Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaslar ben bundan önce supplementler.com'dan alıyordum..Ama ürünler türkiyede çok pahalı, bir risk alıp netrition.comdan deneyim dedim.Optimum whey gold protein ve animal pump siparişi ettim...Kargo fiyatı dahil 120 dolar yani 184 tl...Türkiye de sadece optimum whey 180 lira 5lbs'si..Animal pumpta 138 lira ...310 lira eder iki ürün..
Bana kargo tam 15 günde geldi posta airmaille...Hic bir sorun yoktu..Anlıcağınız Animal pump bedavaya geldi...Nakit verin bir ürünü hic değilse bedava kullanın..

Dostum netrition air mail ile gönderirken takip no veriyor mu acaba ?

BN vermiyor onun için soruyorum.

Ayrıca hayırlı olsun.

Yaptığım Alışverişlerin Ayrıntısı

Merhaba arkadaşlar sizlere yardımcı olması amacıyla aynı gün 2 farklı siteden verdiğim siparişler ile ilgili olarak ayrıntıları aşağıya ekliyorum. İsterseniz resim de eklerim.

Site: www.netrition.com
Ürünler: Gaspari MyoFusion Potein 5 lbs , AST Multi-Pro32x Vitamin
Fiyat: 55.94 $ ürünler + 57.60$ kargo
Kargo:FedEX International Priority
Sipariş Zamanı:24 Eylül Perşembe
Geliş Zamanı:26 Eylül Cumartesi
Gümrük:Sorun Yok!

Site: www.iherb.com
Ürünler: MRM BCAA+G 2.2 lbs (1kg) , Solgar Glucosamine Condrotin MSM 120 Tablet , NOW L-Carnitine Triple Strenght 16 oz (473 ml)
Fiyat: 95.49 $ +14.92 $ kargo
Kargo:DHL International
Sipariş Zamanı:24 Eylül Perşembe
Geliş Zamanı:28 Eylül Pazartesi
Gümrük:Sorun Yok!

Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce

10lbs Whey'ler yinede riskli olmasına rağmen ptt ile geliyordu.

Netrition sipariş sırasında 4lbs'yi geçmemsi için uyarı veriyor.

Hani max sınır 5kg'ya bu sırını Whey için uygulamıyor mu gümrük memurlarımız ?

-----------------

Tüm bu riskelre rağmen yakın zamanda 10 lbs whey sipariş veren oldumu acaba arkadaşlar ?

Fed Ex ile getirsek toplam çıkan para 250 TL oluyor.

Sizce 250 TL'lik riske girmek mi daha mantıklı yoksa

326 TL'ye Türkiyeden almak mı ?

------------------------

Ne alacağınızı sorabilir miyim ? optimum un 10lukları 215 e bulunabiliyor.

getirenler var sanırsam 10luk bu arada ama şans işi :)

Airmail in de çesitleri var. (express normal vb.) Benim bildiğim kadarıyla bazılarında takip no veriliyor bazılarında verilmiyor. Sitesine bir bakın derim. Ama airmailde gümrük sorunu çıkma ihtimali diğerlerine göre fazla olabilir

Son düzenleme:
First Class Mail International Package olanda takip etme şansınız olmuyor. Ulaşım süreleri de fiyatına göre değişiyor. Ben bugüne kadar yurtdışı alışverişlerimde genelde en düşük olanı seçtim. Çoğu takip noluydu. Takipsiz olan da sorunsuz geldi. Genelde 1-2 hafta içinde ulaştı. Pahalı seçenekler özel kargolar gibi 1-2 günde ulaştırabiliyor.

Airmail in de çesitleri var. (express normal vb.) Benim bildiğim kadarıyla bazılarında takip no veriliyor bazılarında verilmiyor. Sitesine bir bakın derim. Ama airmailde gümrük sorunu çıkma ihtimali diğerlerine göre fazla olabilir

Benim izlenimim şu ki, airmail de gümrüğe takılma riski çok daha az, millet çok daha yüklü siparişler getirtiyor. Şöyle özetleyebilir miyiz:

airmail:
+ takılma riski düşük
+ kargo masrafı düşük
- uzun süren teslimat süresi (2-3 hafta)
- takip olayının kısıtlı olması, siparişin bir yere takılıp, yanlış yere gidip çok çok geç gelme tehlikesi veya tamamen kaybolabilmesi

ups/fedex
+ kısa sürede teslimat (4-5 gün)
+ takip edilebilir olması
- takılma riski (genel kanı, 4lbs 100 euro)
- yüksek kargo fiyatı

Airmail ile bir kere Laptop - Plazma bağlantısı için

130 dolara Monster HDMI kablo almıştım, ucuz olsun diye airmail ile yollattım

takip no yok tabi kablom kayboldu gitti para o günden sonra kargo parasına acımıyorum yoksa ürün gidiyor ama airmail'de takip no olsun problem yok.

Birde aklınızda olsun LC ile başlayan takip nolarında takip edilemiyor.

