Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

ben çölyak hastasıyım dolayısıyla glutensiz besleniyorum orta seviyede vücuduma kütle kazandırıp şekil vermek istiyen önceden spor yapmış birisiyim.
173cm boy 59 kg'mım. anadolu yakasında yeni açılan güzel bi salano gittim beslenme uzmanları 6-7 trainer hocası falan var takdir edersiniz k gider gitmez beslenme hocasıyla tanıştım ve bana karbonhidratları kaliteli yağlardan alabileceğin doğru bi beslenmeyle istediğin gibi body yapabileceğimi söyledi bu mümkünmüdür yani karbonhidrat ihtiyacı yağdan karşılanabilir mi? etkileri ne olur ? merak ediyorum bunu beslenmeme nasıl yansıtabilir ?

salona yazılmadan önce tabi ki bu konularda ağzını bıçak açmıyor beslenme uzmanlarının :) salona kaydolduktan sonra ayrıntıya girip oturup 2-3 saat beslenme programı hazırlayacağını söyledi .. kararsızım bilgim olmadığı için bu konuda ..

Hocam Merhaba.
Yıl olmuş 2014 ama ben hala spora başlamadım ve artık başlamam gerektiğini anladım.

Yaş 18 boy 178 kilo 50

Yani iskeletim. Bugüne kadar yapılabilecek her şeyi yaptım doktor kontrolü altında ilaç tedavisi yüksek kalorili yemek programı vs vs hepsini denedim. Ama nafile. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine spora başlamanın beni olumlu etkileyeceğini öğrendim. Forumunuzda neredeyse benimle alakalı bütün yazıları okudum ama diğer üyelerden bana benzer bir arkadaş göremedim. Şimdi kilo almak için spor yapmak spora saygisizlik gibi geliyor. Bu yüzden amacım kilo almak değil sporla vücudumu düzene sokmak olacak. Yazilarinizi okudum ama benim gibi bir vücuda sahip birisi öyle bir sporu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca ek besinler hakkında sormak istediğim bir şey var; ek besin olmadan sporda 5-6 . aylarında devam edebilme özgürlüğüm var mı? Yani ek besin kullanmak ileri ki dönemlerde zorunlu mu. Okuduğuma göre ilk zamanlarda kullanmayı önermiyorsunuz. Ama ileride kullanmalışın gibi bir ibare var. Buna açıklık getirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam Merhaba.
Yıl olmuş 2014 ama ben hala spora başlamadım ve artık başlamam gerektiğini anladım.

Yaş 18 boy 178 kilo 50

Yani iskeletim. Bugüne kadar yapılabilecek her şeyi yaptım doktor kontrolü altında ilaç tedavisi yüksek kalorili yemek programı vs vs hepsini denedim. Ama nafile. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine spora başlamanın beni olumlu etkileyeceğini öğrendim. Forumunuzda neredeyse benimle alakalı bütün yazıları okudum ama diğer üyelerden bana benzer bir arkadaş göremedim. Şimdi kilo almak için spor yapmak spora saygisizlik gibi geliyor. Bu yüzden amacım kilo almak değil sporla vücudumu düzene sokmak olacak. Yazilarinizi okudum ama benim gibi bir vücuda sahip birisi öyle bir sporu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca ek besinler hakkında sormak istediğim bir şey var; ek besin olmadan sporda 5-6 . aylarında devam edebilme özgürlüğüm var mı? Yani ek besin kullanmak ileri ki dönemlerde zorunlu mu. Okuduğuma göre ilk zamanlarda kullanmayı önermiyorsunuz. Ama ileride kullanmalışın gibi bir ibare var. Buna açıklık getirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Kilon az evet dogru ama daha yaşın küçük metabolizman cok hizli ektomorf bi vucudun var bu kilonun ustune koyabilmek icin ek besine pek gerek yok
Vucudun yuksek kalorili diyeti bile depolamadan sindirip atmış buna yapilacak iş vucuduna aldigin kaloriyi proteini karbonhidrati dogru yola surukleyip amac ugruna kullanmak yani buda spor yapmak demek düzgün bir salona yazil sana bulk donemi yapsinlar hem antrenman hem beslenme 3 aya kendine gelirsin

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kilon az evet dogru ama daha yaşın küçük metabolizman cok hizli ektomorf bi vucudun var bu kilonun ustune koyabilmek icin ek besine pek gerek yok
Vucudun yuksek kalorili diyeti bile depolamadan sindirip atmış buna yapilacak iş vucuduna aldigin kaloriyi proteini karbonhidrati dogru yola surukleyip amac ugruna kullanmak yani buda spor yapmak demek düzgün bir salona yazil sana bulk donemi yapsinlar hem antrenman hem beslenme 3 aya kendine gelirsin

Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Farklı profesyonellerden de aynı çözümleri önerenler oldu. Yalnız ben üniversite okuyorum. Okulda bir spor salonu var ama sadece salon hoca vs yok. Yani kısaca program hazırlayacak kimse yok. Benim asıl isteğim de bu zaten. Spor yapacak olmam kaçınılmaz zaten ama hangi programa uymalıyım ne kadar süre yapmalıyım veyahut kas sistemi gelişip kilo aldıktan sonra bırakırsak tekrar verir miyim kiloyu yoksa bırakmamam mı lazım? Hayatımın tamamında spor salonu bulabileceğimden süpheliyim bu yüzden sürekli oraya bağımlı olmadan kilo sorunum düzeldikten sonra salonu bırakıp normal hareketlerle devam edemez miyim?

Sporu o şekilde düşünme bende 60 kiloyla basladim kilo alacam.diye şuan ucu bacağı yok yolun herzaman spor yapamam gibisinden düşünme cok kolay yaparsin bende universite okuyorum hatta universitenin spor salonunda egitmenlik yapiyorum imkanlari kendin yaratacaksin hoca gelip seni bulmaz ...hangi uni. ?

Sporu o şekilde düşünme bende 60 kiloyla basladim kilo alacam.diye şuan ucu bacağı yok yolun herzaman spor yapamam gibisinden düşünme cok kolay yaparsin bende universite okuyorum hatta universitenin spor salonunda egitmenlik yapiyorum imkanlari kendin yaratacaksin hoca gelip seni bulmaz ...hangi uni. ?

KTÜ ' :)

Dedigim gibi ilk önce çaylak olursun ama hergun yenibisey ogrenirsin vazgeçme başla yeter

Bence Muz, Yulaf ezmesi ve Süt kilo alımında çok önemli bir yere sahip. Hem sağlıklılar ve vitamin, mineral ve lif ihtiyacınızı karşılıyorlar. Normal öğünlerinize ilave olarak bunları da tüketir iseniz iyi sonuçlar alacağınıza eminim. Bende öyle olmuştu.

Herkeze merhaba. kargo firmasında kuryeyim ağır iş yapmaktayım ve dogal olarak stresli yorucu ve bitkin bi halde günü bitiriyorum,sigara ve alkol de kullanıyorum.genel olarak bakınca bu yaşam tarzı asosyal ve depresyona sebep veriyor. 25 yasında 183 boyunda 74 kiloyum ve kendimi bildim bileli bu kilodan hiç ayrılmadım 72 ve 74 arası ufak iniş çıkışlar oldu. Sorum şu bu tarz yaşam biçiminde gelişim mümkünmüdür.yoksa boşa mı kürek çekmiş olurum.ayrıca olaya fızıksel ve ruhsal olarak yaklasım sagladıgım zaman değişikler olurmu diye düşünüyorum sigarayı bırakma duzenlı uyku ve gelişim olunca azim istek enerjılı bı ruh hali özgüven gibi. cevaplar için sigarayı bırakmalısın, olmaz gibisinden direk kısa cevaplar vermeyin lütfen.olmazsa neden olmazı olursa da nasıl oluru.bi nevi bu durumdan kurtulmak istiyorum ama ilk adımı atma zamanı bi turlu gelmıyor.şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Herkeze merhaba. kargo firmasında kuryeyim ağır iş yapmaktayım ve dogal olarak stresli yorucu ve bitkin bi halde günü bitiriyorum,sigara ve alkol de kullanıyorum.genel olarak bakınca bu yaşam tarzı asosyal ve depresyona sebep veriyor. 25 yasında 183 boyunda 74 kiloyum ve kendimi bildim bileli bu kilodan hiç ayrılmadım 72 ve 74 arası ufak iniş çıkışlar oldu. Sorum şu bu tarz yaşam biçiminde gelişim mümkünmüdür.yoksa boşa mı kürek çekmiş olurum.ayrıca olaya fızıksel ve ruhsal olarak yaklasım sagladıgım zaman değişikler olurmu diye düşünüyorum sigarayı bırakma duzenlı uyku ve gelişim olunca azim istek enerjılı bı ruh hali özgüven gibi. cevaplar için sigarayı bırakmalısın, olmaz gibisinden direk kısa cevaplar vermeyin lütfen.olmazsa neden olmazı olursa da nasıl oluru.bi nevi bu durumdan kurtulmak istiyorum ama ilk adımı atma zamanı bi turlu gelmıyor.şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
Bu tarz yaşam biçiminde gelişim mümkün müdür ? Hayır, değildir. Bunu az gelişim, çok gelişim diye ayırmayacağım. Olaya saydam bakarak istenilen sonuca ulaşma olarak düşünüyorum. Bu şekilde bir yaşam tarzı üzerine çalışma programı kurmak sağlıklı olmaz. Eğer bu anlattığın depresif hayatında mental, zihinsel ve fiziksel bir gelişim istiyorsan vücut geliştirmeye ilave olarak hayatını gerçekten düzene sokacak ve senin yaşam düzeninde farklılıklar yaratacak değişiklikler yapmak zorundasın. Vücut geliştirmede herkesin ciddi bir hedefi var; yeni başlayanların, ileri seviye sporcuların hatta yaz vücutçularının bile. Bu hedefleri olan bütün insanlar gerçekten hedeflerine ulaşmak için hayatlarının önemli bir kısmını buna adıyor, çoğu istediği sonuca ulaşmak için ciddi fedakarlıklar yapıyor, kimi ise bu fedakarlıklara yapmaya çalışıyor ki bu bile bence bu gelişim süreci içerisinde ki kutsal olaylardan biridir. Ağzına 20 yıldır şeker koymamış insanlar mı dersin, hayatında alkole dokunmamış olanlar, sabah 5' te 6'da daha bütün dünya uyurken o buz gibi havada kalkıp sabah koşanlar, akşam gezmelerinden sakınanlar, bir gün içerisinde sadece 4 saat boş vakti olup bunun 2 saatini spor için harcayanlar. Gerçekten bunların hepsine şahit oldum ve bir kısmını uyguladım, uygulamaktayım. Afedersin ama sende buraya gelmişsin insanlardan sigarayı bırakmalısın, alkolü bırak gibi cevaplar vermemesini istiyorsun, peki sence bu ne kadar doğru ? 25 yıllık en azından vücut geliştirme çatısı altında pekte disipline edilememiş, alkolle ve sigara ile hırpalanmış bir insan. Buna ilave vücut geliştirmede ideal gelişim aralığı zaten 16 - 28 yaş aralığıdır, kalkıpta bu saatten sonra bütün bu kötü alışkanlıklarından kurtulup yeni bir başlangıç yapman senin için çok zor olabilir. Ayrıca bu başlangıçtan sonraki gelişim sürecinde epey sancılı olacaktır. Bende burada salon hocaları gibi " tamam tamam düzeltiriz 1 seneye toparlarsın karnı, kolları da şişiririz 6 aya tamamsın abi sen, senin yapın iyi zaten ohooo " gibi laflar edebilirdim fakat bazı insanların başkaları tarafından omuzlarından tutulup ciddi biçimde sarsılması gerekiyor. Umarım yararı olmuştur yazdıklarımın. Barış.

Bu tarz yaşam biçiminde gelişim mümkün müdür ? Hayır, değildir. Bunu az gelişim, çok gelişim diye ayırmayacağım. Olaya saydam bakarak istenilen sonuca ulaşma olarak düşünüyorum. Bu şekilde bir yaşam tarzı üzerine çalışma programı kurmak sağlıklı olmaz. Eğer bu anlattığın depresif hayatında mental, zihinsel ve fiziksel bir gelişim istiyorsan vücut geliştirmeye ilave olarak hayatını gerçekten düzene sokacak ve senin yaşam düzeninde farklılıklar yaratacak değişiklikler yapmak zorundasın. Vücut geliştirmede herkesin ciddi bir hedefi var; yeni başlayanların, ileri seviye sporcuların hatta yaz vücutçularının bile. Bu hedefleri olan bütün insanlar gerçekten hedeflerine ulaşmak için hayatlarının önemli bir kısmını buna adıyor, çoğu istediği sonuca ulaşmak için ciddi fedakarlıklar yapıyor, kimi ise bu fedakarlıklara yapmaya çalışıyor ki bu bile bence bu gelişim süreci içerisinde ki kutsal olaylardan biridir. Ağzına 20 yıldır şeker koymamış insanlar mı dersin, hayatında alkole dokunmamış olanlar, sabah 5' te 6'da daha bütün dünya uyurken o buz gibi havada kalkıp sabah koşanlar, akşam gezmelerinden sakınanlar, bir gün içerisinde sadece 4 saat boş vakti olup bunun 2 saatini spor için harcayanlar. Gerçekten bunların hepsine şahit oldum ve bir kısmını uyguladım, uygulamaktayım. Afedersin ama sende buraya gelmişsin insanlardan sigarayı bırakmalısın, alkolü bırak gibi cevaplar vermemesini istiyorsun, peki sence bu ne kadar doğru ? 25 yıllık en azından vücut gelişsonra tirme çatısı altında pekte disipline edilememiş, alkolle ve sigara ile hırpalanmış bir insan. Buna ilave vücut geliştirmede ideal gelişim aralığı zaten 16 - 28 yaş aralığıdır, kalkıpta bu saatten bütün bu kötü alışkanlıklarından kurtulup yeni bir başlangıç yapman senin için çok zor olabilir. Ayrıca bu başlangıçtan sonraki gelişim sürecinde epey sancılı o edlacaktır. Bende burada salon hocaları gibi " tamam tamam düzeltiriz 1 seneye toparlarsın karnı, kolları da şişiririz 6 aya tamamsın abi sen, senin yapın iyi zaten ohooo " gibi laflarebilirdim fakat bazı insanların başkaları tarafından omuzlarından tutulup ciddi biçimde sarsılması gerekiyor. Umarım yararı olmuştur yazdıklarımın. Barış.

Aklımdaki soru işaretlerinin bir kısmının kaybolmasına sebep olduğun için teşşekür ederim barış. Ayrıca araba kullanmayı öğrenmek istiyorum diyen birisine F1 sampiyonasına katılacakmış edasıyla yaklaşıyo olman normal çünkü forumda dolaşırken farkına vardıgım ve senınde anlattıgın gıbı vucut geliştirmeyi iş,yaşam tarzı ve hayatlarında hedef olarak belirlemiş insanlara denk geldim bu güzel bir şey tabiki disiplinli bir şekilde bu yolda ilerleyenler takdir edilesi. ama ben işi zamanında o boyutta hayal etmediğim için şuanda öyle tabi. kısacası vg de bir yerlere gelmek için veya mükemmel görünüm kazanarak kızların ilgisini toplamak plaja ,havuza gidip t-shirt imü çıkartmak için sabırsızlanmak gibi niyetler içinde değilim.Düşüncem spor olarak zihnde dirençli ve diri bir vucut elde etmekti.yazdıkların birazda olsa bu hevesimi tüketti ama fikrim değişmedi mantık olarak 3-5 kilo alırım ve formda ve saglıklı gorunumde olurum diye düşünüyorum zaten vucudumdan şikayetçi değilim.salona giderekte oldugum yerde sayacagıımı ya da geri veya çok ileri gideceğimi zannetmiyorum. buraya üye olup bunu sormamın amacıda salonda bolca vakit geçiren sizlerin bir nebzed olsa yön gösterebilmesi.Aklıma takılan soru ise iş yorgunlugu üzerine vg ile ilgilensem beslenmeme dikkat ettiğim takdirde vucut yıpranırmı,çöküntü olur mu ?

Aklımdaki soru işaretlerinin bir kısmının kaybolmasına sebep olduğun için teşşekür ederim barış. Ayrıca araba kullanmayı öğrenmek istiyorum diyen birisine F1 sampiyonasına katılacakmış edasıyla yaklaşıyo olman normal çünkü forumda dolaşırken farkına vardıgım ve senınde anlattıgın gıbı vucut geliştirmeyi iş,yaşam tarzı ve hayatlarında hedef olarak belirlemiş insanlara denk geldim bu güzel bir şey tabiki disiplinli bir şekilde bu yolda ilerleyenler takdir edilesi. ama ben işi zamanında o boyutta hayal etmediğim için şuanda öyle tabi. kısacası vg de bir yerlere gelmek için veya mükemmel görünüm kazanarak kızların ilgisini toplamak plaja ,havuza gidip t-shirt imü çıkartmak için sabırsızlanmak gibi niyetler içinde değilim.Düşüncem spor olarak zihnde dirençli ve diri bir vucut elde etmekti.yazdıkların birazda olsa bu hevesimi tüketti ama fikrim değişmedi mantık olarak 3-5 kilo alırım ve formda ve saglıklı gorunumde olurum diye düşünüyorum zaten vucudumdan şikayetçi değilim.salona giderekte oldugum yerde sayacagıımı ya da geri veya çok ileri gideceğimi zannetmiyorum. buraya üye olup bunu sormamın amacıda salonda bolca vakit geçiren sizlerin bir nebzed olsa yön gösterebilmesi.Aklıma takılan soru ise iş yorgunlugu üzerine vg ile ilgilensem beslenmeme dikkat ettiğim takdirde vucut yıpranırmı,çöküntü olur mu ?
Hayır geriye gidersin veya kas yapamazsın gibi birşey demedim sana, kötü alışkanlıklarının bir kısmından vazgeçtiğin takdirde ilerleme kaydedersin çünkü ölçülerince şuan için hiçbir problem yok fakat demek istediğim bu aşama senin için biraz sancılı olabilir. Çünkü şu an etkisi altında olduğun ve feragat etmek zorunda kaldığın kötü alışkanlıklar var. En önce bunları yaşamından çıkarmaya odaklanmalısın, sonrasında gelişim kaydetmen daha iyi olacaktır, bunlarla devam edip bu kafanda yaşam biçimine göre gelişme mümkün mü tarzında sorular oluşmaması lazım. Sen zaten bu düşüncelerle kendin olaya olumsuz yaklaşıyorsun. Bu arada barış içinde kal demek istedim, ismim barış değil.

