Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haftanın 7 gunu hıc ara vermeden karın çalısılabılır mı acaba ? Kas erimesine sebep olur muyum

Kesinlikle. Haftada 2 belki 3 gün olabilir ama ideali 2dir. Çok ağır karın çalışıldıktan sonra zaten ertesi gün çalışamayacak kadar ağrıması gerekir. Hergün yapmak kas inşaasından çok kasları yakmak ve yok etmek için iyi bir yöntemdir.

Herkese merhabalar...
Aranıza bugün itibari ile katıldım hyper_
bir kaç sorum olucaktı başlangıç temalı...

Öncelikle yaşım 25 ve yaklaşık 6 senedir spor namına hiç birşey yapmıyorum (basit bir yürüyüş bile) bu sebep ile vucudum çok hamlaştı.Doğal olarak bu hayatıma yansıyor fazlası ile isteksiz ve sıkıntılı bir dönem geçirmeme sebep oluyor.Aldığım karar ile spor yapmaya artık başlamam gerektiğini düşünüyorum...hatta çok geç bir karar oldu bu benim için :)

Merak ettiğim böyle bir kişi için başlangıç için (bodybuilding değil) genel olarak yapmam gereken egzersiz ve vucudumun ısınması için (ileriki seviyeler için) başlangıçta ne önerirsiniz...

step by step yada genel bir program varmı elinizde veya bana paylaşabiliceğiniz bir yöntem.

p.s.

187 boyum 62 kilom var ve sigara + alkol kullanıyorum.

Size salonda verilecek ilk program sizi 1-2 ay zaten bu spora ısıtmak içindir. Ondan sonra daha farklı ağır idmanlar başlar. Bunun dışında yürümüyorum bile demişsiniz. Burdan başlayabilirsiniz. Spor salonundan farklı olarak sabahları veya akşamları 30 dakika yürümek işinizi görecektir. Hatta bir adım ile götürüp koşarsanız çok daha iyi olur. Hem sigaranın sebep olduğu ciğer kapasitenizdeki azalmayı da yavaş yavaş ortadan kaldırmış olursunuz.

Size salonda verilecek ilk program sizi 1-2 ay zaten bu spora ısıtmak içindir. Ondan sonra daha farklı ağır idmanlar başlar. Bunun dışında yürümüyorum bile demişsiniz. Burdan başlayabilirsiniz. Spor salonundan farklı olarak sabahları veya akşamları 30 dakika yürümek işinizi görecektir. Hatta bir adım ile götürüp koşarsanız çok daha iyi olur. Hem sigaranın sebep olduğu ciğer kapasitenizdeki azalmayı da yavaş yavaş ortadan kaldırmış olursunuz.

Vucudum sadece alışılmışın dışında dayanıksız geliyor bana.yorgunluk ve kas ağrıları zaman zaman rastladığım semptomlar arasında.
Koşma işlemini yapabilirim rahatlıkla.Hazırlık ve evde çalışmak için bana uygulamam gereken herhan gibi bir yol varsa söylerseniz çok sevinirim.Dengesiz bir yol izleyip kusmak istemiyorum (daha önceden gaza gelipte 25 dk bir anda koştum ve sonucu istifra etmem oldu tabii şiddetli baş dönmesi 1 hafta titreyerek gezmede cabası :p )

Merhabalar yaklaşık 1 aydır body sporu yapıyorum amınoasıte baslayacağım.İnsanlar koku yapabıleceğini söylüyor ne kadar doğru acaba ?

Merhabalar yaklaşık 1 aydır body sporu yapıyorum amınoasıte baslayacağım.İnsanlar koku yapabıleceğini söylüyor ne kadar doğru acaba ?

Bunu ilk kez senden duyuyorum. Bence kullanmanda bir sakınca yok.

1

benim yaş 16 6yaşından beri inşaatta ağır işte çalısıyorum boy 1.60 ama vucut baya yerinde 10gündürde ken halimde spora basladım 2günde bir 3km kosuyordum suan 4.5km ve hergün mekik barfıks gibi hareketlerle bıtırıyorum süt içmezdim hiç 10gündürde 1.5 2 ltre süt içiyorum bide aksama kadar işteyim nasıl çalısıyım sizce sigara alkol yok :)

Son düzenleme:
herkese merhabalar 22 yaşımdayım 187 boy 93 kiloyum 3 ay önce fitness a başladm. ondan öncede gidiyordum ama ara ara gidip sonra bırakıyordum şuanda haftada 3 gün yaklaşık 1 buçuk saat gidiyorm amacım sıkılaşmak yağlarım vucudumun her bölgesine yayılmış durumda yani aşırı bir göbeğim yok. her antremanda omuz sırt biceps triceps bacak ve karın egzersizi yapıyorum. önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorm amacım sadece sıkılaşmak öyle abartı bi vucut istemiyorum.

