Yeni başlayanlarda Supplement (protein,aminoasit vs) kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba,

3 ay kadar salona gidip daha sonra 6-7 ay bıraktım, şuanda 1 aydır evde devam ediyorum,

Benim sıkıntım göbek'te oluşan yağlar, kendimide yaza hazırlamak için,

Şuanda creatin,protein tozu ve Bcaa kullansam herhangi bir sorun olurmu,

2,5 ay kadar kullansam vücutta gözle görülür bir düzelme olurmu acaba ?

Bu arad beyazları kestim, un,tuz,şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak durup hergün tavuk salata ve sebze yiyorum,
Haftada birkezde balık,

Sizce ne yapmam gerekiyor,

Tşk.

bunların hiç biri senin incelmen için tek başına yetmez.

yağlardan kurtulmak istiyorsan doğru ve düzenli spor ve beslenme. o saydıklarına gerek yok.

beslenme, antrenman ve yeni başlayanlar bölümlerinin sabit başlıklarını incelemen yeterli. aradığın bilgiler oralarda mevcut.

yeni başlangıç

Merhaba,profilim:1,74Kg 28yaş,72Kg. yaklaşık 2 aydır vucut geliştirme üzerine spor yapıyorum daha onçe bir personel trainer ile yoğun cardio ağırlıklı çalışmıştım uzun süre ara verip şimdi tekrar başladım,2 aylık spor sounda kaldırdığım ağırlıklarda artış var ama kas gelişiminin yavaş olduğunu düşünüyorum,spor sonrası protein powder takviyesi alıyorum.ama sanırım çaılşma programımda hata var(her gün bir bölge haftada 5 gün 4-5set 6şar tekrar her sette ağırlık artırarak).beslenme olarak 5öğün almaya calışıyorum akşam yemeğini antremandan max 1 saat once alabiliyorum.sonrasında shaker yatmadan once az yaglı yogurt. beslenme ve çalışma programı olarak önerileriniz olursa sevinirim.Teşekkürler.

Boy179 kilo59 boyuma göre zayif olduğum için antrenör bana % 60 ı karbonhidrat %40 i protein olan bir karışım almamı söyledi daha hızlı hacim ve kas kütlesi için ama burda ilk 1-2 ay gerek yok yazmışsınız sizce almalı mıyım alırsam hacim ve kas kütlesinde daha hızlı bir gelisme olur mu? 1 hafta oldu spora başlayalı.

bence bir vucuduna zaman ver
neler yapabilir nereye gelebilir neye nasıl tepki veriyor
ondan sonra sana yetmez ise tercih senindir

Herkese selamlar. Günlük öğünlerden gerekli proteini alamadığımı düşündüğüm için supplement kullanma kararı aldım, fakat haklarında bilgi toplamama rağmen çok fazla sayıda marka ve çeşit olduğunu gördüm ve kararsız kaldım. Kas gelişimimi en çabuk geliştirecek doğal ve zararsız supplement,protein tozu vs vs ürünler sizce hangileridir. Hangi markanın, hangi ürününü almamı tavsiye edersiniz. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Boy: 1.78
Kilo: 76

Ben öncelikle, bir şekilde yolunu bulup doğal beslenmeni tavsiye ediyorum. Belki yanında beslenme çantası taşıyabilirsin. Ben şahsen yapıyorum.

Ama yine de böyle bir şansının olmadığını düşünüyorsan, benim düşünceme göre en mantıklısı protein tozu kullanmak. ben tr de paketlendiği için hardline ı tercih ederdim. '3matrix' adında yeni bir ürünü var. içerik ve fiyat olarak gayet makul.

hocam ben ultİmate nutrİtİon whey proteİn kullanıyorum. 3 gün oldu ve kullanınca basım agrıyor ve ateşİm çıkıyor nedenl ne olabİlİr? Antremandan once ve sonra 1 olcek attıp 300 ml su ıle karıstırıp ıcıyorum. Sorun ne acaba neden başım ağrıyor?

Merhaba,bir önceki msj a verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.bir konuda daha tavsiyenize ihtiyacım var,beslenmemi yolladığınız link'e bakarak bir düzene oturttum protein ağırlıklı bulgur/kepekli ekmek vb. den karbonhidrat alarak 0 şeker olabildiğnce az yaglı yemekler yatmadan once bır porsıyon yogurt,antreman hemen sonrası proteın shake olarak dıetımı devam ettırıyorum,vucudumda yag azalması ve kas artısı gozle gorulur sevıyede ,3. aydan ıtıbaren yag yakıcı+amıno asıt+whey proteın kullanımına baslamayı dusunuyorum.sızın bu konuda tavsıyenız ne olur.? şimdiden teşekkürler.

hocam ben ultİmate nutrİtİon whey proteİn kullanıyorum. 3 gün oldu ve kullanınca basım agrıyor ve ateşİm çıkıyor nedenl ne olabİlİr? Antremandan once ve sonra 1 olcek attıp 300 ml su ıle karıstırıp ıcıyorum. Sorun ne acaba neden başım ağrıyor?

