Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
salonda 150-160 gr protein almami onerdiler. o da 6 olcek yapiyor ama bana da fazla geldi acikcasi. sabah antrenman sonrasi ve yaterken birer olcek almam daha iyi olacak gibi kaldi ki bi de yag yakmam icin 15 km jogging yapiyorum su an istemeyecegim tek sey fazladan yag. neyse ki cok gec olmadan yanlistan dondum. tesekkur ederim yardimlariniz icin.

salonda 150-160 gr protein almami onerdiler. o da 6 olcek yapiyor ama bana da fazla geldi acikcasi. sabah antrenman sonrasi ve yaterken birer olcek almam daha iyi olacak gibi kaldi ki bi de yag yakmam icin 15 km jogging yapiyorum su an istemeyecegim tek sey fazladan yag. neyse ki cok gec olmadan yanlistan dondum. tesekkur ederim yardimlariniz icin.

Proteın almanı onermıslerdır, proteın tozu almanı degıl.

Gun ıcerısınde beyaz etten, kırmızı etten, yumurtadan, lordan, peynırden, sutten, yogurttan, kefırden, balıktan vs proteın alabılırsın, almalısın.
Bu besınlerdekı proteın hayvansal proteındır, yanı senın ıcın oldukca onemlı besınler.

Asıl beslenme duzenını bu saydıklarım olusturmalı, buna ek olarak ıdman sonrası ve amaca gore sabah hemen kalkınca whey veya yatarken caseın ıceren proteın tozu alabılırsın.

Hangı besının kac gramında kac gram proteın mevcut, forumda besın degerlerı dıye arama yaparsan ogrenebılırsın.

kilo sorun

selam arkadaşlar ben kilo alamıyorum kilo sorun var iyi yemekte yiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum proteyin toz kullansam diyorum bana yardımcı olabilirmisiniz tafsileriniz bekliyorum

Merhaba. 1.73 Boyunda, 98 Kiloyum ve kemik yapım ince. Vücut geliştirmeye başlamak için kaç kiloya düşmem ideal olur acaba. Teşekkür ederim.

aslanapa ağırlık çalışmak için kilo vermek zorunda değilsin bu bir tercih meselesi. İster önce biraz kilo verip sonra ağırlık çalış ister ikisini bir arada yap hem kas kazan hem kilo ver. İdeal kilo ise kas kütlenin ne kadar olduğuna göre değişir.

forumunuza yeni kaydoldum 2 gündür araştırıyorum evde çalışma programı filan.hiçbir spor geçmişim yok.yaş 19 boy 180 kilo 85.
göğüs bölgesini ve kollarımı biraz şekle sokmak istiyorum.öyle yüksek bi hedefim yok.oturduğum ilçede de salon da yok.evde çalışma prog. araştırdım biraz net. ten çoğu kişi şınav barfix filanda şart gibi konuşmuş ama benim sol dirseğim kırılmıştı.sorularım şunar;

1-kolum sakat old.için şınav çekerken kolum kııtırdıyo zorlayınca ağrı yapıyo bunu için şınavdan çekiniyorum.5 kg lık dambıl var,göğüs yayı,el yayı var elimde bunlarla flexor un evde çalışma prog. ile çalışam ne kadar verim alabilirim

2-acaba geçekten şınav olmadan bu iş olmaz mı:confused:

teşekkür ederim.

selam arkadaşlar ben kilo alamıyorum kilo sorun var iyi yemekte yiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum proteyin toz kullansam diyorum bana yardımcı olabilirmisiniz tafsileriniz bekliyorum

Amacın sadece kilo almak ise gainer kullanabilirsin, protein tozunu kilo almak için kullanırsan paranı çöpe atarsın, eğerki kas kütlemi arttırmak istiyorum diyorsan ve bu sporala uğraşacaksan protein tozu kullan, yoksa protein tozunun amacı kilo aldırmak değildir.

