Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
flexor hocama
33 yaşındayım
191 boy
92 kg
36 kol
107 göğüs
5 aydır body yapıyorum salondaki hocam bir türlü program vermeye yanaşmayıp günlük verdiği hareketleri yaptırdı genelde aynı antrenmanda tüm kasları çalıştırarak(karın ve bacak hariç)
bu hafta bi program verdi ama hem çok ağır hem de çok uzun geldi bana sizin de değerlendirmenizi istedim.
haftanın 3 günü
12-10-8 tekrar
GÖĞÜS
bench press
incline press
dumble fly
dumble pull over
cable over fly
BİCEPS
burbell curl
dumle curle
consantration curl
cable curl
TRİCEPS
triceps push down
head ove4 triceps extension
dumble triseps rear raise
OMUZ
military press
lateral raises
dumble press
front dumble raises
SIRT
wide grip front lat pulldown
wide grip lat pulldown
makinada dar çekiş öne
seated(cable)row

ve hepsini her antrenmanda yapmamı istedi.
bu programla çalışmak uygun mu ya da bölmek gerekmezmi?
hem hareketleri hem de aynı gün içinde yapılmasını değerlendirirseniz sevinirim.bir de kreatin kullanmaya başladım antrenmandan önce mi yoksa sonra mı almalıyım.teşekkürler

Help!....

arkadaşlar bende yeni başlayanlardanım, bi konuda yardımınıza ihtiyacım var

yağlarımdan kurtulmak için L-carnitine kulllanmak istiyorum
ama hangisini kullanacağıma tam bilgi sahibi olmadığım için karar veremedim sizce hangi markayı kullanmalıyım???...

(ben anladığım kadarıyla biraz araştırdım
Ultimate Nutrition L-Carnitine 1000 mg tablet almayı düşünüyorum sizce bu iyi mi
değilse başka marka önerin lütfen!...)

İlginize teşekkürler...

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?

C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

10'ar kiloluk dumbelllarla evde çalışma programınızı uyguluyorum yaşım 18 boy uzamama bir etkisi olur mu?
Teşekkürler...

Son düzenleme:
S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

kalp hipertrofisinin hiç bir iyi tarafı yoktur.hipertrofik kalp daha sağlam kalpdir şeklinde düşünmek cahillik olur..böyle düşnebilecek olanları şimdiden uyarmak gerekir !

mrb bende yeni başlamış sayılırım benim sorunum kıllar göğüs kılları kas oluşumunu engeller mi nasıl çözüm bulabilirim cevaplarsanız sevinirim tşk.

Fikir Verirmisiniz

Öncelikle forum yöneticilerine ve forumlara katılan arkadaşlara tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim. Foruma yeni üyeyim hemen hemen merak ettiğim her konuda bilgi sahibi oldum ancak benim için önemli bir sorum olacak tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim, bu arada yanlış yerde sormuşsam lütfen bağışlayın. Şimdiden teşekkürler, sorum şu;

32 yaşındayım, boyum 1.82 kilo:77, bulunduğum yerde hocası olmayan ama iyi kötü aletleri olan salon var, (2 haftadır çalışıyorum)bende vücudumun şekillenmesini istiyorum. Lise yıllarında ortalama bir süre salonda çalışmıştım ancak o zamanlar yeterli bilgiye (besin takviyeleri hk.) sahip değildim. Şu anda Optimum Nutrition Superior Amino 2222 , Universal Nutrition Gain Fast 3001 4.5 kg , Ultimate Nutrition Kre-Alkalyn 120 Kapsül ve Optimum Nutrition % 100 Whey Protein 943 gr siparişi vermek üzereyim, bu ürünlerin hepsini kullanmamda bir sakınca olurmu? veya bu ürünlerin bana gerçekten faydası olurmu? Beslenmeme şuanda çok dikkat ediyorum protein ve k.hidrat ağırlıklı. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

arkadaşlar yerinde zıplamak basenleri inceltir mi yoksa aksine daha da mı kalınlaştırır

Zıplamak tıp tarafından tek başına spor kabul edilen bir hareket.

Basen bölgesindeki kalınlığın yağlardan kaynaklandığını varsayarak konuşursam:

Zıplama temelde kuvvete dayalı bir harekettir kişiden kişiye değişen bir noktadan sonra kuvvetle birlikte aerobik sistemde devreye girerek zıplama bir aerobik çalışma halini alır.

