Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Protein barların kargosu yüksek oluyor hep, ondan. Zaten pek de gerekli bir şey değil bence.

protein barsız pek de fark olmadı kargo ücretinde

30tgpxj.png

Merhabalar 6aydır sipariş vermiyorum yurt dışından. netrition da bi değişiklik varmı acaba? Veya yeni bir kural kanun gelmedi değil mi?

Gümrük kanunu değişti, fiyat sınırı 100 den 150 ye çıktı, ayrıca bayram önü ve sonrası kontroller hafifleşir, supplement almak için iyi zaman.

bu kadar kafa yorma boşver iste bakalım nolcak dedim kendi kendime protein barları çıkarıp istedim haydi hayırlısı, ilk yabancı siteden alışverişim :D umarım pişman olmam

119ndd1.png

Kargo fiyatı yüksek de olsa, aldığınız ürün ülkemizde eczane veya sitelerde satılmıyor, sadece açık arttırma sitelerinde satılıyor, ve bu tip sitelerde daha pahalıya geliyor ve güvenilirliği yok. Sonuçta bir firma yerine kişiden alış veriş yapıyorsunuz. O yüzden böylesi daha mantıklı, hem ucuza geliyor hem şüpheniz olmuyor.

Barlara gelince, barlar çok yer kapladığı için kargo fiyatını yükseltiyor, ben de meraktan alayım demiştim ama tekli satılan bar çok az, sadece ultimate nutrition da isomeal vardı o da yüksek protein yanında (31gr) çok fazla karb (58gr!) ve yağ(16gr) içeriyordu meraktan 4 tane sipariş ettim fiyatı çok etkilemedi. Ama 12 li 16 lı barlar kargo fiyatını uçuruyor.

Şöyle bir sorum var:

Şimdi gümrükte şöyle bir kontrol yapılıyor mu:
Ben mesela diyelim sık sık 2-3 haftada bir sipariş versem, ama gümrüğe takılmayacak ufak siparişler, (şu ana kadar 5 kere böyle sipariş verdim sorun olmadı), mesela şöyle bir kontrol var mı: Bu adam kişisel kullanım için küçük siparişler veriyor ama sık sipariş veriyor, bu ticarete dökmüş olabilir, bunun ürününü takalım derler mi? Yani, gümrükte bizim siparişler isme göre ve-veya adrese göre kayıt ediliyor mu? Yani x kişisi şu kadar sipariş verdi veya y adresine şu kadar sipariş gitti diye? Yoksa tüm siparişleri birbirlerinden bağımsız düşünebilir miyiz?

Farklı isim kullan arkadaşına veya bi akrabana gönder sorun olmaz. Ben fedex in Sakarya'daki kuriyesi ile tanıştım telefonunu aldım paketimi söylüyorum o istediğim yere bırakıyordu.. geçen sene. bu sene de öyle yapacağım. tavsiye ederim

Ben de yıllardır neredeyse her ay alışveriş yaparım dışarıdan. Çünkü sadece supplement değil, her şey kargo olduğu halde çok ucuza geliyor buranın fiyatlarına göre. Burada olmayan çoğu şey de var tabi. Bugüne kadar hiç sorun olmadı. Tabi kayıtlanıyor her şey. Ama kim kimi kontrol edecek milyonlarca kayıt olur :) Kontrol edip yüksek sayı olanları bildirecek program yazdırırlarsa olur. Ama bu senin hakkın zaten küçük miktarlarda alışveriş yapmak. Kazara paketin açılmakla kalmayıp içine de bakılıp suplement yakalanırsa o zaman belki senin sonraki her paketlerine bakabilirler :)

bb.comun kargo fiyatları daha düşük fakat western union'ın 15 dolar ekstrası girince pek fark kalmıyor..

ayrıca airmail'i malum ptt dağıtıyor ve imza almadan bırakıp gidiyor..bu konuda ptt'ye gidip şikayette bulundum..imza almasanız bile kapıyı çalın bi zahmet kapıyı açana verin diye..apartmanın girişindeki posta kutusuna koyup gidebiliyor gözünü sevdiğimin memur zihniyeti..

şefleri önce kem küm etti ama sonra tabi aslında haklısınız ayaklarına yatmıştı..

Mailin First Classı takip edilemiyor. 2 kez aldım bununla. İlki 3-5 günde geldi ikincisi 18 günde geldi :) Bizim postacı çok iyi allahtan. İlkinde inip almamı bile bekledi kayıtsız postada böyle dedi, ikincide zili çaldı evde olduğumdan emin olunca girişe bırakıp gitti. Yani first class nam-ı diğer allaha emanet ya da last class :)) First Class'ı mektup misali atıp giden postacıların da olduğunu söyleyenler var. En ucuz posta seçeneği ama postacı ve komşuların sağlam olması gerekiyor veya emeği geçen herkesin. İnsan izleyemeyince çalındımı kayboldumu nerde kaldı diye düşünüp duruyor. Diğer tüm postalarım takipliydi.

