Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eğer beslenmeniz iyise abur cubur ve boş gıdalardan uzak duruyorsanız yüzme ile kilo veriirsiniz birde karın hareketleri göbek eritmez karın kaslarını çalıştırır sadece yani yağlar kalır kaldığı yerde
Protein tozunu doğru kullanırsan bi zararı olmadığını okumuştum vücut yapmak için protein tozu kullanmalı mıyım sizce?

Protein tozunu doğru kullanırsan bi zararı olmadığını okumuştum vücut yapmak için protein tozu kullanmalı mıyım sizce?
eğer beslenmenize gereken önemi vermeyip protein tozundan beklenti içine girerseniz hiçbir yararı olmaz paranız boşa gider protein tozu ek besindir iş yada okul dolayısıyla normal beslenmeyi az aksaktığınız zaman kullanırsanız işe yarar ama beslenmeniz tamdır hiç aksatmıyorsanız protein tozuna gerek yoktur

Merhaba Arkadaşlar, 2 aya yakın bir süredir salonda gayretlice calısıyorum tecrübeli abilerimden arkadaşlarımdan bazı öneriler bekliyorum.Forumdan anladığım kadarıylada bu işi gerçekten bilinçli ve doğru yapmadan hiç bir sonuç alamayacağımız, bunun için sizin yardımlarını beklıyorum.

68 kg 1.70 boyundayım 23 yaşındayım, kilolu bir görüntüm yok ama cok rahatsız olcagım sekılde bır gobege sahıbım .Amacım gobegımı erıtıp plaj vucudu olarak da adlandırdıgımız bır sekle gırmek.1 ay baslangıc olarak hocanın verdıgı programı uyguladım programda 10 gun kardıyo 8 gun de bellı harketler olarak yaptım.1 aydan sonra Optimum gold whey protein kullanmaya basladım 1 hafta gıttıkden sonra salonun ısyerımın orda oldugundan dolayı sınavlarım yuzunden ıkı hafta gıdemedım sımdı daha hırslı bı sekılde 1 haftadır gıdıyorum. Whey iile birlikte gobegımden dolayı l-carnitin kullanmaya karar verdim sizce doğru bir karar mı ? Bu arada beslenmemı sormak ıstersenız dıkkat etmeye basladım ton balıgı, yumurta, tavuk , yulaf ezmesi gibi sporcuların olmazsa olmazı gıdaları tuketmye ozen gosterıyrm ama bu sureklı olamıyor henuz tabı ınsallah bı duzene sokacagım. Şimdiki programımı sizinle paylasıyorum ve lutfen yorumlarınızı onerılerınızı beklıyorum :)
10269973_10203428275416954_1147742471_n.jpg

Herkese selamlar Ben bu siteye bugün yeni üye oldum öncelikle böyle yararlı siteyi yaptığınız teşekkürler ..
Öncelikle ben body için daha doğrusu cevre deki insanların body için uzun boyu makul görüyo galiba benim ise boyum genetik olarak ne yazıkkı 1.73 Ne yapayım Allah öyle nasip etmiş öncelikle 19 yaşındayım kondisyon için haftada 1 defa 45 dk kardiyo yapiyorum yani kondisyon sorunum yok 78 kiloyum 35 kol 110 omuzu ölcemedim benim amacım sismek değil Jason satham veya scot adkins gibi oyuncular gibi fit bir vücut yapmak .Hafif ısındıkdan sonra 2x17 halinde sınav cekebiliyorum tek seferde ise Aralıksız 25 defa cekebiliyorum ve 6 barfiskde tam cekebiliyorum ama bir sorun galiba benim vücutun kas gelişimi yavaş veya ben öle hissediyom bilmiyorum aslında vücut Çalışmadığım halde kaslı belirgin kol kasların var hafif tabiki de birde acayip üçgen vücut var sanki body yaptim fakat yağlarda var sorum su böle vücuta çalışmak yakisirmi dediğim gibi boy 1.73 orta yada kisa fakat vucüt yapisi düzgün ve atletik görünüyor..

