Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba
geçmişte yaşadığım hormonel bir rahatsızlıktan dolayı genel olarak zayıf ama vücudumla orantısız bir karın bölgem var. beslenme ve spor yaparak epey bir yol kat ettim, hastalıktan kurtuldum ama bel ve özellikle karın bölgemde incelme olmadı.
spor salonuna gidecek vaktim yok, sınavım var çünkü. normalde bol bol yürüyüş yapardım ama anladımki artık fayda etmiyor. sabahları jogging yapmaya başladım 2 gündür ve bacak kaslarım feci ağrıdığından ara verdim bugün :) acaba bir ay düzenli olarak haftada en fazla 4 defa sabahları jogging yaparsam bel bölgemde incelme olur mu? bölgesel kilo verilmiyor biliyorum ama zaten sadece bel bölgemde aşırı bir yağlanma var. hatta abarttığımı düşünenler için ölçü de veriyorum.
karın: 80 cm
bel:70 cm
kilo:50
boy: 160

not: lütfen yardım edin. haftada en az 3 gün jogging diğer günlerde yürüyüş yapacağım konusunda sizi temin ediyorum.

merhaba benim 6 ogun yeme sansim olmuyor 3 en fazla 4 bu yuzden kilo almakta zorlaniyorum bunun icin kas kutlemi artirmak icin beslensem ogunlerde 700-800 kalori alsam fazla gelirmi midemi zorlarmi veya yaglanma yaparmi cevaplarsaniz cok sevinirim tesekkurler.
yas 15 kilo 50 boy 180 vucut:skinny fat

Merhaba arkadaşlar,
Benim sorum şu;
Basen ve kalça bölgelerim üst bölgeye göre biraz orantısız. Bir kaç sporcu arkadaşımla konuştum. Bana evde yapabileceğim bir kaç hareket önerdiler. Squat Lunge Vs. Ama birazcık araştırmadan sora kafa karışıklığı yaşadım. Sitelerde squat kalçayı daha çıkık hale getirdiği yazıyor ki benim ki birazcık çıkık ve hiç hoşuma gitmiyor görüntü. Siz ne düşünüyorsunuz sizce yapmalı mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

15.1 yasimdayim boyum 1.60. Kilom 40 boyum ve kilom için doktora gittim bütün değerler normal fitnisa basladim 1 haftadir gidiyorum hoca program verdi ama kimse uymuyor bende uymuyorum ama hareketler aklimda fazla fazla yapıyorum ama 5 kg dambildan fazla sini elime almadim ve antremandan sonra fena acıkıyorum hemen 150 gr tavuk gogusu ve 1 tabak pirinç veya bulgur pilavı yiyorum ve günde 2 bardak sut 2 adet yumurta felan yiyorum 2 ay felan kilo almak icin sizce protein tozu kullanmalimiyim

Merhaba arkadaşlar,
Benim sorum şu;
Basen ve kalça bölgelerim üst bölgeye göre biraz orantısız. Bir kaç sporcu arkadaşımla konuştum. Bana evde yapabileceğim bir kaç hareket önerdiler. Squat Lunge Vs. Ama birazcık araştırmadan sora kafa karışıklığı yaşadım. Sitelerde squat kalçayı daha çıkık hale getirdiği yazıyor ki benim ki birazcık çıkık ve hiç hoşuma gitmiyor görüntü. Siz ne düşünüyorsunuz sizce yapmalı mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
images
Squat bu bölgeyi çalıştırıyor. Kadında daha çıkık yapıyor ama erkek de öyle bir özelliği yok toparlıyor sadece.

Merhaba bi sorum olcak, 17 yaşındayım boyum 1.79 Best model of the turkey yarismasina katilmak istiyorum. Body ye basladim 1 hafta oluyor. Karbonhidrat tozu ve bcaa al dedi hoca. Yasim 17 daha büyüme cagindayim alsam bi sıkıntı olur mu? Zararini gorur muyum?

Spora başlayınca hormonlarda degısıklıkk olur mu ?kendımde saç dökülmesi deride saçta yağlanma vs farkettım. 1 ayda bıraktım :)

Merhabalar Bodyforumtr yöneticileri ve üyeleri,
Şimdi şu şekilde başlayayım, çok uzun zaman sporla uğraştım ama vücut olarak çok da istediğim şekilde bir vücuda sahip olmadığımı farkedip
artık hem biraz daha direnç kazanmak hem de daha istediğim gibi bir vücuda sahip olmak adına yaklaşık 4 ay önce eve ekipmanlar alıp spor yapmaya
başladım. Neden evde yapıyorsun keşke spor salonuna gitseydin diyenler olacaktır, kesinlikle hak veriyorum fakat işlerim nedeniyle çok geç saatte eve
dönmüş oluyorum ve bu saatten sonra zaten spor salonu konusunda kısır olan bir yerde oturuyor olmam nedeniyle evde çalışmak durumunda kaldım.
Neyse durum bu şekilde, hangi ekipmanlar var evde onları da sıralayayım, ağırlık sehpası, ağırlık istasyonu, z bar, düz bar, farklı ağırlıkta dumbell setleri,
koşu bandı, kondisyon bisikleti, yer hareketleri için kalın mat, pilates topu v.s.. Bu 3-4 ay içerisinde kasları hazırlıksız yakalayıp sakatlanma yaşamamak adına
çok da yüklenmeden çalıştım, aşağı yukarı yaptığım çalışmaya uygun da bir gelişim sağladım diye düşünüyorum. Bu arada 28 yaşındayım, 185 cm, 75 kg
söylemeyi unutmuşum başta. Biraz daha kilo almam gerekiyor diye düşünüyorum ve bunun için de forumunuzda bulduğum şekilde 6-7 öğüne çıkarıp
beslenmemi düzenli hale getirmeye ve istediğim kiloya ulaşmayı hedefliyorum. Supplement olarak sadece whey kullanıyorum, bu noktada sitede araştırdım
ama tam da istediğim soruya yanıt bulamadım, öncelikle farklı supplementler önerileriniz neler olur ve diğer bir soru da sadece antrenman sonraları kullandığım
bu whey i boş gün olarak geçirdiğimiz günlerde de kullanmam gerekir mi?
Diğer bir konu da şu ana kadar genelde split şekilde çalışmışım verilen programıma göre, fakat yine forumdan öğrendiğim kadarıyla full body şekline geçmeyi planlıyorum.
Önereceğiniz antrenman programları, supplementler, bunların kullanım şekilleri konusunda bilgilendirmeler, şu şu ekipmanı da almalısın, alırsan çok iyi olur gibi çok çok
değerli bilgilerinizi iletebilirseniz çok çok müteşekkir olurum. Bu arada kesinlikle eminim forumun bir yerlerinde bulabileceğimi bu sorularımın yanıtlarını, ama belki
durumuma özel önerileriniz olabilir her bir konu için tek tek konu açmak yerine bu başlık altında sorayım istedim.
İyi forumlar diliyorum hepinize, iyi günler :)

Merhaba bi sorum olcak, 17 yaşındayım boyum 1.79 Best model of the turkey yarismasina katilmak istiyorum. Body ye basladim 1 hafta oluyor. Karbonhidrat tozu ve bcaa al dedi hoca. Yasim 17 daha büyüme cagindayim alsam bi sıkıntı olur mu? Zararini gorur muyum?
Gainer kilo almanı sağlayacak, bcaa da vücudunun protein kullanımını arttıracak ve kaslarını yıkımdan koruyacak, peki yeterli protein alımın var mı? Neden gainer çok mu zayıfsın? Önce bunları bilmek gerekiyor. Ayrcıa bunların büyümene eksisi değil artısı olur.[DOUBLEPOST=1410595522][/DOUBLEPOST]
Merhabalar Bodyforumtr yöneticileri ve üyeleri,
Şimdi şu şekilde başlayayım, çok uzun zaman sporla uğraştım ama vücut olarak çok da istediğim şekilde bir vücuda sahip olmadığımı farkedip
artık hem biraz daha direnç kazanmak hem de daha istediğim gibi bir vücuda sahip olmak adına yaklaşık 4 ay önce eve ekipmanlar alıp spor yapmaya
başladım. Neden evde yapıyorsun keşke spor salonuna gitseydin diyenler olacaktır, kesinlikle hak veriyorum fakat işlerim nedeniyle çok geç saatte eve
dönmüş oluyorum ve bu saatten sonra zaten spor salonu konusunda kısır olan bir yerde oturuyor olmam nedeniyle evde çalışmak durumunda kaldım.
Neyse durum bu şekilde, hangi ekipmanlar var evde onları da sıralayayım, ağırlık sehpası, ağırlık istasyonu, z bar, düz bar, farklı ağırlıkta dumbell setleri,
koşu bandı, kondisyon bisikleti, yer hareketleri için kalın mat, pilates topu v.s.. Bu 3-4 ay içerisinde kasları hazırlıksız yakalayıp sakatlanma yaşamamak adına
çok da yüklenmeden çalıştım, aşağı yukarı yaptığım çalışmaya uygun da bir gelişim sağladım diye düşünüyorum. Bu arada 28 yaşındayım, 185 cm, 75 kg
söylemeyi unutmuşum başta. Biraz daha kilo almam gerekiyor diye düşünüyorum ve bunun için de forumunuzda bulduğum şekilde 6-7 öğüne çıkarıp
beslenmemi düzenli hale getirmeye ve istediğim kiloya ulaşmayı hedefliyorum. Supplement olarak sadece whey kullanıyorum, bu noktada sitede araştırdım
ama tam da istediğim soruya yanıt bulamadım, öncelikle farklı supplementler önerileriniz neler olur ve diğer bir soru da sadece antrenman sonraları kullandığım
bu whey i boş gün olarak geçirdiğimiz günlerde de kullanmam gerekir mi?
Diğer bir konu da şu ana kadar genelde split şekilde çalışmışım verilen programıma göre, fakat yine forumdan öğrendiğim kadarıyla full body şekline geçmeyi planlıyorum.
Önereceğiniz antrenman programları, supplementler, bunların kullanım şekilleri konusunda bilgilendirmeler, şu şu ekipmanı da almalısın, alırsan çok iyi olur gibi çok çok
değerli bilgilerinizi iletebilirseniz çok çok müteşekkir olurum. Bu arada kesinlikle eminim forumun bir yerlerinde bulabileceğimi bu sorularımın yanıtlarını, ama belki
durumuma özel önerileriniz olabilir her bir konu için tek tek konu açmak yerine bu başlık altında sorayım istedim.
İyi forumlar diliyorum hepinize, iyi günler :)
Sorunuz hatta sorularınız muazzam kapsamlı:) Öncelikle elinizdeki ekipmanlar oldukça iyi, bu ekipmanlara sahip ve ne yaptığını bilen biri, tam teşekkül salona gidip odaklanmayan adamdan birkaç adım öndedir, şu an programlar - sistemler üzerinde durun, her kas grubunu haftalık günlere bölerek, temel hareketlere ağırlık verin. Bu konuya hakim olmak yıllar alıyor, şimdi size burdan program da yazabiliriz envai çeşit, lakin 2. gün bir başka makale okursunuz, işler karışır, ekipman işi de aynı, kaslarınıza kulak verin, en doğru kararı onlar verecek. Supplement işine gelince, dinlenme günlerinde illa whey kullanmanıza gerek yok, lakin en az çalışma günleri kadar yüksek besin değerleriyle beslenmeniz lazım, sizde biliyorsunuz kasların büyüme süreci dinlenme günlerinde gerçekleşir. Protein tozuna ilave olarak, creatin kullanabilirsiniz, performansınıza çok iyi etki edecektir, bcaa ve glutamin kas kaybını önlemek ve protein kullanımını daha kaliteli kılarak daha süratli toparlanma sağlayabilir, doğal testosteron arttırıcılar ve büyüme hormonu destekleyiciler var ayrı ayrı, ama zamanla düşünün bu konuları, şimdilik antrenmanların ve beslenmenin içini doldurun yeter.[DOUBLEPOST=1410595824][/DOUBLEPOST]
Merhaba 15 yaşındayım. Ağırlık taşımaya başlamak istiyorum. Boy 1.75 ve kilo 63. Hangi ağırlıkları kullanmam doğru olur ?

