Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar ben bu spora yani başladim ortalama 5 ay kadar oldu yalniz ben et,balik,tavuk tüketmiyorum protein vs bu gidalardan alamiyorum şimdi takviye olarak neyi ve neleri kullanmam gerekiyor bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum...

ilk önce herkese çalışmalarında kolay gelsin. bir sorum olucaktı yaklaşık 5 aydır fitness yapıyorum multipower l-carnitine kullanıyorum fakat açıkçası pek bi faydasını görmüş değilim bunun yanında hardline creapure ve universal ultra whey pro kullanıyorum l-carnitine yerine hardline burner kullanmayı düşünüyorum fakat burnerin içindeki guarana ve yeşil çay creatinin etkisini azaltır mı ikilemde kaldım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...

Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.

Öncelikle Herkese merhaba, bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaşıp ilginen ustalara ayrıca teşekkürler.

Hocam ben 30 yaşında 174 boyunda 90 kilo biraz da göbekli biriyim , vücut geliştirme sporuna yaklaşık 1 buçuk iki aydır kafayı takmışdurumdayım , henüz aktif olarak spora başlamadım bu geçen zaman da yaptıklarımı sizlerle paylaşmak tavsiye ve önerilierinizi almak istiyorum ?

Geçen zamanda sürekli okudum , forumları , makaleleri , spor diyet beslenme ilgili konuları araştırdım durdum, sonuç olarak sırayla önce

1- Bir diyetisyene muayene oldum ve bana bi program hazırladı,
2- Muscletech Hydroxycut Hardcore Pro 210 Kap. + Muscltech Nitro-tech 4 lbs -1800 gr aldım.
3- Evime 3 km uzaklıkda bi salona kayıt oldum. ( Bu mesafeyi özellikle seçtim )

Tüm bu ön hazırlıkları yaptım kendimce , salona kısmetse pazartesi başlıyorum ve önümüzdeki 2 ay boyunca tüm gün boşum henüz salondaki hocayla konuşmadım çalışma programı hakkında ama gündüzleride çalışmayı düşnüyorum uygunsa ! Hocaya ukalalık yapmak istemiyorum ama , göbeğim olduğundan dolayı ilk zamannlar karın çalışmayı düşünmüyorum , bunun yerine vücudumdaki daha büyük kaslara yüklenmeyi düşünüyorum, bi süre yağlardan bu şekilde kurtulup sonrasında karın çalışmak istiyorum , şimdiye kadar okuduklarımdan çıkardıklarım sebebiyle !

Durumum bundan ibaret , bunları dışında bişeyler kullamalımıyım yada bunları nasıl kullanmalıyım , protein için erkenmidir , bu arada diyete de başlıyorum pazartesi , beslenmem çok da sağlıklı değildi zaten bu güne kadar, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Ben bu yazıyı şimdi okudum ve bunu okumadan önce amino universal 1900 aldım. Body e Yeni Başlayacağım 3 ay çalıştıktan sonra amino kullanmam gerekiyormuş.

Bu aminoyu 3 ay boyunca bozulmadan nası saklayabilirm ??

Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Ben iki yıl kadar bb yaptım ve düzgün bir vücut yapmıştım. 2 sene önce mide rahatsızlığım oldu ( reflü) ve hızlıca kilo kaybım oldu. yaklaşık 15 kilo verdim. şu sıralar kendimi biraz toparladım ve tekrar kilo alarak bb yapmak istiyorum. ama daha önce hiç destek besinler almamıştım ve kilom da yerindeydi. şu anda ise bir türlü kilo alamıyorum hatta bb yaptıkça daha da vermeye başladım. bi de rahatsızlıktan sonra kollestrol ve trigliserid im yüksek gidiyor ( bunun sebebini de hiç anlamadım hem spor yapıyorum hem de kilo veriyorum fakat bu değerler artıyor.) Ben kilo alarak kas geliştirmek istiyorum. bunun için destek besin önerirmisiniz? ek besin olarak bana protein mi karbonhidrat mı önerirsiniz ( tabi bu besinler kollestrol falan fazla arttırmayacak şekilde olursa çok sevinecem)? hangi markayı ve tipini önerirsiniz? lütfen yardım. teşekkürler arkadaşlar.

Merhaba Arkadaşlar,

5 aydır vücud geliştirme yapıyorum..Boyum 1.97 Kg 72 ..
%72 kas, % 24 su ve % 4 yağ olarak çıktı son ölçümüm..

