Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese iyi akşamlar. Spora başlıyalı 1 ay oldu ve bölgesel çalışmaya başladım kilom 85 ve 185 cm boyum var Optimum Gold protein kullanıyorum idmandan 45 dk önce bir ölcek çıktıkdan sonra hemen bir ölcek haftanın 4 günü fitness 2 günü yüzme yapıyorum.
Programım
1. Ve 3. Gün (Salı - cuma) Gögüs-Sırt
Bench press 4x12
T - bar row 4x12
Incline dumbell press 4x12
Lot pull doen 4x12
Decline bench press 4x12
barbell row 4x12
cable crossover 4x12
close grip lot 4x12

2. Ve 4. Gün (çarşamba-Cumartesi) Omuz-Kol
dumbell sholder press 4x12
Military press 4x12
omuz yana açış ayakta 4x12
ön omuz (flash) 4x12
scott curl 3x12
dar bench 3x12
dumbell curl 3x12
lying triceps 3x12
Cable curl 3x12
push down 3x12

Ve perşembe ve pazar günü yüzme + bacak çalışıyorum
Squat 10x max
lunge 3×max
leg curl 3xmax
leg extension 3xmax
step up 3xmax
deatlift 3x15

Şimdi sorularım şunlar
bu program iyimi sizce vücut geliştirmek için iyi değilse daha iyi bir program yazabilirmiyiz.
Protein tozu kullanma oranım doğrumu değilse nasıl kullanmalıyım
Programa düzenli uyarsam vucüt gelişimim nasıl olur.

Hareketleri yavaş yapıp kaslara yüklenerek mi yapmak daha verimli olur?

Oncelikle herkese merhaba arkadaşlar

ben spor salonuna yeni yazıldım ölçülerim alindi
omuz 112 göğüs 94 kol 31 bel 83 çıktı boyum 186 kilo 73 74 belim boya ve kiloya göre kalın mi hoca normal dedi ama forumda okuduklarimdan sonra bu boy kiloya göre kalın bir bele sahibim[DOUBLEPOST=1426606892][/DOUBLEPOST]Oncelikle herkese merhaba arkadaşlar

ben spor salonuna yeni yazıldım ölçülerim alindi
omuz 112 göğüs 94 kol 31 bel 83 çıktı boyum 186 kilo 73 74 belim boya ve kiloya göre kalın mi hoca normal dedi ama forumda okuduklarimdan sonra bu boy kiloya göre kalın bir bele sahibim sizce ne yapmalıyım

Merhaba
benim ulaşmak istedigim bir kilo var bu yuzden cardio yapiyorum ve protein besleniyorum karbonhidrat ve yağlı yiycekler tüketmiyorum tatlı da dahil fakat bunun yanı sıra sıkılaşmakta istiyorum . Aynı zaman da agırlık çalışsam uygun olur mu bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim[DOUBLEPOST=1430774059][/DOUBLEPOST]Merhaba
benim ulaşmak istedigim bir kilo var bu yuzden cardio yapiyorum ve protein besleniyorum karbonhidrat ve yağlı yiycekler tüketmiyorum tatlı da dahil fakat bunun yanı sıra sıkılaşmakta istiyorum . Aynı zaman da agırlık çalışsam uygun olur mu bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim

Merhaba
benim ulaşmak istedigim bir kilo var bu yuzden cardio yapiyorum ve protein besleniyorum karbonhidrat ve yağlı yiycekler tüketmiyorum tatlı da dahil fakat bunun yanı sıra sıkılaşmakta istiyorum . Aynı zaman da agırlık çalışsam uygun olur mu bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim[DOUBLEPOST=1430774059][/DOUBLEPOST]Merhaba
benim ulaşmak istedigim bir kilo var bu yuzden cardio yapiyorum ve protein besleniyorum karbonhidrat ve yağlı yiycekler tüketmiyorum tatlı da dahil fakat bunun yanı sıra sıkılaşmakta istiyorum . Aynı zaman da agırlık çalışsam uygun olur mu bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim
ağırlık çalışırsan daha da iyi olur.

beyler benim derdim büyük. ve özellikle bu konuda gerçekten bilgi sahibi birinden yorum istiyorum. ağalar benim göğüzler kilo aldıktan sonra epey büyüdü. bildiğiniz gömlek düğmelerini kastırıyor. kötü bi görüntü yani anlacayacağınız. ulan millette göbek oluyo sadece, ben göbekten sıkıntı çekmiyorum da göğüs çok kötü. erkekte hiç de iyi durmuyor yani. abi bana bu göğüsü nasıl kas yaparım nasıl düzeltirim biri anlatsın. gözünüzü seveyim

Benim iki sorum var:
1- Bir göğüs programında niye incline dumbbell bench press ile decline dumbbell bench press birlikte olmuyor?
Yani şu program hatalı bir program mı?