merhaba arkadaslar ben yeni uyeyim. size bir sorum olucakti.cevaplarsaniz cok sevinirim. 1 yil once 6 ay duzenli spora gittim oncelikle gerekli yagi yakip daha sonra kas yapmaya calisicaktm. kardioya devam ederek. bi arkadasm araciligiya protein tozu bcaa amino glutamine ve mhp(dark matter) satin aldim. ama fit bi vucuda sahip olmak istedigimi soyledigimde bunlari ihtyacimin olmadigini hatta daha da zorlastircagini soylediler. ne yapmam gerekir? bunlari kullanmaliyim yoksa birakmaliyim

Merhaba arkadaşlar/üstadlar. Yeni bir üye sayılırım ben de, yeni konu açacaktım ancak buraya yazmamın daha uygun olduğunu farkettim. Genel olarak forumu inceledim, üye olmadan önce de bir süredir takip ediyordum. Ancak özel yorum almak istediğimden özel yazma gereği duydum. Şimdi ben 16 yaşındayım, boy 1.85, kilo 97-98 civarında. Yaz başından beri -20 haziran- spor yapıyorum, programım 20 dakika koşu>10 dakika twist>10 dakika yana eğme(20 temmuzdan yani ilk ayım bittikten sonra 5 dakikaya indi)>20 dakika bisiklet olarak başlıyor. 5x15 mekik çekiyorum. Ondan sonra ilk ayda sabit 4 makine(göğüs, omuz, laf pulldown ve bacak) ve barbell yapıyordum. İkinci ayda programım biraz değişti. Sehpahada barbell, bench gibi çeşitli şeyler eklendi, ilk makinelerde de setlerim biraz arttı. Haftada beş gün gidiyorum. Sormak istediğim şu, ben spora başladığımda yaklaşık aynı kilodaydım, ancak vücudumun biraz daha güçlendiğini ve aktifleştiğini hissedebiliyorum ama net bir kilo verme gözleyemedim kendimde. Ben kilo vermek için başlamıştım, özellikle çıkıntı bölgelerim -göğüs uçları, basenler, kalçalar- rahatsız ediyor beni ve bunlardan kurtulmak ilk amacım. Ancak net bi belirginlik göremedim bu konuda. Bu sebeple ben de L-Carnitine Liquid aldım ve sıkı bir diyet programına başlamayı düşünüyorum, belki yeri burası değil -bilen üstadlar beni yönlendirirse sevinirim- ancak neler yapmalıyım, nasıl kilo verebilirim, programım uygun mudur, L-Carnitine ile nasıl uyumlu bir diet yapabilirim bu soruların cevaplarını arıyorum. Dediğim gibi forumu inceledim, ancak kendime uygun yorum almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık 1 aydır spora gidiyorum.

10 dakika bisiklet, 20*3= 60 mekik, 15 dakika hızlı tempoda yürüyüş ile koşuyorum... çeşitli aletler kullanıyorum kol ve bacaklarıma yönelik ve genelde 10*3=30 olarak... ısındıktan sonra ve spordan ayrılacağıma yakın mekik, kol ve gögüs, karın için aletler ile yine çalışıyorum... yaklaşık 2 saatte spordan çıkıyorum. pazularımın sertleştiğini hissedebiliyorum ama zayıflayamıyorum... yaklaşık 12 kilo gibi bir fazlam var. 178-88-24 yaşındayım. 1 ay içerisinde verebildiğim kilo oranım ise dün itibari ile 1,5 kilo.. yemin ederim bütün şevkim kaçtı.a32

Nasıl bir rejim yapmalıyım, hiç bilmiyorum.:confused:

Sabahları küçük bir domatesin yarısı, yuvarlak olarak kesilmiş iki dilim salata, yarım dilim süzme peynir, maydonoz, yumurtanın beyazı, ve bir dilim kepek üstüne sürülmüş ballı ekmek yiyiyorum (ara ara)

Ara olarak 3,4 tane fındık, ceviz ya da badem yiyorum.

Öğlen biraz et obur oluyorum. Etli bir şeyler yiyorum. Çin usulu tavuk, tavuk göğsü ızgara vs yoğurt yemeye özen gösteriyorum.

Ara olarak meyva ya da 3,4 tane çerez yiyorum.