Fitnessla baska soporlari beraber yapmanin vucuda daha cok katkisi olur mu yoksa yerimde saymama mi neden olur

PRBT742 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi günler

Yaklaşık 1,5 , 2 ay önce fitness'a başladım. İlk 10 gün çok hafif bir program yaptılar. Sonra 1 ay kısmen daha ağır bir programa geçtim. Şimdi 2 afta önce yeni bir program verdiler. Ama ben çok geliştiğimi hissetmiyorum. Hacim kazanmadım, kaybettim, inceldim biraz. Bu normal mi? Hocalar genç ve daha ziyade sağda solda kaslarını kızlara göstermekle uğraşıyorlar. Kandırılıyor muyum, verdiğim para boşa mı gidiyor diye düşünmüyor değilim.

Merhaba ben 15 yaşiındayım boyun 1.85
Kilom 67 (senenin başında 72 di ) aktif olarak basket oynuyordum bu da zayiflamamin sebeplerinden biridir
1) evde 4 kglik dumbell ile çalisiyorum siCe yeterlimi
2)ideal kilom kaç kg dir?
3) protein hapi vb almadan nasil bir program uygularsam bana faydali olur
4)bu 3 ay oyunca gideceğim sizce faydali olurmuş
5) calişmalara basladiğimde başkente devam edeyimmi
6)zıplamayi arttırmak için air alert dişinda iyi bir yöntem varmidir

haftanın 5 günü salona gidiyorum orta ayarda cardio yapıyorum 30 dkk arkasından amatör fintess programı arkasından havuza giriyorum beslenmeye dikkat ediyorum 1.86 - 78 kiloyum ideal kilom nedir göbek bölgemdeki yağlardan ne zaman kurtulurum sizce?

merhabalar, foruma yeni kayıt oldum yeri mi bilmiyorum ama (belkı de sıkılmıssınızdır) bir kaç sorum olacak,
179 boyum var 76 kiloyum, midem rahatsız oldugu için one egılemıyorum ve karın kası calısamıyorum yaglı bir vucudum yok sadece alt gobek ve cevresi yaglı 88cm gobegımın en genıs cevresi
122 omuz
105 göğüs
sıcakken olctum hep kolu 38, soğukken 36.5 cıvarındadır tahmınen
ust bacak 64, alt bacak 39cm
14 ay bu sporla ugrasmayı dusunuyorum oncelıkle hazırlık okurken bı yandan yaparım dıye belkı de 18 aya kadar yapabılırım, bu süreçte ne kadar hacim kazanabilirim (protein ihtiyacını tam karsılayıp uyku duzenı beslenme ve takvıyelerı tam yaparak, güzel bir program ile)?
Not:sporla cok ugrastım basketbol futbol ve yüzmeyle, zamanında eightpack de cıkarmıslıgım vardır tabiki diyet yapıp oyle gogus gıbı degılde bellıydı yanı cızgıler cok nettı, bunu yazmamın bir nedeni ise altyapımın olmus olmasını belırtmek ıcındır..
biceps calısıyordum ara verdım 14 kilo ile, triceps (sırttan yukarı dogru kaldırırken) 8 kılo ıle calısıyordum ara vereli de 2 hafta oluyor..
yapabılecegım gelısım hakkında bi fikri olan varsa yazarsa cok mutlu olurum

Arkadaşlar body hakkında 0 bilgiye sahibim ve genel bikaç sorum olacak ona göre bu işe girip girmeyeceğime karar vericem
Kilo : 63
Boy : 1.76

1 - Yaşım bu spora başlamak için nasıl ? gelişim tamamlanması boy uzaması vs. engellermi ?
2 - Ektomorf diye adlandırılan vücut tipine sahibim sanırım bu vücutta gelişim zormudur ve çokmu ağır çalışmak gerekir ? kol ve bilekler ince oldukça
3 - Ve en önemlisi maliyet şuanda univ hazırlanıyorum eğer gidersem seneye bir öğrenci için aylık ne kadar maliyeti var bu işin ortalama.
5 - Öğrenci temposu ile yurtta vs. kalma dahil bu iş olurmu ?

