MuarremLove_0
Üye
Selam ben 17 yaşımdayım 1.90 boy 68 kiloyum önceden spor yapıp bırakmıştım şimdi yeniden başladım siz full body mi yoksa split mi daha iyi kilo aldırır ve hacim verir ?
Bende öyle düşünüyordum teşekkürlerFull body tabii ki. Ama zyzz'in dediği gibi bir lokma daha yiyemeyecek hale gelene kadar yemen gerekiyor.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benim programım mı dur yazayımmehmet nasılmıs program kaba taslak desene bi
benim programa bakarsan zaten bütün kaslar 2 kereden fazla çalışıyor[DOUBLEPOST=1502631298][/DOUBLEPOST]size şunu diyim şu yazdığım programı 1 ay oldu olmadı yapıyorum ve kolum soğuk 42 cm e yaklaştı üstelik öyle bulk da yapmıyorumBir ektomorf olarak ilk yılımda aptallık edip split yaptım ve o yıl çok az geliştim. Kasları haftada en az 2şer defa çalışmalısın. Bunu yapıp iyi beslenirsen gelişeceğine garanti veririm.
Seninki tam olarak split değil, biraz push-pull gibi olmuş. Ben de şu an push-pull şeklinde çalışıyorum arada 1-2 ay fullbody çalışıyorum. Split yani bölgesel dediğin antrenmanda adı üstünde günde 1 bölge bilemedin 2 bölge çalıştırılır. 3-4 bölge çalışmak tam bölgesel çalışmak değildir zaten ben de günde 3 bölge yada fullbody çalışıyorumbenim programa bakarsan zaten bütün kaslar 2 kereden fazla çalışıyor[DOUBLEPOST=1502631298][/DOUBLEPOST]size şunu diyim şu yazdığım programı 1 ay oldu olmadı yapıyorum ve kolum soğuk 42 cm e yaklaştı üstelik öyle bulk da yapmıyorum
yaa o değilde ister full b ister split bu spor çok zor bi abi var adam 7 yıllık 180 cm 82 kg % 8 9 yağ oranı var yani benim bu sporda bi ümidim pek yok anca hobi o kadarSeninki tam olarak split değil, biraz push-pull gibi olmuş. Ben de şu an push-pull şeklinde çalışıyorum arada 1-2 ay fullbody çalışıyorum. Split yani bölgesel dediğin antrenmanda adı üstünde günde 1 bölge bilemedin 2 bölge çalıştırılır. 3-4 bölge çalışmak tam bölgesel çalışmak değildir zaten ben de günde 3 bölge yada fullbody çalışıyorum![]()
Valla 5x5'i bende denemeyi çok istiyorum ama bizim salonda en küçük plaka 2.5 kiloBende Ektomorfum 1,5 yıl içinde sürekli program değiştirdim fullbodyi denedim yeterli yağ olmadığı vücut otomatikman çok yorgun bırakıyor Split denedim yeterli kas kütlesi alamadım en son 5x5 programını denedim oldukça hatırı sayılır kas kütlesi ve kilo da aldım. Benim gözüm 5x5'ten yana![]()
Su şişesi bağlayabilirsinValla 5x5'i bende denemeyi çok istiyorum ama bizim salonda en küçük plaka 2.5 kiloÇoğu salonda böyle olduğu için herkes yapamıyor.
Salona her gün su şişesi götürmek çok akıl karı olmaz onun yerine başka program yapmak daha mantıklı. Elbet bi gün 1 kiloluk plakaların olduğu bir salonda çalışacağım hayat uzun, o zaman 5x5 yaparım. Dünyada başka program yokmuş gibi o kadar uğraşmaya değmez yani.Su şişesi bağlayabilirsin
Yanında bir kiloluk 2 tane plaka taşısan? 20 lira bile etmezSalona her gün su şişesi götürmek çok akıl karı olmaz onun yerine başka program yapmak daha mantıklı. Elbet bi gün 1 kiloluk plakaların olduğu bir salonda çalışacağım hayat uzun, o zaman 5x5 yaparım. Dünyada başka program yokmuş gibi o kadar uğraşmaya değmez yani.
Yanında bir kiloluk 2 tane plaka taşısan? 20 lira bile etmez
Salonumda 1.25 kglık olmayınca bende mecburen yanıma 1.25 kg x 2 satın aldım.![]()