Ayrıca deathlifter söylediğim muameleyi gördüğünü birisi anlatmıştı. Hep aynı konuda ürünler aldığından kişisel-ailesel kullanımını aşıyor diye ticaret durumuna soktular falan demişti. En ufak ürünlerinden vergi almışlar vs. Ne kadar doğru bilemeyiz. Çok ters memura denk geldi belki de. Şansın böylesi... Gümrükte yakalanma ihtimalinden bile beter şansları varmış adamın.

İş adamlarda, dönüp dolaşıp oraya geliyor konu. Bizim gümrük memurları da çok iyi. En azından tanıdıklarım öyle. Çok iyi, çok ilgililer. Benim sadece 1 ürünüm gümrüğe geldi zaten onu da gidip aldım. Mesai bitiminde yetişebilmiştim kapalıydı. Evim uzak ta nerden geldim falan dedim. Şefleri verin dedi pencereden verdiler yine de paketimi :):)

Salondan biri ile konuştum daha evvelden bulknitrition dan sürekli alışveriş yaparmış. Son alışverişi ürün 40 dolar kargo 30 dolar olmasına rağmen onaylandıktan sonra iptal edilmiş, kredi kartına geri ödeme yapmışlar. İptal nedeni gümrüğünüzde takılıyor ürünler bu yüzden müşteri memnuniyeti amacıyla artık tr ye gönderim yapmıyoruz. Böyle bir durum inşallah netrition da olmaz gümrük kanunu değişti diye sevinirken her ürünü takmaya başlarlarsa hapı yuttuk. Ben perşembe sipariş verdim pazartesi gelip gelmeme durumuna göre yazarım buraya.

evet benim de siparişim söylenildiği gibi 2 Kasım tarihinde ulaşıldı, gümrükte açılmış ama bir sorunla karşılaşılmamış, ama ben açıkçası içinden en az 1-2 eşantiyon beklerdim sipariş öncesi soruyordu ilk siparişiniz mi diye ben de evet deyince böyle bir beklenti geldi bir de önceki yazılanları okuyunca içinde sadece superpump ve bir de post-it çıkınca üzüldüm açıkçası :D

2wly5vo.jpg

Son düzenleme:
evet ilk alışverişim olduğu için sadece superpump istedim, siteyi kargoyu deneme amaçlıydı daha çok bu alışveriş

benim de optimum %100'üm bitti onu istemeyi düşünüyorum ******'da sadece double chocolate var da o aromayı istemiyorum ben artık, Türkiye'de satılan bir ürün sonuçta Tarım ve Köyişleri'nden onaylı, 2lb olarak isteyeceğim içini açıp baksalar bile sorun olmayacağını düşünüyorum, haksız mıyım?

Peki bazı arkadaşlar kargolarında sample geldiğinden bahsediyorlar onlara neden geliyor acaba?

evet ilk alışverişim olduğu için sadece superpump istedim, siteyi kargoyu deneme amaçlıydı daha çok bu alışveriş

benim de optimum %100'üm bitti onu istemeyi düşünüyorum ******'da sadece double chocolate var da o aromayı istemiyorum ben artık, Türkiye'de satılan bir ürün sonuçta Tarım ve Köyişleri'nden onaylı, 2lb olarak isteyeceğim içini açıp baksalar bile sorun olmayacağını düşünüyorum, haksız mıyım?

Peki bazı arkadaşlar kargolarında sample geldiğinden bahsediyorlar onlara neden geliyor acaba?

Bence varsa 4lbs de getirebilirsin sorun olmaz 3 kez nitrotech getirttim 4 lbs.
Benim 1 tanesini acip bakmislardi yaninda 4 tane de protein bar vardi ultimate isomeal. Bir sorun olmadi.

arkadaşlar limit 150 euro yani mevcut kur ile 220 dolara cikmistir
resmi gazetede yayinlanmis ve yururluge girmistir

hepinize iyi alisverisler dilerim :)

Herkeze slmlar..bugün itibariyle netrition dan ilk siparişim sorunsuzca geldi..
1 bsn no explode
2 optimum nutr. glutamin 300 gr.
3. " " bcaa 365 gr.
4 ultimate nuration kre alkalyn
5 " " aol
kargo ile beraber 152 dolar tuttu fedex ile 2 günde istanbula ordanda tekirdağa 4 günde geldi .)
Şölede bişi anlatim sizlere sanırsam 110 sayfalık bu başlıkta en ilginç sipariş oldu benmki..Kredi kartımda limit yok die netritiona gönül rahatlığıyla şifremi girdim siteyi denemek sipariş aşamalarını görmek için ve bakıp geçtim doğal olarak sipariş tamamlanmadı fakatt kredi kartıma para yatırdığımda o sipariş tamamlanmış.) günler sonra ölesine netritionu kurcalarken bi baktım istanbulda paketim var:)ilk olarak baştan aşağı dökülen kaynar sular ufak bi araştırmadan sonra paketin takılmadığını öğrenincede rahatlamayla beraber bi sewinç hali .)

Beyler yurtdışı siparişlerde teslim adresi olarak şirket adresi versem problem çıkar mı? Şirketin supplement sektörüyle alakası yok gerçi. Netrition'dan alım yapacağım kartla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı