Yumurta Beyazı ve Yulaf Yiyemeyenlere

Yumurta beyazının tadına ve kokusuna dayanamıyorum, yulaf ezmesini de yiyemiyorum diyorsanız bu tarifi bir deneyin.

12 Yumurta Beyazı
100 Gram Yulaf Ezmesi
200 Gram Yağsız Yoğurt
1 Büyük Boy Muz
1 Çay Kaşığı Tarçın

İlk olarak yumurta beyazlarını tavaya koyuyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz, beyaz hale gelene kadar.

Ayrı derin bir kaba yulaf ezmesi, muz, yoğurt ve tarçını koyuyoruz ve pişirdiğimiz yumurta beyazlarını bu kaba ekliyoruz.

Bu karışımı mikser yardımı ile puding kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.

İlk başta yenilmeyecek bir şey gibi görünüyor olsa da bir kaşık aldıktan sonra fikriniz olumlu yönde değişecek.

TARİFİN MAKROLARI:

12 Yumurta Beyazı = 206 Kalori- 0.3 Gram Karbonhidrat- 43 Gram Protein- 1 Gram Yağ

100 Gram Yulaf Ezmesi = 326 Kalori- 71.8 Gram Protein- 12.5 Gram Protein- 3 Gram Yağ

200 Gram Yağsız Yoğurt = 110 Kalori- 14.8 Gram Karbonhidrat- 9.4 Gram Protein- 0.2 Gram Yağ

1 Adet Muz = 120 Kalori - 15 Gram Karbonhidrat- 1 Gram Protein – 0.1 Gram Yağ

1 Tatlı Kaşığı Tarçın = 12 Kalori-1.5 Gram Karbonhidrat-0.3 Gram Protein-0.1 Gram Yağ

GENEL TOPLAM= 669 Kalori- 103.4 Gram Karbonhidrat- 66.2 Gram(52.4 Gram Hayvansal 13.8 Bitkisel) Protein- 4.4 Gram Yağ

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese kolay gelsin, ben body sporunu 7 ay önce başlamış biri olarak öğrenmek istiyorum, bu yulaf olayı neyin nesi,anlamadım bir türlü. açıklarsanız iyi olur. şimdiden iyi çalışmalar

Yulaf bayağı lifli olup karbonhidrat bakımından zengindir ve ayrıca proteinde içerir.Sütle karıştırılıp kaşıklanır sabahları :D

slm

hocam şu yulafı ben bulamadım hiç bi yerde onun yerine yulaf unu buldum onu kullansam bi fark olurmu cvp verirseniz sevinirim

evet bazen zor bulunuyor.ayrica etinin yulafi degisti.eti lifalif oldu,belki ondan sasirmissindir.

hocam yulaf ununu nereden buldun acaba? bende onu arrayip bulamiyordum.

Hosgeldin Massivend ;)

Sizin Yulaf unu dediginiz Yulaf ezmesinin aynisi degilmi ?

Eti´nin yulaf ezmesi var.

yezmesi_urunler.gif

Günlük lif ihtiyacını karşılamak için bir kaşık Eti Yulaf Ezmesi birebir. Lif yönünden oldukça zengin olan Eti Yulaf Ezmesi hem süt, yoğurt, çorba ile karıştırılabilir hem de köftelerde, hamur işlerinde harç malzemesi olarak kullanılabilir.

Eti Yulaf Ezmesi, Turkiye'nin en kaliteli yulafından, özel olarak öğütülerek elde ediliyor. Yüksek kolesterol, diyabet ve pek çok diğer sağlık sorunu için uygulanan diyetlerde düzenleyici, doğal bir ilaç niteliğindedir. İçerdiği zengin lif ile tok tutma özelliği ve besinlerin vücuttan kolay atılmasını sağlaması bakımından zayıflama rejimlerinin de vazgeçilmez ürünü.

250 gr'lık ambalajında, 12 adetlik kutularda.
yezmesi_urunres.gif

Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (kcal) 389
Protein (gr) 14.00
Karbonhidrat (gr) 67.00
Yağ (gr) 8.00
Ham Lif (gr) 16.6

despo artik o paket üretimden kalkti yerine eti lifalif diye bir ürün çikartti

Despo dedi:
Hosgeldin Massivend ;)

Sizin Yulaf unu dediginiz Yulaf ezmesinin aynisi degilmi ?

