Vücut gelişdirmeye başlama yaşı ?

yav bakın anlamıyorsunuz benim artık body hayatım oldu bırakırsam biterim ne biliyim yemek yemek su içmek gibi oldu yapmassam afallıyorum hergün aynanınkarşısında yarım saat geçirmessem kafam dağılıyor kendimi hiçbir şeye veremiyorum vgyi bırak kelimesini bir günde okadar çok duyuyorumki onu diyenlere saldırmak geliyor içimden ben vgsiz yapamam eski resimlerime bakıp bakıp gülüyorum herkes bendeki farkı anladı artık vgye bağlandım asla bırakamam en azından kafamdaki vücuda kavuşmadan bırakamam

yav bakın anlamıyorsunuz benim artık body hayatım oldu bırakırsam biterim ne biliyim yemek yemek su içmek gibi oldu yapmassam afallıyorum hergün aynanınkarşısında yarım saat geçirmessem kafam dağılıyor kendimi hiçbir şeye veremiyorum vgyi bırak kelimesini bir günde okadar çok duyuyorumki onu diyenlere saldırmak geliyor içimden ben vgsiz yapamam eski resimlerime bakıp bakıp gülüyorum herkes bendeki farkı anladı artık vgye bağlandım asla bırakamam en azından kafamdaki vücuda kavuşmadan bırakamam

seni çok iyi anlıyorum ve aynı şeyleri ben de yaşadım-yaşıyorum ama en azından yaşım 16 ve boyum 1.83 kazandığın şeyleri kaybetmek istemiyorsun belki bu spor sana bi vücuttan fazlasını kazandırdı okulda vs. ama sonradan çok pişman olmak var bunu da düşün daha yaşın 12 ilerde çok pişman olursun benden sana söylemesi eğer ben bodur adamın teki olayım diyorsan o ayrı tabi bütün hayatın boyunca yapabileceğin bir spor için bazı şeyleri feda etme bu da son mesajımdır ister dikkate al ister alma hem istediği vücuda kavuşmadna bırakmam yazmışsın sanıyormusun ki o vücuda ulaşınca sen o sporu bırakabileceksin hedefler sürekli yükselecek ayrıca bıraktığın an o vücudu kaybetmeye başlarsın

siz hakikaten anlamıyorsunuz sen 16 yaşındasın ben 12 tamam fark var ama ben şuanki boyumda kalsamda hatta boyum kısalsa bile en büyük vg

Bence sen anlamıyorsun. Tamam kardeşim bildiğini oku. Sabretmekten aciz olduğun büyük bir hata. Yani çok pişman olacaksın. O kaslar eriyecek sonuçta bir gün ama boyun uzamayacak. Saçmalıyorsun.

yanlış anlama ama benim gittiğim salonda ve bildiğim tüm salonlarda seni salona sokmazlardı spor salonuna giriş yaşı 14tür o da fitness için body değil

12 yaşında boyu kafana çok takmıyosun ama yaşın ilerledikçe daha çok kafaya takarsın keşke yapmasaydım dersin

yahu neymiş annesi babası boyun iyi diyormuş yaşıtlarına göre iyi olabilir bize istersen boyunu yazda tam yardımcı olalım. 12 yaşında 155 boy iyidir ama 20 yaşında 1.65 boy çok iyi değildir bunu unutma, tamam sporu bırak demem aksine iyidir ama çok ağırlık altına girmen saçma zaten 12 de başlamışsın 17 de arnold gibi mi olacaksın sanıyorsun?

en azından 25de filan burdaki birinin resmini görmüştüm bulursam paylaşırım o 5 yılda öyle olmuştu ben erken başladığım için 13 yılda onun gibi olurum herhalde

bana boyunu yazar mısın şuraya? Hem kendin diyorsun adam 5 yılda yapmış 13 yıl önceden başlamak nasıl bir mantıktır anlamadım, World Strongest Child'a katılacaksan ona geç kaldın haberin olsun :) Sana bırak demiyorum yap ama 12 yaşında 30-50 kilo altına girmeyi düşünüyorsan bu vucuduna işkencedir spor değildir. Ama yok 3-5 kilo bana yetiyor diyorsan çok fazla zararı olmaz.

ben en fazla 15-20 diye düşünüyorum bu arada boyum 1.52 yok ona katılmayacağım ileride belki asıllarına katılabiliim belli olmaz sonuçta boyum 2 metre olsunda istemiyorum o yüzden böyle yapıyorum bana ileriki yaşlarımda 1.70 yeter herhalde dediğim gibi 50 kilonun altına girmicem 16 yaşım kadar 20 kilo yeter diye düşünüyorum

body dogru yapıldıgında boyu uzamaya yardım ettıgı soylenıyor bu yazı salondada asılı bızde baslama yasıda 13 dıye gecıyor heryerde ama turkıeyde nasıl body yaptırıyorlar orası tartısılır

bence vucut geliştirmeye başlamak için 20 cok geç.
ben 16 yasında basladım su an 17'yim. boyum 1,79 falandı suan ise 1,86 - 87 civarı.
eğer yanlıs bır calısma yontemı ızlemıyorsanız vg'nın boy kısaltma gıbı bır etkısı yok.
o zamanlar squat falan yapmıyordum belkı boy uzaması duracaksa bundan sonra durur ama boyum 1,86 oluysa yeter; uzaya degecek degılız ya :)

karşılıklı inatlaşmalarla boş mesajlarla dolmuş konu..

siz önerinizi yapın insalar kabul eder ya da etmez onların bileceği iş..

lütfen ikili tartışmalara girmeyelim.

ayrıca boy uzatma teknikleri için açılmış bir başlık değil..isteyen boy uzatma ile ilgili başlıkları açsın okusun..burda offtopic yapılmasın.!

katılmıyorum ben 12 yaşındayım 5 aydır vg yapıyorum ilk başladığımda 55 kiloya yakındım göbeğimde bayağa büyüktü şu anda ise kilom 49 göbek az var trapezimide çok geliştirdim bacağım kalın zor gelişiyor 13 yaşımdan gün aldığımda resimlerimi koyucam yaz tatilinde salona yazılcaktım vazgeçtim sizce ne yapayım?

12 yaş çok az en az 14 yaşında olman lazım.Salona 14 yaşın altındakileri almazlar.
Tavsiyem ağırlık kaldırmadan sadece şınav, mekik ,barfiks

Sporun yaşı yoktur.Ama vücut geliştirmenin nasıl yapılcağı önemlidir , ayrıca vücut geliştirme hareketlerinin çocuğun vücudunun gelişme döneminde olduğu için gelişmeye bir zarar verip , vermiyeceği konusunda tam olarak bilimsel bir bilgi var mı bilmiyorum.Normal bir insan 18 yaşına kadar gelişiminin çoğunu tamamlıyor , kalan kısım 21 yaşına kadar 3 senelik süreçtede %20-10 arası bi büyüme oluyor.21den sonra başlanabilir , eğer tamamen bir zarar olmadığı kanıtına varılırsa istenilen yaşta başlanılabilir 12-13.Bana kalırsa erken yola koyulan erken varır.

ne 16 ne 18 bencede 17 iyidir hem boyun uzaması hafifçe durur sende o dönemde hafif hafif başlarsın

15 16 yaşındaki bir kimsenin gireceği ağırlık ne kadar olabilirki 1 aydır yapıyorum kb antrönörümün tavsiyesiyle başladım 4kg ile çalışıyorum omuzlarada 2 giriyorum 4-2kg bana yetiyor şuan.Antrenörüme bu boy mevzunundan bahsettim uyumana dikkat et gunluk proteine dikkat et birşey olmaz dedi.Bu yaşlarda fizik bakımından evet çok fazla abartılı bir hedefin olması yanlış kararında bırakmak lazım baklavalar kanatlar belirdimi koyver gitsin napıcan fazlasını :D

Vücut Geliştirme Yaş 14 e Kadar Tavsiye Edilmez Yaş 14 e kadar kemiklerin ucundaki kıkırdaklar hala yumuşaktır o yüzden 14 yaşından sonra vücut geliştirmeye başlanabilir.

13 yaş idealdir bence heleki profesyonellik düşünülüyorsa çoğu bodyci bu yaşlarda başlamıştır.boy konusunda zaten iş genetikte bitiyor boyun uzayacağı varsa uzar ama kısa kalacaksa basketbol oynasanızda,yüzsenizde yine kısa kalır.

Back
Yukarı