Vücut Tipleri Hakkında Geniş Bilgi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben anlıyamadım şimdi 1.67 boyundayım vücudumda çok fazla yağ yok kemik yapım çok gelişmiş değil fakat çok incede değil ve 65 kiloyum yani boyuma göre tam ideal kilomdayım vücud tipim hangi kısıma giriyor anlıyamıyorum 1.5 aydırda bu sporla ilgileniyorum kas kütlemde normal sayılır vücud tipimi anlıyabilen varsa bilgi verebilir mi acaba ?

Kilonla çok alakası yok vücut tipin .dolaylı olarak alakalı.Resmini koyarsan yorum yapılabilir.

Ben anlıyamadım şimdi 1.67 boyundayım vücudumda çok fazla yağ yok kemik yapım çok gelişmiş değil fakat çok incede değil ve 65 kiloyum yani boyuma göre tam ideal kilomdayım vücud tipim hangi kısıma giriyor anlıyamıyorum 1.5 aydırda bu sporla ilgileniyorum kas kütlemde normal sayılır vücud tipimi anlıyabilen varsa bilgi verebilir mi acaba ?

Kilonla çok alakası yok vücut tipin .dolaylı olarak alakalı.Resmini koyarsan yorum yapılabilir.

Ektoların genellikle sinir sistemi hassas oluyor, ağır idmandan sonra kendilerini toparlamaları zor oluyor, bu yüzden set sayısı konusunda cimri olmak lazım.
Her yerde ezbere yapılan hareket başına 4 set bence ektolar için uygun değil, 2-3 set yeterli ama ağır çalışmanız gerekiyor.
Set arası dinlenmeler, uzun olabilir, 2 dakika ve biraz üzeri.
Mezamorf bir adam, az dinlerek uzun idmanlar ve ağır kilolar girebilirken, Ektomorf, daha iyi dinlenip, daha kısa ve kaliteli idmanlar yapmalı.
Mezamorf 8 şeritli otobanda dikkatsiz araba sürme lüksü olan bir sürücüyken, ektomorf 1-2 şeritte yol alan acemi sürücü gibi temkinli olmalı, olayı böyle örneklendirebiliriz.
Haftada 3 idman bile yeterli olabilir, çünkü çok fazla idman sonrası kendini sistematik bir yorgunluğun içerisinde bulabilir.

Hocam bu yazdığınız mesaj bana tercüman oldu. Ektomorfun alasıyım. Hayat boyu majör depresyon ve sosyal fobi v.s neyseki atlattık. Şizoyu görecek hale gelmiştik sanırım. Ektoların her zaman uzun olmuyorlar. Ben 174 boyundayım. Her şeyim ektoyu gösteriyor. Sadece aşırı baskı ve uykusuzluk sonucunda aşırı saldırganlığa eğilimliyimdir adrenalin kana geçtiğinde yapamadığım şey yoktur. Neyse efendim 4 set olayı bana çok ters geliyor.
Antrenman sistemim göğüste 4x10 kolda 3x15 sırtta 4x10'a yönelik bu canımı sıkıyor. Zor kas inşa ediyorum ancak oturduğum yerden define oluyorum. Biraz üzerine gitsem kalan biraz yağım var ve alt abdominallere de yüklendiğimde eight pack çıkarırım gibi.

Takıldığım nokta şu göğüste 4x10 sistem yerine azalan piramit sistemini 10-8-6 gibi uygulayabilirim ağırlık arttırarak ancak. Sırtta aynısını yapamam çünkü hareketin nizamiyeti kaçıyor ve ağırlık biraz daha bele doğru kayıyor arttırdıkça. Boyum 174 61 kg yim benim isteğim %8 yağ oranında 70 kg ağırlığa sahip olmak beslenmemde ve sırt çalışmalarımda nasıl bir yol izlemeliyim.
Değerli Üyemiz;
Lütfen üyelere kullanıcı adları dışında kelimeler kullanarak hitap etmeyiniz. (kardeş, usta, abi, dostum vb. )
Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çabuk kilo verebiliyorum.
Çok güzel gelişim gösteriyorum ( millet kaç yıldır body yapıyorsun diye soruyordu özellikle göğüs ve omuzlarım çok çabuk gelişiyor)
yağ tutuyorum diyebilirim göbek çevresinde ama diğer bölgelerde tutmuyorum bir de yüzüm çok farkediyor. Kilo alınca yüzüm de hemen şişiyor kilo verince yüzüm de hemen küçülüyor.
Çok ağır bastığım söylenemez.
Kalçamdan hiçbir zaman kilo almadım hep dar.
Ben de çok agresifimdir her türlü söz dalaşı tartışmanın içine atlıyorum :)
galiba mezoyum ben

Geniş omuzlar, kalın bel, yağlanmaya musait yapı, kas kütlesi kolay kazanan, yağ yakımı normal olan, kemikler ince( özellikle bilekler 16-17cm arası :) ) sağlam bacaklar.

Ben hangi vücut tipiyim tam olarak çözemedim, hepsinden az az var sanırım bende :)

Help me body kings

Arkadaşlar tam tamına 2 aydır bu sporlar uğraşıyorum, Başlamadan önce çok cılızdım 51,3 kilo falandım. Şuan 56,5 falanım. Ama köpek gibide yiyordum, artık iştahım kapandı gibi belkide psikolojikmen ben öyle düşünüyorum üniversite dolayısıyla yemek yıyemıyorumda fırsatım olmuyor. Bana bir yol gösterebilirmisiniz ?kafa_

Mezamorf'um.Body'e yeni başladım fakat başlamadan öncede yağ oranım fazla idi fakat omuzlarım göğüs kafesim genişti.Şimdi eskiye göre bayağı bir ilerleme kayıt ettim yağ oranımı azalttım ve sağlıklı kas kütlesi inşa ettim.Vücut yapım ise tanımlamalara göre atletik grubuna giriyor :D paylaşım için teşekkürler...

tam bir Ektomorf um bacaklarım leylek gibi vücudum kısa parmaklarım 10 cm falan ayaklarım 44 numara ve şizofreni olduğu doğru kendimle konuşmalarım var arada beyin dalgalarım yandı beyler :(

Ben endomorfum sporda 2.haftam şu an için planladığım antrenman ve beslenme çerçevesindeyim.Gelecek ay için şöyle bir düşünce oluştu kafamda tabi ne kadar doğru bilemem,endomorflar kolay kilo alıyor peki şimdi mesela ben kilo alma yönünde bir diyet uygulasam bir endomorf olarakki zaten benim için baya kolay olur.Kastan kilo alımını arttırmam mümkünmü?Şu an için uyguladığım diyet yağsız kas kütlesi inşa etmek için.Eğer kaloride arttırma yoluna gidersem sadece yağlanmamı artar yoksa yağ ile beraber kasta gelebilir mi?

Back
Yukarı