forumunuza yeni kaydoldum 2 gündür araştırıyorum evde çalışma programı filan.hiçbir spor geçmişim yok.yaş 19 boy 180 kilo 85.
göğüs bölgesini ve kollarımı biraz şekle sokmak istiyorum.öyle yüksek bi hedefim yok.oturduğum ilçede de salon da yok.evde çalışma prog. araştırdım biraz net. ten çoğu kişi şınav barfix filanda şart gibi konuşmuş ama benim sol dirseğim kırılmıştı.sorularım şunar;

1-kolum sakat old.için şınav çekerken kolum kııtırdıyo zorlayınca ağrı yapıyo bunu için şınavdan çekiniyorum.5 kg lık dambıl var,göğüs yayı,el yayı var elimde bunlarla flexor un evde çalışma prog. ile çalışam ne kadar verim alabilirim

2-acaba geçekten şınav olmadan bu iş olmaz mı:confused:

teşekkür ederim.

1)Kolunu güçlendirmek için hafif kilo ile çalışabilirsin, flexor'un programı yeni başlayanlar için yeterli bir program, düzenli çalışırsan tabiki verim alırsın ancak bu senin nekadar verim almak istediğine bağlı.
2)Şınav olmazsa olmaz değil, hatta ben hiç şınav çekmiyorum, benim için olmazsa olmaz değil, ancak şınavın üst bölgeleri çalıştırmada etkiside tartışılmaz.

selam arkadaşlar...benim boyum 185 cm kilom 80 yaşım 20
2 ay spor yaptım spor salonunda,son 1 aydır evde yapıyorum.programım 3 e bölünmüş durumda en son spor salonunda yaptığım gibi yapıyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum...
1.gün göğüs+kol
2.gün sırt
3.gün omuz+arka kol

bu günler arasında 1 gün dinlenmeli miyim? sırt çalıştığım günden sonraki gün çok rahat oluyorum,yani diğer gün dinlenmeden spor yapabiliyorum rahatlıkla....1.gün göğüs ve kol çalıştığımda diğer gün mutlaka dinleniyorum çünkü zor oluyor damarlarım falan ağrıyor...3.gün omuz ve arka kol çalıştığımda ise diğer gün kendimi iyi hissedersem spor yapıyorum...acaba yanlışlık yapıyor muyum?

selam arkadaşlar.
Kilom 60.boyum ise 181 cm.güvercin göğüse sahibim.ama bende ki fazla ileri değil.( internetten resimlere baktığımda çok ileri olanlar var,onlara göre benimki çok az.) doktor spor yapmamı önerdi.bende - her ne kadar düzenli prog. olmasa da- spor yapmaya çalışıyorum.

sorum şu;ben hangi hareketlerle bu göğüs tipinin görünürlülüğünü azaltabilirim?kilo almalı mıyım? göğüs ve karınmı çalışmam gerek?
herkese teşekkürler.

1 hafta once body salonuna basladım
olculerim:
kilo:64.2
boy:180
kol:29
gogus:90
omuz:111
bel:74
yaş 21
bi gun gidip bi gun dinleniyorum ilk aylık programımda tum kas grubları için hareketler var antreman 30 dk civarı suruyor sizce bu kadar çalışma yeterli olurmu bodye gidmeiğim dinlenme gunlernde evde çalışıyorm sizce evde çalışmam dogru olur mu kilo aldıcı tozlardan kullanmalımıyım bu tolarla alacğım kilola vucudma ne olarak girecek yağ olark mı tecrü3eli arkadaşlar cvplarsa seviirim tşkler

peki benim öğrenmek istedğim bişe var.benim aldığım bi programda her hafta bi göğüs hareketi yani ilkhafta benchpress makıne dumbılll vs.2.hafta inchlenpresler makıne dumbıll vs. 3.hafta altbenchler makıne dumbıll.bunun mantığıda her hafta bir kas dinleniyor .faydası nasıl bişe olur sizce

1 hafta once body salonuna basladım
olculerim:
kilo:64.2
boy:180
kol:29
gogus:90
omuz:111
bel:74
yaş 21
bi gun gidip bi gun dinleniyorum ilk aylık programımda tum kas grubları için hareketler var antreman 30 dk civarı suruyor sizce bu kadar çalışma yeterli olurmu bodye gidmeiğim dinlenme gunlernde evde çalışıyorm sizce evde çalışmam dogru olur mu kilo aldıcı tozlardan kullanmalımıyım bu tolarla alacğım kilola vucudma ne olarak girecek yağ olark mı tecrü3eli arkadaşlar cvplarsa seviirim tşkler

Salonda çalışmanız yeterli olacaktır, ayrıyeten evde çalışmayın. Vücut geliştirmenin 3'te 1'ini dinlenme oluşturur, kaslarınız dinlenmeden kendini onaramaz. Gainer alıp almaman sana kalmış birşey, ancak beslenmene yeteri kadar dikkat edersen gerek bile kalmayabilir. Kolay gelsin.

merhaba arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum, doğru yer sanırım size bir sorum olacak rahatlatın beni lütfen :) ben kendime göre bir program yaptım evde amatör olarak çalışmaktayım, amacım vücudu biraz şekillendirmek. mekik ve şınav ikilisi ile hemen hemen 1 aya yakındır düzenli olarak çalışmaktayım ve şu ana kadar istediğim verimi aldım diyebilirim.

yalnız bu dambıl olayı biraz canımı sıktı, başlangıç için ilk gün kolları biraz fazla zorladım galiba 4kg dambıl başlangıç için bana göre değilmiş, elimde 2kg ve 3kg dambıl var bunlar başlangıç için iyidir sanırım 4kg olanı görünce hayata küstüm resmen hemen geri verdim :) şimdi rahatım tek problem şu sol kolum, tam olarak açamıyorum dirsek kısmını, sanki parmakla bastırıyorlarmış gibi oluyor aşırı bir ağrı yok sağ koldaki ağrı geçti tam olarak açabiliyorum ancak sol kolu tam olarak açamıyorum, çevremdekiler acemi ağrısı dediler kol o ağırlığa hazır olmadığı için zorlanmış, doğru mudur ??? önümüzdeki haftadan itibaren düzenli olarak başlayacağım şu ağrının geçmesini bekliyorum zorlamak istemiyorum, az ağırlık çok tekrar ile birkaç ay sonra istediğim vücuda sahip olurum diye düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum, doğru yer sanırım size bir sorum olacak rahatlatın beni lütfen :) ben kendime göre bir program yaptım evde amatör olarak çalışmaktayım, amacım vücudu biraz şekillendirmek. mekik ve şınav ikilisi ile hemen hemen 1 aya yakındır düzenli olarak çalışmaktayım ve şu ana kadar istediğim verimi aldım diyebilirim.

yalnız bu dambıl olayı biraz canımı sıktı, başlangıç için ilk gün kolları biraz fazla zorladım galiba 4kg dambıl başlangıç için bana göre değilmiş, elimde 2kg ve 3kg dambıl var bunlar başlangıç için iyidir sanırım 4kg olanı görünce hayata küstüm resmen hemen geri verdim :) şimdi rahatım tek problem şu sol kolum, tam olarak açamıyorum dirsek kısmını, sanki parmakla bastırıyorlarmış gibi oluyor aşırı bir ağrı yok sağ koldaki ağrı geçti tam olarak açabiliyorum ancak sol kolu tam olarak açamıyorum, çevremdekiler acemi ağrısı dediler kol o ağırlığa hazır olmadığı için zorlanmış, doğru mudur ??? önümüzdeki haftadan itibaren düzenli olarak başlayacağım şu ağrının geçmesini bekliyorum zorlamak istemiyorum, az ağırlık çok tekrar ile birkaç ay sonra istediğim vücuda sahip olurum diye düşünüyorum.