Spor yaptığım süre içerisinde Universal Gain Fast kullandım ve bitirdim şimdi
Açıkcası ciddi bi verim alamadığımı düşünüyorum..
Amino asit ve protein tozu kullanarak devam etmek istiyorum spora.
Siz ne önerirsiniz arkadaşlar kafamdaki tek problem kilo.
Önereceğiniz ek besin markaları nelerdir veya sizin önereceğiniz başka bi yol varmı?

Teşekkür ederim

bu supplement lerin herhangi bir zararı yan etkisi var mıdır? Birde 1 yumurtada ne kadar protein vardır? Yumurta sarısında protein yok mu? Niçin yumurta beyazı tercih ediliyor? Bazı programlarda yumurta beyazı deniliyor sürekli. Bu biizm bildiğimiz yumurtanın beyazı mı? Sarısını ne yapıyorsunuz?Neden yemiyorsunuz?

Yeni başlıcam yardım

Merhaba arkadaşlar. Ben bu spora yeni başladım. Daha doğrusu başlıyacağım. Yaş= 17 Boy 1.76 Kilo: 70. Günlük beslenmem:

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

200-300 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için) bu şekilde. Şimdi sizden istediğim ben evde dumbell ile çalışacağım şu an salona gitme imkanım yok yapmak istediğim göğüs omuz kanat karın ve kol. Bunu en hızlı ne şekilde yapabilirim. Ve birde hangi tozları almam gerekli kasların çabuk şişmesi için. Şimdiden çok teşekkürler.

Ben 115 kilodan 75 kiloya inmiş biriyim. Ama kiloluyken sırasıyla yüzme, karate, futbol ve kendi çapımda bady ile büyüdüm.
Bu kadar spora ragmen 3 ayda verdiğim 40 kilodan dolayı çatlak ve sarkmalar olmakta. (Kol-göğüs-göbek)

Daha önceki spor hayatımada dayanarak her türlü antremanı kaldırma gücüne sahibim gerek güç olarak gerek nefes olarak sıkıntı yaşamamaktayım.

Dün tekrar Kardiyo olarak spor salonuna başladım ve l-cratin alarak yağlardan kurtulmayı düşündüm fakat değerli hocalarımız tarafından yapmam gerekenin amino asit kullanarak kasları geliştirmem olduğu söylendi ve kafam karıştı. Ben Kimse gibi 35 cm kol güçlü kas görüntüsü değil sadece yıllardır uğraştığım spor sonucu yagın altında kalan kaslarımın meydana cıkmasını istiyorum.

bana söylenen şu oldu zaten kardiyo ve programla yağlarını yakarsın senin yapman gereken kas kütlene hacim kazandırmak olarak aktarıldı.

Günlük antremanım şu :
Pazartesi-Çarşamba-Cuma :
(aralarda 30 sn dinlenme 1 dkda diğer harakete geçiş)
10 dk koşu
10 dk bisiklet
10 dk step
5 dk ip atlama
5 dk sert twist
100 dambılla yan bele iniş(sag100-sol100)
3x25 mekik
3x25 sehpada karın sıkılaştırma
2x25 alette enseye çekiş
2x25 alette mideye çekiş
2x25 yana acıs (omuz-ayakta)
2x25 oturdugm yerden alette omuz
2x25 bnch press
2x25 sehpada yana açış (göğüs)

Salı-Perşembe-Cumartesi :
(açık alanda)
40-60 dk arası vucut yenilemesi ve nefes açmak için koşu. (düz-sabit tempo)
Açma-germe-esneklik
(kapalı alanda) (Hemen akabinde nabız düşmeden eve geliyorum)
5x25 mekik
5x25 sehpada sıkılaştırma (mekik set aralarında sıkılaştırma yapıyorum.)
3x25 ayakta omuz açma
3x25 yerde yana açış
3x25 öne dambıll.

1 gün dinlenmem var.

Amino asit yada yağ yakıcı olarak öneriniz nedir hangisini kullanmalıyım- Programımda değiştirmem gereken birşey varmı.
Her programım yakşalık 2 saat.

Ben 16 yaşındayım ve vücut geliştirmeye yaklaşık 2 ay önce başladım . Aralarda hazır protein shakerlar içiyordum . 1 ay sonra protein tozuna başladım . Biraz saçmalamış olduğumu düşünüyorum . Hiç düzenimizi bozmadan basıyorum ve artık yumurtadan bıkmış olduğum için yumurta pek yiyemiyorum . Sizce ne yapmalıyım toza devam mı etmeliyim yoksa şimdilik bırakmalımıyım ?

Başlangıçta özellikle creatine gibi depolanabililen maddeler gereksiz. Zaten kaslar şiddetli gerilime maruz kalmamış ve doygun. İlk bir kaç ayda vücudu bu açıdan tüketmekte fayda görüyorum. Ayrıca bilinçsizce işlenmiş protein kaynaklarına yüklenmenin de yan etkileri, yeni başlamış ve düşük kilolu bir adamda daha dramatik olacaktır. Aşırı sivilcelenme, idrar bozuklukları kişiyi yersiz korkuya ve endişeye sürükleyebilir. Sonuçta supplementlar ilaç olmasa da kırmızı et kadar da doğal değiller. Her zaman dediğim gibi kola ne kadar doğalsa supplementlar da o kadar doğal ve gerektiği miktar ve zamanda kullanılmalı.
İlk üç ay sonunda creatine ve antreman sonrası için bcaa uygun olacaktır. Beslenme zamanları için sorun yaşayanlar gainer ve whey de kullanabilirler. Kilo fazlası olanlar için l-carnitine ya da cla da yine ileriki dönemler için faydalı olacaktır.

Arkadaşlar merhaba. sanırım sonunda yazmam gereken konuyu buldum.. ben aranıza yeni katıldım. vede bodye yeni başlamış biriyim. 1. ayımı doldurdum daha yeni. yani 15 gün gittim. ve ben hiç yemek yiyemiyorum. genelde işte olduğumdan. o söylenenleri yeme fırsatım olmuyor zaten. benim boy 2.00cm kilo 88. bana arkadaşlar bu forumda bi program verdiler ama ben onun söylediklerini yiyemem. öle bi şansım yok. çok tüketme şansım olan maddeler. (ton balığı. süt. yumurta. makarna.) sizden öğrenmek istediğim ise. bu yediklerimin yanında protein tozu kullanmalımıyım. ve kullancaksam. ismi nedir ? bana önerebileceğiniz birşey varmı. bugün sordum 95 tl 2.5 kilosu dediler. sizin önerebileceğiniz birşey varmı ? vede ben o tozu şimdi kullanmaya başlamamalımıymı ? çünkü yemek yiyemiyorum pek fazla.

Yumurtanın beyazından hiçbir zarar gelmez, bazı günler günde 30 yumurta beyazı tükettiğim zamanlar oluyor ve düzenli check up olan biriyim hiçbir sağlık sorunum yok. Gelelim 88kg oluşunuza. Forumda da bahsediliyor kilonuz başına 2-2,5gr kadar net protein girişi sağlamalısınız ki kas kaybı yaşanmadan kas gelişimi olsun. Onun dışında günde 2 öğün yapılabilecek en zararlı beslenme şekillerinden biri. 2,5-3 saatte bir birşeyler atıştırarak günlük 5-6 öğüne çıkmanız lazım gelişebilmeniz için. Ben size kendi beslenme programı mı vereyim 80kg birisiyim siz miktarlar üzerinde biraz oynama yapabilirsiniz:

1. öğün: 10 yumurta 2sarılı, 100gr yulaf ezmesi 1 tabak meyve

2.öğün: 1 avuç badem veya ceviz ile 1 ölçek protein tozu

3.öğün: 250-300gr kadar tavuk veya hindi, salata, yanında pilav veya makarna

4.öğün: 250-300gr kadar tavuk veya hindi

5.öğün: 1 kase yulaf ezmesi 10 yumurta 2 sarılı

antreman

antreman sonrası: 2 ölçek protein tozu, 1 adet muz

6.öğün:250-300gr kadar tavuk,hindi veya balık, salata

7.öğün(gece ayakta olursam): 10 yumurta 1-2 sarılı, 3-5 adet ceviz veya badem

Herkese merhabalar,

Bende yeniyim buralarda fakat yaklaşık bir haftadır her gece bu forumu okuyorum. Sonunda bir danışayım dedim.

Emre arkadaşım aşağı yukarı benimle aynı probleme sahip. Gece vardiyasında çalıştığım için hem uyku saatlerim, hem de beslenme saatlerim dengesiz. Şu anki çalışma şartlarım da kaliteli bir beslenme olanağı sağlamıyor.