Eti´nin yulaf ezmesi var.

yezmesi_urunler.gif

Günlük lif ihtiyacını karşılamak için bir kaşık Eti Yulaf Ezmesi birebir. Lif yönünden oldukça zengin olan Eti Yulaf Ezmesi hem süt, yoğurt, çorba ile karıştırılabilir hem de köftelerde, hamur işlerinde harç malzemesi olarak kullanılabilir.

Eti Yulaf Ezmesi, Turkiye'nin en kaliteli yulafından, özel olarak öğütülerek elde ediliyor. Yüksek kolesterol, diyabet ve pek çok diğer sağlık sorunu için uygulanan diyetlerde düzenleyici, doğal bir ilaç niteliğindedir. İçerdiği zengin lif ile tok tutma özelliği ve besinlerin vücuttan kolay atılmasını sağlaması bakımından zayıflama rejimlerinin de vazgeçilmez ürünü.

250 gr'lık ambalajında, 12 adetlik kutularda.
yezmesi_urunres.gif

Besin öğeleri (100 gramda)
Enerji (kcal) 389
Protein (gr) 14.00
Karbonhidrat (gr) 67.00
Yağ (gr) 8.00
Ham Lif (gr) 16.6

yok Despo yulaf unu baska birsey.

ewet saydamın dedigi gibi 500. gr. lık ambalajlarda fiyatıda çok ucuz

ewt kilolugunu yapamdılar zaten bir türlü.. 500gr 3 gun dayanıyor... Gerci adamlarda, bizim gibi haywanları hesaba katmıyordur :) (haywan lafını umarım herkes iltifat kabul eder)

saygılar

Pump Forever dedi:
ewt kilolugunu yapamdılar zaten bir türlü.. 500gr 3 gun dayanıyor... Gerci adamlarda, bizim gibi haywanları hesaba katmıyordur :) (haywan lafını umarım herkes iltifat kabul eder)

:lol: :lol:

badabat dedi:
arkadaslar ben yaptim denedim yaw bunu nasil yiyosunuz. igrec bi tadi var. walla bizde teriyer cinsi kopek var benden cok yemek yer ben yiyemedim dedim bosa gitmesin kopege veriyim o bile yemedi walla :)
reklam olacak ama yine de yazayim,
Eti Lifalif Yulaf Ezmesini yeterince sutle karistir (bence sutun icinde yuzmesin, sutle islanmasi kafi), uzerine de bal ekleyerek tatlandir. sabah kahvaltisina birebir. bal sayesinde tadi da cekilir hale gelir diye tahmin ediyorum.

millet bence yulaf yerine müsliyi deneyin içinde ( yulefda var) ,kepek ,kuru üzüm ,elma .. falan varr.
taze meyvelrle karıştırıp üstüne light süt döküp bi kaşıkda bal atınca haaaaaarika oluyo :p

yulaflı müsliden sonra tekrar yulafa dönmek zorunda kaldım..zira elma kurusu vs.. ekşi bir tad veriyor..yemesi benim için daha zor..yulaf en iyi yoğurtla yada buğday/mısır gevreğiyle süt ortamında güzel gidiyor..

acaliss dedi:
badabat dedi:
arkadaslar ben yaptim denedim yaw bunu nasil yiyosunuz. igrec bi tadi var. walla bizde teriyer cinsi kopek var benden cok yemek yer ben yiyemedim dedim bosa gitmesin kopege veriyim o bile yemedi walla :)
reklam olacak ama yine de yazayim,
Eti Lifalif Yulaf Ezmesini yeterince sutle karistir (bence sutun icinde yuzmesin, sutle islanmasi kafi), uzerine de bal ekleyerek tatlandir. sabah kahvaltisina birebir. bal sayesinde tadi da cekilir hale gelir diye tahmin ediyorum.

yaw burdaki büyük marketlerde bile yok tukaf ezmesi felan...
şu etiyi arim ben....

carrefourda yada migroslarda mevcut arkadaşlar eti lifelif fiatıda cazip 4 ytl 15 gün gidiyor bana

Back
Yukarı