Yulaf ve Yumurta tarifi Videolu afiyet olsun

Tarif icin tesekkürler, bende domates, zeytin, lor ve mantarla tatlandırmaya calistim, pizza olarak gördügüm bu yemekten bir görüntü:)
IMG00378-20110824-1542.jpg

Bende her sabah bunun türevlerini yapıyorum, hem tat hem de tok tutma acısından cok memnunum.deneyip begendiklerimi yazmak istedim

2 tam yumurta cok az süt ve kıvama gelicek kadar yulaf koyuyorum
1.maydanoz veya ısırgan otu koyup tavaya koyuyorum bir tarafı piştikten sonra ters çevirip ustune kaşar peyniri koyuyorum
2.karışıma muz ilave edip 2 tarafını pişiriyorum(incir ilede guzel oldu?
3.sade pişirik beyaz peynir/lor peyniri ve reçel ile yiyorum(reçel rafine şeker içermeyen)

kaşar peyniri reçel kulaga hos gelmiyor olabilir ama bu lezzette daha az zararlı bir şey bulmak zor :)

bu spor için yumurta ve yulaf vaz geçilmezlerden iken bu yulaflı omletin degisik türevleri cok onemli bence. 3 asagı 5 yukarı herkez aynı seyi oneriyor ama degisik bir fikiri olan varsa buraya yazarsa sevinirim.

arkadaşlar lezzet olarak ortaya nasıl birşey çıkıyor deneyenler anlatabilirmi yapıcamda sonra çöpe gitmesin yazık günah :)

arkadaşlar lezzet olarak ortaya nasıl birşey çıkıyor deneyenler anlatabilirmi yapıcamda sonra çöpe gitmesin yazık günah :)

Çok lezzetli, besleyici ve sağlıklı fakat uzun süre tükettikten sonra haliyle insan burun kıvırmaya başlıyor. Onun için tavsiyem biraz daha değişiklik eklemen. Mesela, bazı günler çok az sucuk, salam, sosis ekleyebilirsin ama çok az, değişiklik olsun diye. Yada sağde yaptıktan sonra üzerine çok az reçel sürüp dilim dilim pizza gibi tüketebilirsin. Kısacası kahvaltı için vazgeçilmez bi değere sahip.

100 gr yulafla yapılınca cok katı oluyyor miktarı dusurmek lazm. Ben uzun senelerdır ara ara bu tarzda tüketiyorum ronnie nin yaptıgı şekil. Tabi yumurtalar tam şeklde :)

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=yZdHsPOZSfw[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
100 gr yulafla yapılınca cok katı oluyyor miktarı dusurmek lazm. Ben uzun senelerdır ara ara bu tarzda tüketiyorum ronnie nin yaptıgı şekil. Tabi yumurtalar tam şeklde :)

[YOUTUBE]yZdHsPOZSfw[/YOUTUBE]

Ya dediğin gibi, kıvamı iyi ayarlamak lazım. Daha büyük tavada, iyice yayarak yapmaya çalışıyorum ben. Yenmesi hani biraz daha kolay oluyor, pizzamsı gibi.

cok pratik bir tarif olmuş..
okula gidince bol bol yapacagım..

valla yag oranımı ve kilomu baya düşürdüm.
imanım gevredi diyebilirim.

simdi bunu yiyip tekrar yağ almayalım ?
yüzde 13 yag oranım var yüzde 10'a düşürmeye çalışıyorum.

spor öncesi kahvaltı olarak düşünüyorum.

Tüm yorumlara baktım hızlı geçmek kaydıyla sadece 3 arkadaş whey koymuş. Bende bu tarifi yaparken whey koysam mı diye karamsarım. Wheyi bundan önce içip 30 dk gibi sonra kahvaltı öğünü olarak mı yemek daha mantıklı olur yoksa 2 sini bir arada halletmek mi ? Düşünceniz nedir arkadaşlar

Abi tavada yapılan bu tür yemeklere nasıl whey koyuyorlar hiç anlamıyorum. Hiç denemedim, denemekte hiç mi hiç içimde gelmiyor açıkcası. Bence ikisinide ayrı zamanda tüketilmesi daha iyi.

Rezil etti güzelim yumurtaları attı çöpe sarısını yaaaaaaa....

Yahu bunu yese insan yemin ediyorum 4 saat hazımsızlık çekersin...

denedim cok güzel ve hafif oldu ya :)
bildigin omlet gibi oldu.
bunun icine kaşar koysan yanına dometes salatalık of diyorum

ben bunu denedim. yenmiyor arkadaş. çok acayip bişey oldu. üstelik yulafı da yumurtayı da severim ama ikisini karıştırınca tadı değişti.

bence sen yapamadın :D
yenmeyecek birşey degil sonucta omlet kıvamında yapacaksınız.
bir tarafı piştikten sonra cevireceksiniz.
daha sonra üstüne lor peyniri kuru üzüm offf diyorum :D

Karışımın içine lor peyniri koyunca daha güzel oluyor. Ayrıca tavsiyemdir yerken ben çok az da olsa acı sos kullanıyorum böylece daha rahat yeniyor.

Back
Yukarı