Ton balıklarındaki fiyat farkı

ben tercih ediyorum haftada 2 yi geçmiyecek şekilde bimden derya tonbalığı alıyordum 4.90 320 gramı 250 gram civarı et var kalanı yağ süzüyorum sonrada baya fazla peçete ile sıkıyorum yağını tamamen almak için 5.50 ye denk geliyor peçete masrafıyla ortalama olarak :D tadı hoş ve iri parçalı ama yinede kırmızı eti tercih ederim ama malum para derdi olduğundan ucuz ve protein yüklü bir kaynak
tabii yinede spor çıkışı yemeğimi yiyip dinlendikten gidip tuttuğum balıkları (tatilde) akşam mangalda götürmekten daha iyi bir protein kaynağı tanımıyorum :) (bide azıcık rakı haftada 1 ohh mis :) )

160 gr lık ton balığının süzme agırlıgı 102 g dır.

320 g lıktan 250 g civarı cıkmaz mümkünatı yoktur ki forumda okudugum bir yazıda da bu kalan 102 g dan 75 g ın ton balıgı oldugu söyleniyor yani sen 2x160 g tonbalıgından 150 g balık yiyorsun.

Civanın sinir sistemi gelişimi olumsuz etkilemesi nedeniyle, hamile, hamile kalma olasılığı olan bayanlar ve küçük çocukların yüksek civa içeren balıkları hiç(tüm balıklar civa içeriyor), düşük civa içeren balıkları ortalama haftada ikiden fazla tüketmemeleri gerekiyor. Genellikle evdekileri de kendi besinlerimize alıştırdığımızdan bu notu düşmeyi uygun gördüm. Düşük civalı balıklar: Somon, Light Ton, Kömür balığı, karides ve Yayın olarak verilmiş FDA'de[KAYNAK].

somon'nun hazırı yok dimi,yani ton balığı gibi konservisi yok mu

İglonun somonu var fakat konserve değil poşette geliyor. Poşerinden çıkarmadan kaynar suda pişiriliyor.

ResimGoster.aspx

bugün özkuruşlardan aldım light pınar marka 80gr * 3 6,85 e aldım

160 gr lik zeytinyagli derya ton 3,45 di bim de en azindan zeytinyagli olmasi iyi

Siz hala konserve ton balığı mı yiyorsunuz, bunların çoğu da Tayland, Vietnam gibi sıcak ve ve sağlık kontrolunun olmadığı bölgelerden geliyor. Samon yiyin. Norveç samon balığı çok yaygın Avrupada, ve tüketimi de gittikçe artıyor. Türkiyede de fiyatlar uygun, sanırım gümrük vergisi yok, ve düşük KDV. En son Real ve Carrefour da kilosunu, 5-6 kglık içi temiz samon balığı, 11-16.5 lira arasında kilosu, balık halinde de 12.5 tl civarında kilosu. İçi temizlenmiş kafasıyla beraber alabiliyorsunuz, isterseniz dilim yapıyorlar. Ben 400gr.lık küçük paketler halinde buzluğa koyuyorum, ihtiyacım oldukça buzluktan çıkarıyorum bir gün önce. Üzerine az zeytinyağı gezdirdikten fırına atıyorum, 20-30 dakikada hazır yemek, maliyeti de 2 konserve kutusu kadar. Afiyet olsun.

Derya markasını Türkiyede mi konserveleştiriliyor, yoksa direkt ithal edilip bur da mı etiketlendiriliyor, bilmiyorum, ama bazı ithal markalar, yurtdışında, fazla civa yada kurşun mu bimiyorum, müsaade edienden fazla içerdiğinden yasaklanıyor, tabi bizim sağlık bakanlığı ne kadar kontrol eder bu firmaları, bu da ayrı konu. Yani haftada 2-3 konserve sorun olmıyabilir, vücut tolere edebilir, 10-15 tane olursa uyarıyım dedim, iştahınızı bozmak istemem, ama en iyisi nette araştırmak. Dardanelin sahibine de, Niyazi Ören, pek güvenmiyorum, sokakta görsen selam vermezsin.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:53 ----------

Şimdi gördüm, SweeneyTodd,
konuyla ilgili kaynak bile vermiş, ben de uyarmış oldum.
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/member.php?u=51411

protein degerleri aynı olsa bile kalitesinin aynı olacagını sanmam
Yani tavuktaki proteinle mercimekteki proteini kıyaslarmış gibi

herkese selamlar

bu forumdaki ilk mesajm bu olsun. :)

fiyat farkları tamamen marka ve ton balığının bütünlüğü ile alakalı bir durum

piyasadaki markaların ekonomik, kırıntı, sandviç v.b. tibi gibi isimlerle geçen ürünler daha ucuzdur. bunun nedeni ürünün kırıntı şeklinde parçalanmış olmasıdır. bir nevi kıyma şeklinde. bu tip ürünler otellerde restoranalarda büfeye çıkarılamaz. balıkların bütün etleri çıkarılırken kopan parçalardır.

fiyatı pahalı olan genelde büfe tipi ismiyle geçerki bunlar bütün et içerir. balıkdan ayrılması zordur ve işcilik gerektirir.

şu ana kadar protein değerlerine dikkat etmek aklıma gelmedi ama muhtemelen besin değerleri aynıdır. bunu iki kutuyu yan yana getirerek anlayabilirsiniz.

Tabiki piyasada çakma yani ton balığına diğer bazı balık parçalarının karıştırıldığı markalar olabilir. yinede büyük marketlerden alacağınız markalarda bunlar olmayacaktır.

Son düzenleme:
Back
Yukarı