Arkadaşlar,

BN'den verdiğim sipariş şuanda elime ulaştı. [Toplam 2 Günde]

Ama paket sanırım Gümrükte açılmış

Orjinal bant yırtılmıştı MNG bandı yapıştırılmış üstüne.

resim362b.jpg

resim358.jpg

resim361.jpg

Bu açılıp kontrol edilme olayını çözemedim bir türlü. Neden mi? Bir kere neye göre açıp kontrol ediyorlar belli değil. Kesinlikle paket büyüklüğü, ağırlığı, fiyat ıetken değil. Ben 2lbs tutan ve toplamı 80 dolar olan toz getirtmiştim. Kutu ufacıktı. Paket de öyle. Kargo kutusu açılıp kontrol edilmiş. Kontrol edildikten sonra da takılmamış, halbuki o marka Türkiye de yok, tarım ve köy işleri bakanlığı onayı da yok, kimsenin bilmediği bir marka. (ProOptimal)
Supplement olduğu anlaşılır anlaşılmaz takılması gerekmiyor mu, miktar az diye kişisel kullanım amaçlı diye mi sorun çıkmadı? Lojistik firmasında çalışan arkadaşım dedi, kutun açıldı ise besin maddesi ise takılabilirdi ebadı miktarı ne olursa olsun.

Şu bir gerçekki önceki sayfaları kimse okumuyor bu forumda artık ben bunu anladım !!!

son 4 sayfadaki mesajları okudum hemen cevaplara geçeyim

Tanıdık mevzusu dünyanın heryerinde geçerli bir kavram ve kullanılmasında sakınca yok ama illegal bir yöntem olduğu için tasvip etmek mümkün değil.

Airmail ile ürünün sorunsuz ulaşmasındaki keramet memurla değil sistemle alakalı ama onu burda anlatmaya gerek yok !

Bazı arkadaşlar demişki airmailde paket kayboluyor :)
Amerikadan direkt türkiyeye posta girişi söz konusu değil !!! önce almanyaya gider ordan posta uçağıyla türkiyeye giriş yapar , airmailde 4 tür mevcuttur

airmail standart (maximum 1 ay)
airmail first class ( maximum 10 gün)
airmail priority ( maximum 10 gün + gümrükte bekleme)
airmail express (maximum 5 gün + aps bölümünde muhafaza)

standart ile paketiniz normal şartlarda kapıya gelir ve kaybolma ihtimali %0,1 gibi düşüktür

first class ile hiç bir şirket size gönderi yapmaz sadece ebaydeki satıcılar bu yolu kullanır ancak genelde mektup sınıfı bu yolla geldiği için paketiniz turşuya dönebilir yada içinden birisinin sevgilisine yada annesine yazdığı mektup çıkabilir (bonus hesabı)

priority ile genelde internet alışverişlerinin büyük kısmı gönderilir , sözde önceliklidir ama türkiyeye gelip sisteme giriş yapması (takip no ile takip) yaklaşık 20 günü bulur , siz takip edenee kadar ptt pusulayı kapınıza gönderir ve sizi posta gümrüğüne çağarır

express gerçekten adı gibi expressdir ve hesaplıdır ancak sadece ebaydaki satıcılar bu yolla gönderir ve 2-3 kiloluk bir kutuya yaklaşık 40 dolar isterler , paketler direk aps bölümüne gider ve ordan gümrük memuruna paketinizin muayene ettirilme ihtimali kaçınılmazdır :)

Gelelim ups ve fedex cevaplarına

Arkadaşlar ambardkai tüm paketler açılır ve rastgele bazıları muayene edilir , gümrükte adam eğilip bakim burda ne varmış diye birşey yapmaz böyle bi olay söz konusu değil !!!

açar paketi masaya getirir inceler ama bir uçak dolusu kargoyu tek tek masada bakmak şizofrenlerin yapacağı bir iştir !!! 100 eurodan afzla değere sahip olanlar sistem tarafından ayrılır kalan paketlerde açılır ambarda beklerken rastgele veya en dikkat çekenler seçilir bakılır sonra takılanlar ayrılır diğerlerinede kontrolü yapılmıştır bandı yapıştırılıp gönderilir :)

Gelelim en meşhur soruya !!!

" O getirdi ben niye getiremiyorum yaaaaa :( "

arkadaşlar böyle bir mantık olamaz gerek yöneticilerimiz gerek bu işten anlayan bizler size hep şunu söyledik

Bu ürünlerin Türkiyeye girmesi illegal bir olay eğer siz buna rağmen getirmek isterseniz risk almış olursunuz ve şansınızı kendi iradenizle denersiniz , bizim amacımız sizi bilgilendirip artıları eksileri göstermek çünki paketin takılması durumunda kaybınız bir işçi maaşının yarısı kadar olabiliyor bu nedenle yurtdışından supplement getirmeden önce 2 defa düşünün sonra şansınızı deneyin . Ayrıca son dönemde distribütörlerin yaptıkları protein gainer amino gibi temel ürünlerdeki kampanyalarıda yabana atmayın adamlar özelliklede supplementler.com çok iyi indirimler yaptı sağolsun ve risksiz bir şekilde amerikadan getirme fiyatından 3-5 kuruş fazlasına proteinimizi aldık

Bu uzun açıklamamın amacı bu başlıkta lütfen mesaj kirliliği yapmayalım ve yöneticilerimize yardımcı olalım , eğer konu hakkında bilgi sahibiysek onlarıda anlaşılır şekilde özetleyip üyelere yardımcı olalım

" standart ile paketiniz normal şartlarda kapıya gelir ve kaybolma ihtimali %0,1 gibi düşüktür"

firebird bir hususta sana katılmıyorum

Airmail Standart'ta takip no yok ve kaybolma ihtimali %0.1'den küçük demişsin

bu oran bence %5

Benim 130$'lık kablom yolda kayboldu.

Satıcı ürünü postaya verdiğine dahil belgeyi bana gösterdi.

PTT'ye arayıp soruyorum adıma gelen bir paket var mı yok diyorlar.

USA - TC arası paket kayboldu, paket nerede , yok.

Olay bitti, param çöpe gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı