Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

destro dedi:
murix dedi:
:?: ABİLERİM BEN 19 YAŞINDAYIM 1.87 BOY VAR KİLOM 77 AMA KİLO KALÇAYA TOPLANMIŞ BİÇİMDE KEMİKLER VE KASLAR ÇOK ZAYIF İNCE YAPIM VAR. BODY E BAŞLAYACAĞIM NE YAPMAM GEREKİYOR.HANGİ HORMON YADA MADDEYİ KULLANMALIYIM?CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM...

Hoşgeldin murix,

Öncelikle bu ne acele, ilk 3-4 ay herhangi bir supplement kullanmanı tavsiye etmem. Hormon işine gelince, herhangi bir hormon yada steroid kullanmanı da hiçbir zaman tavsiye etmem. Yeni başlayanlarda vücut düzgün beslenme ve düzenli çalışma ile zaten çok hızlı bir gelişim gösterecektir, öncelikle bu gelişimi gerçekleştir, gelişme yavaşladığı dönemde supplement kullanımını düşünebilirsin. Beslenme kısmına biraz göz atıp, bol protein az yağ, sıfıra yakın şeker tüketimi ile fazla kilolarından kurtulabilirsin.

Sağlıklı Günler...
abi peki kas çalışırsak kemiklerde bi gelişme olur mu abi çok zayıf...

selam arkadaslar siteye yeni uye oldum sormak istediğim bi sey var ben 19 yasında 52 kiloyum vücüdü güzel bir sekle sokmak istiorum öyle profesyonel sporcular gibi asırı bi vücut istemiorum ya işte biraz omuzlar göğüs mide bacak kasları falan da ya ne yapmam lazım öncelikle kilo almam lazım biliorum peki ya sonrası yani bana yararmı ? simdiden tesekürler

live1453 dedi:
öyle profesyonel sporcular gibi asırı bi vücut istemiorum
keske bu cumleyi yazmasaydın.6 aydan fazla yapınca ıstemesen bile oyle devasa olacaksın.onun için 3 aydan fazla gitme bu spora.

guardbody dedi:
live1453 dedi:
keske bu cumleyi yazmasaydın.6 aydan fazla yapınca ıstemesen bile oyle devasa olacaksın.onun için 3 aydan fazla gitme bu spora.

:lol: :lol: :lol:

Nedense yeni baslayanlar "Su resimlerdeki kadar fln olmak istemiyorum" der.

Despo dedi:
guardbody dedi:
live1453 dedi:

2.ligden yeni çıkmış takımların, "hedefimiz ligde kalıcı olmak" demesi gibi birşey bu. Zaten direkt olarak "şampiyon olmak istiyoruz" deseler herkes bir tarafıyla güler bunlara.
Aynı şekilde adam Coleman'ı görünce, "ben böyle olmak istiyorum" dese bence çok daha komik olur.
Yine de tabi pro'lara burun kıvıran tavır hakikaten çok çirkin, sonuçta adamlar yıllarca emek sarfedip o hale gelmişler, biraz daha mantıklı yaklaşmak lazım.

Blitz dedi:
Despo dedi:
guardbody dedi:
live1453 dedi:

2.ligden yeni çıkmış takımların, "hedefimiz ligde kalıcı olmak" demesi gibi birşey bu. Zaten direkt olarak "şampiyon olmak istiyoruz" deseler herkes bir tarafıyla güler bunlara.
Aynı şekilde adam Coleman'ı görünce, "ben böyle olmak istiyorum" dese bence çok daha komik olur.
Yine de tabi pro'lara burun kıvıran tavır hakikaten çok çirkin, sonuçta adamlar yıllarca emek sarfedip o hale gelmişler, biraz daha mantıklı yaklaşmak lazım.

hayır yaa profesyonel sporculara burun kıvırma tavrım falan yok yanlıs anlasıldım heralde :shock:

aramıza hosgeldin aslında böyle yaklasan insanları yadırgamamk lazım.çünkü davulun sesi uzaktan hosgeliyor.ama bilgilendikçe aslında böle olamayacaklarını,hatta cok zor kas geliştireceklerini zamanla anlayacaklardır.yav kusura bakma bunun bilincine varmıs bizim gibilerede bu tip laflar biraz komik geliyor

salonda gecen yeni baslayan bi elemanla tanıstım.işde konu beslenmeden acıldı.