Yaklaşık 1,5 ay oldu başlayalı. Sabah 9:30 gibi işim bitiyor ve 10 gibi yatıyorum. Öğleden sonra 3'te kalkıp salona gidiyorum, haftanın en az 5 günü 1-1,5 saat çalışmayla geçiyor ve ardından 2-3 saat daha uyuyorum. Kahvaltı vasat. Antremana gitmeden yarım saat önce salondaki hocamın yazdığı bir karışımı içip gidiyorum.(fındık, badem, ceviz, keçiboynuzu, pirinç unu, mısır unu, nesquik, bal, 0,5 lt süt). Lakin farkındayım vücut yorulmaya başladı. Gece uykusunun yerini tutmuyor gündüz uykusu. Beslenme de sağlıklı olmayınca bitap düşüyorum. Bu şartlar göz önünde bulundurulursa kullanmamı tavsiye edeceğiniz bir takviye ya da hocamın ki gibi bir karışım var mıdır?

Yıllardır başlamak istiyordum, sonunda tutturdum bir tempo disiplini de oturtuyorum. Ama böyle giderse tempoyu düşürmek zorunda kalacağım.

İyi çalışmalar.

Edit: Pnömotoraks geçmişim var.

Son düzenleme:
merhabalar öncelikle konu açılalı çok olmuş ama benimde bir sorum var belki cevap alabilirim

bende 3 gün önce başladım fakat 2 senedir alışkanlık gereği haftada 2-3 kilo arasında kırmızı et yeme gibi bi alışkanlığım var ama buna rağmen kilom fixdir 65-67 i geçmez %8 de yağ oranım varmış bunuda yeni öğrendim doktor teşsihis hızlı çalışan metabolizma dedi fakat anteremanlar sonrasında kilo almak yerine kilo kaybetmeye başlarsam yerine nasıl geri koyabilirim cevaplarsanız sevinirim

merhabalar öncelikle konu açılalı çok olmuş ama benimde bir sorum var belki cevap alabilirim

bende 3 gün önce başladım fakat 2 senedir alışkanlık gereği haftada 2-3 kilo arasında kırmızı et yeme gibi bi alışkanlığım var ama buna rağmen kilom fixdir 65-67 i geçmez %8 de yağ oranım varmış bunuda yeni öğrendim doktor teşsihis hızlı çalışan metabolizma dedi fakat anteremanlar sonrasında kilo almak yerine kilo kaybetmeye başlarsam yerine nasıl geri koyabilirim cevaplarsanız sevinirim

Bunun için harcanan kalori ve karbonhidrat dengesini kurmak lazım. Bu sayede hem kilo kaybetmemiş hemde hacimlenmeye başlayabilirsiniz. Aslında kırmızı et yeme alışkanlığınız çok iyi birşey. Bende imkanım olsa protein tozu yerine kırmızı et alırdım:) Karbonhidratlara gelince metabolizmanız hızlı olduğu için glisemik indeksi düşük karbonhidratlara ağırlık vermeniz sizi yağlanmadan büyütecektir. Kaslarınızın büyümek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacaktır. Bunlar neler derseniz: pirinç pilavı, bulgur, yulaf, makarna(kepekli kepeksiz fark etmez), kepekli ekmek vb. ürünler. Birde antremandan hemen sonra basit şeker yani glisemik indeksi yüksek bir gıda alırsanız buda antreman sonrası kas yıkımını durdurur. Bunun içinde 1 adet muz öneririm.

Bunun için harcanan kalori ve karbonhidrat dengesini kurmak lazım. Bu sayede hem kilo kaybetmemiş hemde hacimlenmeye başlayabilirsiniz. Aslında kırmızı et yeme alışkanlığınız çok iyi birşey. Bende imkanım olsa protein tozu yerine kırmızı et alırdım:) Karbonhidratlara gelince metabolizmanız hızlı olduğu için glisemik indeksi düşük karbonhidratlara ağırlık vermeniz sizi yağlanmadan büyütecektir. Kaslarınızın büyümek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacaktır. Bunlar neler derseniz: pirinç pilavı, bulgur, yulaf, makarna(kepekli kepeksiz fark etmez), kepekli ekmek vb. ürünler. Birde antremandan hemen sonra basit şeker yani glisemik indeksi yüksek bir gıda alırsanız buda antreman sonrası kas yıkımını durdurur. Bunun içinde 1 adet muz öneririm.

teşekkürler cevabınız için

Back
Yukarı