Uzun ve İnce ektomorf için full body mi split mi

Selam ben 17 yaşımdayım 1.90 boy 68 kiloyum önceden spor yapıp bırakmıştım şimdi yeniden başladım siz full body mi yoksa split mi daha iyi kilo aldırır ve hacim verir ?

Full body tabii ki. Ama zyzz'in dediği gibi bir lokma daha yiyemeyecek hale gelene kadar yemen gerekiyor.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

spor salonunda bir çocuk var 1 ay sonra ona program yazıcam aynı senin gibi bi deri bi kemik öncesi sonra koyucam ona göre kararı sen verirsin ama ben her zaman haftada 5 gün bir günde de 3 kas grubunu çalıştırnadan yanayım benim program böyle avantajları şunlar haftda 4 gün biceps ve triceps haftada 2 gün göğüs omuz sırt karın kalf
haftada 1 gün bacak çalışıyorum hem kaslara yeterli yük biniyor çünkü bir kasa büyük kaslara 3, kücüklere 2 hareket yapıyorum bacakda 4 hareket var hem sık çalışıp hemde yeterli yük bindiriyorum istesem bacak 2 kere de çalışırım ama yoruyor

Bir ektomorf olarak ilk yılımda aptallık edip split yaptım ve o yıl çok az geliştim. Kasları haftada en az 2şer defa çalışmalısın. Bunu yapıp iyi beslenirsen gelişeceğine garanti veririm.

Bir ektomorf olarak ilk yılımda aptallık edip split yaptım ve o yıl çok az geliştim. Kasları haftada en az 2şer defa çalışmalısın. Bunu yapıp iyi beslenirsen gelişeceğine garanti veririm.
benim programa bakarsan zaten bütün kaslar 2 kereden fazla çalışıyor[DOUBLEPOST=1502631298][/DOUBLEPOST]size şunu diyim şu yazdığım programı 1 ay oldu olmadı yapıyorum ve kolum soğuk 42 cm e yaklaştı üstelik öyle bulk da yapmıyorum

benim programa bakarsan zaten bütün kaslar 2 kereden fazla çalışıyor[DOUBLEPOST=1502631298][/DOUBLEPOST]size şunu diyim şu yazdığım programı 1 ay oldu olmadı yapıyorum ve kolum soğuk 42 cm e yaklaştı üstelik öyle bulk da yapmıyorum
Seninki tam olarak split değil, biraz push-pull gibi olmuş. Ben de şu an push-pull şeklinde çalışıyorum arada 1-2 ay fullbody çalışıyorum. Split yani bölgesel dediğin antrenmanda adı üstünde günde 1 bölge bilemedin 2 bölge çalıştırılır. 3-4 bölge çalışmak tam bölgesel çalışmak değildir zaten ben de günde 3 bölge yada fullbody çalışıyorum :)

Seninki tam olarak split değil, biraz push-pull gibi olmuş. Ben de şu an push-pull şeklinde çalışıyorum arada 1-2 ay fullbody çalışıyorum. Split yani bölgesel dediğin antrenmanda adı üstünde günde 1 bölge bilemedin 2 bölge çalıştırılır. 3-4 bölge çalışmak tam bölgesel çalışmak değildir zaten ben de günde 3 bölge yada fullbody çalışıyorum :)
yaa o değilde ister full b ister split bu spor çok zor bi abi var adam 7 yıllık 180 cm 82 kg % 8 9 yağ oranı var yani benim bu sporda bi ümidim pek yok anca hobi o kadar

Bende Ektomorfum 1,5 yıl içinde sürekli program değiştirdim fullbodyi denedim yeterli yağ olmadığı vücut otomatikman çok yorgun bırakıyor Split denedim yeterli kas kütlesi alamadım en son 5x5 programını denedim oldukça hatırı sayılır kas kütlesi ve kilo da aldım. Benim gözüm 5x5'ten yana:)

Bende Ektomorfum 1,5 yıl içinde sürekli program değiştirdim fullbodyi denedim yeterli yağ olmadığı vücut otomatikman çok yorgun bırakıyor Split denedim yeterli kas kütlesi alamadım en son 5x5 programını denedim oldukça hatırı sayılır kas kütlesi ve kilo da aldım. Benim gözüm 5x5'ten yana:)
Valla 5x5'i bende denemeyi çok istiyorum ama bizim salonda en küçük plaka 2.5 kilo :( Çoğu salonda böyle olduğu için herkes yapamıyor.

Su şişesi bağlayabilirsin

Salona her gün su şişesi götürmek çok akıl karı olmaz onun yerine başka program yapmak daha mantıklı. Elbet bi gün 1 kiloluk plakaların olduğu bir salonda çalışacağım hayat uzun, o zaman 5x5 yaparım. Dünyada başka program yokmuş gibi o kadar uğraşmaya değmez yani.

Salona her gün su şişesi götürmek çok akıl karı olmaz onun yerine başka program yapmak daha mantıklı. Elbet bi gün 1 kiloluk plakaların olduğu bir salonda çalışacağım hayat uzun, o zaman 5x5 yaparım. Dünyada başka program yokmuş gibi o kadar uğraşmaya değmez yani.
Yanında bir kiloluk 2 tane plaka taşısan? 20 lira bile etmez

Back
Yukarı