Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,

Yasim 22, boyum 173 cm, kilom 60'larda ama tam bilmiyorum, olcecek alet de yok ozur dilerim.

Ben daha once birkac sefer body calisip biraktim, 2 ay oldu, 3 ay oldu, ama duzenli devam etmedim hic, hep birakmak zorunda kaldim.

Kas gelismesi oldu biraz ama zayif gozukuyorum hala. Simdi ben yeniden basladim body yapmaya ve bu sefer de supplement aldim, musletech nitro-tech hardcore diye.

Antrenman gunlerinde antrenmandan yarim saat once, ve antrenmandan sonra aliyorum. Haftada 4 veya 5 gun gidiyorum spor salonuna. Cok calisiyorum yani artik. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Her gun yumurta ve sut.. Et her zaman yiyemiyorum.

Simdi dogru bir yolda mi ilerliyorum sizce, degilse ne yapmaliyim?

Tesekkurler bench_O

Merhaba,

Yasim 22, boyum 173 cm, kilom 60'larda ama tam bilmiyorum, olcecek alet de yok ozur dilerim.

Ben daha once birkac sefer body calisip biraktim, 2 ay oldu, 3 ay oldu, ama duzenli devam etmedim hic, hep birakmak zorunda kaldim.

Kas gelismesi oldu biraz ama zayif gozukuyorum hala. Simdi ben yeniden basladim body yapmaya ve bu sefer de supplement aldim, musletech nitro-tech hardcore diye.

Antrenman gunlerinde antrenmandan yarim saat once, ve antrenmandan sonra aliyorum. Haftada 4 veya 5 gun gidiyorum spor salonuna. Cok calisiyorum yani artik. Beslenmeme de dikkat ediyorum. Her gun yumurta ve sut.. Et her zaman yiyemiyorum.

Simdi dogru bir yolda mi ilerliyorum sizce, degilse ne yapmaliyim?

Tesekkurler bench_O

kullandığınız ürün bir whey proteindir ve forumda https://www.bodyforumtr.com/vbforum/muscletech-nitro-tech-t3364p5.html?t=3364&page=5
başlığında ve diğer whey protein başlıklarında tartışılmıştır..
lütfen inceleyiniz..

beslenme için
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

inceleyiniz..

kullandığınız ürün bir whey proteindir ve forumda https://www.bodyforumtr.com/vbforum/muscletech-nitro-tech-t3364p5.html?t=3364&page=5
başlığında ve diğer whey protein başlıklarında tartışılmıştır..
lütfen inceleyiniz..

beslenme için
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/yeni-ba-layanlar-beslenme-tekni-t8692.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/en-ok-sorulan-sorular-ve-t11375.html

inceleyiniz..

Evet hepsini okudum ama tamamen yeni olmadigim icin aciklarsaniz sevinirim neresi dogru neresi yanlis diye, bir de baslikta birbirinden farkli yorumlar var...

Arkadaslar bir-iki cumle yazin lutfen, rica ediyorum..

Bunu urunu kullanmakla dogru mu yapiyorum, ve yazdigim dozaj yeterli mi sizce?

hi!

ufak bir sorum olucak sizce hangisi daha öne cıkar...

1.Hard Line Progainer 4500 Gr.Kilo alma/ Yağlanmadan Büyüme/ Kas Yapılanması/ Enerji/ Performans/ Dayanıklılık/ L-Glutamine/ Creatine fiyat:100-120 ytl arası.

2.Prolab N-Large2 4600 Gr.Dayanıklılık / Enerji / Kas Yapılanması / Kilo alma / Glutamine / Performans / Yağlanmadan Büyüme fiyat:170 ytl

şimdi bişi sorcam hocam ben başlayalı 4.5 ay felan oldu ben no xpolde ile basladım sonra whey proteın sonrada optımum nutrion içtim kılo aldırıyo dıye kestım proteını su anda doğal proteın alıyor az kılo çok tekrar yapıyorum ve diyete girdim tabıkı şeker yag kestım proteın ve karbonhıdrat agarlıklı beslenıyorum ..ama antremandan yarım saat önce cellmass creatine alıyorum yag yakıcı yla beraber ..creatine kılo yaparmı .yoksa kullanmaya devam edıymmı..bırde prpteın kılo aldırıyor ve şişriiyor ben ise atletık bi vucut ıstıyorum

şimdi bişi sorcam hocam ben başlayalı 4.5 ay felan oldu ben no xpolde ile basladım sonra whey proteın sonrada optımum nutrion içtim kılo aldırıyo dıye kestım proteını su anda doğal proteın alıyor az kılo çok tekrar yapıyorum ve diyete girdim tabıkı şeker yag kestım proteın ve karbonhıdrat agarlıklı beslenıyorum ..ama antremandan yarım saat önce cellmass creatine alıyorum yag yakıcı yla beraber ..creatine kılo yaparmı .yoksa kullanmaya devam edıymmı..bırde prpteın kılo aldırıyor ve şişriiyor ben ise atletık bi vucut ıstıyorum
Creatine ile ilgili şu başlıkları inceleyebilirsiniz, sorunuzu kısmen cevaplıyorlar:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/creatin-ve-kilo-verme-t3489.html?t=3489&highlight=creatin
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kreatin-nedir-t34.html

Protein alımınız kütle kazanmanızı sağlar, yağlanmanın birincil nedeni değildir.
Yağlanma probleminiz olduğunu düşünüyorsanız beslenmenizdeki yağ, fazla karbo alımı, zamanlama ve egsersiz gibi diğer faktörleri incelemelisiniz.

Proteinlerin vücut geliştirmedeki işlevleri için arama yapabilirsiniz yine.

beyler forumda bi türlü cevap alamadığım bi kaç sorum olacak
gerekli yerleri okudum ama ...
bb de 7.haftaya giriyorum cumartesi nutrimax protein tozu aldım
karbonhidratınıda alacaktım ama gerekli olup olmadığını merak ediyorum
70 kiloyum genelde antreman öncesi karbonhidrat,sonrası protein öneriliyor
1)karbonhidrat takviyesi gereklimi?
2)toz vs. için erkenmi gerekirse önerdiğiniz süreye kadar kullanmayabilirim
3)en yararlı şekilde nasıl kullanırım
4)neden nutrimax önerilmiyor merak ediyorum.
5)artık birisi cevap versin .

ufak bir sorum olucak sizce hangisi daha öne cıkar...

1.Hard Line Progainer 4500 Gr.Kilo alma/ Yağlanmadan Büyüme/ Kas Yapılanması/ Enerji/ Performans/ Dayanıklılık/ L-Glutamine/ Creatine fiyat:100-120 ytl arası.

2.Prolab N-Large2 4600 Gr.Dayanıklılık / Enerji / Kas Yapılanması / Kilo alma / Glutamine / Performans / Yağlanmadan Büyüme fiyat:170 ytl

bende merak ediyorum bunun cevabını....

slm

hocam slmlar bilgileriniz icin tesekurler ben 2 aydır BB yapıyorum 182 boy 73 kiloyum biraz kilo almak istiyorum 80kg olmak ve fit bi vucut istiyorum. aminoasit kullanıyorum dogru mu yapıorum aminoasit yada diger urunleri kullanmanın yan etkisi olurmu ne tavsiye edersiniz simdiden tesekurler

Merhaba ben foruma yeni üye oldum. başlıkları inceledim soru sorabileceğim en uygun başlıgın bu olduguna karar verdim. Ben spora başlıyalı 2.5 ay oluyor. İlk başladıgımda Bar ile 20 kiloyu zor kaldırırken ( çok güçsüzdüm ) şimdi 50 kilo da bir set yapabiliyorum. 56 kilo idim 60 kilo oldum ama son 1 aydır kilom sabit bir şekilde gidiyor. 59,5 ve 60 kilo arası bu durumdan sıkıldım agırlıklarda kilo arttıramıyorum gücüm yetmiyo 45 kiloyu cok rahat kaldırırken 50 kiloya geçemiyorum cok zorluyor. tamam zorlanmam gerekli ama biraz daha kilo alırsam bu kaslarımın da daha iyi gelişeceği yönünde düşünüyorum. Forumda baya bi gezdim 4 5 saat kadar. bütün yazılanları ve yorumları okudum.

Maddi durumum müsait ilk başta ne tür bir ilaç alarak başlamam lazım ? benim araştırarak buldugum en uygun

1- multipower maximum weight gainer 1.5 kg
2- hardline nutrillion progainer 2.5 kg

gönlüm hardline den yana ama protein mi kullansam daha dogru aminoasit mi yoksa kilo aldırıcı mı iki arada bi derede kalmış durumdayım açıkcası. uzman birisi bana yol gösterirse sevinirim.

Boy : 172
Kilo : 60

Hedeflediğim kilo 70 kaslı bir şekilde bana şu zamana kadar şu ürünü şu zamandan sonra şu ürünü kullan diyecek olanlar olursa çok mutlu olurum. zira cevremde sorabileceğim kimsem yok

pyromus,

Şu linkleri detaylıca incelediniz mi?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/supplementlar-ve-kullan-mlar-le-t11372.html
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...l?t=10048&highlight=hangi+supplement+ne+zaman

İncelemediyseniz detaylıca inceleyiniz, çünkü sorduğunuz sorunun cevabını biz değil siz vereceksiniz.
Bunu da amaçlarınıza ve hedeflerinize göre belirleyeceksiniz.
O nedenle hangi ek besinin hangi hedefe yönelttiği ve ne zaman devreye girmesi gerektiği konusunu açıklığa kavuşturmanızda fayda var.

Linkleri ciddiyetle incelemeniz tavsiyemdir.

Yaklaşık 4 aydır forumda verilen dumbbell ile evde çalışma yöntemini uyguluyorum. Boyum 1.82 ve kilom 60. Dört aydır yaklaşık 4 kilo aldım ve şu sıralar kilom sabit gidiyor. Amacım çok fazla kas yapmak değil, vücudumu biraz şekle sokup biraz da kilo almak. Forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla protein tozu ihtiyacım olan şey. Lakin önceden Muscletech Whey Protein Hardcore almıştım ve evde duruyordu. Şimdi aklıma takılan iki şey var:

1. Protein tozunun üzerinde "Best by 12.01.2008" yazıyor. Amerikan sisteminin ay-gün-yıl olduğunu düşünürsek, "best by" ibaresi son kullanma tarihini mi gösteriyor? Eğer öyleyse son kullanma tarihini geçirmiş bulunuyorum ve hiç açılmamış protein tozum çöpe gidecek.

2. Tekrar protein tozu alırsam optimum almayı düşünüyorum ve onun kullanımı nasıl olmalı? Antremandan önce ve sonra kaç ölçek almalıyım?

İlk başta forumdaki paylaşımınız ve bize destekleriniz için tüm porfosyonellere teşekkürlerimi sunarım.bu konu için ise flexor hocaya,

3ay gerekli değildir denilmiş,benimde 1 ay oldu 1.75e 66kiloyum yas 19,vucud yapım yaglı değil sadece az göbek var,sağlıklı da beslenıyorum.1inci aydan sonra perfect nutrition amino acid verdi hocam ve sımdı de ıyı bır gelısme ıstıyorsam gene aynı firmanın pro 90nı almamı öneriyor.1ay olmus hem protein tozu hemde amino acid fazla değil mi?fazlasını vucud zaten kullanmayacaktır diye biliyorum genede danışmak istedim.aynı zamanda düğer performans arttırıcı ürünler ki isimlerini ilk kez duydugum kreatin vs.kollar kasınca 38 oluyor bu arada,bunu da göz önünde bulundurursak su zamanlarda nasıl bir takviye alabilirim.Hocanın dediği gibi 2sini de kullansam sonucta o proteinin kullanılabilmesi için başka destekleyicilerde gerekmez mi?Performans arttırıcılar emilmesini sağlayan testesteron vs?lutfen yardım edin cok da forumu gezdım ama umarım dogru yere dogru seyi yazmısımdır.

3 ay aradan sonra supplement

Ben 2008de mayıs-kasım arası bu sporla uğraştım, ama kasım ayından itibaren ara vermek zorunda kaldım. şubat ayında tekrar başlamak istiyorum ancak mart sonuna kadar ancak devam edebilirim. derdim daha çok kilo vermek ve fit olmak. bu iki aylık süre içinde supplement-yağ yakıcı (animal cuts ve animal nitro) kullanmam doğru olur mu? boyum 171 cm, kilom 73-74 kg. yardımcı olursanız sevinirim...

bende yeni başladım bu işe önerilerinizi dikkate alıp ilerliyorum yalnız iş yoğunluğum nedeniyle bu beslenme konusuna pek iyi riayet edemiyorum bazen ayaküstü atıştırıp koşumaya devam ediyoruz bu beslenme konusunun gün içindeki dağılımı önemlimi, çalışmaya başlamadan 45-1 saat önce güzel bir beslenme yeterli olurmu yoksa az miktarada bu supplementlerden az miktarda almak iyi olurmu

arkadaslar kımse cewap wermıyecek mı?ben creatin glutamıne tribulus aldım 1ay olmasına ramen kullanıorum,amıno asıd de alıorum yumurtayı da yıyorum(beyazı) eti de yiyorum snrm bıde nox gerekmıs,kımse yonlendırmıo en son sinirlendım girdim hardline mekanına dayadım alayını,hepsını gayet de duzenlı alıorum gelısme konusunda ısıme yarıor,hıc bırı de yaga gıtmıyor,besin maddelerı olmalarına guwenerek aldım kullanıorum,bı yorum yaparsanız cok sewınecegım,yanlıs bısı mı yapıyorum acaba?

protein tozu kullanımı

herkese slmlar... uzun süredir amatör olarak bu sporu yapıyorum. bir kaç gün önce de ilk kez protein tozu aldım (mrm metabolic whey). öğrenmek istediğim bunu ne şekilde kullanmam gerektiği. yani; ne ile ne kadar doz -u ne zaman kullanmalıyım? dediğim gibi amatör olarak çalışıyorum ve kas gelişimim de normal seviyede. yardımlarınızı bekliyorum

Back
Yukarı