Daha sonra yine kişiden kişiye değişen bir eşikten sonra bu aerobik hareketin yağ yakım etkisi başlar. Ancak yağ yakımı başladıktan sonra devam ettirildiği müddetçe devam eder.

Kuvvet isteyen ve kuvvet geliştirebilecek bir hareket olduğu için kas gelişimi sağlar, kasların yoğunluğunu, büyüklüğünü, kütlesini değiştirebilir. Bu kas inşaatı sırasında da yağ yakımı olması olasılığı vardır. Olasılık diyorum, aslında kas inşaatında yağ yakımı var ama sizin ne kadar, nasıl, ne kuvvetle ne şiddetle zıplayıp ne derece kas yıktığınıza bağlı, yani iyi çalışmazsanız kas koyamazsınız ki yağ yakılsın.

Doğru bir beslenme planı olmadan yağ yakmak ya da kas koymak zorlaşacağından basen inceltmek tamamen beslenmeyle ilgili olur. Yani diyetinizde eksik protein olursa kas koyamazsınız, yeterli protein olur da yine yüksek kalorili ve çok yağlı beslenirseniz hem kas koyar hemde çok az yağ yakarsanız, hem yine çok yağlı hem de kas büyüyeceğinden basenler daha da kalınlaşır. Ancak beslenme iyi ayarlanırsa kas koyarak yağ yakarsınız, basenlerinizde incelir ve genetiğiniz elverdiği ölçüde daha güzel görünür.

Tabi tamamen sizin ne kadar, ne şiddette, ne hızda, nasıl zıpladığınıza, nasıl beslendiğinize bağlı herşey.

profosyenel sporcu isen kış dönemi yani sezonda yapılan idmanlarda. maximal hızla çalışman gerek. çabuk kuvvet ve kuvvette devamlılık egzersizleri yapman gerekir. eğer maximal kuvvet hipertrofi gibi antrenmanlar yaparsan bunlar seni kuvvetlendirir ve sezon içinde şut unu bozar ve Bileğini bozar. O yüzden sporcular sezonda hipertrofi amaçlı yani kasların büyümesi amaçlı çalışma yapmamalıdır. çalışma yapmanda bi sakınca yok sadece çalışmalarında minimum 10tekrardan yapabileceğin ağırlıklar seç ve çok hızlı şekilde yap hareketleri.

profosyenel sporcu isen kış dönemi yani sezonda yapılan idmanlarda. maximal hızla çalışman gerek. çabuk kuvvet ve kuvvette devamlılık egzersizleri yapman gerekir. eğer maximal kuvvet hipertrofi gibi antrenmanlar yaparsan bunlar seni kuvvetlendirir ve sezon içinde şut unu bozar ve Bileğini bozar. O yüzden sporcular sezonda hipertrofi amaçlı yani kasların büyümesi amaçlı çalışma yapmamalıdır. çalışma yapmanda bi sakınca yok sadece çalışmalarında minimum 10tekrardan yapabileceğin ağırlıklar seç ve çok hızlı şekilde yap hareketleri.
prof. sporcuyum ama şuan 16 yşndayım alt yapıda oynuyorum ve bizim sezon bitti.ekim e kadarr serbesttim anlıyacağınız.neler tavsiye edersnz?

Henüz yaşın 16 bu konudaki şahsi düşüncem henüz erken daha. Fiziksel gelişimi vücudun kendisinin tamamlamasına izin ver. Daha sonra sen takviyelerini yaparsın. Şu anda illa yapmak istiyosan. Sağlık topları ile olan programlar var, serbest programlar var, vücudun kendi ağırlığı ile yapılan. bunları araştırıp yapmanı tavsiye ederim. Ayrıyetten sıçrama antrenmanları yapmanı da öneririm. Sezon bitse bile bireysel antrenmanlarını asla bırakma. Eğer profesyonel anlamda bu sporu düşünüyosan ve ilerde mesleki olarak yapma ihtimalini varsa tabiki...

Henüz yaşın 16 bu konudaki şahsi düşüncem henüz erken daha. Fiziksel gelişimi vücudun kendisinin tamamlamasına izin ver. Daha sonra sen takviyelerini yaparsın. Şu anda illa yapmak istiyosan. Sağlık topları ile olan programlar var, serbest programlar var, vücudun kendi ağırlığı ile yapılan. bunları araştırıp yapmanı tavsiye ederim. Ayrıyetten sıçrama antrenmanları yapmanı da öneririm. Sezon bitse bile bireysel antrenmanlarını asla bırakma. Eğer profesyonel anlamda bu sporu düşünüyosan ve ilerde mesleki olarak yapma ihtimalini varsa tabiki...
teşekkrler..
evet ilerde yapmayı çok istiyorum yaklaşık 8 yıldır emek veriyorum ve sonuç alınmasını çok istiyorumm
serbest program derken?

Yani komando dansı dediğimiz bacakları çalıştıran hareketler mesela. veya ağırlıksız squat hareketi, veya setler halinde stens te savunma kayma adımları yapabilirsin. Mesela 5 set sahada 1tam tur. Veya mekik,şınav,barfix gibi... Sağlık topları ile olan çok güzel programlar var onları da araştırıp bulmanı tavsiye ederim sana.. iyi çalışmalar.

Benim bir sorum olacak şimdi.Ben 14 yaşımda ve 1.65 boyunda ve şişman(87kg) birisiyim.1 hafta önce gün aşırı olarak 20kilo ağırlıklar ve 5 kiloluk barla toplam 25 kiloluk halterle push up hareketi (ifadedeki hareket: bench_O )yapıyorum.Bu durumda boy uzamamda negatif bir etki olurmu.Birde şu bilgiyi ekliyim 1 turda 15 tekrar olmak üzere toplam 75 tekrar yapıyorum.Turlar arasını 30 saniye tutuyorum.

Son düzenleme:
Benim bir sorum olacak şimdi.Ben 14 yaşımda ve 1.65 boyunda ve şişman(87kg) birisiyim.1 hafta önce gün aşırı olarak 20kilo ağırlıklar ve 5 kiloluk barla toplam 25 kiloluk halterle push up hareketi (ifadedeki hareket: bench_O )yapıyorum.Bu durumda boy uzamamda negatif bir etki olurmu.Birde şu bilgiyi ekliyim 1 turda 15 tekrar olmak üzere toplam 75 tekrar yapıyorum.Turlar arasını 30 saniye tutuyorum.

bence bench press için yaşınız henüz genç..push up'ı belki başka bir hareketin ismi gibi yazmışsınız ama siz gerçektende push up (şınav), barfiks,dips tarzı hareketler yapın..
boy uzamasına zararı olmasa da vg için henüz erken..

• Like
Reactions: Azi
:arrow:Meraba arkadaşlar. 3-4 sene öncesine kadar spor(fitness ağırlıklı değil,futbol oynuyodum) yapıyodum ama daha sonra bıraktım. Geçen seneden itibaren 3 aylık periyotta ve 1 aylık periyotta iki kez fitness yaptım. Bu sıralar tekrar ağırlıklı evde olmak üzere spora başladım. Aminoasit kullanabileceğimi söylediler yan etkisinin olmadığını(sadece sindirim ve sivilce sorunu yaratabilirmiş) söylediler. Bunun üzerine de Allstars Amino aldım ama daha kullanmadım. Sizlere sormadan bir işe kalkışmıyım dedim doğrusu. Eğer kullan diyen varsa, kullanımı nasıl olmalı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

arkadaşlar ben 15 yaşındayım protein almaya yeni başladım bide amino asit alıyorum 9 aydır body yapıyorum kolumun hacmi 36 cm sizce nasıl?

Merhabalar , ben 1.95 boyundayım ve 94 kiloyum .. Bir body salonuna başlıcam sizce normal bir kaslı vucuda yaklaşık kaç ayda ulaşırım ?

Teşekkür ederim

Merhabalar , ben 1.95 boyundayım ve 94 kiloyum .. Bir body salonuna başlıcam sizce normal bir kaslı vucuda yaklaşık kaç ayda ulaşırım ?

Teşekkür ederim
Bu soruya kendiniz dışında kimse cevap veremez.
O kadar ucu açık bir soru sormuşsunuz ki...

Back
Yukarı