Akşam spora gitmeden önce ton balıklı kepek ekmekli sandviç yiyorum

Spordan sonra meyva yiyorum ve 2,3 kaşık light yoğurt yiyorum.

Günlük en az 3 litre su içiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. weightlifterweightlifterweightlifter

benim yaş 16 6yaşından beri inşaatta ağır işte çalısıyorum boy 1.60 ama vucut baya yerinde 10gündürde ken halimde spora basladım 2günde bir 3km kosuyordum suan 4.5km ve hergün mekik barfıks gibi hareketlerle bıtırıyorum süt içmezdim hiç 10gündürde 1.5 2 ltre süt içiyorum bide aksama kadar işteyim nasıl çalısıyım sizce sigara alkol yok :)

Gayet güzel. Birde hergün aynı hareketleri ve aynı kas gruplarını çalıştırmamalısın. iki üç gün ara vererek çalış ki kasların bu dinlenme halinde gelişsinler. Bence 2-3 günde bir mekik tarzı bir antremanla karnını çalıştır. Barfiksi farklı tutuşlarla 3-4 gün arayla çek. Şınav zaten çekiyorsundur bunu da bu şekilde yap ama ben birde sana dips yapmanı öneririm. Oda çok güzel harekettir.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:00 ----------

herkese merhabalar 22 yaşımdayım 187 boy 93 kiloyum 3 ay önce fitness a başladm. ondan öncede gidiyordum ama ara ara gidip sonra bırakıyordum şuanda haftada 3 gün yaklaşık 1 buçuk saat gidiyorm amacım sıkılaşmak yağlarım vucudumun her bölgesine yayılmış durumda yani aşırı bir göbeğim yok. her antremanda omuz sırt biceps triceps bacak ve karın egzersizi yapıyorum. önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorm amacım sadece sıkılaşmak öyle abartı bi vucut istemiyorum.

Spora yeni başlamışsın. daha adaptasyon evresindesin ve 4-5 hafta bu şekilde antreman programın devam etmeli. Ayrıca 2 defa ağırlık kaldırınca kas olmaz. Hatta hiçbirşey olmaz o nedenle ağırlık çalışmaktan vazgeçme bu senin sıkılaşmanı ve kaslarının belirginleşmesini sağlar. Son olarakta bol bol kardiyo yapmaya bak. demek istediğim koş, bisiklet sür:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:03 ----------

merhaba arkadaslar ben yeni uyeyim. size bir sorum olucakti.cevaplarsaniz cok sevinirim. 1 yil once 6 ay duzenli spora gittim oncelikle gerekli yagi yakip daha sonra kas yapmaya calisicaktm. kardioya devam ederek. bi arkadasm araciligiya protein tozu bcaa amino glutamine ve mhp(dark matter) satin aldim. ama fit bi vucuda sahip olmak istedigimi soyledigimde bunlari ihtyacimin olmadigini hatta daha da zorlastircagini soylediler. ne yapmam gerekir? bunlari kullanmaliyim yoksa birakmaliyim

Kim dediyse yanlış demiş. ok güzel bir kombinasyon yapmışsın ve güzel bir idmanla istediklerine kavuşacaksın. Öncelikle bcaa bir aminoasit çeşidi ve senin antremanda enerji seviyeni yukarda tutuyor ve kaslarının daha hızlı iyileşmesini sağlıyor o kadar. Glutamine ağır antremanlarda ve kardiyolarda vücudun kas kaybını engeller. Aminoasit sindirilmeden kana karıştığı için kaslarına direk tamir için gider. Protein tozu antremandan sonra kasların aminoasit ihtiyaçları içindir. Dark matter ise antreman sonrası iyileşme hızını arttıran içinde nerdeyse herşey bulunana bir üründür ve karbonhidratta içerdiği için iyidir. Ama ben bunu en az 4-5 ay çalışmış çok ağır idman yapan biri için öneririm. Onun dışında kombinasyonun güzel. Ama bence hepsini hemen kullanma. Dark matteri ilerki bir zaman için sakla:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:08 ----------

Merhaba arkadaşlar/üstadlar. Yeni bir üye sayılırım ben de, yeni konu açacaktım ancak buraya yazmamın daha uygun olduğunu farkettim. Genel olarak forumu inceledim, üye olmadan önce de bir süredir takip ediyordum. Ancak özel yorum almak istediğimden özel yazma gereği duydum. Şimdi ben 16 yaşındayım, boy 1.85, kilo 97-98 civarında. Yaz başından beri -20 haziran- spor yapıyorum, programım 20 dakika koşu>10 dakika twist>10 dakika yana eğme(20 temmuzdan yani ilk ayım bittikten sonra 5 dakikaya indi)>20 dakika bisiklet olarak başlıyor. 5x15 mekik çekiyorum. Ondan sonra ilk ayda sabit 4 makine(göğüs, omuz, laf pulldown ve bacak) ve barbell yapıyordum. İkinci ayda programım biraz değişti. Sehpahada barbell, bench gibi çeşitli şeyler eklendi, ilk makinelerde de setlerim biraz arttı. Haftada beş gün gidiyorum. Sormak istediğim şu, ben spora başladığımda yaklaşık aynı kilodaydım, ancak vücudumun biraz daha güçlendiğini ve aktifleştiğini hissedebiliyorum ama net bir kilo verme gözleyemedim kendimde. Ben kilo vermek için başlamıştım, özellikle çıkıntı bölgelerim -göğüs uçları, basenler, kalçalar- rahatsız ediyor beni ve bunlardan kurtulmak ilk amacım. Ancak net bi belirginlik göremedim bu konuda. Bu sebeple ben de L-Carnitine Liquid aldım ve sıkı bir diyet programına başlamayı düşünüyorum, belki yeri burası değil -bilen üstadlar beni yönlendirirse sevinirim- ancak neler yapmalıyım, nasıl kilo verebilirim, programım uygun mudur, L-Carnitine ile nasıl uyumlu bir diet yapabilirim bu soruların cevaplarını arıyorum. Dediğim gibi forumu inceledim, ancak kendime uygun yorum almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sadece kardiyo ve ağırlık çalışılarak kilo verilmez. Herşey senin yemek alışkanlığınla ilgili. Diyetsiz hiçbirşey olmaz. Sen düşük kalorili ve 0 şekerli bir diyet uygulayacaksın. Üstüne gidip kardiyo ve ağırlık çalışırsan yağ yakım hızın artacak. Sonuç kilo kaybı. Ama bunun için işte öncelikle diyet. Ben mesela senin gibi spora başladığımda 16 yaşında 90 kg idim. Bir ara diyet ve sporla 75 e kadar düştüm. Daha sonra 2 yıl spordan sonra çalışma şeklimi değiştirdim ve şimdi istediğimi elde ettim. Birde bu işler öyle 1 ay spor yaparak olmuyor. Bir ay neki sadece 30 gün. Diyetle birkaç ay içinde ama mucizeler olur :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:13 ----------

Yaklaşık 1 aydır spora gidiyorum.

10 dakika bisiklet, 20*3= 60 mekik, 15 dakika hızlı tempoda yürüyüş ile koşuyorum... çeşitli aletler kullanıyorum kol ve bacaklarıma yönelik ve genelde 10*3=30 olarak... ısındıktan sonra ve spordan ayrılacağıma yakın mekik, kol ve gögüs, karın için aletler ile yine çalışıyorum... yaklaşık 2 saatte spordan çıkıyorum. pazularımın sertleştiğini hissedebiliyorum ama zayıflayamıyorum... yaklaşık 12 kilo gibi bir fazlam var. 178-88-24 yaşındayım. 1 ay içerisinde verebildiğim kilo oranım ise dün itibari ile 1,5 kilo.. yemin ederim bütün şevkim kaçtı.a32

Nasıl bir rejim yapmalıyım, hiç bilmiyorum.:confused:

Sabahları küçük bir domatesin yarısı, yuvarlak olarak kesilmiş iki dilim salata, yarım dilim süzme peynir, maydonoz, yumurtanın beyazı, ve bir dilim kepek üstüne sürülmüş ballı ekmek yiyiyorum (ara ara)

Ara olarak 3,4 tane fındık, ceviz ya da badem yiyorum.

Öğlen biraz et obur oluyorum. Etli bir şeyler yiyorum. Çin usulu tavuk, tavuk göğsü ızgara vs yoğurt yemeye özen gösteriyorum.

Ara olarak meyva ya da 3,4 tane çerez yiyorum.

Akşam spora gitmeden önce ton balıklı kepek ekmekli sandviç yiyorum

Spordan sonra meyva yiyorum ve 2,3 kaşık light yoğurt yiyorum.

