Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir kural hatırlatması daha yapayım..kişilere nickleri dışında hitap kurallara aykırıdır..lütfen buna da dikkat ediniz..

soruna gelince dediğim gibi forumda bu ürünlerin başlıkları var..üyelerin yorumlarından istifade etmende fayda var ama yinede kaliteli ürünler olduğunu söyleyebilirim..

Weider Amino Liquid + KGT + İso Tech 94 Kullanım şeklim antrenmandan önce amino Sonrasında KGT.KGT den Sonra iso tech Bu şekilde 1 ay kullanmayı dusunuyorum.Sizce Uygunmudur? Yardımlarınız için Teşekkürler

FleXoR hocam size bir sey sormak istiyorum. Ben daha onceden parca parca salonda calıstım ama simdi kesin karar verdim uzun süre devam edecem diye. Bulundugum yerdeki hocamız bana ilk günden itibaren 6 aylık bir kür hazırladı ve " 2,5 3 senelik calısmanı 6 ayda sana yaptırırım" dedi. Bu ne kadar doğru ne kadar yalnıs bilemedigim icin sizlerden yardım bekliyorum. Aydınlatırsanız beni cok sevinirim.

Weider Amino Liquid + KGT + İso Tech 94 Kullanım şeklim antrenmandan önce amino Sonrasında KGT.KGT den Sonra iso tech Bu şekilde 1 ay kullanmayı dusunuyorum.Sizce Uygunmudur? Yardımlarınız için Teşekkürler

antremandan yarım saat önce 20gr. isotech, antremandan hemen sonra likit amino ve kgt'yi beraber alabilirsin..

FleXoR hocam size bir sey sormak istiyorum. Ben daha onceden parca parca salonda calıstım ama simdi kesin karar verdim uzun süre devam edecem diye. Bulundugum yerdeki hocamız bana ilk günden itibaren 6 aylık bir kür hazırladı ve " 2,5 3 senelik calısmanı 6 ayda sana yaptırırım" dedi. Bu ne kadar doğru ne kadar yalnıs bilemedigim icin sizlerden yardım bekliyorum. Aydınlatırsanız beni cok sevinirim.

yanlış yerde sormuşsuz öncelikle sorunuzu..
hocanızın neyi tam olarak kastettiği bilmiyorum ama eğer antreman programı ise çok saçma olur..bir ayda alınacak antibiotiği birgünde içerseniz ne olursa bunda da aynı olur..fayda değil zarar görürsünüz..vg sabır işidir..

eğer steroid kürü ise bunun yeri burası hiç değil..

...

Yeni başlayan birisi olarak bu ürünü kullanmamın bir etkisi olur mu?

[-Tempolu bir işte çalıştığım için günlük olarak 8-10 saat koşuşturuyorum.Aslında bir hayli kalori yakıyorum denilebilir
Zayıf vücudum var fakat kol kaslarım vücuduma oranla aşırı kaslı.[temel reis gibi bir tipleme düşünün (: ]
Tanıdıklarım; vücudumun gelişmeye çok elverişli olduğunu söylüyorlar. Sizce bu ürünün kilo alma konusunda bana bir faydası olurmu? Eğer kilo alabilirsem vücudumu da geliştirebilirim diye düşünüyorum.

PORSİYON BAŞINA 1250 KALORİ
Her Porsiyonda 50 gram protein (Peynir altı suyu proteini konsantresi, Kalsiyum Kazeinat,Yumurta Albumini, Tatlı peynir altı suyu)
Glutamine & Creatine ile zenginleştirilmiş formül
Güçlü Vitamin/Mineral içeriğine g) olarak ayrıca Chromium Polynicotinate , Molybdenum , Cholin ve PABA (para-aminobenzoik asit) ile güçlendirilmiştir.

11ta9.jpg

Son düzenleme:
ben yaklasık 7-8 aydır düzenli olarak calışıyorum.64 kiloyum ve 1.79 boyundayım.gnc nin amino asiti ve protein tozunu kullandım ondan sonrada bodybuiltın ürününü kullandım. Benim sorum almam gereken ürün kilo aldırcı mı protein tozu mu yoksa amino asit mi olmalı .Zayıf denebilcek biriyim.Cevaplar için şimdiden tesekur ederim

hocam sonuç olarak ne creatin ne amino v.s yeni başlıyanlar için ilk 3ay gereksizmidir?

kesinlikle..üç ay boyunca doğal yollardan gerektiği kadar ama doğru beslenin..bu size yetecektir..zira vücut bu dönemde supplement olsa da olmasa da zaten sonraki dönemlerde vereceği tepkiden çok daha fazlasını verecektir..

merhaba arkadaşlar ;

Bende Spor salonuna başlıyalı 3 gün oldu Şuanda Boyum 1,70 kilom 66 bende buradaki tavsiyelere uyaraktan 3 ay boyunca hiçbir suplement kullanmayı düşünmüyorum.Aslında düşünüyordum ancak bölümü okuyınca vazgeçtim.Kafamda bazı sorularım var.

Boy 1,70 kilo 66 ben kilo alıcakmıyım ? almam gerekiyormu ? yavaş yavaş şekillenmeye kaç aydan sonra başlarım ? hakkını vererek antremanlarımı çıkartırsam.Birde ben bundan 8 ay önce yaklaşık 90 kiloydum.Ayda 3 kg gibi kilo vererek 66 kg ya indim.

Basit Şeker-beyaz ekmek-Yağdaki hertürlü kızartma-cips vs türevlerini tamamen keserek Sebze,meyve,Et olarak haşlama ve ızgara ekmek olarak tam çavdar,tam buğday,Kepekli makarna,esmer pirinç,balık gibi besinlere ağırlık verdim.Ve her gün 1 saat yürüdüm köpeğimle.

Aslında Diyetten Çok tercihlerimi değiştirdim. Kola yerine sıktığım portakl suyunu. Baklava yerine elmayı.Kızartma yerine haşlamayı tercih ettim durum bu oldu.Hiçbir ilaç vs kullanmadım.

merhaba arkadaşlar ;

Bende Spor salonuna başlıyalı 3 gün oldu Şuanda Boyum 1,70 kilom 66 bende buradaki tavsiyelere uyaraktan 3 ay boyunca hiçbir suplement kullanmayı düşünmüyorum.Aslında düşünüyordum ancak bölümü okuyınca vazgeçtim.Kafamda bazı sorularım var.

Boy 1,70 kilo 66 ben kilo alıcakmıyım ? almam gerekiyormu ? yavaş yavaş şekillenmeye kaç aydan sonra başlarım ? hakkını vererek antremanlarımı çıkartırsam.Birde ben bundan 8 ay önce yaklaşık 90 kiloydum.Ayda 3 kg gibi kilo vererek 66 kg ya indim.

Basit Şeker-beyaz ekmek-Yağdaki hertürlü kızartma-cips vs türevlerini tamamen keserek Sebze,meyve,Et olarak haşlama ve ızgara ekmek olarak tam çavdar,tam buğday,Kepekli makarna,esmer pirinç,balık gibi besinlere ağırlık verdim.Ve her gün 1 saat yürüdüm köpeğimle.

Aslında Diyetten Çok tercihlerimi değiştirdim. Kola yerine sıktığım portakl suyunu. Baklava yerine elmayı.Kızartma yerine haşlamayı tercih ettim durum bu oldu.Hiçbir ilaç vs kullanmadım.

bence beslenme adına çok güzel tercihlerde bulunmuşsunuz ve bunu alışkanlık haline getirebilmiş olmanız vücutgeliştirme hayatınızda işinizi çok daha kolaylaştıracaktır..hemde sağlıklı bir sporcu olacaksınız..

