Oncelikle herkese merhabalar.. Yaklasik 2 ay once basladim(tabi ondan oceki bircok basarisiz girisimimi saymazsam

) ve son 1 aydir gayet duzenli gym e gitmekteyim. Kendimce kendime program hazirladim ve simdilik o programi uyguluyorum.
Boyum 184 kilom 82 yasim 28 yag oranim %19
Her ne kdr gecmiste bircok sporla ugrasmis olsam da hayatimin cogunu sagliksiz beslenme ve alkolle-sigara (son 1 yildir sigara icmemekteyim

) ile gecirdim.. 14 nisandan itinaren siki bir diyete girdim.. Aslinda diyetim biraz sagliksiz ama 1 ay devam etmek istiyorum cunku bu diyet ile beraber l-carnitine ve kardio yapiorum ve inanilmaz bir derecede belimde bir incelme(yag yakimi) olmakta.
Sormak istediim soru 1: her nekadar bu spora yeni baslamis olsam da bazi supplementler hakkinda bilgi toplamaktayim ve son 1 haftadir whey protein(sadece antremandan sonra) ve Precision Engineered Amino 1500 Tablets(sabah 2 aksam yatmadan once 2 tane kullaniyorum(antremanlar oncesi ve snrasi da 3 er tane)) Bunlari kullanmamim sebebi yaglarimdan kurtulayim derken zaten doru durust olmayan kaslarimdan da kaybetmek istememem.
Ve diyetim biraz sagliksiz (diyetim: gayet guzel zengin ve doyurucu kahvalti, ogleyi meyve sebze ile geciyorum ve aksam da 250-300gr balik veya tavuk yiyorum sifir seker ve sifir ekmek) oldugu icin multi vitamin ve karacigerimi zorlamamak icin de Milk Thistle kullaniyorum.. Sizce bu supplementleri kullanmaya cok mu erken basladim?? veya bircok yerde whey ve aminonun beraber aliminin gereksiz oldugunu okudum oyzdn birini kesiyim mi???
2. sorum ise creatine e baslamayi dusunuyorum sizce baslamamda fayda varmi???
Bu arada son 1 aydir duzenli antreman yapinca bu sporun gercekten cok faydasini gordum ozellike triceps sirt ve omuz bolgem gayet iyi gelismekte..