Kullandığın ürünün orijinal olup olmadığına dikkat et (orijinal değildir demiyorum ama dikkatli olmak lazım. eğer güvenilir bir siteden ya da ticarethaneden aldıysan büyük ihtimalle sorun yoktur.)

Son kullanma tarihine dikkat et.

Kullanmadan önce ambalajın sağlam olup olmadığına dikkat et.

Baş ağrısı ve ateşin kullandığın bu üründen olduğuna emin misin? Birkaç arkadaşına birer ölçek ikram edip, onlarda da aynı problemlerin olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Bu konuda net bir cevap veremem ama aklıma gelen ilk şey kullandığın üründe bulunan bir içeriğe karşı alerjik reaksiyon göstermiş olabileceğin.

Aklıma gelenler bunlar.

svktmr; dedi:
Merhaba,bir önceki msj a verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.bir konuda daha tavsiyenize ihtiyacım var,beslenmemi yolladığınız link'e bakarak bir düzene oturttum protein ağırlıklı bulgur/kepekli ekmek vb. den karbonhidrat alarak 0 şeker olabildiğnce az yaglı yemekler yatmadan once bır porsıyon yogurt,antreman hemen sonrası proteın shake olarak dıetımı devam ettırıyorum,vucudumda yag azalması ve kas artısı gozle gorulur sevıyede ,3. aydan ıtıbaren yag yakıcı+amıno asıt+whey proteın kullanımına baslamayı dusunuyorum.sızın bu konuda tavsıyenız ne olur.? şimdiden teşekkürler.

Amino asit ve whey protein neredeyse aynı şeyler. Protein tozu kullanıyorsan a.a. alman çok gereksiz olur.

Yağ yakıcı hakkında da farklı düşünmüyorum. Onu kullanmadan da doğru idman ve beslenmeyle hedefine ulaşabilirsin.

Sadece whey protein kullanman yeterli olur.

Kullandığın ürünün orijinal olup olmadığına dikkat et (orijinal değildir demiyorum ama dikkatli olmak lazım. eğer güvenilir bir siteden ya da ticarethaneden aldıysan büyük ihtimalle sorun yoktur.)

Son kullanma tarihine dikkat et.

Kullanmadan önce ambalajın sağlam olup olmadığına dikkat et.

Baş ağrısı ve ateşin kullandığın bu üründen olduğuna emin misin? Birkaç arkadaşına birer ölçek ikram edip, onlarda da aynı problemlerin olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Bu konuda net bir cevap veremem ama aklıma gelen ilk şey kullandığın üründe bulunan bir içeriğe karşı alerjik reaksiyon göstermiş olabileceğin.

Aklıma gelenler bunlar.

Amino asit ve whey protein neredeyse aynı şeyler. Protein tozu kullanıyorsan a.a. alman çok gereksiz olur.

Yağ yakıcı hakkında da farklı düşünmüyorum. Onu kullanmadan da doğru idman ve beslenmeyle hedefine ulaşabilirsin.

Sadece whey protein kullanman yeterli olur.

Hocam supplementler.com 'dan aldım. son kullanma tarihi 01.06.2015 ve ambalajı düzgündü aldığımda. arkadaşlara da kullandırayım bir bakayım sonuç ne olacak. Doktora gitmeme gerek var mı acaba ?

spor salonuna başlıcam başlamadan önce evde 3 aydır hergün çalışıyorum barfiks mekik şınav barfiks de geniş tutuş avuç içi karşıya bakıcak şekilde 10x4 yapıyorum akşamları 30 saniye ara ile dinlenerek 15x4 şınav 30 saniye ara ile 25x4 mekik 30 saniye ara ile yapıyorum sadece eve gittiğimde akşamları gündüz çalışıyorum ama akşama kadar duramaıyorum sürekli barfiks çekmek istiyyorum spor salonuna yazılma vakti geldi sanırsam vücutta baya bir etkisi oldu kas kütleleri gözle görülür derecede baya gelişti spor salonuna yazılırsam sizce protein tozu enerji tozu kullanmalımıyım çünki düzensiz besin alıyorum

hocam bugün spordan sonra sütle karıştırıp İçtİm bİr sıkıntı olmadı galİba blraz psİkolojİk blraz da hava değİşİmİ galİba. Anİ sıcaklık artınca başıma güneş geçtl

öncelikle merhaba 21 yasındayım kılo 75 boy 1.74 boyun 36 bıceps 36 trıceps 34 gogus 99 karın 92 bacak 53 cm 1.5 yıldır bu sporla ugrasıyorum gogus bolgemde pectoralis major kasımda bı sıkıntı yok ancak minör cok yumusak ve bu durum benı rahatsız edıyor doktora gıttım jınekomastı negatıf cıktı sızlerden rıcam supllement konusunda yardımcı olurmusunuz hangı supplementlerı kullanmam gerek olcumlerıme gore yardımcı olursanız sevınırım

merhaba, fitness çalışmaya başlayalı 5 ay oldu biraz zayıflamıştım 83 kilodan 79,5a düştüm. son 1 aydır salondaki hocamız protein tozu kullanmamı önerdi bende ordaki üründen kullanıyorum anreman sonrası 1 ölçek. sizce yeterli midir? bu arada marka hakkında yorumlarınızı bekliyorum ürün protilox whey preotein

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Sebebi yeni başlayanların gerek kas tonusu gerek ise bu kaslara yapılan baskılar suplament kullanımı için yetersiz olup ilerki dönemlerde gerekli ise kullanımı önerilir..

