Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam ben 1-2 ay çalıştım fakat daha sonra bıraktım ve 2 sene sonra tekrar başlamayı düşünüyorum Amino Asit kullansam yararı olur mu ?

Atliadam, aralarda çok dinleniyor olabilirsin. Onun dışında uzun olması zaten normal, çok hareket ve tekrar var. Ama bu kötü değil yanlış anlama.

Nobrain, dediğin hatalı. Belli kas gruplarını çalışarak orantısız bir görüntü elde edersin. Karın için her 2-3 antremanda bir çalışsan yeterli olur. Bir onu bırakıp başka birşey yapmak, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hem çalışmadığın bölgeler güçsüzleşip kas kaybedecektir.

gokhan, beslenmen kesinlikle hatalı. Protein alımın az bunu arttırman lazım. Ayrıca kilo vermek için karbonhidratı azaltmak gerekirse kesmek lazım. Patates, makrna, meyve, cornflakes gibi şeyler hep karbonhidrat. Yiyeceksende akşam 6 dan sonra kesinlikle yeme bunları. Bunlar dışında protein girişi olarak 100-150 gr kadar tavuk göğsü veya 1-2 yumurta daha ekleyebilirsin. Ama önemli olan bol bol yeşil sebze veya sebze yemeği ye mümkünse patatessiz. Ayrıca Kalorileri azaltman güzel birşey ama 2000 kalori bir insanın normal alması gereken bunun %30 azaltman yeterli daha fazlası seni halsiz ve güçsüz bırakır ve yağ yakımını durdurabilir. Ayrıca 2.30 saat antreman çok fazla mümkünse dinlenme sürelerin çok çok azalt ve 1 saatte bitir. Bu senin metabolizmanı ateşleyecektir. bunlar dışında daha kar yağmasına çok var montunu giy ve yürüyüşe çık.

ayberk228, gainerlar supplementler bölümünde mevcut. Orda ayrıca kullananlarının yorumlarını da bulabiirsin o başlığa bakman daha yarlı olacaktır.

M.Fidan, aminoasiti en başta kesinlike tavsiye etmem parana yazık. Ona vereceğin paraya gidip protein tozu al daha iyi olur. Ayrıca yeni başlayanlar için beslenme bölümünede kesinlikle göz atmanı öneririm.

merhabalar,

4 aydır düzenli idmanımı yapıyorum. ve proteinimi alıyorum Fakat, iş değişikliği nedeniyle 2 yada 3 hafta ara vermek durumunda kalacağım. Bu aradan sonra nasıl bir şekilde devam etmek gerekir ? 3 hafta idman yapmamanın sorun olmayacağını hoca ile konuşmuştum. 1 aya çıkma durumunda var. Bu duruma göre neler dersiniz :)
user_online.gif

TAY-TAYAçık Profil bilgileriTAY-TAY - Özel Mesaj gönderTAY-TAY - Daha fazla Mesajını bulAdd TAY-TAY to Your Contacts
trans.gif

olmaz, protein tozu tek başına kas kitlenizi arttıran bir ürün değildir, adı üstünde destek üründür. İsterse gün içinde 10 kaşık toz için, beslenmenize dikkat etmedikten sonra hiç birşey olmaz. Yumurtanın sarısından kaynaklanıyor olabilir alerjik durumunuz, beyaz tüketiniz. Hayvansal proteinler bu işin temel yapı taşıdır, bunları tüketmeden verim alamazsınız.

Benim bir sorum var antremandan sonra hemen yemek yiyin diorlar ama bir tarafdanda antremandan hemen sonra yemek yemeyin midenizde kan birikir diorlar kafam karisti sizce antremandan kac dakika sonra yemek yemeliyiz saygilar.

Kardeş şimdi zaten 1.75 boy var oda kısalmasın ya niye kısalıyor yaş 20 benim kısalmaz demi :D ben daha uzasın diye bekliyorum kısaltma diosunuz :)

Master32 antremandan sonra sen yemeğini ye. Vücuduna aldığın besinler zaten kaslarına gidecek olması gereken bu.

RasAnt, yaşın 20 ise hiçbir sorun yok istediğin kadar kilonun altına gir birşey olmaz zaten boy uzaman %99 durmuştur bir anormallik yoksa.

Benim bir sorum var antremandan sonra hemen yemek yiyin diorlar ama bir tarafdanda antremandan hemen sonra yemek yemeyin midenizde kan birikir diorlar kafam karisti sizce antremandan kac dakika sonra yemek yemeliyiz saygilar.

antrenmandan mın 1 saat kadar sonra yenebılır yemek hemen sonra katı gıda almayın derler

Benimde bildiğim o yönde;
antrenman sonrası varsa whey+meyve suyu( whey içinde şeker varsa bence bunada gerek yok)
yaklaşık 1.5-2 saat sonrası da yemek

hocam kas yaptıktan sonra açma germe yapsakmı iyi olur yapmasakmı benim bazen kaslar geniş duruyo bazende ince duruyo bunlar ne demek oluyor anlamadım gitti.

hocam öncelikle iyi günler. yardımcı olursanız benim sıkıntım 1 yıl önce bb'ye başlayıp 3 ay düzensiz devam ettim ve haklı olarak istenilen gelişmeyi göremedim ve yıldım ama bu zaman zarfında aslında 2-3 yıldır elimden dumbell düşmedi genelde biceps (hammer) hareketi olsada sürekli oldu hayatımda . yaşadığım yer itibariyle yüzme,yürüyüş,koşu, bisiklet sürme gibi imkanın çok oldu ve yaptımda. Ancak bu sene yeniden bir heves geldi salona yazıldım sizin yeni başlayanlar için yapmış olduğunuz programlardan 2.ay programı bana yatkın geldi üzerine bir kaç hareket ekliyerek kendimin hocası oldum. Ve farkındayım ki öyle olduğunu sanıyorum antreman sonrası kasın kütle hacim şekil kazanması için 1 saat içinde proteini bir yerden bulması gerekiyo bunun en kolay yolunun protein tozu olduğunu düşünüyorum ve aldım da sadece antreman sonrası şimdilik kullanmayı düşünüyorum bunun zararlı olmadığını düşünüyorum bu konu hakkında ne söylersiniz illaki hoca olması şart mı kendimizin hocası olmak iyi değil mi bu arada resim görmeden yorum yapmanızın sağlıksız olduğunu bilsemde yaş:19 boy:177 kilo:72 belki yorumunuz hakkında yardımcı olur şimdiden teşekkürler...

boyum 173
kiloum 62
Haftada 4 gün, günde 1,5 saat yüzme yapıyorum. Ayrıca modern dansla ilgileniyorum ve haftada 2 gün, günde 4 saatten egzersiz-esneme çalışmalarımız oluyor. Gelişmiş bir kas yapım yok sadece biçim var;
10x2 şınav
20x2 düz mekik
15x2 yan mekik
30 çapraz mekik
ve ayaklarımı yerden yüksekte tutup 60 derece açıklıkla indirip kaldırarak alt karın da çalışıyorum.
Şuan ek olarak 2 dumbell alıp evde çalışmayı düşünüyorum. Asıl sorum şu kaç kiloluk dumbell ile çalışmamı önerirsiniz?
not: Beslenmeme dikkat ediyor çok sabit bir diyet olmasa da protein ağırlıklı besleniyor, katı yağ-şeker-tuz-mayalı gıdalardan uzak duruyor, yulaf ezmesi ve tam tahıllı ekmek gibi gıdalara dikkat ediyorum.

ben de yeni başlayanlardanım

Merhaba arkadaşlar,
boyum 1.81
kilom 130
22 yaşındayım,
düzenli beslenme, diyet ile birlikte koşu ve bisiklet acaba başlangıçta benim için uygun mudur ? Benim amacım kilo verip sağlıklı bir vücuda sahip olmak sadece, kas yapmak gibi bir amacım yok, o yüzden sadece koşu ve bisiklet benim için yeter mi ? tecrübeli ve bilgili arkadaşlar tavsiyelerde bulunup beni bilgilendirirse sevinirim, şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,
boyum 1.81
kilom 130
22 yaşındayım,
düzenli beslenme, diyet ile birlikte koşu ve bisiklet acaba başlangıçta benim için uygun mudur ? Benim amacım kilo verip sağlıklı bir vücuda sahip olmak sadece, kas yapmak gibi bir amacım yok, o yüzden sadece koşu ve bisiklet benim için yeter mi ? tecrübeli ve bilgili arkadaşlar tavsiyelerde bulunup beni bilgilendirirse sevinirim, şimdiden teşekkürler

Koşu şu aşamada uygun olmayacaktır dige düşünüyorum,bele fazla yük binipte sakatlık çıkabilir,belli bir tempoda yürüyüş diet ile beraber yeterlidir,en azından ben öyle yaptım,ama dediğim gibi koşuyu şu an aklınızdan çıkarın.

yeniyim

merhaba şu an 24 yaşında 170 cm boy ve 90 kiloyum. geçen yazdan bu yana 17 kilo kadar aldım. bunu sebebi oturarak çalışmaya başlamam. şimdi tekrar spora başlayacağım ancak;

benim çözemediğim konu şu, bu konuda farklı cevaplar var. kilo verdikten sonra mı kas yapmaya başlamalıyım? yoksa kilomu mu kasa çevirmeliyim. lütfen ivedi bir cevap bekliyorum.

kilo kasa çevrilmez, ancak kilo vermeden başlarsanız mevcut kas kitlenizi korursunuz, zira kilo verdiğinizde sadece yağları değil kaslarınızın bir kısmını da kaybedeceksiniz. ancak mevcut kas kitlenizi geliştirip sıkı bir yağ yakımına girmek daha mantıklı olacaktır. Zira kaybedilen hiç bir kas kolay kazanılmıyor.

çok teşekkür ederim demekki ham cardiyo hemde ağırlık antremanını bir arada yapmam gerekiyor. başlangıç için önerebileceğiniz bir program var mı?

İyi günler

Öncelikle merhaba bu forumdaki ilk dakikalarım:= 1.80 boyunda 80 kilodayım bir gün 5 km kardiyo koşusu bir gün evde kendi imkanlarımla dumbell vesayire ile kas gelişimi sağlamak istiyorum beslenmeme acayip şekilde dikkat ediyorum sizce ilerleme kaydedebilirmiyim. bide kollarım 38 cm daha fazla kalınlaşmasını istemiyorum 5kg dumbell ile 3x 15 set ile çalışsam kolum büyümeden güzell bir görünüme sahip olurmu? bide dumbell ile kanat geliştirebilrmiyim? teşekkurler

Back
Yukarı