Yaş 14 boy 1.47 Kilo 34 Kilo almam lazım abilerim beslenme programı solermisinz bide boyumu uzatacak seyler ?
Vücut geliştirmeyi şuan için unut, basketbol yada yüzmeye yazıl. Hocalarının dediklerine uy.

merhabalar spora baslayalı 1 ay oldu kilo ve hacim kazanmak için yapıyorum bunun için takviye olarak ne kullanmamı önerirsiniz :) protein amino asit mi yoksa kilo aldırıcılarmı simdiden tesekkürler yas 22 boy 1.74 kilo 63

merhabalar spora baslayalı 1 ay oldu kilo ve hacim kazanmak için yapıyorum bunun için takviye olarak ne kullanmamı önerirsiniz :) protein amino asit mi yoksa kilo aldırıcılarmı simdiden tesekkürler yas 22 boy 1.74 kilo 63
Henüz 1 ay olmuş bu kadar acele etmemenizi öneririm.Şu an için protein ve karbonhidrat destekli doğal besinlere ağırlık verin.Makarna,pilav,yumurta,tavuk,et,süt ürünlerini tüketmeye özen gösterin.Sürekli bir şeyler yiyin.Gerçekten düzenli bir şekilde kilo almak istiyorsanız.Düzenli bir şekilde yemek yiyin.Yemek saatleri yemekte tükettiğiniz protein miktarlı v.b proğramlı bir şekilde olsun.

Henüz 1 ay olmuş bu kadar acele etmemenizi öneririm.Şu an için protein ve karbonhidrat destekli doğal besinlere ağırlık verin.Makarna,pilav,yumurta,tavuk,et,süt ürünlerini tüketmeye özen gösterin.Sürekli bir şeyler yiyin.Gerçekten düzenli bir şekilde kilo almak istiyorsanız.Düzenli bir şekilde yemek yiyin.Yemek saatleri yemekte tükettiğiniz protein miktarlı v.b proğramlı bir şekilde olsun.
öncelikler tesekkürler özellikle pilav ve kırmızı et cok tuketiyorum ama degerlerini pek kontrol etmiyorum surekli sut içiyorum hergün 1 l süt içiyorum yumurta her gun olmasada 2 güne bir gece yatmadan önce haslayıp yıyorum ama kahvaltılarım cok aksıyor okul oldugu ıcın sabah kalkınca direk kahvaltı yapamıyorum 1 saat falan gecmesi lazım uyandıktan sonra okuldada tostla falan geciriyorum

öncelikler tesekkürler özellikle pilav ve kırmızı et cok tuketiyorum ama degerlerini pek kontrol etmiyorum surekli sut içiyorum hergün 1 l süt içiyorum yumurta her gun olmasada 2 güne bir gece yatmadan önce haslayıp yıyorum ama kahvaltılarım cok aksıyor okul oldugu ıcın sabah kalkınca direk kahvaltı yapamıyorum 1 saat falan gecmesi lazım uyandıktan sonra okuldada tostla falan geciriyorum
Öncelikle şunu söyleyeyim.Kardeşim kahvaltı bir insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu öğündür.Kilo almayı kafana koyduysan hayatında bir takım değişiklikler olur.İlk değişikliğin kahvaltı yapmak olsun.En kötü kahvaltı bile hiç yapmamaktan iyidir.Ek olarak supplementler hiç bir zaman gerçek bir öğünün yerini tutamazlar.Dolayısıyla senin supplement kullanmanın vücuda hiç bir yararı olmaz çünkü düzenli beslenmiyorsun.Düzenli beslenerek ve çok yiyerek kilo alabildiğini göreceksin.

Öncelikle şunu söyleyeyim.Kardeşim kahvaltı bir insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu öğündür.Kilo almayı kafana koyduysan hayatında bir takım değişiklikler olur.İlk değişikliğin kahvaltı yapmak olsun.En kötü kahvaltı bile hiç yapmamaktan iyidir.Ek olarak supplementler hiç bir zaman gerçek bir öğünün yerini tutamazlar.Dolayısıyla senin supplement kullanmanın vücuda hiç bir yararı olmaz çünkü düzenli beslenmiyorsun.Düzenli beslenerek ve çok yiyerek kilo alabildiğini göreceksin.
tesekkürler bilgi için :)

Back
Yukarı