Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese merhaba. Öncelikle foruma yeni üye oldum ve bilgili kişilere bir kaç sorum olacak. Daha önceden body building ile ilgileniyordum ve çalışıyordum. Bırakalı yaklaşık 2 ay oldu ve tam 5 ay aralıksız çalışmıştım. Fakat çalıştığım dönemde hiç supplement kullanmadım. Şimdi yeniden başlayacağım bu sefer supplement kullanma niyetindeyim. Boyum 1.86 ve kilom 82. Çok kilo almak niyetinde değilim sadece vücudumu supplementler ile ciddi bir kas formuna sokmak istiyorum. Günlük beslenmeyle yeterli miktarda protein ve amino asit alamıyorum. Önceden çalışırken de sadece yumurta ile besleniyordum ama yetersiz kalıyordu. Bana supplement olarak ne önerebilirsiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Merhabarlar,

Bundan 2 ay önce başladım ve yarım ay kadar gidebildim işlerim nedeniyle 1 ay ara verip tekrar başladım. İlk ay az gittiğim dönemde 74kilodan 69.5 kiloya kadar düştüm, diyet takviyesi yaparak. Şuanda 14 gündür haftada 4gün gidiyorum. İşim dolayısıyla beslenmeme pek dikkat edemiyorum yani dikkatten kastım iyi beslenemiyorum. Genede tercihim beyaz yumurta ve tavuk oluyor.

Sabah işe gelirken 30dakika ve antremanda 20dakika yürüyüş yapıyorum. Belde ve göbekte yağlanma mevcut. Yürüyüşten sonra ilk ay programına geçiyorum ve setlerde zorlanıyorum. Tabiri caizse gücüm tükeniyor ve yorgunluktan o gün bitirmek zorunda kalıyorum.

Sizden istediğim bu yorgunluğu önleyici takviye bir şey almam gerekirmi.? Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.

ya arkadaş neden kimse yardım etmiyor :S binbir türlü amino asit çeşidi var.ilk kullandığım hardline 9000 idi.şuan bitti yeni bir tane alıcam ama kimi bcaa diyor kimi glutamine daha önemli diyor.ne yapacağımı şaşırdım.body'e başlayalı 25 gün oldu.ilk gittiğimde 57.1 kiloydum şuan 62.4 kiloyum. hardline'ın protein ve gainer ını kullandım en ufak boylarını.Bu ay ise optimum kullancam bakalım.optimum protein ve gainer siparişleri verdim.amino asit olarak ne almalıyım lütfen yardım kafam çok karışık :S

ya arkadaş neden kimse yardım etmiyor :S binbir türlü amino asit çeşidi var.ilk kullandığım hardline 9000 idi.şuan bitti yeni bir tane alıcam ama kimi bcaa diyor kimi glutamine daha önemli diyor.ne yapacağımı şaşırdım.body'e başlayalı 25 gün oldu.ilk gittiğimde 57.1 kiloydum şuan 62.4 kiloyum. hardline'ın protein ve gainer ını kullandım en ufak boylarını.Bu ay ise optimum kullancam bakalım.optimum protein ve gainer siparişleri verdim.amino asit olarak ne almalıyım lütfen yardım kafam çok karışık :S

Bence 25 gün falan olduysa bile hiç bulaşma derim. Ben evime profesyonel denebilecek aletler aldım. Pasific shopdan hakan beye burdan tekrar teşekkür ederim. Uzun vadeli spor hayatı düşünüyorum. Allah uzun ömür ve sağlık verirse nasip olursa tabi. Bu spora sadece görsellik olarak değil sağlık amaçlıda bakıyorum. Daha öncede aralılarla 6-7 ay kadar yapmışlığım vardı. son 1 ay dır evimde kendi aletlerimle haftada 2-3 gün çalışıyorum. Ama suplement kullanmayı en az 3-4 ay daha düşünmüyorum. Sende bu spora uzun vadeli ve istikrarlı biçimde devam edebileceksen bence hiç uğraşma derim şimdidden bu tür takviyelerle vücudun şu an hepsine sahip zaten. Bence boşa israf Vücut belli bir zaman sonra kendi isteyecektir zaten . bir buçuk 2 yıldır uğraşıp da hiç bu takviyeleri almayanlar var burda . Ona göre kararını ver derim.

Bence 25 gün falan olduysa bile hiç bulaşma derim. Ben evime profesyonel denebilecek aletler aldım. Pasific shopdan hakan beye burdan tekrar teşekkür ederim. Uzun vadeli spor hayatı düşünüyorum. Allah uzun ömür ve sağlık verirse nasip olursa tabi. Bu spora sadece görsellik olarak değil sağlık amaçlıda bakıyorum. Daha öncede aralılarla 6-7 ay kadar yapmışlığım vardı. son 1 ay dır evimde kendi aletlerimle haftada 2-3 gün çalışıyorum. Ama suplement kullanmayı en az 3-4 ay daha düşünmüyorum. Sende bu spora uzun vadeli ve istikrarlı biçimde devam edebileceksen bence hiç uğraşma derim şimdidden bu tür takviyelerle vücudun şu an hepsine sahip zaten. Bence boşa israf Vücut belli bir zaman sonra kendi isteyecektir zaten . bir buçuk 2 yıldır uğraşıp da hiç bu takviyeleri almayanlar var burda . Ona göre kararını ver derim.

paşam haklısın tamam ama ben 24 yaşındayım ve 60 kiloyu geçtiğimi hayatımda hatırlamıyorum.acayip zayıfım boyum 1.79. bu ay kullandığım protein ve gainer ler sayesinde inanılmaz kilo aldım.eğer kullanmasaydım yıne alamıcaktım :S

Doğru beslenir iyi çalışırsan alırsın ..Aynı boydayiz
3 ayda 58 den 70 e çıktım..Biraz bel cevresi genişledi
ama tamamen natural..Basarılar ..

Doğru beslenir iyi çalışırsan alırsın ..Aynı boydayiz
3 ayda 58 den 70 e çıktım..Biraz bel cevresi genişledi
ama tamamen natural..Basarılar ..

3 ayda 12 kilo çok fazla doğru beslendiğine eminmisin.

Zor kilo alan bir yapım olduğu için bir anda yüklendim
Hafif yaglanma oldu tabi fakat karbolari genelde kompleks
olanlardan sectim proteinde 130 150 arası aldım günlük .
Hafif yağlansamda eski cılız halimden daha iyi..Geri dönüş için teşekkürler ..

Merhaba 1.96 boyunda ve 106 kiloyum 7 sene basketbol oynadım ve bıraktım 3 yıllık aradan sonra spora basladım ve 1 ay oldu 5 kilo verdim.Hem bölgesel göbek ve yanlardaki yagları verip hemde kas yapmak amacındayım.Supplement olarak ne onerebilirsiniz? Cevremdekiler Lcarnitine aminoasit ve protein tozları konusunda kullanmanda büyük fayda olacagını soyluyorlar sizlerin yorumu nedir? lutfen konulara hakim kisilerden tavsiye bekliyorum tesekkurler

Merhaba aranıza yeni katıldım.Amacım profesyonel vg değilde fit bir vücut sahibi olmak.16 yaşındayım.Boyum 175 Kilom 70. "Evde sadece 2 adet Dumbell ile çalışma proğramı"na 2 gün önce başladım.Günlük beslenmeme ne kadar dikkat etsem de birşeylerin eksik olduğunu düşünüyorum.Mesela sabah 2 yumurta öğlen pilav + tavuk göğsü akşam ise pilav+baklagil+tavuk,balık,et vs. tüketmeye çalışıyorum.Sizin önerebileceğiniz beslenme programı felan varsa mutlu olurum.He bide FleXoR hocam ek supplement,aminoasit v.b takviyesi lazmmı lütfen cevaplarsanız sevinirim.Şimdiden Teşekkürler...

Öncelikle flexor hocamıza çok çok teşekkür etmek istiyorum. Onun yazdığı ''Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program'' başlığındaki 1.ay programına ve tavsiyelerine uyarak 11. idmanı az önce tamamladım ve büyük gelişim katettiğimi söylemek istiyorum. Daha öncede 7 aylık bir periyotta spor salonuna gitmiştim ve ilgisizlik sebebiyle doğru dürüst gelişme gösterememiştim. Şimdi ise 7 ayda yapamadığımı bodyforum sayesinde 1.5 ayda elde ettim üstelik evimden çıkmadan.(1 aylık programı 1.5 aya yayma sebebim sınavlar) Tabi ki programdaki hareketleri evde dumble ve halter'le yapılacak şekilde kendime uydurdum.weightlifter

Şimdiye kadar hiçbir suplement kullanmadım, beslenme düzenine elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalıştım.Spora başlamadan önce ölçülerimi kayıt etmediğim için ne yazık ki size sayısal veriler veremiyorum ama herkes sıkılaştığımı geliştiğimi söylüyor.
Bu noktada sorunum şu ki artık yardımcı bir supplement ile gelişimi hızlandırmak ve programımda değişiklikler yapmak istiyorum.

''İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı program yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır''
Flexor hocamızın bu söylediğine paralel eğer bir hocamız yoksa ( ki yokken daha iyi gelişiyorum bodyforum bana yeter :] ) tembel bölge tespiti ve bu bölgeleri tamamlayıcı program yapmak konusunda ne gibi bir metod izlemeliyiz?
Bunun yanında 2. ay programına geçerken Hardline zone kullanmayı düşünüyorum bu konuda ne dersiniz?

Son düzenleme:
L carnitine (weider) 2010 uretim tarihli olan urunu 2011 de aldim ama bitiremedim, son kullanma tarihi 12/2012 henuz bitmedi, kullansam sorun olur mu, yani bozulmus falan olma ihtimali var mi?

Ayrica suan whey protein gold 5lb kullaniyorum, bununla beraber , L carnitine 1000mg kullansam sakincali olur mu?

Sporu 2 aydir yapiyorum ama alt yapim var, bikac yildir kesintili de olsa agirlik calisiyorum.

Cevaplarsan memnun olurum iyi calismalar.

boy 185
kilo 78

Son düzenleme:
Zor kilo alan bir yapım olduğu için bir anda yüklendim
Hafif yaglanma oldu tabi fakat karbolari genelde kompleks
olanlardan sectim proteinde 130 150 arası aldım günlük .
Hafif yağlansamda eski cılız halimden daha iyi..Geri dönüş için teşekkürler ..

istediğin kiloya gelene kadar bence devam et yağlanmayı smdilik ciddiye alma yağlanmadan büyüme olmaz ztn daha sonra ideal kilonun +2 olana kadar dwm ettikden sonra likit kullan yağları erit al sana fit vücüt :lol:

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:29 ----------

Öncelikle flexor hocamıza çok çok teşekkür etmek istiyorum. Onun yazdığı ''Body building'e Yeni Başlayanlar İçin Program'' başlığındaki 1.ay programına ve tavsiyelerine uyarak 11. idmanı az önce tamamladım ve büyük gelişim katettiğimi söylemek istiyorum. Daha öncede 7 aylık bir periyotta spor salonuna gitmiştim ve ilgisizlik sebebiyle doğru dürüst gelişme gösterememiştim. Şimdi ise 7 ayda yapamadığımı bodyforum sayesinde 1.5 ayda elde ettim üstelik evimden çıkmadan.(1 aylık programı 1.5 aya yayma sebebim sınavlar) Tabi ki programdaki hareketleri evde dumble ve halter'le yapılacak şekilde kendime uydurdum.weightlifter

Şimdiye kadar hiçbir suplement kullanmadım, beslenme düzenine elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalıştım.Spora başlamadan önce ölçülerimi kayıt etmediğim için ne yazık ki size sayısal veriler veremiyorum ama herkes sıkılaştığımı geliştiğimi söylüyor.
Bu noktada sorunum şu ki artık yardımcı bir supplement ile gelişimi hızlandırmak ve programımda değişiklikler yapmak istiyorum.

Flexor hocamızın bu söylediğine paralel eğer bir hocamız yoksa ( ki yokken daha iyi gelişiyorum bodyforum bana yeter :] ) tembel bölge tespiti ve bu bölgeleri tamamlayıcı program yapmak konusunda ne gibi bir metod izlemeliyiz?
Bunun yanında 2. ay programına geçerken Hardline zone kullanmayı düşünüyorum bu konuda ne dersiniz?
genelde son kullanma tarihine kadar bir sıkıntı olmaması lazım basıma böyle bir durum gelmedi ama diğer besin öğelerinden deneyimlerime göre bunu rahatlıkla söyleyebilirim kullanabilirsin afiyet olsun:)

genelde son kullanma tarihine kadar bir sıkıntı olmaması lazım basıma böyle bir durum gelmedi ama diğer besin öğelerinden deneyimlerime göre bunu rahatlıkla söyleyebilirim kullanabilirsin afiyet olsun

Sorunu tam anlatamadım.
Bu dönemde 6-7 kilo vererek aynı zamanda hacim kaybetmeden kas inşa etmek de istiyorum.Fakat haftada 2 gün ağırlık, 2 gün cardio(15 dk koşu) şeklinde hafif bir program uyguluyorum.Kardiyodan sonra suplemente gerek yok ama ağırlık çalıştığım günler 7 bölge 2 şer hareket, setler 4x12, setler arası dinlenme 30sn, toplam süre 1.5 saat.Bu antremandan sonra suplemente ihtiyacım varmı? Şimdi zone'da 36 gr protein, 36 gr şeker bunun yanında taurin, glutamin, kreatin var.
Tam olarak kafama takılan şey zone'yi yağ yakmaya çalıştığım bu dönemde tavsiye eder misiniz? Yoksa standart suplementsiz diete devam mı?

boy:1.70
kilo:75

hocam size bir sorum olacaktı ben yeni başladım benim yağlarımdan kurtulup aynı zamanda bana kas gelişiminde yardımcı olacak amino asit arıyorum veya herhangi başka bir şey bana bu konuyla ilgili yardımcı olurmusunuz

Sorunu tam anlatamadım.
Bu dönemde 6-7 kilo vererek aynı zamanda hacim kaybetmeden kas inşa etmek de istiyorum.Fakat haftada 2 gün ağırlık, 2 gün cardio(15 dk koşu) şeklinde hafif bir program uyguluyorum.Kardiyodan sonra suplemente gerek yok ama ağırlık çalıştığım günler 7 bölge 2 şer hareket, setler 4x12, setler arası dinlenme 30sn, toplam süre 1.5 saat.Bu antremandan sonra suplemente ihtiyacım varmı? Şimdi zone'da 36 gr protein, 36 gr şeker bunun yanında taurin, glutamin, kreatin var.
Tam olarak kafama takılan şey zone'yi yağ yakmaya çalıştığım bu dönemde tavsiye eder misiniz? Yoksa standart suplementsiz diete devam mı?

boy:1.70
kilo:75

hocam benım merak ettıgım bır konu var, daha oncelerı farklı yıllarda farklı zamanlarla calıstım sonra bıraktım, sımdı duzenlı olarak 2 aydır calısyorum(1 er gun dınlenerek) spor sonrası ımkanım oldugu ıcın dırek kafede 4 adet ızgara tavuk gogsu yıyorum, acaba proteın tozu kullanmama gerek varmıdır?

Merhaba Arkadaşlar,

Vgye 2 ay önce başladım. 3 ayıma giriyorum. Haftada 3 ya da 4 kere düzenli olarak gitmeye çalışıyorum. Programıma uyuyorum ve yararını gördüm ancak hacim olarak biraz daha büyümek istiyorum. Karın, göğüs ve bel bölgesinde hafif yağlanmam var. Ayrı bir yağ eritici çalışma yapmıyorum ama bel bölgemde 2-3cmlik bir incelme var. Soruma gelirsek. Bu asamada protein tozu kullanabilir miyim ? (Hafif yağlılık söz konusuyken) Veya başka supplementler önerir misiniz ?

Merhaba Arkadaşlar,

Yaklaşık 15 gün önce bende aranıza katıldım,

15 günlük çalışma sonucunda gördümki kollarım gerçekten kuvvetsiz 10 kg halter ingilizce bir adı var ama tam olarak bilmiyorum onu bile kaldırırken zorlanıyorum, çalıştığım hoca protein tozu kullanmamı söledi kaslarım ve kemiklerim kuvvetlenirmiş fakat çevreden ve internetten araştırdığım kadarı ile yararlı birşey diilmiş,

Şmdi sorum şu olucak,

1:86 boy 86 kiloyum protein tozu supplement v.s kullanmalımıyım ağırlıkları kaldıramamam şimdilik normalmidir ? kullanmam gerekirse ne kullanmalıyım gerçekten kollarımı kuvvetsiz ve güçsüz hissediyorum yardımlarınızı rica ediyorum teşekkürler.

Hocam ben de bişey sorucaktım.14 yaşındayım 1 aydır body e gidiyorum.Proteinler boy uzamasını önlermi ? ve gelişme çağındayım diye gelişimimi önlermi etrafta duyduklarım önler diyor birde sizin gibi bi ustadan cevap alıyım dedim merakla bekliyorum.Birde kullanmam zararlı olurmu ?thums:thums:

Merhaba Usta ben 15 yaşındayım 2 senedir Güreş Sporuyla yakından ilgileniyorum . Yaşımızdan Dolayı Fazla Bir Para Durumumuz Yok. Aileden de istemek uygun olmuyor tabiki kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışıyoruz. Kilo düşmem gerekiyor yaklaşık bir 6 kilo. L Carnitin mi yoksa diyet programı mı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler ;);)

Back
Yukarı