Yumurta Sarılarını Çöpe Atmayın!

Çoğu vücut geliştiricinin kahvaltısının vazgeçilmezi yumurtadır ve genelde bütün sarılar yenmez. Yumurtalarınızın sarılarını lütfen çöpe atmayın, onlarla doyacak bir sürü aç hayvan var. Sarıları ayırıp pişirerek, hatta varsa ekmekle ya da çöpe gidecek bayat ekmekleri ıslatarak yumurtayla karıştırıp kedilere ve köpeklere; sadece ekmekleri de kuşlara verebilirsiniz. Dostlarımızı unutmayalım.

upload_2014-8-10_10-59-13-jpeg.31682
yumurtanın sarısında da çok değerli kas yapıcı aminoasitler var. neden sarısını yemezler hiç anlamamışımdır..

farklı şekilde değerlendirilebilir ama kesinlikle atılmaması gerek, ayrıca yumurtanın çabuk bozulan bir gıda olduğu unutulmamalı, yani koyduğunuz yerde 1 gün içinde tüketilmesi gerek. gerçi benim cam önündeki tasta dakikalar içinde tüketiliyor o ayrı :)

Haftada 1 yumurta verilen kedilerde tüy dökme sorunu da azalıyor. Kedi besleyenlere tavsiye.

Arkadaslar vg de yeniyim. Yumurtalari suda pisirip sonra beyazini yiyip sarisinimi birakiyorsunuz yoksa baska bir sekildeni yapiyorsunuz alintilayarak cevap verirseniz sevinirim

Yumurtada çokça kolestrol var ancak yumurtanın içinde sindirildiğinde kolestrol emilimini azaltmaya sebep olacak lesitinde var. Yumurtadaki kolestrol 100 gr ise lesitin 500 gr. Yani yumurta kendi içindeki kolestrolü zararsız hale getirecek mekanizmaya sahip. Lütfen günahını almayın yumurtanın :D

Haftada 4 gün bizim işyerindeki kedi (şerafettin) 4 yumurta sarısı veriyorum maşallah benden kaslı duruyor.

Acı kamçimdir, beni hedefe ulaştıran

2 sabah 2 öğlen tam yumurta yiyorum zararlımı yararlımı tam olarak net bilgi varmı acaba . kaş yaparken göz çıkarmak istemeyiz :)

Çok güzel bir tavsiye. Çok teşekkür ederiz. İnsanlar sokak hayvanlarını beslemeyi fazladan iş olarak görüyorlar.
Ben şimdiye kadar iş arkadaşlarıma yumurta sarılarıyla bol bol krem karamel yedirdim. Hepsi tombik tombik oldu :) Artık kedicikler nasiplensin.

Çoğu vücut geliştiricinin kahvaltısının vazgeçilmezi yumurtadır ve genelde bütün sarılar yenmez. Yumurtalarınızın sarılarını lütfen çöpe atmayın, onlarla doyacak bir sürü aç hayvan var. Sarıları ayırıp pişirerek, hatta varsa ekmekle ya da çöpe gidecek bayat ekmekleri ıslatarak yumurtayla karıştırıp kedilere ve köpeklere; sadece ekmekleri de kuşlara verebilirsiniz. Dostlarımızı unutmayalım.

upload_2014-8-10_10-59-13-jpeg.31682
gerçekten düşünceli bi konu olmuş :) ilginden dolayı teşekkürler, şahsen ben bilmiyodum kedi ve köpekleri onu sevdiğini. tekrardan teşekkürler

Helal olsun :). Ben genelde ailem yemezse sokaga birakiyorum. Onun disinda reklam olmasin diye söylemiyorum nerede oldugunu. 1 Lira ya icinde yeterli miktarda köpek mamasi olan bir paket var. Onlari alabilirsiniz:)

Back
Yukarı