Göğüs Günü
Incline Dumbbell Bench Press
Flat Dumbbell Bench Press
Decline Bench Press

Bir de göğüs benim bildiğim tek bir kas. Niye vücutçular bu tek kası üç farklı bölüme ayırıyorlar(üst-orta-alt diye) sonuçta aynı kas her harekette tek bir şekilde kasılıp duruyor.

2-İhtiyacımız olan proteini ve karbonhidratı alırken mesela 500 gram tavuk, 200 gram makarna, 3-4 yumurta, süt, peynir ve badem tüketiyoruz bu da ihtiyacımız olan kalori miktarının üstüne çıkıyor. Yaptığımız spor yağ yakımına yardımcı olsa bile ben niye hala bel bölgemdeki yağları eritemedim de baklavalarıma ulaşamıyorum.
1426192041.gif
Hayır, yemekten kıssam bu sefer kas üretecek proteini ve enerji ihtiyacımı karşılayacak karbonhidratı elde edemeyeceğim. Anlayamadım, yardım edin.

Yulaf Ezmesi aldım kilo almak amaçlı günlük eksik kalori ihtiyacımı karşılasın diye kullanacağım. Hangi öğünde veya hangi saatte yememi önerirsiniz?

Sent from my iPhone 5C using Tapatalk

Hocam merhaba merak ettiğim bişey var.boyum 190 kilom 134. ağırlık çalışmaya başlamadan önce kilomu düşürmem gerekirmi yoksa ağırlık çalışmaya geçiyimmi.kilo vermemin zorlaşacağını söylüyorlar ne kadar doğru bu

Merhabalar. Benim yaşım 21 kilo 62 boy 1.78. Kollar ve bacaklar haliyle cılız duruyor. Merak ettiğim konu ise şu ; Vücut geliştirmeye başladığım zaman yardımcı olarak hardline progainer 5000 gr almak istiyorum. Yorumlara baktığımda kullananların geneli memnun kalmış. Kilo alırsam eğer kollar ve bacaklarda hacim olarak büyüme sağlanır mı ? Yani vücudun bütününe yayılır mı ?[DOUBLEPOST=1439640616][/DOUBLEPOST]Merhabalar. Benim yaşım 21 kilo 62 boy 1.78. Kollar ve bacaklar haliyle cılız duruyor. Merak ettiğim konu ise şu ; Vücut geliştirmeye başladığım zaman yardımcı olarak hardline progainer 5000 gr almak istiyorum. Yorumlara baktığımda kullananların geneli memnun kalmış. Kilo alırsam eğer kollar ve bacaklarda hacim olarak büyüme sağlanır mı ? Yani vücudun bütününe yayılır mı ?

Merhabalar. Benim yaşım 21 kilo 62 boy 1.78. Kollar ve bacaklar haliyle cılız duruyor. Merak ettiğim konu ise şu ; Vücut geliştirmeye başladığım zaman yardımcı olarak hardline progainer 5000 gr almak istiyorum. Yorumlara baktığımda kullananların geneli memnun kalmış. Kilo alırsam eğer kollar ve bacaklarda hacim olarak büyüme sağlanır mı ? Yani vücudun bütününe yayılır mı ?[DOUBLEPOST=1439640616][/DOUBLEPOST]Merhabalar. Benim yaşım 21 kilo 62 boy 1.78. Kollar ve bacaklar haliyle cılız duruyor. Merak ettiğim konu ise şu ; Vücut geliştirmeye başladığım zaman yardımcı olarak hardline progainer 5000 gr almak istiyorum. Yorumlara baktığımda kullananların geneli memnun kalmış. Kilo alırsam eğer kollar ve bacaklarda hacim olarak büyüme sağlanır mı ? Yani vücudun bütününe yayılır mı ?
Sporla kullanırsan olur tabi ama beslenmeni düzene sokman lazım beslenmeden gainerdan FAYDALANAMAZSIN.Kilo almanda,iştahında bir problem yoksa gainera boşa para verme derim. BAŞARILAR :)

Benim kollar ve bacaklar vücuda göre biraz cılız kalıyor. Sanırım kemik yapısıyla alakalı. Salonda ilk 1 ay sadece kol ve bacak çalışmak mantıklı mı sizce ?

Merak ettiğim protein yardımıyla kısa sürede kilo alan arkadaşların , sporu bıraktıktan veya toz kullanmayı bıraktıktan sonra kilo kaybı yaşayıp yaşamadığı.

Merak ettiğim protein yardımıyla kısa sürede kilo alan arkadaşların , sporu bıraktıktan veya toz kullanmayı bıraktıktan sonra kilo kaybı yaşayıp yaşamadığı.
protein tozu senin gelişimine katkıda bulunmaz. şöyle bir açıklama yapıyım. 1 yumurtada 4 gram protein olduğunu düşün. 1 ölçek protein tozunda da 25 gram protein vardır diyelim.. yani sen 6 tane yumurta yersen 1 ölçek protein tozu almış olursun. ama 6 yumurta yemek zordur. yani yediğin besindeki proteini sana 'direkt' olarak verir protein tozu. başka hiçbir özelliği yok. istersen 6 yumurta ye istersen 1 ölçek protein tozu. sporu bıraktıktan sonra kilo kaybı yaşarsın. çünkü vücuduna artık eski ağırlık dirençlerini uygulamıyorsun. ama bunlar ufak küçülmelerdir. yani yok kaslarının hepsi erir, her şey boşa gider olayı yok. ağırlık kaldırdıktan sonra kas şişer bir müddet. bu şişkinlik gider ama kas orada durur. fakat eğer sen beslenmeni bozarsan, yeterli proteini almaya devam etmezsen kasların daha fazla küçülür, kötü beslenirsen bir de üzerini yağ tabakası kaplar. kasların orada durur fakat üzerinde yağ olduğu için kasların gözükmez. protein tozunun olayla ilgili yok.

protein tozu senin gelişimine katkıda bulunmaz. şöyle bir açıklama yapıyım. 1 yumurtada 4 gram protein olduğunu düşün. 1 ölçek protein tozunda da 25 gram protein vardır diyelim.. yani sen 6 tane yumurta yersen 1 ölçek protein tozu almış olursun. ama 6 yumurta yemek zordur. yani yediğin besindeki proteini sana 'direkt' olarak verir protein tozu. başka hiçbir özelliği yok. istersen 6 yumurta ye istersen 1 ölçek protein tozu. sporu bıraktıktan sonra kilo kaybı yaşarsın. çünkü vücuduna artık eski ağırlık dirençlerini uygulamıyorsun. ama bunlar ufak küçülmelerdir. yani yok kaslarının hepsi erir, her şey boşa gider olayı yok. ağırlık kaldırdıktan sonra kas şişer bir müddet. bu şişkinlik gider ama kas orada durur. fakat eğer sen beslenmeni bozarsan, yeterli proteini almaya devam etmezsen kasların daha fazla küçülür, kötü beslenirsen bir de üzerini yağ tabakası kaplar. kasların orada durur fakat üzerinde yağ olduğu için kasların gözükmez. protein tozunun olayla ilgili yok.
Teşekkürler yorumunuz için. Ben Gainer kastetmiştim. Mesela Hardline Progainer kullananların yorumlarına bakıyorum , 1 ayda 8-10 kilo alan var. Bu sağlıklı mı değil mi bilmiyorum ama tam olarak ihtiyacım olan kilo. Merak ettiğim bu kadar kısa sürede kilo alan , sporu bıraktıktan sonra - kas kaybı illa olacaktır , hacimce küçülme vs. - kilo kaybının ne kadar olduğu.

Teşekkürler yorumunuz için. Ben Gainer kastetmiştim. Mesela Hardline Progainer kullananların yorumlarına bakıyorum , 1 ayda 8-10 kilo alan var. Bu sağlıklı mı değil mi bilmiyorum ama tam olarak ihtiyacım olan kilo. Merak ettiğim bu kadar kısa sürede kilo alan , sporu bıraktıktan sonra - kas kaybı illa olacaktır , hacimce küçülme vs. - kilo kaybının ne kadar olduğu.

söylediklerim halen geçerli. gainerde mucizevi bir ilaç yok. içeriklerine bakın. bir öğünde yiyemediğin, alamadığın kaloriyi karbonhidratı gainerden alıyorsun. gaineri bıraktığın zaman aldığın kiloyu geri verme diye bir şey yok. kullanma talimatlarına uyduğun sürece aldığın kilolar gayet sağlıklı. bir gainer öğününün içinde 1 tabak makarna varmış gibi düşün. sen o makarnadan aldığın kiloyu makarna yemeyi bıraktığın zaman geri veriyor musun? tabii ki hayır. önemli olan vücudunun ihtiyacı olan şeyleri yerine getirmen. istersen gainerden istersen protein tozundan istersen günde 50 tane yumurtayiyerek istersen 50 tabak makarna yiyerek getir. hepsi aynı. eğer vücudunun ihtiyacını yerine getirmiyorsan kas kaybedersin. fakat bu ne kadarını yerine getiremediğine göre , metobolizmana, harcadığın kaloriye göre değişir. o yüzden bir sayı vermek imkansız.

Back
Yukarı