Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,ilk önce ben kendimi tanıtayım ben spor iş ve okulu aynı anda götürmeye çalışan bir insanım toplamda 54 kiloyum şuan yaptığım spor kıcbox gayet iyiydim müsabakalara çıkacaktım 8 ay olmuştu ve arkadaşlarla konuşurken 1 aydan beri bb yapıyorum diyor vücuda bakiyorsun benden hacimli ama yumruk atamıyor koşamıyor vesayre ben daha çeviğim ama malesef o benden daha çok ilgi görüyor.Şimdi birde karın kasları yamuk belimde fazla çukur genetiğim berbat.Şuanda elim kırık ve anteraman günlerim pazartesi çarşamba cuma.toplam 3 saat.

Gelelim sorulara ben hacim güç dayanıklık kondisyon teknik hepsi bir arada olsun istiyorum.Antereman saatleri yada dışında ne yapmalıyım gücemi endekslenmeliyim hacimemi salı perşembemi kulanmalıyım protein tozunu yoksa ağırlık anteremanlarındamı moralim ve piskolijim çok bozuk yardımcı olun saygılar.

Arkadaşlar merhaba forumu biraz araştırdım ancak tam olarak tatmin edici cevap bulabilmiş değilim.. kilo almak ve kütle kazanmak için spora başlıyacağım 6 aylık minumum gideceğim..ilk başlarlen besin takviseyi ve protein kullanmak istiyorum.. boyum 180 kilom 60 .. görüldüğü gibi çok zayıfım. bu takviyeleri kullananlar hep tadından bahsetmişler ama nekadar kütle ve kilo aldıkları konusunda muammalı cevaplar var.. bilen biri lütfen açıklarmı ve benim izlemem gerek yol nedir ?

Arkadaşlar merhaba forumu biraz araştırdım ancak tam olarak tatmin edici cevap bulabilmiş değilim.. kilo almak ve kütle kazanmak için spora başlıyacağım 6 aylık minumum gideceğim..ilk başlarlen besin takviseyi ve protein kullanmak istiyorum.. boyum 180 kilom 60 .. görüldüğü gibi çok zayıfım. bu takviyeleri kullananlar hep tadından bahsetmişler ama nekadar kütle ve kilo aldıkları konusunda muammalı cevaplar var.. bilen biri lütfen açıklarmı ve benim izlemem gerek yol nedir ?

Yeni baslayanlarda ilk aylarinda supplement kullanmamalari tavsiye olunur. Beslenmeniiz duzgun bir sekile yaparak boylece kendi limitlerinizi gorme sansina sahip olabilirsiniz.

midem sorun lu benim.. çok fazla yüklenemiyorum , az az ve sık yemem gerekli. yani anlıyacağınız bir oturuşta 5 yumurta tabak tabak makarna yiyemem. zaten düzenli yemek te yiyemiyorum düzenim yok çünkü günde 2 öğün en fazla oda zar zor.. ilk olarak düzeni oturtmam gerekli ve takviye şart diyorum ,,
bana tavsiyeniz ne olur bu ayın 24 ünde 6 aylık spora başlıyorum hedefim 15 kilo almak sizce mümkün mü bu ?

Merhaba ; ben dün ankamall gncden gold standard whey pro tozu aldım. Ama hiçbiryerinde tarım bakanlığından onaylıdır yazmıyor? acaba sahtemi?

üstüne beyaz bir kağıt yapıştırmışlar türkçe olarak içindekilerin analizi vardı?

merhaba,benim yaşım 15 boy:1.84 kilo:57 çok zayıfım ve kilo alarak kas yapmak istiyorum ama salona gitmiyorum.kendimce evde dambıllarımla ve yayımla mekik şınav vs yapıorum düzenli bi şekilde.kilo almak için ne kadar kalorili şeyler yesemde çok fazla kilo alamadım.karbonhidrat tozu kullanmayı düşünüyorum,acaba yaşımla ilgili bi engel yada sıkıntı yaratır mı? ve bana uygun ne önerirsiniz hocam?

merhaba, foruma yeni katıldım . umarım istediğim bilgileri alabilirim. boyum 1.70 ve 62 kiloyum. eklemleri kuvvetlendirmek ve sıkılaşmak amacıyla haftanın 6 günü spora gidiyorum. 1 gün 20 dakika ısınma-1 saat aerobik-1 saat aletler, diğer gün 40 dakika kardiyo- 2 saate yakın aletler çalışıyorum. Yaklaşık olarak 2 buçuk aydır böyle devam ediyorum. yemeklerime dikkat ediyorum, tatlıyı neredeyse hiç yemiyorum,akşam yemeklerini kestim. çok şükür hiç kilo kaybetmedim:):):) herhangi bir yorgunluk filan da hissetmiyorum. fakat göbeğim daha da belirginleşti. spor hocam l-carnitine önerdi. nasıl kullansam faydası olur?

Merhaba ben 1 hafta sonra uzun vadeli bir bb ye başlayacağım bütün yemek ,antreman,supplement programlarına bütünüyle disiplinli bir şekilde devam etmeyi min 10ay max 17-18 ay içerisinde şık bir vücut çıkarmayı planlıyorum öncelikle;

1-kilom 70 boy 1.77 yeni başlayanlar için supplement gereksiz demişsiniz ben 77 - 83 arası bir kiloya ulaşıp daha sıkı ve hatlı bir vücut için supplementsiz sadece makarna pilav ile bu kiloya ulaşabilir miyim kısa bir zamanda 1-2 ay .. ? Gerekirse supplement almayı düşünebilirim tavsiyeleriniz neler ... ?

Merhabalar ben 6-7 aydır wushu yapıyorum.Haftaya da okulda BB yapmaya başlayacağım.1.75 m 56 kg.Kilo almak istiyorum Hardline Progainer 4,5 kg almayı düşünüyorum.Düşüncelerinizi alabilir miyim?

Merhabalar, 24 yaşındayım, boyum 183, kilom 79. Kaslıyım denemez. Ama cılız değilim. Üst vücudum geniş. Biraz göbek ve göğüs var, aynı zamanda kilo vermeye çalışıyorum. Daha önce birkaç kez 3 aylık dönemlerde vücut çalıştım ancak devam ettiremedim.

Şu anda çalışmaya yeni başladım. 1 gün antreman bütün vücut, 1 gün dinlenme yapıyorum. Siz ne önerirsiniz?

Yurtdışında olduğumdan ve okuduğumdan dışarıda yediklerimle iyi protein alamıyorum. Kilo vermeye de çalıştığımdan çok yemiyorum. Protein ihtiyacımı karşılaması için günlük az miktarda whey proteini kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

ben yurtta kaldığım için haşlanmış tavuk göğsü ve yumurta tüketemiyorum . lor ve light kaşar da bir yere kadar yenilebiliyor. o yüzden az da olsa protein tozuyla takviye ediyorum kendimi. antrenman yaptığım günler gnc wheybolic 1,5 ölçek kadar tüketiyorum sizce yanlışmı yapıyorum?

1 hafta önce başladım spora ama daha önce 5 ay kadar yapmıştım üstelik hiç suplement almadan.

görüş yazarsanız sevinirim arkadaşlar.

arkdaşlar bende birşey danışmak isitiyorum .ben sporu 5 ay yaptım ve ramzn dolayısyla 2 ay ara verdim .be bu 5 ay süresincede hiç portein tozdur herhangi bişeydir kullanmadım . şimdi 2 aydan sora tekrar başladım ve karın kası yapmak isitiyorum çok .acaba sizce karın kası yapmak için protein tozu yada bca almaalıyım yoksa hiç onlara girmeden disipline bi şekilde çalışmak çokmu mantıksız olurr ??.Teşekkürler..

merhaba arkadaşlar. 14 yaşında, 1.62 boyunda ve 45 kilodayım. 9-10 kilo açığım var. 5 aydır vücut çalışıyorum fakat son birkaç ay içinde gelişimimin oldukça azaldığını farkettim.

çok yiyorum, günde hafta içleri en az 8 saat uyuyorum (bilmiyorum yeterli mi?) fakat kilo alamıyorum yine de. sağlıklı bir şekilde almaya çalışsam da olmuyor. gelişimimin azalmasının nedenini de kilomdan kaynaklandığını sanıyorum. bu nedenle kaliteli bir weight gainer almaya karar verdim. ama sorularım var.

1) zararı, yan etkileri var mı?
2) kullanıp kilo aldıktan sonra kullanmayı bıraksam kilo verir miyim?
3) önerdiğiniz marka var mı?
4) 10 kilo alana kadar ne kadar kullanmam gerekir? ürün tavsiyesi?
5) kullandıktan 3-4 ay sonra protein tozu ile devam etsem birşey olur mu?

İNTERNETTEKİ BİR YABANCI SİTEDEN ALDIM BU RESMİ, BENCE GAYET İYİ , FAZLA ABARTI DA DEİL....

bench_O

Eklentiler

• SUPPPLL.jpg
    SUPPPLL.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 434
yardım

arkadaşlar ilk 3 ay supplement kullanmayacağım evde dumble ile çalışcagım sonrasındaki 6 ay salonda aşırı yüklenmek istiyorum . bu 6 ayda optimum protein tozu alcam yanında almam gereken varmıdır varsa hangisidir ( aminoacid bcaa glutamine )?? sonrasında ramazan giriyor mola vercem ztn . ondan sonrası 2 ay suplement kürü denilen ( kazein whey amino glutamine ) kullancam . yanlışlarım nedir düzeltirseniz sevinirim.( veya en baştan yapmam gereken en iyi supplement programını anlatırsanız çok sevinirim ( yaş 19 1.79 boy 72 kilo ) ( ögrenciyim normaldede iyi besleniyorum ama 140mg proteini tamamlayamam . çok uzadı tek cümlede toplamak istersek en kısa sürede en iyi vücut nasıl olur :)

arkadaşlar ilk 3 ay supplement kullanmayacağım evde dumble ile çalışcagım sonrasındaki 6 ay salonda aşırı yüklenmek istiyorum . bu 6 ayda optimum protein tozu alcam yanında almam gereken varmıdır varsa hangisidir ( aminoacid bcaa glutamine )?? sonrasında ramazan giriyor mola vercem ztn . ondan sonrası 2 ay suplement kürü denilen ( kazein whey amino glutamine ) kullancam . yanlışlarım nedir düzeltirseniz sevinirim.( veya en baştan yapmam gereken en iyi supplement programını anlatırsanız çok sevinirim ( yaş 19 1.79 boy 72 kilo ) ( ögrenciyim normaldede iyi besleniyorum ama 140mg proteini tamamlayamam . çok uzadı tek cümlede toplamak istersek en kısa sürede en iyi vücut nasıl olur :)

zaten proteınlerın ıcınde amıno profili var.. bence 3 aydan sonra sadece bır proteın alman yeterlı, hemen bırsey olmıycak zaten ,2. kutu bıttıkten sonra anlıcaksın farkını, kilo almak ıstıyormusun bılmıyorum ama, (optimum gold standart whey) bu protein işini görür bence, yanında birtanede enerji için gaspari superpump yada ona benzer nitric oxide etkisi yapacak bir ürün yeterli bence, aşırıya kaçmaya gerek yok....bench_O

1.5 senedir düzenli olarak spor yapıyorum. Protein tozu kullanmaya başlayacağım.
Pazartesi-çarşamba-cuma kardio+ağırlık
Salı-perşembe sadece kardio
Hafta sonları çalışmıyorum.
Hafta içi her gün kahvaltıdan önce ve ağırlık antrenmanlarından hemen sonra protein tozu içeceğim. Benim sorum salı-perşembe günleri kardio antrenmanlarından sonra da içmeli miyim?

1.5 senedir düzenli olarak spor yapıyorum. Protein tozu kullanmaya başlayacağım.
Pazartesi-çarşamba-cuma kardio+ağırlık
Salı-perşembe sadece kardio
Hafta sonları çalışmıyorum.
Hafta içi her gün kahvaltıdan önce ve ağırlık antrenmanlarından hemen sonra protein tozu içeceğim. Benim sorum salı-perşembe günleri kardio antrenmanlarından sonra da içmeli miyim?

normalde protein alımını kesmemelisin, ama umarım baska biride bu soruna cvp verir çünkü iç kardio yapmadıgım ıcın fazla bılgım yok.. ben olsam cardio gunlerınde sadece ıyı beslenırdım, yanı sabah yumurta beyazı , peynır, sut falan fılann... vucut cok alısmasın proteıne:D umarım kardıo yapan bırı cvplar..

arkadaşlar 1.83 boy 79 kiloyum. kas kütlem fazla değil, göbek var. kas yaparken kilo vermek istiyorum. pazartesi-çarşamba-cuma kas çalışıyorum. nasıl beslenmeliyim? whey proteini kilo yapar mı? ne kadar ve ne zaman kardiyo yapmalıyım? bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleme:
Back
Yukarı