Türkçe Egzersiz Terimleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yaramaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onemli değil ;)

keşke herkes bunları kullansa..yabancı dillerin etkisinde kalmadan sade bir türkçe programı ne güzel olurdu.
sadece bbde de değil (bence vg desek daha iyi olur.) her dalda yabancı dillerin etkisi var.dilimiz kendi benliğimiz demek..türk dil kurumu uyuyo galiba..

d

mrolympia dedi:
keşke herkes bunları kullansa..yabancı dillerin etkisinde kalmadan sade bir türkçe programı ne güzel olurdu.
sadece bbde de değil (bence vg desek daha iyi olur.) her dalda yabancı dillerin etkisi var.dilimiz kendi benliğimiz demek..türk dil kurumu uyuyo galiba..

evet güzel bi konuya varmışsın biz gemlikte türkçe terimlerini kullanıyoruz

power clean

Kusura bakmayın ing. adını bilmiyorum ama kesinlikle yaptığımız bir harekettir. Ama hangisi olduğunu bilmiyorum. Power Clean hangi hareket lütfen söyleyebilirmisiniz ?? Çok teşekkürler...

Re: power clean

kerem2017 dedi:
Kusura bakmayın ing. adını bilmiyorum ama kesinlikle yaptığımız bir harekettir. Ama hangisi olduğunu bilmiyorum. Power Clean hangi hareket lütfen söyleyebilirmisiniz ?? Çok teşekkürler...

Halter hareketi değil mi o? Büyük ihtimalle silkme olması lazım. Ama halteri başının üstüne kaldırmıyorsun. Yarı-silkme diyelim :D

olmadı türkçeye uygun biz bişeyler üretelim millede keyfinden değil kelime olmadığı için kullanıyo sonrada üstte yaptığın gibi onları kullanırız bi öncülük etmiş oluruuz ne dersiniz?Bence denemeye değer! :roll:

Bütün sporlarda terimler yabancı dil, bi güreşimiz vardı turkce terimler içeren onada sıkıştırmışlar hemen :badgrin:

çok güzel bir paylaşım.artık idmanlarda hsd ye sıra hangisinde ağbi demeden bende çalışacağım alete giderim.

Sırt egzersizlerinin tamamı açık ve net bir şekilde mevcut gerçekten. Sayın hocam bu arada benim de sorularım olacak. Birincisi Barbell good morning hareketinin deadliftten ne farkı var??

İkincisi de benim sırt programımda yaptığım hareketler bent over barbell rowing, lat pulldown, tek dumbell row ve makarada karına çekiş. Sırt pozu verdiğimde sadece üst kısım çok iyi duruyor. Alt kısım yani belin hemen üst kısmı zayıf duruyor. Neden acaba?? O kısmı etkileyen hareket hangisidir ?? Teşekkürler..

kerem dedi:
Sırt egzersizlerinin tamamı açık ve net bir şekilde mevcut gerçekten. Sayın hocam bu arada benim de sorularım olacak. Birincisi Barbell good morning hareketinin deadliftten ne farkı var??

İkincisi de benim sırt programımda yaptığım hareketler bent over barbell rowing, lat pulldown, tek dumbell row ve makarada karına çekiş. Sırt pozu verdiğimde sadece üst kısım çok iyi duruyor. Alt kısım yani belin hemen üst kısmı zayıf duruyor. Neden acaba?? O kısmı etkileyen hareket hangisidir ?? Teşekkürler..

goodmorning in deadliften farkı,etkilediği kas gruplarının sayısı deadlifte nazaran daha kısıtlı olmasıdır.goodmorning de etkilenen kas grupları temel olarak hamstring(arka bacak),belin arkası ve kalça kaslarıdır.deadliftte ise buna ilaveten sırttaki bir çok kas grubu daha etkilenir.deadlift gibi buda bir güç egsersizidir..ölçü ve şekil için pek tercih edilen bir hareket değildir..uygulamasıda gerçekten zor bir harekettir...illleri seviyedeki tecrübeli sporcular tarafından uygulanması gerekir..daha çok powerlifting çilerin tercih ettiği bir egsersizdir,vücutçular pek kullanmaz bu hareketi..şu andaki programına ek olarak ,sırt programına ters mekik ekleyebilirsin..bu hareket direkt olarak istediğin bölgeyi etkileyecektir..ileriki zamanlarda belin güçlendikçe,hareketi eline aldığın ağırlıklarlada uygulayabilirsin..

Çok sağolun barış hocam. Teşekkürler. Birde şu yanlar için twist hareketinde oblig leri kalınlaştırmaktan korkuyorum. Bunun için ne yapmalıyım ??

kerem dedi:
Çok sağolun barış hocam. Teşekkürler. Birde şu yanlar için twist hareketinde oblig leri kalınlaştırmaktan korkuyorum. Bunun için ne yapmalıyım ??

oblikler için özel bir harekete gerek yok..normla mekiklerden bile etkilenirler...eğer buranın belirginleşmesini istiyorsan yağ oranını düşürmen yeterli olacaktır.zaten twist oblikleri kalınlaştırmaz,yapmaya devam edebilirsin..oblikleri kalınlaştıran daha çok ağırlıkla yapılan harketlerdir.örneğin dumbella yana eğilmeler gibi.

harteket terimleri

vücut geliştirme hareket tekniklerini türkçeleştirmek güzel bir olay istersen bunların hepisinin türkçe anlam ve isimleri için sana kiştap önere bilirim.
zülküf turan

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Basit bir şey gibi gözüksede aslında çok önemli şeyler yazmışsın.Yalnız yazımda ufak bir sorun var.Flex dergisini okuyanlarında dikkatini çekmiştir.İki elle veya 2 bacakla yaptığımız hareketlerin sonunda s eki veya es eki geliyor.Örneğin:Bench presses,lat pulldowns,Standing barbell curls,Barbell squats,triceps pushdowns-pressdowns,side lateral raises.....tek elle yapılan egzersizlerde böyle bir yazım yok.One-arm dumbbell rowing,one-leg leg curl... gerçekten güzel olmuş..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı