off topic olacak ancak kusura bakmayin
excursion her ne sekilde olursa olsun bir milleti bu kadar buyuk bir genelleme yaparak asagilama hatasina dusme,bu kesinlikle cok yanlis bir davranis,senin tabirinle saf salak olunacaksa illa,o is irka millete bakmaz zaten merak etme
Off topic'i uzatmak istemem ama bende katiliyorum.
Amerikalıları hiçbirimiz fazla sevmiyoruz, daha doğrusu Amerika'da egemen olan değerleri sevmiyoruz.
Dünya açlıktan kan ağlarken orada egemen olan değer, Tüketmek.
Düşünmeden, umursamadan tüketmek.
Bir lafları bile var, Çinde depremden 1 milyon kişinin ölmesi, kişinin burnunda çıkan sivilceden daha önemsiz olabiliyor.
Böyle bir değerleri var, kendilerine yapılan saldırı onlar için tek önemli şey.
Domuz gibiler, yemek, içmek, sevişmek, tüketmek tek umularında olan.
Bu tüm Amerikalılar için geçerli değil, ama dünyanın bütününden kopuk (iki yanında devasa okyanusların bulunması)
Kuzey komşusunun kendisinden daha zengin olduğu için tehdit olmayan uysal bir komşu olması)
Alt komşusunun ise, kendisinden çok daha güçsüz olması nedeniyle, inanılmaz derecede rahat, tasasız bir ulus.
Sıradan Amerikalı için kendi eyaletinden ötesi yok, farklı eyaletler bile onun için muamma.
Sıradan Amerikalı kendisine sunulan sınırsız seçenek arasında aptallaşmış durumda, yaşamak için kendini çok kasmasına gerek yok.
8 saat çalısması (ki orada herkes çok küçük bir uzmanlığa yoğunlaşmanın rahatlığı içerisinde) Türkiye'deki gibi üç kuruşluk maaşla 17 tane işin sorumluluğu taşımıyorlar.
Aldığı 2000 dolarla, supplement mi alsın, Playstation 3 oyunu mu alsın?
10 dolara burada 100 dolara satılan markaların hangi ürünlerinden kaçar tane alsın?
Hangarları andıran alışveriş merkezleri, tavana kadar ürünle doluyken ve karnı tokken, dünyanın bütününden bi haberken, ne yapacak?
Kuzu kuzu alışveriş yaparak tüketim toplumuna uslu uslu hizmet edecek.
Üretecek verimli bir şekilde ve tüketecek mutlu bir şekilde.
Fiyatlar bizden çok ucuz, kazançlar bizden çok daha yüksek ama tüketecek o kadar fazla ürün var ki, zavallının aklı karışık, ay sonunu genede zor getiriyor.
ve hayır dostum, onun IQ'su katiyen senden düşük değil, sadece kullanmasına gerek yok pratik zekasını, göbişi gırtlağına kadar ciğerle dolu olan kasabın kedisi gibi