Vücudun ham olduğu için bu ağrılar normaldir, tavsiyem ilk bir kaç ay hafif kilo (hatta sadece boş bar ile) ile kendini çok fazla yormadan hamlığını atman. Antrenmana başlamadan ısınma ve antrenman sonrası gevşeme hareketlerini de yapmayı unutma. Kolay gelsin.

peki benim öğrenmek istedğim bişe var.benim aldığım bi programda her hafta bi göğüs hareketi yani ilkhafta benchpress makıne dumbılll vs.2.hafta inchlenpresler makıne dumbıll vs. 3.hafta altbenchler makıne dumbıll.bunun mantığıda her hafta bir kas dinleniyor .faydası nasıl bişe olur sizce cevaplarsanız sevinirim

Arkadaşlar bir sorum var evimin yakınında body salonu olmadığı için ve zamanım olmadığı için evde dumbell ile kol, omuz ve göğüs hareketleri yapıyorum ayrıca karın kasları hareketleri de yapıyorum kendi çapımda bir program hazırlamıştım ilk başta ama Kol, Arka Kol, Göğüs , Omuz ve Karın hepsini birden çalıştırmak zor geliyor günlere böldüğümde bir kas grubuna az çalışma vakti oluyor acaba Karın kaslarına çalışmayı şimdilik devre dışı bıraksam 3-4 ay Kol, Arka Kol, Göğüs ve Omuz kaslarını çalıştıktan sonra karın kaslarına geçsem olur mu ? Hem böylece vücudun üst bölümüne kollara, omuzlara ve göğüse daha fazla çalışmış olurum. Sonra da sadece karın çalışırım 3-4 ay sonra daha doğru olmaz mı bu ?

Forum çok güzel ve bu işlerde yeni olanlar için çok yararlı bir site olmuş.Bende diyete ve egzersizlere yeni başlamış biri olarak yardımınıza ve önerilerinize ihtiyacım var.

23 yaşındayım,boyum 183, kilom 140. 4-5 senedir öğrenci hayatından ve bu sebeple dengesiz beslenmemden dolayı istikrarlı bir şekilde kilo aldım. Zaman zaman spor yaptım 3-4 ay devam ettim en fazla.Şuan 1 aydır diyetteyim ve 130 kiloya düştüm. 1 ayda 10 kilo verdim.Eskiye gore yemiyorum denebilir.Havalar soğumadan once her akşam yürüyüş yapıyordum. Bir haftadır onuda bıraktım.Buaralar işsiz olduğumdan sürekli evdeyim.Bu yuzden az hareket ediyorum. Günlük yaşamımı ve neler yediğimi anlatıyım.Neler yapmalıyım öneride bulunursanız sevinirim;

Sabahları 9:30 gibi kalkarım genelde.Kalkarkalmaz bi bardak su ile bir havuç veya salatalık yiyorum.11 e kadar tv,bilgisayar vs. işlerle uğraşıyorum. 11 de sabah kahvaltısı olarak cornflakes veya domates,salatalık,beyaz peynir,yumurta ve sütten oluşan bir kahvaltı yapıyorum.Kahvaltıdan yaklaşık 45 dakika sonra dumbellarım ile egzersizlere başlıyorum.Her kas için 2 çeşit hareket yapıyorum.Egzersizleri hergun yapıyorum hem yaparken kalori yaktığımdan dolayı zayıflamama yardımcı olur hemde kas gelişimini sağlar düşüncesiyle bi sıkıntı olacağını sanmıyorum.Zamanım bol olduğundan dolayı yaklaşık 15 hareketi 2-2.30 saatte tamamlıyorum.Spordan sonra meyve yiyorum oda 14:30 civarlarına denk geliyor. Akşam yemeğimide 17:30-18:00 gibi yiyorum.Akşam yemeğimde bazen patates püresi bazen makarna bazende sadece salata.Haftada yaklaşık 2-3 günde sulu yemek veya et yiyorum.Akşam yemeğimden sonra eğer çok acıkırsam şalgam içiyorum veya turşu yiyorum.Gecede 12-1 arası uyuyorum.Şimdi sorularıma geliyim;

1- Hergun egersiz yapmak mantıklımı.Bir gün yapıp bir gun kasları dinlendirmelimiyiz.

