Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.
Öncelikle Herkese merhaba, bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşıp ilginen ustalara ayrıca teşekkürler.
Hocam ben 30 yaşında 174 boyunda 90 kilo biraz da göbekli biriyim , vücut geliştirme sporuna yaklaşık 1 buçuk iki aydır kafayı takmışdurumdayım , henüz aktif olarak spora başlamadım bu geçen zaman da yaptıklarımı sizlerle paylaşmak tavsiye ve önerilierinizi almak istiyorum ?
Geçen zamanda sürekli okudum , forumları , makaleleri , spor diyet beslenme ilgili konuları araştırdım durdum, sonuç olarak sırayla önce
1- Bir diyetisyene muayene oldum ve bana bi program hazırladı,
2- Muscletech Hydroxycut Hardcore Pro 210 Kap. + Muscltech Nitro-tech 4 lbs -1800 gr aldım.
3- Evime 3 km uzaklıkda bi salona kayıt oldum. ( Bu mesafeyi özellikle seçtim )
Tüm bu ön hazırlıkları yaptım kendimce , salona kısmetse pazartesi başlıyorum ve önümüzdeki 2 ay boyunca tüm gün boşum henüz salondaki hocayla konuşmadım çalışma programı hakkında ama gündüzleride çalışmayı düşnüyorum uygunsa ! Hocaya ukalalık yapmak istemiyorum ama , göbeğim olduğundan dolayı ilk zamannlar karın çalışmayı düşünmüyorum , bunun yerine vücudumdaki daha büyük kaslara yüklenmeyi düşünüyorum, bi süre yağlardan bu şekilde kurtulup sonrasında karın çalışmak istiyorum , şimdiye kadar okuduklarımdan çıkardıklarım sebebiyle !
Durumum bundan ibaret , bunları dışında bişeyler kullamalımıyım yada bunları nasıl kullanmalıyım , protein için erkenmidir , bu arada diyete de başlıyorum pazartesi , beslenmem çok da sağlıklı değildi zaten bu güne kadar, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..