değiştirerek böyle bir rutin düşündüm.Amacım yoğun hacim çalışması yapmak.Compound hareketlerle bunun gibi bir split daha hazırlayarak iki rutini sırayla uygulamayı düşünüyorum.Ne düşünüyorsuz benim için gerçekten önemli çünkü full body yapmakta bile kararsızım.
Squats 5
Bench Press 4
Incline Press 4
Wide-Grip pulldown 4
T Bar Row 4
Neck Press 5
Barbell Curls 5
Reverse Bench press 4
Deadlifts 4
her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler.. bu nedenle benim vereceğim tavsiye vs. herkese uymayabilir, sen vücudunu daha iyi tanıyorsun sonuçta öncelikle.. ben olsam compound temelli hareketler üzerinde dururum.. 5-6 hareket yine 4-5 set sert antrenman olabilir.. clean-bench press-pendlay row-ohp-triceps dips-chin up gibi..saol hocam cevabın için.Peki rutine ne diyorsun ve ikinci rutine hangi hareketleri ekleyebilirim sence
Ben ne yapmalıyım peki ?@doruk5635 yanlis konuyu sormuşsun. Burda tüm vücut idmanlari hakkinda bilgi içeriyor![]()
Başlığın takipçisiyim Full Body ye başlayan biri olarak 2. antrenmanımı attım bugünVe memnun kaldım.Daha güzel bir program bulursam onu uygularım şuanda benim programım bu
Set ve tekrar konusunda soru işaretlerim var onuda deneye deneye çözüceğime inanıyorum.Her türlü yoruma açığım lütfen gördüğünüz eksiklikleri rahatça söyleyin![]()