Ağırlık taşımak derken?

Son düzenleme:
Sorunuz hatta sorularınız muazzam kapsamlı:) Öncelikle elinizdeki ekipmanlar oldukça iyi, bu ekipmanlara sahip ve ne yaptığını bilen biri, tam teşekkül salona gidip odaklanmayan adamdan birkaç adım öndedir, şu an programlar - sistemler üzerinde durun, her kas grubunu haftalık günlere bölerek, temel hareketlere ağırlık verin. Bu konuya hakim olmak yıllar alıyor, şimdi size burdan program da yazabiliriz envai çeşit, lakin 2. gün bir başka makale okursunuz, işler karışır, ekipman işi de aynı, kaslarınıza kulak verin, en doğru kararı onlar verecek. Supplement işine gelince, dinlenme günlerinde illa whey kullanmanıza gerek yok, lakin en az çalışma günleri kadar yüksek besin değerleriyle beslenmeniz lazım, sizde biliyorsunuz kasların büyüme süreci dinlenme günlerinde gerçekleşir. Protein tozuna ilave olarak, creatin kullanabilirsiniz, performansınıza çok iyi etki edecektir, bcaa ve glutamin kas kaybını önlemek ve protein kullanımını daha kaliteli kılarak daha süratli toparlanma sağlayabilir, doğal testosteron arttırıcılar ve büyüme hormonu destekleyiciler var ayrı ayrı, ama zamanla düşünün bu konuları, şimdilik antrenmanların ve beslenmenin içini doldurun yeter.[DOUBLEPOST=1410595824][/DOUBLEPOST]
Çok teşekkür ediyorum, yine aklıma takılan sorular oldukça önce forumu inceleyip ardından da yine başınızı ağrıtmaya devam edebilirim :)
İyi günler diliyorum.

Arkadaşlar size acil bir yardımda bulunmak istiyorum, bölgemde bir spor salonuna 6+6 ay spora yazıldım, yaşım 22 boyum 1,80 kilom 65 baya zayıfım farkındayım fakat geniş çaplı araştırmalarım sonucunda ON (Optimum Nutrition) dan Gündüz+Gece için kampanyalı casein ve whey proteini alıyorum "24 Saat Protein Paketi" 2273+19800 gram, baya uygun geliyorbana ikisi 355 tl, yanındada 59 tl ye yine en güvendiğim marka (Optimum Nutrition) dan Creatine Powder 300 gramından alıyorum toplam hepsi 415 tl civarına denk geliyor, sizden istediğim acil olarak bana bunların kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz ve bunlar bana kaç ay gider hızlandırılmış program ile, gece casein gündüzleri antreman sonrasıda whey protein, baya uzun araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım kasein uzun süre vücutta kaldığı için gecelerwhey çokçabuk karıştığı için ise antreman sonrası. Bölgemdeki spor salonu hocasıyla konuştum 6+6 ay olmak üzere yaklaşık 1 sene gideceğim beğenirsem devam ederim fakat bu toz kullanımında bana yardımcı olurmusunuz acil olarak. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için saygılar sevgiler hayırlı bayramlar..

Back
Yukarı