Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.2 aydır düzenli olarak haftada 4 gün salondaki hocanın verdiği programa göre calışıyorum.Boyum 180 kilom ilk başta 58 di.Su an 68 kiloyum 2 ayda 10 kilo aldım .3 haftada bir ölçü alıyorum ve calıştıgım bölgelerin hepsinde 2 ile 4 cm arası artışlar oluyor.Beslenmeme dikkat ediyorum fakat salondaki hoca sürekli amino asit kullanmam gerektiğini söylüyor .Kararsızlığımı çözmeme yardım ederseniz sevinirim .Şimdiden teşekkürler.

24 yaşındayım 1.78 boy 57 kiloyum..1 haftadır BB ile uğraşıyorum..salon hocası fazla öğrencilerinin üzerine düşen bir tip değil gibi geldi bana o yüzden memnun değilim bu ay idare edicem artık..beslenme programı verdi sadece..ne bir ölçü aldı ne başka bişi..

KAHVALTI
*Aç karnına protein tozu
*Sınırsız ekmek (Çavdar tavsiye)
*Süt+bal veya meyve suyu ile birlikte lor peyniri,zeytin,salatalık
*3 yumurta(sadece beyaz)+sütlü corn flakes,kuru kayısı

ÖĞLEN
*Pilav makarna veya patates
*Süt tatlısı veya mevsim salata
*Tavuk veya balık
*Ayran veya yoğurt

ARA ÖĞÜN
*yarım domates,yarım ekmek,ayran,1 tabak sütlü bebe bisküvi,2 avuç badem/ceviz/fındık

AKŞAM
*Patates Salata veya yoğurt
*tavuk veya balık
*mercimek veya tarhana çorba
*Pilav/makarna/fasulye/barbunya

bu programı tavsiye etti..Sizce nasıl uygunmudur.. 57 kiloyum temmuz gibi en az 65 kg olmak istiyorum. HARD LİNE'ın whey protein,amino asit ve Progainer ilaçlarını aldım..BUnları kullanmalımıyım.cevap verirseniz çok sevinirim..

Öncelikle herkeze selam. Spora başladım ve suplement kullanmadan üç ayımı bitirdim ve idare eder bi şekilde vücudumu toparladığımı düşünüyorum. Bundan sonrası için hacim ve kütle yapmak için en verimli olacak şekilde suplementleri nasıl kullanmalıyım resimedeki suplementleri aldım kullanmaya başlamak için hocaların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler... Saygılar.

suplementler.jpg

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:51 ----------

Resim silindi tekrar yüklüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

suplementler.jpg

merhaba hocam ben 3 aydır bu sporu yapıyorum daha öncedende 4 ay yapmıştım e ben şimdi unıversal mıno 2700 ve optımum whey proteını aldım 65 kıloyum 1.75 cm boyum nasıl kullanmalıyım bunları haftada kaçgün antremana gıtmelıyım 3 veya 4 gıdıyorum benı bılgılendırırmısınız

2 ay kick boks yaptım 1 ay ara verdim sonra body yapmaya başladım 3 haftadır sıkı çalışıyorum . sizce kulanmalımıyım ? amino asit var elimde

Selamlar 5aydır salona gidiyorum, Yaşım 32, Boyum 1.73 başaldığımda kilom 84'dü şuan 78'e düştüm
3ncü ayda bcaa-glutamin ve creatin kullanmaya basladım, çok yararını gördüm ust vucudum ozellikle şekillendi, fakat göbek bolgesindeki yağlardan kurtulamıyorum.

Genellikle sabah kahvaltısında mısır gevrei ves ut ile geçiştiriyorum(yumurtaya alerjim var) bununla beraber işyerine evden goturdugum ara ve ana yemeklerim var bunlarda sorunum yok, akşam yemegi spordan sonra protein agarlıklı yapıyorum.

Sorunum, kardio yaptıktan sonra VG yaparken enerjim yarıda bitiyor, kardio yapmazsam VG tamamlıyorum ama bu sefer göbek'ten kurtulma olayım uzuyacaktır.

Hem yağ yakıcı hem enerji verici bir sup bulunmaktamıdır? CLA işimi görürmü? yoksa beslenmem zayıf? dahamı protein lazım yardımcı olabilirmisiniz.

Protein + Amino + Gainer kombinasyonu yapıyorum..Kullandığım ürünler ;

PROTEİN
https://www.supplementler.com/shop/...Whey-Protein-750-Gr.html/manufacturers_id/12/

AMİNO
https://www.supplementler.com/shop/Aminoasitler/Hardline-Amino-9000-120-Tb.html/manufacturers_id/12/

GAİNER
https://www.supplementler.com/shop/...iner-1000-Gr-Pothet.html/manufacturers_id/12/

İlk ay olduğu için sadece küçük boylarını aldım..Duruma göre ilerde büyük boylarıyla devam edicem..Tavsiye edermisiniz ? (3 üründe HARDLİNE'ın)..Sadece ANTREMAN GÜNLERİ kullanıyorum birde.Dİnlenme günlerinde kullanmaya gerek varmı acaba ?

***Proteini kahvaltı yapmadan aç karnına 2 yemek kaşığı+büyük bardak su ve antremandan hemen sonra alıyorum..

***Amino yu yine kahvaltıdan önce aç karnına 4 tablet ve antremandan hemen sonra 4 tablet olarak kullanıyorum..

***Gainer ı kahvaltıdan sonra 4 yemek kaşığı+büyük bardak süt ve antremandan hemen sonra kullanıyorum..

***ANTREMAN ZAMANIM 13.00-14.00 arası oluyor çoğunlukla.

yanlık kullanmak istemiyorum o yüzden sizlere danışmak istedim arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim..