Kişi spora başlamıştır günlük yediği yemeklerden (sabah,öğlen,akşam) almış olduğu kalori yapacağı hafif egzersiz için yeterlidir..

Ama alırsam ne olur derseniz vucut sistemi önceliği sindirim sisteminde parçalanan hücre zarından geçip enerji santraline düşen besinlere yer verir yani yediğimiz yeni başlayan bir kişide doğal yoldan üretilen enerji yeterlidir vucut haricen alınan suplamenti ikinci planda yada yedek olarak tuttuğundan antreman sonunda Alınmış olan gereksiz suplamentin atımı için uğraşır. burada paramızı çöpe atmış oluyoruz yani suplament vucut tarafından tercih edilmeyip
öncelik besine veriliyor aldığımız suplament vucutte vucut tarafından atılmaya çalışılıyor..

Buna ben boşa atılan para derim..

İleriki zamanlarda 3. aydan sonra artık standart proğramlar aşılmış adeleler gelişimini tamamlamış hoca çalışkan bölge ile tembel bölgeyi tespit etmiş çalışkan bölgeyi yerinde tutarken tembel bölgeyi tamamlayıcı proğram yazmış kısacası size biraz yüklenmeye başlamıştır..

Eğerki Bu yüklenmelerde yediğinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız önce hocanızın vereceği suplamentleri kullanın.

Çoğu yeni başlayanlarında yapmış olduğu hata direk suplament kullanmaktır gerek ucuz oluşu gerek ise kişiye güç vermesi kişileri yanılgı ve hataya sürükler hatadır çünkü kişi sadece cretine kullanarak performansını arttırır fakat karşılığı (amino asit) olmadığı için vucutta yıkımlar kaçınılmaz olur en yakın şubeden yıkım yaparak hareket halindeki bölgeye takviye yapar vucut haliyle cretinin ve antremanın etkisi ile şişen kolumuzdan zevk alsakta yaptığımız tek taraflı hamle yanlıştır.

kullanılan yada kullanacağınız herşey vucut sistemi antreman şiddeti suplamentlerin birbirine olan dayanışması çok önemlidir

Bu konu altında yeni başlayanların suplament kullanımı hakkında soru ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz

Hocam merhaba,ben B.B önceki zamanlarımda ara ara yapmak zorunda kaldım(okul,iş falan).Şimdi bu işe kafamı ve zamanımı tam olarak verebiliyorum.2.ayımdayım amino ve protein kullanıyorum.Çünkü daha önce de kullanmıştım vücudumun tepkileri olumlu oluyor bu besinlere.Daha önceden creatin de kullandım onunda olumlu etkilerini gördüm.şu an kilo 85 boy 187 yaş 26
Şimdi creatin almak istiyorum hocam,amino,protein ve creatin kombinesi sizce uygunmudur.Yani esasında şunu sormak istiyorum creatin için erken mi sizce ?

kaan07;

beslenmeni doğru yaptığın sürece protein tozu kullanımı şart değil. bahsettiğin markayı duymadım. çok bilinen bir marka değil. illa kullanacaksan hardline ın matrix3 ü öneririm.

beslenme hakkında bilgi için link faydalı olacaktır.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme/genel-beslenme-mantigi-nasil-kilo-alirim-58793.html

ufkoztrk;

creatin antrenman performansı üzerine etkili olabiliyor. ancak ben performanısımın zirvesine ulaştığımı hissettiğimde bir tık daha yukarı çıkmak için alıyorum. Başlayalı daha 2 ay olmuş. Bu dönemde gelişim daha kolay olacaktır. Gelişimin yavaşladığını hissettiğin zaman alman bana göre daha uygun olur.

protein tozu ya da a.a. haplarıyla birlikte antrenamn önesi ve sonrası 3-5 gr arası alman yerinde olur.

Yeni başlayanlarda suplament kullanımı özellikle ilk 3 ay gerekli değildir.

Bu konu altında yeni başlayanların suplament kullanımı hakkında soru ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz

Öncelikle herkese merhaba.Supplement kullanımı ile ilgili bir sorum vardı;
"Ant.sonrası kas uyarımları nedeniyle HGH salgısı vücutta artıyor ve 2 saat bu şekilde seyrediyor.Bu sırada yüksek içerikli shakeler vb. içilmesi durumunda insulin yükseleceği için HGH salgılaması duruyor"
Bunun doğruluk payı var mıdır? Doğru ise enaz ne kadar sonra protein tozunu vb.almak gerekir? Bilgili arkadaşların yorumunu rica ediyorum.

Back
Yukarı