Günlük en az 3 litre su içiyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. weightlifterweightlifterweightlifter

Öncelikle karbonhidrat girişinizi sınırlandıracaksınız. Ayrıca akşam 6 dan sonra en kompleks karbonhidrat bile yasak.
Şu şekilde olacak:
Sabah: 1 kase yulaf ezmesi 2-3 adet yumurta sebze ve light beyaz peynir
Öğle: Yağsız et ve salata
Ara öğünler: Salata veya yarım avuç(10 adet) badem veya ceviz tuzsuz
Akşam antremandan önce 1-2 adet meyve
Antreman sonrası: Et, salata ve tercihen light yoğurt

Neredeyse bir yıldır spor salonuna gidiyorum gitmediğim dönemlerde de elimden geldiğimce evde çalışıyordum. İlk başlarda hedefim kilo vermekti, hedefime de ulaştım.

Ancak bu bir yıla yaklaşan süreçte kas kütlesi ya da şekil kazanma adına pek bi şey olmadı. Ben de ilk etapta Twinlab % 100 Whey Protein aldım. Bugün 2. günüm.

Ancak son zamanlarda gücümün yetmediğini hissediyorum, daha fazla ağırlık basabileceğimi biliyorum ama gücüm yetmiyor.

Şu anki kilomdan mennunum, en fazla 5 kilo daha fazla kabul edebilirim.

Bana hem yağ yakımına yardımcı olacak hem de performans arttıracak neleri tavsiye edersiniz?

Hydroxycut Hardcore X almayı düşünüyordum ancak piyasada yok. Advance var ancak beklenti mi karşılar mı?

Tek ürün olmasına gerek yok kombine de edebilirim, her türlü öneriye açığım.

Neredeyse bir yıldır spor salonuna gidiyorum gitmediğim dönemlerde de elimden geldiğimce evde çalışıyordum. İlk başlarda hedefim kilo vermekti, hedefime de ulaştım.

Ancak bu bir yıla yaklaşan süreçte kas kütlesi ya da şekil kazanma adına pek bi şey olmadı. Ben de ilk etapta Twinlab % 100 Whey Protein aldım. Bugün 2. günüm.

Ancak son zamanlarda gücümün yetmediğini hissediyorum, daha fazla ağırlık basabileceğimi biliyorum ama gücüm yetmiyor.

Şu anki kilomdan mennunum, en fazla 5 kilo daha fazla kabul edebilirim.

Bana hem yağ yakımına yardımcı olacak hem de performans arttıracak neleri tavsiye edersiniz?

Hydroxycut Hardcore X almayı düşünüyordum ancak piyasada yok. Advance var ancak beklenti mi karşılar mı?

Tek ürün olmasına gerek yok kombine de edebilirim, her türlü öneriye açığım.

Bsn No Explode veya Gaspari Superpump öneririm. Bunlar Türkiye piyasasında varlar ve antreman öncesi ürünleri. Performansınızı bayaa arttırırlar. Hydroxycuts bir termejenik yağ yakıcı ve antreman performansınızı arttırmaz.

Öncelikle karbonhidrat girişinizi sınırlandıracaksınız. Ayrıca akşam 6 dan sonra en kompleks karbonhidrat bile yasak.
Şu şekilde olacak:
Sabah: 1 kase yulaf ezmesi 2-3 adet yumurta sebze ve light beyaz peynir
Öğle: Yağsız et ve salata
Ara öğünler: Salata veya yarım avuç(10 adet) badem veya ceviz tuzsuz
Akşam antremandan önce 1-2 adet meyve
Antreman sonrası: Et, salata ve tercihen light yoğurt

Pekala böyle bir diyet uyguladığımda zayıflayıp, kas yapabilir miyim?weightlifter

Cevabınız için teşekkür ederim.

Twinlab % 100 Whey Protein'i şöyle kullanıyorum, doğru mu yapıyorum acaba?
Kalkınca iki ölçek, antrenman öncesi bir ölçek, antrenmandan sonra bir ölçek ve yatarken iki ölçek.

Kalkınca iki ölçek, antrenman öncesi bir ölçek, antrenmandan sonra bir ölçek ve yatarken iki ölçek.

Günde 6 ölçek whey kullanıyorsan ya pro filan olmalısın yada sen bu olayın mantığını çooook yanlış anlamışsın. ;)

Hemde başlık yeni başlayanlar için yani sanıyorum ki sen bu spora başlayalı henüz 3-4 ayı bile geçmedi.

Son düzenleme:

Sabahları 1 ölçek almanız yeterli olacaktır. Fazlasını vücudunuz yağ olarak depolar. Antremandan önce ister alın ister almayın ama bence onun yerine antremandan sonra 2 ölçek alın. Yatmadan önceye gelirsek akşam yemeğinde iyi bir protein alabilmişsem kullanmam. Nede olsa fazlası yağ olarak depolanıyor. Birde ekonomik anlamda bakmak lazım.

Back
Yukarı