dedim kahvaltıda felen ne yiyorsun dediki abi tam 2 yumurta beyazı(ama bu cümleyi söylerken suratını görcektiniz sanki 20 yumurta beyazı yiyorum der gibi) sen dedi kactane yiyiorsun . bende dedimki ben simdilik 8 taneyle basladım yavas yavas 20 ye cıkıcam agzı ucukladı.yani hersey zamanla olucak.bu güzel formumuz (BODYFORUMTR)herkese cok sey ögretiyor.sende ögrenicen insallah

yani yeni baslayanlar böleseyler diyebilir..dogal olarak bizimde komigimize gidiyor.gün gelicek sen profesyonel olunca amatörlere böle gülücen..kızmıyorsun demi dostum live1453

Merhaba. Sitenize üye olalı 32 dk oluyor. Önceden izlediğim kadarıyla güzel bir site. Size sormak istediğim şu:
Bacağımdaki bir sorundan ötürü biraz spor özürlüyüm. Spor salonuna gidecek zamanım yok. Evde kendi kendime birşeyler (dumbell,yay vs.) yapmaya çalışıyorum. Fakat amacım bela gibi bir vücuda sahip olmak değil. Yeni başlayan birine nasıl birşeyler önerirsiniz? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Bu konuda gerçekten hiç bilgim yok. Sitelere baktığım zaman herkes farklı birşey söylüyor. Bu lafların toplamından bile bir sonuç çıkarabildiğimi söyleyemem. Yanlış birşey yapmak da istemiyorum.
Sorularımı somutlaştırmam gerekirse;
Yiyeceklerime nasıl dikkat etmem gerekiyor?
Sadece bu aletler ile günlük programım nasıl olmalı?
Çalışırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Hareket isimleri ve çalışmaları neler(bu sitede nerede)?

Bu konuda çelişkiye düşmemin sebebi;"her zaman aynı programın kullanılması çok zararlıdır. Kafana göre birşey yaparsan hiç sonuç alamazsın" önermeleridir :) Bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize iyi çalışmalar.

Ve;üyeliğimin ikinci günde bir tespitimi şu cümle ile sizle paylaşmak istiyorum:"Kendiyle barışık olan insan çevresi ile de barışık olur."
Ben bu sitede kendisiyle barışık insanlar görüyorum. Burada herkes başkasına aileden biriymiş gibi davranıyor. Bu diğer forumlarda yok. Kesinlikle aşırılık,kendini bilmezlik vs. gibi şeyler görmedim. Bu çok zor sağlanacak birşey. Umarım bozulmaz.
Bu arada vücut ile ilgili bilgiler veriliyormuş;Çiroz vücudumun verileri: :) kilo:58 Boy:184 cm. Kendi kendime dumbell kaldırıyorum(kendimi biraz zorluyorum) mekik ve bacak hareketleri yapıyorum(dumbell'ı ayağıma takıp bacak hareketleri,yan mekik,düz mekik,dumbell ile göğüs çalışma-isimlerini şu anda bilmiyorum ama öğreneceğim). Bunları hergün yapmıyorum tabi. Haftada 3 gün olacak şekilde.
Sizce bu program fazla mı,yetersiz mi...Cevap verirseniz sevinirim.

(Bu yazıları başka başlığa yazmıştım,"herhalde farketmez" diye. Sağolsun blitz uyardı.)

"Bela gibi bir vücuda sahip olmak istemiyorum" derken de bu arkadaşta olduğu gibi yanlış anlaşılmasın. Ben zayıflığı seviyorum. Ama bu kadar zayıflık da kötü bence. Önceden bacağımdaki sorun yüzünden çok fazla spor yapamıyordum. Ama son zamanlarda vakit bulamamaktan hiç yapamamaya başladım. Evde kendi kendine çalışmak için de en ideal spor bu bence. Bu insanları görünce emeklerine tabi saygı gösteriyorum. Mesela coleman'ı görünce çalışmasına ve geldiği noktaya hayran kaldım. Ama ben öyle bir vücuda sahip olmak ister miyim?:Hayır. Bu kişisel birşey.

Sadece Kilo Almak İstiyorum

Öncelikle Herkese Merhabalar,
Bu forumu yeni keşfettim ve buradaki değerli bilgilerinzden dolayı,ben de kendi soruma derman bulmak istiyorum

