Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
oncelıkle herkese kolay gelsın benım sorunum yaklasık 3.4 aydır duzenlı olarak kendı capımda evdekı ımkanlarla body le ugrasmaktayım suan kol 32, gogus 96 ılk uc ayda bu olculere ulastı son 1,5 aydır oldugum yerde sekıyorum kafa_ herhangı bır gelısme olmuyor yalnız ben herhangı bır takvıye besın almıyorum normal gundelık yedıgım seyler bundan dolayı olabılırmı yardımcı olursanız sevınırım.... ( yas 19 kılo 70 )

oncelıkle herkese kolay gelsın benım sorunum yaklasık 3.4 aydır duzenlı olarak kendı capımda evdekı ımkanlarla body le ugrasmaktayım suan kol 32, gogus 96 ılk uc ayda bu olculere ulastı son 1,5 aydır oldugum yerde sekıyorum kafa_ herhangı bır gelısme olmuyor yalnız ben herhangı bır takvıye besın almıyorum normal gundelık yedıgım seyler bundan dolayı olabılırmı yardımcı olursanız sevınırım.... ( yas 19 kılo 70 )

Takviyeler insana istediği gelişim sağlamada sadece ufak bir yardımda bulunurlar onun dışında bir etkileri yok. Yok protein tozuymuş aminoasitmiş fark etmez, onun yerine 8-10 adet yumurta beyazı yemek, tavuk göğsü yemek te aynı şey. Farkları sadece kana karışma süreleri ve maliyetleri. Profesyonel ağır siklet sporcularda olmadığımıza göre o kadar ufak hesapların bize etkileri fazla yok. Yani demek istediğim iyi idman ve beslenme ile herşey mümkün. Gelelim senin durumuna, idman kısmını hallediyorsun ama günlük normal yiyorum diyorsun işte sorun burda başlıyor. Biz spor yapan insanlar normal insanlar değiliz. Normal insanlar gibi beslenmek bize göre değil. Bol protein içeren herşeyi yemek işte bu bize uyuyor. Onun dışında forumda beslenme ile ilgili çok güzel makaleler var onları oku. Direk sana burda onlar şudur falan diyemem biraz araştırma yapmalısın. Birde 3-4ay demişsin, bu kadar süre daha acemilik sayılır bu sporda. O nedenle hemen kocaman kaslara kavuşacağını zannetme. İnsanların yıllarını alıyor kas kütlesi inşaa etmek, hiçte kolay değil. Düzgün, ağır idman ile ve bol proteinli beslenmeyle devam et sonuçlarını görürsün.

Bolgelerle ılgılı sorum olacak.Haftada standart 4 gun halter calısıyorum. Bu 4 gun ıcınde hangi bölgeleri bir arada çalısabılırım ıcınde gogusun 2 kere oldugu calısma seklı verebılır mısınız ? Mesela 1. gün on kol bacak 2.omuz sırt gıbı . Şimdiden teşekkür ederim.

Bolgelerle ılgılı sorum olacak.Haftada standart 4 gun halter calısıyorum. Bu 4 gun ıcınde hangi bölgeleri bir arada çalısabılırım ıcınde gogusun 2 kere oldugu calısma seklı verebılır mısınız ? Mesela 1. gün on kol bacak 2.omuz sırt gıbı . Şimdiden teşekkür ederim.

Göğüsle sırtı veya göğüsle omuzu aynı gün yapabilirsin.

Pazartesi : göğüs, omuz
Salı: bacak, karın
Çarşamba: off
perşembe : sırt, biceps
cuma: göğüs, triceps
cumartesi: off
pazar: off

şeklinde olabilir

selam herkese. forumunuzu bugün google vasıtası ile bulup üye oldum. yeni spor salonuna yazılmış biri olarak evde de kendim çalışmak üzere dambıl arayışına girdim. delta markasını tavsiye ettiler. alışveriş sitelerinden birinde 50 kg lık set için 186 lira istiyorlar. eminim benim gibi onlarca kişi aynı soruyu sormuşlardır ama sizden ricam yeni başlayan biri için tekrardan yardım etmeniz. linkini verdiğim set için düşünceleriniz nelerdir? fiyat uygunmudur ve tavsiye eder misiniz?

http://www.hepsiburada.com/Liste/de...spx?productId=spordelta1291&categoryId=387329

Merhaba arkadaşlar ben sitenizin yeni üstesiyim.. yeni konu başlatma butonunu göremedim diye burdan yazmak zorunda kaldım. ben 1 ay önce bodye başldadım toplamda 12 gün gittim. bi gün gidiyorum bi gün gitmiyorum. boyum tam 2 metre. 88 kiloyum. bodye başladım ama protein konusunda eksiklerim var çünkü yemek yiyemiyorum. iş ama hiç iştahım yok. bodye gitmeden önce 1 litrelik karışım yapıyorum kendime. 2 yumurta beyazı bal süt muz. yarısını body öncesi yarısını antreman bitince içiyorum. ben tam olarak neler yemem gerekli. yoğun biraz bizim spor salonu o yüzden orda sormak yerine forumda araştırmayı tercih ettim. cvplar için şimdiden tşkler. eğer bu mesajımı ayrı bi konuya taşımam mümkünse iyi olur moderatör arkadaşlar..

Merhaba arkadaşlar ben sitenizin yeni üstesiyim.. yeni konu başlatma butonunu göremedim diye burdan yazmak zorunda kaldım. ben 1 ay önce bodye başldadım toplamda 12 gün gittim. bi gün gidiyorum bi gün gitmiyorum. boyum tam 2 metre. 88 kiloyum. bodye başladım ama protein konusunda eksiklerim var çünkü yemek yiyemiyorum. iş ama hiç iştahım yok. bodye gitmeden önce 1 litrelik karışım yapıyorum kendime. 2 yumurta beyazı bal süt muz. yarısını body öncesi yarısını antreman bitince içiyorum. ben tam olarak neler yemem gerekli. yoğun biraz bizim spor salonu o yüzden orda sormak yerine forumda araştırmayı tercih ettim. cvplar için şimdiden tşkler. eğer bu mesajımı ayrı bi konuya taşımam mümkünse iyi olur moderatör arkadaşlar..

Her üye olanın gereksiz konular açmasına engel olmak amacıyla yeni üyelerde konu açma belli bir zamandan sonra açılıyor. Nedenine gelirsek bu sorduğunuz sorunun cevabı birçok konu başlığı altında mevcut. Beslenme bölümü altındaki konuları gözden geçirirseniz bir sürü şey öğreneceksiniz, buna çiğ yumurtanın riskleri de dahil. Lütfen arama yapalım.

Her üye olanın gereksiz konular açmasına engel olmak amacıyla yeni üyelerde konu açma belli bir zamandan sonra açılıyor. Nedenine gelirsek bu sorduğunuz sorunun cevabı birçok konu başlığı altında mevcut. Beslenme bölümü altındaki konuları gözden geçirirseniz bir sürü şey öğreneceksiniz, buna çiğ yumurtanın riskleri de dahil. Lütfen arama yapalım.

hmm çiğ yumurtanın yani haşlayarak günde 5 tane yumurtanın beyazını yemem zararlı olmazmı ? programlar var fakat. zaten sonradan farkettim yeni başlayanlar için besleme diye bir konu açmış arkadaşlar. fakat 76 kilo birisine göre yazmış. benim boyum 2 metre tam. 88 kiloyum. ben tam olarak ne yemeliyim. boşu boşuna hammalık yapmak istemiyorum. mecbur kaldımmı yerim fakat iştahım çok az. günde 2 öğün yemek yiyorum o yaptığım karışım dışında.

Yumurtanın beyazından hiçbir zarar gelmez, bazı günler günde 30 yumurta beyazı tükettiğim zamanlar oluyor ve düzenli check up olan biriyim hiçbir sağlık sorunum yok. Gelelim 88kg oluşunuza. Forumda da bahsediliyor kilonuz başına 2-2,5gr kadar net protein girişi sağlamalısınız ki kas kaybı yaşanmadan kas gelişimi olsun. Onun dışında günde 2 öğün yapılabilecek en zararlı beslenme şekillerinden biri. 2,5-3 saatte bir birşeyler atıştırarak günlük 5-6 öğüne çıkmanız lazım gelişebilmeniz için. Ben size kendi beslenme programı mı vereyim 80kg birisiyim siz miktarlar üzerinde biraz oynama yapabilirsiniz:

1. öğün: 10 yumurta 2sarılı, 100gr yulaf ezmesi 1 tabak meyve

2.öğün: 1 avuç badem veya ceviz ile 1 ölçek protein tozu

3.öğün: 250-300gr kadar tavuk veya hindi, salata, yanında pilav veya makarna

4.öğün: 250-300gr kadar tavuk veya hindi

5.öğün: 1 kase yulaf ezmesi 10 yumurta 2 sarılı

antreman

antreman sonrası: 2 ölçek protein tozu, 1 adet muz

6.öğün:250-300gr kadar tavuk,hindi veya balık, salata

7.öğün(gece ayakta olursam): 10 yumurta 1-2 sarılı, 3-5 adet ceviz veya badem

Yumurtanın beyazından hiçbir zarar gelmez, bazı günler günde 30 yumurta beyazı tükettiğim zamanlar oluyor ve düzenli check up olan biriyim hiçbir sağlık sorunum yok. Gelelim 88kg oluşunuza. Forumda da bahsediliyor kilonuz başına 2-2,5gr kadar net protein girişi sağlamalısınız ki kas kaybı yaşanmadan kas gelişimi olsun. Onun dışında günde 2 öğün yapılabilecek en zararlı beslenme şekillerinden biri. 2,5-3 saatte bir birşeyler atıştırarak günlük 5-6 öğüne çıkmanız lazım gelişebilmeniz için. Ben size kendi beslenme programı mı vereyim 80kg birisiyim siz miktarlar üzerinde biraz oynama yapabilirsiniz:

tşkler dostum zahmet edip bunları yazdığın için.. ama ben o kadar yemek yersem ölürüm :)

ben bu akşam sizlerden bilgi almak için yazdığım mesaj sonrasında salona gittim. orda çocuklarada dedim ben yemek yiyemiyorum diye. protein tozu önerdiler onlarda. 90 tlmiş 2.5 kilosu. ben normal 3 öğün yemeğime devam etsem. ve protein tozu desteği alsam günde 4 ölçek : sabah 1 ölçek spor öncesi bir 2de spor sonrası. öle olmazmı ? ve ben sigara içiyorum. günde 10 tane kadar.

merhaba arkadaşlar.

kendimi bildim bileli hep iri birisi olmuşumdur. çok göze batmasa da hafif kilolu gezmişimdir. ama lisede yaşadığım sorunlardan ötürü kendimi yemeğe verdim ve 100 kilo oldum. sonra diyetisyen yardımıyla 80 kiloya indim. her şey güzelken bu sefer de öss yüzünden kendimi yemeğe verdim. çok stresli bir dönemdi benim için çünkü hedefim çok yüksekti. 105 kiloya kadar çıktım. neyse ki hedefime ulaşabildim ve çok sevdiğim bir bölümdeyim. neyse diyetisyene tekrar gitmeyi kendime yediremediğimden eski listelerimle 97 kiloya inmiş bulunmaktayım şu an. boyum da 1.80 bu arada.

fitness a gidip bana uygun bir program ve diyetle önce fazla yağlarımı vermeyi sonra da biraz kas hacmi kazanmayı planlıyorum. sizce fitness a gitmek bu aşamada benim için doğru bir karar mı? yani sizce sadece koşu-yürüyüş-bisiklet tarzı kardio mu çalışmalıyım yoksa bunların yanında ağırlığa da başlamalı mıyım? şimdiden teşekkürler. :)

Merhabalar;

Spora başlayalı yirmi gün kadar oldu hafta da üç gün gidiyorum boyum 1.79 kilom 77 ; merak ettiğim öncelikle kilo vermeye mi yönelmeliyim çünkü zayıf kişilerin daha rahat kaslarını geliştirerek kilo alabildiklerini görüyorum yoksa kiloma takılmadan çalışmaya devam mı etmeliyim ?

Merhabalar;

Spora başlayalı yirmi gün kadar oldu hafta da üç gün gidiyorum boyum 1.79 kilom 77 ; merak ettiğim öncelikle kilo vermeye mi yönelmeliyim çünkü zayıf kişilerin daha rahat kaslarını geliştirerek kilo alabildiklerini görüyorum yoksa kiloma takılmadan çalışmaya devam mı etmeliyim ?

Ben spora başladığımda 160 boyunda 90 kg idim. Kardiyoya ayıracak vaktim okul nedeniyle yoktu. Bende olabildiğince kendime kas eklemeye ve bununla birlikte temiz beslenmeye dikkat ettim. İlk birkaç ayda 93 e kadar çıksamda sonra vücut belli bir kas kütlesine ulaştığı için beslenmemi değiştirmeden kilo vermeye başladım. Tabii bu uzun sürede olan birşey ama yinede etkili. Kilolar gittikçe alltan çelimsiz bir vücut yerine kas ile hacim kazanmış bir vücut ortaya çıktı. Tabii sana kalmış artık ister kardiyo ya ağırlık ver ister ağırlık çalışmasına veya ikisine birden.

Ben spora başladığımda 160 boyunda 90 kg idim. Kardiyoya ayıracak vaktim okul nedeniyle yoktu. Bende olabildiğince kendime kas eklemeye ve bununla birlikte temiz beslenmeye dikkat ettim. İlk birkaç ayda 93 e kadar çıksamda sonra vücut belli bir kas kütlesine ulaştığı için beslenmemi değiştirmeden kilo vermeye başladım. Tabii bu uzun sürede olan birşey ama yinede etkili. Kilolar gittikçe alltan çelimsiz bir vücut yerine kas ile hacim kazanmış bir vücut ortaya çıktı. Tabii sana kalmış artık ister kardiyo ya ağırlık ver ister ağırlık çalışmasına veya ikisine birden.

Verdiğiniz örnekleme için teşekkürler;ancak benim amacım hacimden çok yağsız bir vücut kilo verdiğim de çelimsiz görüneceğimi pek sanmıyorum çünkü bir spor geçmişim var basketbol,kürek vs.Korkum şu 70 kiloya düştüğümü farzedelim bu verdiğim kiloların yağdan gitmesi kesin midir? göbekle gezmek hoşuma gitmiyorkafa_

Ben sana verdiğin tüm kilolaeın yağ olucağının garantisini veremem. Bu senin antreman biçimine, beslenmene, dinlenmene kadar herşey ile alakalı. Yüksek protein düşük karbonhidratlı beslenip, aerobik cardiyo ve ağırlık çalışmasıyla amacına ulaşırsın.

Back
Yukarı