Arkadaşlar merhabalar. Ben yeni başladım spora, 2 ay olmak üzere. protein ve amino asit kullanmak istiyorum bir ay sonra. Protein olarak weider whey protein tercih ettim, aldım kenara koydum. amino asit olarak tavsiyeniz ne yöndedir? (weideri premium whey'i yurt dışından çok çok ucuza aldım, türkiyede 280tl falan, bana 130tl ye geldi, o kadar yani). amino asitide böyle yurt dışından getirtmek istiyorum ama neye dikkat etmemiz lazım alırken bilmiyorum. Türkiye deki çoğu ürün yurtdışında ya yok, yada başka isimler altında satılıyor. o yüzden markasına çok bakmadan dikkat etmem gereken özellikleri söylerseniz ben fiyat/performans oranı en uygun olanı seçip alacağım. Şimiden teşekkürler.
Öncelikle aldığın Whey i kullanmaya başla 2 ay olmuş başlayalı geç bile kalmışsın , Wheyden sonraki öncelikli supplement tercihleride bcaa , glutamin , multivitamin veya tek C vitamini şeklinde olmalı . supplementler.com dan güvenle alış veriş yapabilirsin .
Çok teşekkür ederim cevabın için Vorenus kardeşim. Aslında şöyle bir durum var. Ben önceki mesajımda da dediğim gibi ilk olarak protein + amino asit şeklinde bir başlangıç yapmam gerektiğini bildiğim-anladığım-zannettiğim için yurtdışından ilk olarak protein ve amino asit baktım, protein buldum ama normal amino asit bulamayınca weider in bcaa sını aldım. 100-120 tablet falan. o da evde proteinimin yanında usul usul yatıyor. Yani Vorenus, 2 ay oldu artık beklediğin yeter, protein + bcaa alımına başla mı diyorsun? dumbelllls
Evet aynen öyle diyorum ilk başladığım 10 ay hiçbir supplement kullanmadım ve bu benim için büyük kayıp oldu . Şimdiki aklım olsa ilk gün protein tozu , bcaa ve c vitamini ile başlardım .
Peki Vorenus, çok şükür elimizde protein de bcaa da var. (C vitaminini de kolayca eczaneden bulurum) bundan sonra sence ne kadar böyle devam etmeli ve bir sonraki adım ne olmalı? maddi durumumuz bu kadar el veriyorsa, araya komplex protein, glutamin, kreatinin falan da karıştıramayacaksak ( en azından normalde kullandığım bir ürünü kesmeden bunlardan birini alamam) ne kadar daha bu 3lü ile devam etmeli, bunlardan bir veya ikisini değiştirmek için bende ne gibi değişimler gözlemlenmeli? Boy 1,81 kilo 82(ve azalmakta) yaş 25 ve beslenme programım da çok ciddiyim, sporu da hafta da 4 gün aksatmadan yapıyorum, işin ciddiyetindeyim yani şüphen olmasın thums:
Merhabalar;
Salona başlayalı 2 buçuk ay oldu hiç brşey kullanmadım şimdiye kadar.Yakın bir zaman da arkadaşım gaspari protein tozu almış fakat işe başlayınca elinde kalmış o da bana vercek uygun fiyata.Sizce protein tozu kullanmak için 2 bucuk ay iyi bir zaman mı? Biraz daha beklemeli miyim?
Teşekkürler..
Arkadaşlar ben başlayalı bu spora çok oluyor . (Yaklaşık 4 sene) Ama iş, güç ve çeşitli sebeplerden ötürü hep bazı zamanlar ara vermek zorunda kaldım. (dolayısıyla gelişim bir yere kadar oluyor ama yavaş ilerleme oluyor) Gene bir ay ara verdim ve tekrar başlayacağım önümüzdeki hafta. Daha önce hiç suplement kullanmadım. Hep beslenme ile kapatmaya çalıştım. (ancak tek yaşadığımdan yemek yapma sorunu yüzünden beslenme konusu biraz sıkıntı yaratabiliyor) Sizce tekrar başladıktan ne kadar zaman sonra protein tozu almalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim...
4 senedir bu sporu yapıyorsan, kaslarını antrenmanda tüketmeyi öğrenmişsindir. Bu da hemen başlayabileceğin anlamına geliyor. 1-2 hafta ısındıktan sonra, Whey ile başlanabilir.
Tüketmek derken kasları tam olarak yormaktan mı bahsediyorsun?
Merhabalar..
Ben 3 aydır bu sporla ilgileniyorum ve bugün kendime ultimate prostar whey protein aldım. En uygununun bu olduğuna kanaat getirdim fakat şöyle bir sorunum var ailem protein tozu kullanımına nedense çok karşı ve onlara bir açıklama yapmam gerekiyor tam olarak yararını yada zararını araştırarak bulamadım doğal mı demeliyim yoksa katkı maddesi içermiyor mu demeliyim bilemedim ve şüpheye düştüm 3 ay kullanmayı düşünüyorum karaciğerime bir yüklenme olur mu sadece spor günleri toplamda 2 porsiyon kullanıcam bunun bana bir zararı olur mu?
Şimdiden teşekkürler..