Boyum 176
Kilo 52
Yaş 23

Tek derdim kilo almak,4 yıl önce doktora gittim,herhangi bir parazit rahatıszlık hiçbir sorunum yoktu,ve 2 gün önce tekrar doktora gittim,yine aynı sonuclar her şey normal..Çok nadir hasta olurum fakat yıllardır hiç kilo alamıyorum,kilolu olmak nedir hiç tadamadım bile:)
1 nisandan beri askerim...Yani düzenli yat kalk ve yemek var,spora gelince de ilk 1 ay acemilik vardı eğitim ağırdı, acemilikten sonra sadece sabahları askeriyede verilen belli başlı hareketler (yaklasık 20dk kadar) var.ve zamanımın diğer kısmı bilgisayar başında geçiyor.. Yemek yemede herhangi bir sıkıntım yok,her seyi yiyorum fakat kilo alamıyorum, Babam da aynen benim gibiymiş cocukken fakat şimdi göbekli bile oldu. Irsi diyip kendimi avutmak istemiyorum en az 6 7 kilo almak istiyorum..bunun için internette araştırma yaparken OPTIMUM NUTRITION MIGHTY ONE 3000 gördüm, alsam bir faydası olur mu ya da ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Ogün

arkadaslar bende 16 yasındayım ve baslamak istiyorum hic bi girisimim yok sayılır bu konuda
kilom 65 kg , boyum 178 cm
bana bi yontem belirtirseniz sevinirim nerden baslıcam ve neler yapmam lazım ??
yeni baslayanlar bolumu acsanız iyi olur galiba yakındaymıs bu programa ulasmam lazım galiba
ama benim yasıma ve vucuduma uygun bisiler olması lazım
saygılar ...

kimse ilgilenmiyormu burada ???
illa konu baslıgı acmak mı gerekiyor kirlilik mi istiyosunuz ya arkadaslar bi soru sorduk cevap werirseniz sevincem

CHaSCoTeCH dedi:
kimse ilgilenmiyormu burada ???
illa konu baslıgı acmak mı gerekiyor kirlilik mi istiyosunuz ya arkadaslar bi soru sorduk cevap werirseniz sevincem

arama yaparsan istediğin bilgilere ulaşırsın.

iyide kardes yeni baslayanların ne gibi bi tavsiyelerden anlamasını bekliyon ?
terimleri bilmiyoz daha yasıma boym agore bilgi istedik sadece
saygılar.. yinede saoluın

Ne aşağılayıcı ne yüceltici sıfatlar kullanmayın (üstad, usta, hoca, abi, aga, baba, kardeş, koçum...). Artniyetli olmasanız dahi bunlar yanlış anlaşılabilir. Kişilere sadece nick'leriyle (takma isimleriyle) hitap edin.

(edit flexor) lütfen kuralları okuyalım daha önce link verdiğim halde tekrar aynı şeyi yapıyorsunuz

merhaba sitenize yeni üye oldum fakat daha önceden de takip ediyorum. benim boyum 1.88 fakat kilom 74 geçen yılda 2 ay çalıştım fakat bırakmak zorunda kaldım şimdi yaz başından beri yani 2 aydır çalışıyorum fakat hala kilo alamadım. vücudumda gelişme var özellikle kollarım ve göğüslerim baya büyüdüler. yani vücudum gelişmesine rağmen hala kilo alamıyorum burada yazanları da denedim yani beslenme üzerine bi çok şey denedim fakat olmuyor. başka ne yolu var kilo almanın steroid kullanmadan??

mrb arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve ilk yazım olucak bu.ben mankenlik yapıorum izmirde 191 boyunda 74 kiloyum,atletik bir vücut yapısına sahibim sıfır yağ diyebilirm ama zayıf görünüyorum baya, vücudumu geliştirmek istiyorum böylece podyumda daha çok iş alabileceğim bu mesleki kariyerim açısından çok önemli yani kilom 90 civarı olsa çok iyi olur yeni spora başladım hocam perfect 3000 vanilya diye karbonhidrat tozu ve amino asit kullanmamı tavsiye etti çabuk kilo almam ve kas gelişimim açısından sizce bunlar işe yarar mı ayriyeten bana ileride zararı olabilir mi bunların (kulaktan dolma kısırlık ,karaciğer rahatsızlıkları gib şeyler duymuştum)sizce ne yapmalıyım tavsiyelerinizi ,yardımlarınızı bekliyorum .ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ....bu arada sitede forumlarda yazanları okudum ;konulara hep bilimsel ve kanıtlı yaklaşılmış çok yararlı bi site kurmuşsunuz bunun içinde teşekkür ederim saygılar.....

smyrnaizm dedi:
mrb arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve ilk yazım olucak bu.ben mankenlik yapıorum izmirde 191 boyunda 74 kiloyum,atletik bir vücut yapısına sahibim sıfır yağ diyebilirm ama zayıf görünüyorum baya, vücudumu geliştirmek istiyorum böylece podyumda daha çok iş alabileceğim bu mesleki kariyerim açısından çok önemli yani kilom 90 civarı olsa çok iyi olur yeni spora başladım hocam perfect 3000 vanilya diye karbonhidrat tozu ve amino asit kullanmamı tavsiye etti çabuk kilo almam ve kas gelişimim açısından sizce bunlar işe yarar mı ayriyeten bana ileride zararı olabilir mi bunların (kulaktan dolma kısırlık ,karaciğer rahatsızlıkları gib şeyler duymuştum)sizce ne yapmalıyım tavsiyelerinizi ,yardımlarınızı bekliyorum .ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ....bu arada sitede forumlarda yazanları okudum ;konulara hep bilimsel ve kanıtlı yaklaşılmış çok yararlı bi site kurmuşsunuz bunun içinde teşekkür ederim saygılar.....