teşekkürler.

selam arkadaşlar uzun zamandan sonra bu siteye ilk girişim ve vücud geliştirme sporuyla bi 5 aylık tanışıklığımız var üni hayatında da yapmadım yani 4 sene boyunca elime dambıl bile almadım ve memlekete geldim tekrar başladım spora ve bugün 3.haftam bazı okuduklarıma göre ilk ay ağır kaldırmak isteyenlerenlerin yanlış yaptığını ve yeteri kadar güce ulaşmayan kasların ağır çalışmakla öldüğünü söndüğünü okudum ve mümkün olduğu kadar hafif çalışmaya çalışıyorum 3.haftama girmiş olarak bu hafta 2.5kilo ağırlaştırmak istedim bazı hareketlerde ve kaldıramayım yanlış yaptım hareketleri yanlış yapıpta kaslarımı öldürmek istemiyorum siz değerli hocalarım ağırlık ve kuvvet konusunda görüşlerinizi beimle paylaşırsanız memnun olurum şimdiden hepinize teşekkürler

Bence toplam 1 aydan sonra kiloyu arttirmanda bi sorun Yok ama gectigin 3 hafta butun vucudunu iyi bi şekilde calistirdiysan yaptigin antrenmanlardan calmadiysan kaslarda negatif yonlerde bi degisim olmaz

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Obsesif
1-sporun yaşi yoktur :)
2-her vucut tipinin kendine gore avantaji ve dezavantajlari vardir duzenli beslenme ve dogru calisma ile amacina ulasacaksin.
3-bu sporda maliyet tamamen senin elinde sonu yok binlerce tl de harcayabilirsin aylik sadece salon parasinada devam edebilirsin zamanla anlayacaksin.
5- (4 olcakti ama :)) gercekten istiyorsan kafandan soru isaretlerini at ve motive ol forumda bircok ogrenci ve yurtta kalan arkadaslarimiz var bunu dert etme.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1 aydır yüksek tempo cardio + yüzme yapıyorum 1.85 77 kiloyum göbek bölgemde yağ var sadece gözle görülür bi erime yok hevesim kırılmaya başlıyor acaba normalde erimesi daha mı uzun sürer? koşup sürekli mekik yapıyorum.

1 aydır yüksek tempo cardio + yüzme yapıyorum 1.85 77 kiloyum göbek bölgemde yağ var sadece gözle görülür bi erime yok hevesim kırılmaya başlıyor acaba normalde erimesi daha mı uzun sürer? koşup sürekli mekik yapıyorum.
Beslenmene dikkat et yoksa o yaglar evladiyeliktir :) beslenme bolumune bakabilirsin.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence toplam 1 aydan sonra kiloyu arttirmanda bi sorun Yok ama gectigin 3 hafta butun vucudunu iyi bi şekilde calistirdiysan yaptigin antrenmanlardan calmadiysan kaslarda negatif yonlerde bi degisim olmaz

1 aydan sonra kilo arttırmada sorun yok diorsunda yeni arkadaslarda bu tamamen yanlış anlasılır çünki ne kadar ağır okadar kas mantıgı ile hareket edildiği için üstüne birde kilo arttırıldıgında sakatlık çıkabilir tavsiye verirken bunu göz önünde bulundurarak verirseniz daha iyi olur. arkadasın yapabilceği tek şey kilo arttırmak nedir nasıl olur onu arastırmaktır

Bu işin içine girdiyse ve biyerlere gelmek istiyosa kiloyuda nasil arttiricagini ogrenmistir Ben öyle 10-15 kilo Birden arttir falan denedim arttiricagi kilo şimdilik max 2-2.5 kilodur bunu zaten oda biliuodur bilmelide

Back
Yukarı