Selamlar 5aydır salona gidiyorum, Yaşım 32, Boyum 1.73 başaldığımda kilom 84'dü şuan 78'e düştüm
3ncü ayda bcaa-glutamin ve creatin kullanmaya basladım, çok yararını gördüm ust vucudum ozellikle şekillendi, fakat göbek bolgesindeki yağlardan kurtulamıyorum.

Genellikle sabah kahvaltısında mısır gevrei ves ut ile geçiştiriyorum(yumurtaya alerjim var) bununla beraber işyerine evden goturdugum ara ve ana yemeklerim var bunlarda sorunum yok, akşam yemegi spordan sonra protein agarlıklı yapıyorum.

Sorunum, kardio yaptıktan sonra VG yaparken enerjim yarıda bitiyor, kardio yapmazsam VG tamamlıyorum ama bu sefer göbek'ten kurtulma olayım uzuyacaktır.

Hem yağ yakıcı hem enerji verici bir sup bulunmaktamıdır? CLA işimi görürmü? yoksa beslenmem zayıf? dahamı protein lazım yardımcı olabilirmisiniz.

agirlik ant oncesi kardio yapilmaz ,agirlik ant sonrasi yapilan 20-25 dk lik kardio oncesinde yapilan 1 saatden fazla kardiodan daha etkilidir . Ayrica tum preworkout urunleri ayni zamanda yag yakimina yardimci olur cunku ant yogunlugun ve siddetin artar.

@Vorenus taşekkürler,
Şimdi benimde bildiğim vucut ısındıktan yaklaşık 10-20dk sonra yağ yakımına başlıyor buda antrenmandan sonra kardio'yu daha yararlı yapacaktır fakat forumda 1-2 başlıkta gorduğum antrenmandan sonra kardio zararlı gibi yazılar var adminlerimizin yazdığı çok aradayım bu konuda.

burda preworkout urun dediğin sanırım benim antenmandan once kullandığım BCAA, acaba bunun içine kreatin'de giriyormu?

Bu ay antrenmanım agarlaşacak, bunun için beslenmeye ekstra özen gösteriyorum bunun yanında muscletech protein tozu almaya karar verdim, yağsız protein elde edebilmek için günde 1ölçek sadeec kahvaltıdan sonra kullanmayı dusunuyorum bunun yerine acaba antrenmandan sonra yemekten oncemi kullanmak daha fazla yarar sağlar?

O adamlar vucuda volume vermeye calisiyo o yuzden treadmill yapmazlar . Ikincisi benim preworkout dedigim performans arttiricilar basligi var forumda ucuncusu whey ant sonra alman yeterli marka olarak QNT metapure zero karb. (gnclerde bulursun) yada optimum whey oneririm .

Öncelikle herkeze selam. Spora başladım ve suplement kullanmadan üç ayımı bitirdim ve idare eder bi şekilde vücudumu toparladığımı düşünüyorum. Bundan sonrası için hacim ve kütle yapmak için en verimli olacak şekilde suplementleri nasıl kullanmalıyım resimedeki suplementleri aldım kullanmaya başlamak için hocaların önerilerini bekliyorum. Teşekkürler... Saygılar.

suplementler.jpg

Yardım edip bi yorum yapacak kimse yokmu?

@Vorenus,
Yardımların için çok teşekkürler, az önce performans arttırıcıları okudum, şuan için ihtiyacım olduğunu dusunmuyorum belki 1 yıl geçmişim olursa düşünebilirim benim genel amacım yağsız fit vucut olması vucut kaslarımın beligin olması yeterli ve özelikle ust vucudun çok irileşmesini istemiyorum.

Muscletech'i bir arkadaşım kullanmadığından verdi denemek için kullanacağım dediğin gibi spordan sonra 1 ölçek şeklinde, QNT metapure zero karb. şimdi netten baktım fiyat ve içerik olarak çok guzel, eğer protein beklediğim yararı sağlarsa QNT almayı düşünüyorum.

Şuan BCAA+Creatin+Glutamin kullanıyorum yanına whey'de eklenmiş oldu, bunlarla beraber günlük 1adet solgar vm2000 kullanabilirmiyim kahvaltıdan sonra yoksa karaciğere fazlamı yuklenmiş olurum?

arkadaşlar benim 6.ayım doldu bu sporda ve universal amino 2700 kullanmaya başlıcam yarından itibaren boyum 1.85 kilomda 85 orta dereceli bi vg ci sayılırım benim takıldıgım konu şu 3 3 mü alayım hapları yoksa 4 4 mü sabahtan beri bunu araştırıyorum net üzernden ama pek acıklayıcı bi cvp alamadım lütfen biriniz bir şey deyin yol gösterin tşkler

@Vorenus,
Yardımların için çok teşekkürler, az önce performans arttırıcıları okudum, şuan için ihtiyacım olduğunu dusunmuyorum belki 1 yıl geçmişim olursa düşünebilirim benim genel amacım yağsız fit vucut olması vucut kaslarımın beligin olması yeterli ve özelikle ust vucudun çok irileşmesini istemiyorum.

Muscletech'i bir arkadaşım kullanmadığından verdi denemek için kullanacağım dediğin gibi spordan sonra 1 ölçek şeklinde, QNT metapure zero karb. şimdi netten baktım fiyat ve içerik olarak çok guzel, eğer protein beklediğim yararı sağlarsa QNT almayı düşünüyorum.

Şuan BCAA+Creatin+Glutamin kullanıyorum yanına whey'de eklenmiş oldu, bunlarla beraber günlük 1adet solgar vm2000 kullanabilirmiyim kahvaltıdan sonra yoksa karaciğere fazlamı yuklenmiş olurum?
C vitamini alin antdan once yeterli portakal mandalina yesenizde olur .

Back
Yukarı