Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar.
Sormak istediğim birkaç soru var. Yardımcı olursanız makbule geçer.

Fitness'a başlamak gibi bir düşüncem var. 19 yaşındayım. Haftanın hemen hemen 5 günü salonda olmayı planlıyorum.

Boy: 180
Kilo: 77

Göbek yok ancak göbek ve bel kısmında yağlar var. Ben bunları yakmak için nasıl beslenmeliyim. Beyaz ekmeği kestim son 2 haftadır. Kepek ekmeği kullanıyorum. Çok yağlı besinler tüketmemeye çalışıyorum.

- İlk 1 aydan sonra protein ve aminoasit kullanımına başlamayı düşünüyorum. Sıkı bir şekilde çalışmakla beraber 5-6 ayda güzel bir vücut yapılabilir diye düşünüyorum.

• Sizlerden yardım istediğim nokta bu boya göre ortalama kilo kaç olmalı?
  • Ağırlıkta ziyade ilk 1 ay Kardiyo ağırlıklı mı çalışmalıyım?
  • Ve son olarak ta ilk 1 aydan sonra protein ve aminoasit almaya başladığımda herhangi bir olumsuzluk görülür mü?
. (Vücutta yağlanma, Gereksiz Kilo alımı gibi)

Cevaplarınız için Teşekkür Ederim..

merhabalar sevgili bodyforumtr dostlarım :)
bsn true mass ile gaspari nit. myofusionu beraber kullanmak istiyorum nasıl kullanabilirim önerilerinizi alabilir miyim ??

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:58 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:29 ----------

kimse yok muu ???

Herkese merhaba... Spora Başlayalı 3,5 Ay oldu.. boy 1,80 Kilo 68... Artık ek besin kullanmayı düşünüyorum.. Ek besin olarak ise Protein tozu istiyorum...Protein tozu hem vücudumun büyümesi hemde kilo almam için yeterli mi sizce ? Ve hangi marka protein tozu kullanmalıyım ? ... Şimdiden teşekkürler weightlifter

merhabalar

Merhabalar yasim 19. Boyum 1, 86 kilom 85 . Vucuda basliyacagim. Fkat gobek gogus ve yanlarim yagli. Bildigin ele geliyor.. l-cartine kullanmalimiyim ? Bilek kismimda asiri ince. Bacak ve yuzumde ince. Dkt vucudm yagli. Napmaliyim sizce ??

Öncelikle merhaba ben 16 yaşındayım bundan önce 2 yıl karate sporunda geliştirdim kendimi son 6 aydır body yapıyorum 2 haftadır derslerim yüzünden biraz astım ve karateden dolayı kaslarım uzunlamasına büyüdü ve beni zayıf gösteriyor. Kas yapıcı ilaçlar kullanmak istiyorum neler önerirsiniz. Protein , performans artırıcı , amino asit vs..

(kişisel olarak mesaj atarsanız daha çok iyi olabilir çünkü gerekirse bir kaç sorum olucak şimdiden teşekkürler )

Son düzenleme:
3 ay önce başladım ve 2 şişe karnitin bitirdim ve etkisinide gördüm ancak şimdi protein kullanmak istiyorum bu zamandan sonra fakat yağlar çok olmasada var protein kullansam yan etkisi ya da şekil bozukluğu yapar mı.. 1 saat cardio yapıyorum ağırlık çalışmadan önce

Merhabalar;

Boyum:1.85 cm Kilom:104 Arkadaşlar bir ameliyat sonrası 15 kg fazlalık oluştu bende. Şuan spor yaparak bunu atmaya çalışıyorum aynı zamanda kaslarım gelişsin istiyorum.Sizlere sorum protein desteği alsam kilo yapar mı ? Nasıl bir çalışma proğramı uygulamalıyım?

Hocam ben fitness'a yeni başladım kilo bakımından sıkıntım var kilo almam gerekiyor yani.Herhangi bir ek ürün kullanmam gerekiyormu ? Aynı zamanda öğrenciyim kahvaltı ve öğle arasında kalan öğünü ve öğlen öğününü kaçırıyorum o öğünlerde yediklerim basit bir tavuk döner dürüm veya ayaküstü başka birşey oluyor.Bu öğünleri kurtarmak için bir ürün kullanmamı tavsiye edermisiniz ?

Hocam ben fitness'a yeni başladım kilo bakımından sıkıntım var kilo almam gerekiyor yani.Herhangi bir ek ürün kullanmam gerekiyormu ? Aynı zamanda öğrenciyim kahvaltı ve öğle arasında kalan öğünü ve öğlen öğününü kaçırıyorum o öğünlerde yediklerim basit bir tavuk döner dürüm veya ayaküstü başka birşey oluyor.Bu öğünleri kurtarmak için bir ürün kullanmamı tavsiye edermisiniz ?

Beslenmeni duzeltmezsen alacagin urunlerin hicbir yarari olmayacaktir.Beslenme teknigini uygula yeni baslayanlardaki.Okula yemek gotur,

bence bunların hiçbirine gerçekten gerek yok. kullandım pişman oldum asla da önermiyorum he derseniz sen çok mu iyisin değilim tabiki yaşım da genç daha. ama eski hocamın tavsiyesiyle protein kullanıp 1 ay sonra bıraktıktan sonra yıkılışımı kendim yaşadım. 2.5 kilo kas olduğu gibi yağa dönüştü

arkadaşlar ben 1.80 boyunda 68 kiloyum. daha önce 58 kiloydum hardline weight gainer aldım ve 2 kutu bitirdim. günde 3 ölçek sabah öğlen akşam sütle kullandım. ama spor yapamadım. çünkü spor yapmaya fırsatım ve vaktim yok. bu 2 kutu ile 10 kilo aldım ve şimdi 68 kiloyum. ama çok göbek oldu kollarım ve bacaklarım çok ince. yani aldığım tüm kilolar göbeğe gitmiş gibi. sizce ne yapmalıyım gainere devam etmelimiyim??

Araniza yeni katildim. 2 sene 1 kac ay olmak uzere duzensiz olarak yaptim bb yi arti ilk sayokan sonra wing chun ile ilgilendim. Yazin ise surekli yuzdum. Bu sene bu isi ciddi anlamda yaomak istedim haftada 4 defa ant yapiyorum. 1.5 ay oldu Ogrenciyim malum beslenme sartlarim cok iyi degil bu yuzden gaspari myofusion aldim ve sadece kullanimim antreman sonrasi. Cunku eve gelene kadar gercekten baya zaman geciyor. Sizce hatami yaptim. Kullanima ara vermem gerekiyormu? Yardimlarini icin sagolun :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:23 ----------

bence bunların hiçbirine gerçekten gerek yok. kullandım pişman oldum asla da önermiyorum he derseniz sen çok mu iyisin değilim tabiki yaşım da genç daha. ama eski hocamın tavsiyesiyle protein kullanıp 1 ay sonra bıraktıktan sonra yıkılışımı kendim yaşadım. 2.5 kilo kas olduğu gibi yağa dönüştü

Kaslar hic bir zaman yaga donusmez kardesim :):) bench_O

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:25 ----------

arkadaşlar ben 1.80 boyunda 68 kiloyum. daha önce 58 kiloydum hardline weight gainer aldım ve 2 kutu bitirdim. günde 3 ölçek sabah öğlen akşam sütle kullandım. ama spor yapamadım. çünkü spor yapmaya fırsatım ve vaktim yok. bu 2 kutu ile 10 kilo aldım ve şimdi 68 kiloyum. ama çok göbek oldu kollarım ve bacaklarım çok ince. yani aldığım tüm kilolar göbeğe gitmiş gibi. sizce ne yapmalıyım gainere devam etmelimiyim??

Ben bu gibi urunlerin spor yapmadan kullanilmasinin pek dogru oldugunu dusunmuyorum . Ben mesela 66 kiloydum suan 73 kiloyum bunu 1,5 ayda spor yaparak aldim. Allah a sukur gobegimde de cok bir degisme olmadi.

Yazdıklarını bir de kendin okursan sorduğun sorunun cevabını kendi yazdıklarından bulabilirsin :)

Kilo almayı daha da açarsak, yağlanarak mı kas kazanarak mı kilo almak isteniyor?

Senin yaptığın şekilde harcadığından fazlasını alırsan bir noktadan sonra belirli bölgelerde yağ kütlesi şekillenir.

Ancak v.g. idmanlarıyla birlikte doğru beslenildiğinde kazanılan kilo kas kütlesi olacaktır.

Bu ay 5. ayım protein tozu kullanmak istiyorum ama biraz boyuma göre kilom fazla protein tozu kullanırsam kilo alır mıyım ? diye merak ediyorum

Şuana kadar hiç bir supplement kullanmadım doğal beslenmeye çalıştım.

boyum 1.88 kilom 91.2

kullanacağın protein tozu günlük alman gereken protein miktarından fazlasını almana neden olacaksa yağ olarak kilo almana neden olabilir.

Günlük alınması gereken protein miktarı; v.g.- spor yapan kişilerde her bir kilo başına genelde 1.5-2 gr gibi kabul ediliyor.

• Like
Reactions: Jei
Ben 19 yaşında boy 1.79 kilo 59 spora başlayalı 3 ay oldu 4 aya giriyom supplement bsn true mass kullandım ama düzensiz ve pek bi işe yaramadı. Şimdi yeniden almak istiyorum ama ne almalıyım karar veremedim.Bsn Syhta-6 ile xpro Amino alsam yeterli mi yoksa fazla mı ? yada yanında bişeyler daha almalımıyım fazla tozda kullanmak istemiyorum Kısacası Hacim ve Kilo için ne alsam yeterlidir ?

Ben 19 yaşında boy 1.79 kilo 59 spora başlayalı 3 ay oldu 4 aya giriyom supplement bsn true mass kullandım ama düzensiz ve pek bi işe yaramadı. Şimdi yeniden almak istiyorum ama ne almalıyım karar veremedim.Bsn Syhta-6 ile xpro Amino alsam yeterli mi yoksa fazla mı ? yada yanında bişeyler daha almalımıyım fazla tozda kullanmak istemiyorum Kısacası Hacim ve Kilo için ne alsam yeterlidir ?

Hacim ve kilo icin adam gibi beslenmen yeterli baslangic seviyesinde.

Back
Yukarı