2- Çevremdeki insanlar kilo vermeden yapacağım bb çalışmasının vucudumu çirkinleştireceğini.Kilo verdikten sonra saçma bir goruntu ortaya çıkacağını soyluyorlar.
3-Cardio yapmıyorum.Bazen yürüyüş yapıyorum.Artık arabamda olmadığı için olabildiğince yürüyerek gitmeye çalışıyorum heryere.
4- Gün içinde 2 ana öğün ve bir meyve veya salata tabağı yiyorum.6 öğün yemem konusunda ısrarcı herkes ama bana gereksiz geliyor ve kendimi açıkmış hissetmiyorum.5-6 öğün yemem şartmı kilo vermem için. Günde 2 lt suyumuda içiyorum.
5-Günlük 1000 kalori almıyorum. genelde 700-800 civarlarında geziyorum.Bukadar az kalori almam sıkıntılımı.
6- Egzersizlerimi 3 setten 12 tekrar yapmaya çalışıyorum.Tek dumbel kullanıyorum.Şimdiye kadar 10 kilo ile çalışıyordum.Bugun 12 ye çıkardım.Zorlandım açıkcası bazı hareketleri 10 tekrar bazılarını 8 tekrar yapabildim.Vucudum alışık olmadığı için mi zorlandım normalmi. 10 kg ile gayet rahat bir şekilde butun hareketleri yapıyordum. Kas gelişimi için ağırlıkları arttırıp tekrarları düşürmekmi daha mantıklı.Yoksa düşük kg ile 12-15 tekrar hatta 4 set yapmakmı daha yararlı.

Şimdilik bukadar.Eğer birileri okur ve yorum yaparsa sevinirim.Uzun olduğu için kusura bakmayın arkadaşlar.İyi çalışmalar

ed:t yazı uzun okuması kolay olması açısından yazı karekterleri büyültyüm ve rengini değiştirdim.Umarım kural dışı değildir

Son düzenleme:
Öncelikle herkese merhaba... 21 yaşımdayım ve öğrenciyim.. 1.85 boy ve kilo 57(Şimdilik) weightlifter Spora geçen yıl 3 ay kadar gitmiştim ve faydasını çok görüştüm,kilo flnda almıştım... Bu yıl ise 3 hafta önce başladım ve istikrarlı bir şekilde gidiyorum. Öncelikle biraz vücudumdan bahsedeyim; En dikkat çeken yerlerim göğüs kaslarım ki kilo aldığım zama onlar eminimki sağa sola el sallar.. Üstüm çıplak iken çok belli. Karın kaslarım da aynı şekilde. Ama onları biraz daha sıkmak lazım :p Kollarım kilo alabilirsem çok estetik duracak, kollarımında bilekler ince pazu'lara doğru güzel ama tabiki yeterli değil... Belim ince.. Bacaklarım ince ama kaslı(bana göre) zamanında futbol antremanlarından gelişti. Öldürücü vuruşlar yapabilirim :rolleyes:
Uzun lafın kısası azimle ve istikrarlı çalışıyorum, yapabileceğime inanıyorum çünkü 3 aylık süreçte bile faydasını görmüştüm... Şimdi siz değerli dostlardan, hocalardan, bu işe gönül verenlerden bir isteğim olacak.. Gainer almak istiyorum. Ama sporda 2 ayım dolunca. Hem kilo aldıran ayda 2 kilo aldırsa bile yeter, tabi daha fazla aldırırsa neden olmasın ;) Hangisi en etkilidir, nasıl yenir, kullanılır ? Biraz bilgi verilirse çok yararlı olur.. Şimdiden çok teşekkür ederim, artık ben de bu forumun bir bağımlısı olarak uzun bir mesaj yazmanın gururunu yaşıyorum. Herkese iyi sporlar. bench_O

Back
Yukarı