bodyforumtr ye hosgeldiniz...umarız iyi vakit gecirirsiniz...

yag oranı sıfır olamaz kesinlikle,yanlısınız vardır...
hocanın önerdigi seylerin zararı olmaz fakat...karbomhidrat seni yaglandırabilir...
sen yaglanırsanda kariyerin acısından iyi olmaz diye düsünüyorum...
amino asit ve diger supplementlerin zararı olmaz kulaktan dolma bilgileri dinleme bile...
evet bu ürünlerle gelisebilrisin kg alabilirsin
fakat dedigim gibi bi miktar yaglanırsın...
aminp asit kullandıgın zamanda sana önerim bol bol su ic...

kolay gelsin basarilar...

ama sunu unutma sihir bunlarda degil,sihir sende...

calısmayan,dinlenmeyen ve dogru dürüst beslenmeyen insana ne kadar supplement verirsen ver biseye yaramaz....

bunu aldıktan sonra saglam besleneceksin,adam gibi calısacaksın ve yeterince dinleneceksin ki biseye yarasın....

herkese slm arkadaşlar. böyle bir siteyi ve sporu daha önce bulamadığım için gerçekten çok pişmanım. şu anda 2 ayı aşkın bir süredir spor salonuna gitmekteyim. boyum:175 kilom:73 (iki ay önce 78 di).ilk iki ay gerçekten hızlı ve gözle görülür bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. fakat geçen hafta programım değişti. setleri 3x10 yaparken şu anda 3x15 yapmam gerektiğini söyledi antrenör. vücudum yağlı sayılır. benim sizden öğrenmek istediğim ise 3x15 yapmam kas gelişimimi yavaşlatırmı veya
3x10 yapmaya devam edeyim mi. spor salonlarının bazılarında ekonomik kaygılar güdebildiklerini duymuştum. ilk iki ay boyunca bench press military press pull down ve bacak ve karın hareketlerini çalıştım(adlarını bilmediğim için söyleyemiyorum özür).3x10 set halinde şu anda ise 3x20 (sırasıyla yazıyorum) hyperextention ve knee up, sonrada 3x15 erlik setler halinde incline press,military press, pull down, leg extention çalışıyorum.
benim sizlerden öğrenmek istediğim ise sizce bu program uygunmu yoksa daha iyi birşeyler önerirmisiniz.
şimdiden thanks a lot with all my heart.

OeK dedi:
herkese slm arkadaşlar. böyle bir siteyi ve sporu daha önce bulamadığım için gerçekten çok pişmanım. şu anda 2 ayı aşkın bir süredir spor salonuna gitmekteyim. boyum:175 kilom:73 (iki ay önce 78 di).ilk iki ay gerçekten hızlı ve gözle görülür bir gelişme sağladığımı söyleyebilirim. fakat geçen hafta programım değişti. setleri 3x10 yaparken şu anda 3x15 yapmam gerektiğini söyledi antrenör. vücudum yağlı sayılır. benim sizden öğrenmek istediğim ise 3x15 yapmam kas gelişimimi yavaşlatırmı veya
3x10 yapmaya devam edeyim mi. spor salonlarının bazılarında ekonomik kaygılar güdebildiklerini duymuştum. ilk iki ay boyunca bench press military press pull down ve bacak ve karın hareketlerini çalıştım(adlarını bilmediğim için söyleyemiyorum özür).3x10 set halinde şu anda ise 3x20 (sırasıyla yazıyorum) hyperextention ve knee up, sonrada 3x15 erlik setler halinde incline press,military press, pull down, leg extention çalışıyorum.
benim sizlerden öğrenmek istediğim ise sizce bu program uygunmu yoksa daha iyi birşeyler önerirmisiniz.
şimdiden thanks a lot with all my heart.

Öncelikle bu konuyu '' Antrenman:Bodybuilding & Fitness '' başlığı altında sorman lazımdı yeri burası değil. :) Siteyi çok sevdiğin her halinden belli madem öyle, bir katkın olsun ingilzcen iyiye benziyor o yüzden siteye ve bizlere katkın olması sebebyle bazı makaleleri türkçeye çevirirsin artık :D

Back
Yukarı