supplement kullanmakta temel felsefe devamlı söylüyorum besin açıklarını kapatmaktır.yani doğal olarak protein, karb alın eksik kalan kısmı sporcu besinleri karşılayın..
kg.başına 1,5 -2 gr.protein 4-6 gr.karb. almaya çalışın..tamamlayamadıklarınızı sporcu besinlerinden alın..tabiki 3 aydan sonra..

kilo almanız kas yapabildiğiniz sürece kaçınılmazdır..ve vg.de temel amaç zaten kiloyu yağsız yani kas olarak alabilmektir..amacınız vg.ise kas olarak kilo almayı hedef edinmelisiniz..

ben yaklasık 7-8 aydır düzenli olarak calışıyorum.64 kiloyum ve 1.79 boyundayım.gnc nin amino asiti ve protein tozunu kullandım ondan sonrada bodybuiltın ürününü kullandım. Benim sorum almam gereken ürün kilo aldırcı mı protein tozu mu yoksa amino asit mi olmalı .Zayıf denebilcek biriyim.Cevaplar için şimdiden tesekur ederim

Sorunuzun cevabı hedefinize göre değişir.

Kalite bir beslenme yapmanıza rağmen istediğiniz kütleye ulaşamıyorsanız gainer tercih edebilirsiniz.

Zayıflık sorununuz yok, ancak gün içerisinde almanız gereken proteini yoğun yaşam temposundan veya başka bir nedenden dolayı besinlerle karşılayamıyorsanız, protein alımınızı 1-2 ölçek desteklemek amacıyla whey kullanabilirsiniz. (Protein almınızı tamamen whey'den karşılamaktan bahsetmiyorum, dikkat!)

Whey veya aminonunun kullanım alanları, farklılıkları için supplement forumunu inceleyeniz..

Şu an nerede durduğunuzu ve bundan sonraki hedeflerinizi belirlemek için bütün forumu incelemeniz yine yararınıza olacaktır.

selamlar.Twinlab 1000 amino kapsullerden kullanıyorum.Aynı zamanda L-Glutamin toz da kullanmaya başladım.Ancak daha sonra farkettim ki Twinlab da L-glutamin zaten mevcut.Her iki ürünü kullanmaya devam edeyim mi yoksa başka bir ürüne mi geçeyim?

selamlar.Twinlab 1000 amino kapsullerden kullanıyorum.Aynı zamanda L-Glutamin toz da kullanmaya başladım.Ancak daha sonra farkettim ki Twinlab da L-glutamin zaten mevcut.Her iki ürünü kullanmaya devam edeyim mi yoksa başka bir ürüne mi geçeyim?

Sorunu birçok başlığa açmışsın...Twinlabdaki L-glutamine değeri düşük, ayrıca L-glutamine; sabah kahvaltılarından sonra, spordan sonra, gece yatmadan önce de kullanılıyor. O yüzden L-glutamineyi farklı zamanlarda alarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Doğru ptorein suplement kullanımı nasıl olmalı ? Spordan önce toplam proteinin yarısının alınması doğrumu ? Çünkü o sırada vucut proteine aç değil ???

Doğru protein derken bir seferde alınabilecek 40gr'lik proteinden bahsediyorsunuz herhalde.Yaklaşık olarak idmandan 2 saat önce yemek yiyeceğimizden dolayı spor çıkışında 40gram değerinde whey protein almak oldukça isabetli olacaktır.

Bu durum değişebilir, çünkü antremandan önce aldığınız protein bir önceki antremanda bastığınız bölge için kullanılıyor. Herkes değişik bir rakam söylesede antremandan sonra en az 3-4 gün o bölgede kas yenilenmesi devam ediyor. Yani sizin antremandan sonra aldığınız sadece o antremanda bastığınız bölgeyi değil bir önceki antremandan bastığınız bölgeyide etkileyecektir.
Beslenme düzeni yaparken proteini günün her saatine bölmeye çalışınız. Ancak sabah kalkar kalkmaz ve antremandan hemen sonra diğer öğünlere oranla biraz daha fazla protein ve bu proteini çabuk sindirilecek şekilde ayarlarsınız iyi olur.

Back
Yukarı