İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar

trapez kası küçük bir kas grubu olduğu için özellikle trapezi geliştirmek için hareket yapmasanız bile mesela omuz çalışırken gelişme gösterir. :) Yalnız bench press arkadaşa katılıyorum orantılı oldukça bi problem olmaz . Hem trapezi zayıf vücutçu mu olur ;)

aslında trapezi omuz çalışmalarında ne kadar dışarıda bıraksanız da sırt çalışmalarıyla gene gelişiyor, özellikle deadlift-barfiks-kürek hareketleriyle, trapezim gelişmesin demek çok istisna olur bu nedenle (aktör ve mankenler gibi sırta ağırlık vermeden çalışıyorsanız o ayrı fakat bir vücut geliştirmeci gibi antrenman yaparsanız siz istemeseniz de mutlaka trapezleriniz de bir miktar yol katedecektir)

kesinlikle katılıyorum makineci arkadaşa. Ayrıca ben sırta özellikle önem veriyorum ve girebildiğim kadar ağır giriyorum. :)

İyi günler.

Ben lateral raise hareketini hafif ağırlıklarla, izole ederek uyguluyorum. Fakat ne yaparsam yapayım yükü trapezlerden alamıyorum. omzumun yan taraflarında nerdeyse hiç yanma hissi yok. sırf trapezler ağrıyor..

Sandalyeye oturarak, kollarımı dik bir şekilde omuz hizasını geçmeyecek kadar yana açıyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Beni bilgiledirir misiniz?

harekete başlarken shrug yapar gibi omuzlarını yukarı çekip sabitle. böylece artık sadece kolların hareket halinde kalacak.
trapeze sadece statik bir yük binecek.

İyi günler.

Ben lateral raise hareketini hafif ağırlıklarla, izole ederek uyguluyorum. Fakat ne yaparsam yapayım yükü trapezlerden alamıyorum. omzumun yan taraflarında nerdeyse hiç yanma hissi yok. sırf trapezler ağrıyor..

Sandalyeye oturarak, kollarımı dik bir şekilde omuz hizasını geçmeyecek kadar yana açıyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum? Beni bilgiledirir misiniz?

Jay cutler tvde izlemiştim de; jay da omuzları bu hareket ile çalıştırıyordu.

o adamdaki vücut zatenhyper_ gerçi bazı hareketlerde de kişinin anatomisine göre ya da jay gibi çok bi gelişme olduysa değişik versiyonları yapılabilir. Mesela jay de ne kadar trapez olduğunu görmemek mümkün değil. Adam yana açıştan ziyade bunu yapmayı tercih ediyordur . Çünkü yana açışı tam yapamayacağından bu şekilde daha verimli çalışabilir. Benim öğrenmek istediğim de başlangıçta lateral raise ı kollar yere paralel ,dumbelları kulak hizası açış mı yapmalıyız. Yoksa bunu da denemelimiyiz? Etkisi nasıldır?duh

o adamdaki vücut zatenhyper_ gerçi bazı hareketlerde de kişinin anatomisine göre ya da jay gibi çok bi gelişme olduysa değişik versiyonları yapılabilir. Mesela jay de ne kadar trapez olduğunu görmemek mümkün değil. Adam yana açıştan ziyade bunu yapmayı tercih ediyordur . Çünkü yana açışı tam yapamayacağından bu şekilde daha verimli çalışabilir. Benim öğrenmek istediğim de başlangıçta lateral raise ı kollar yere paralel ,dumbelları kulak hizası açış mı yapmalıyız. Yoksa bunu da denemelimiyiz? Etkisi nasıldır?duh
Yerinde olsam vücudumu dinleyerek hangi harekette daha çok yanma hissediyorsam onu yapardım çünkü sonuç itibariyle aynı kas gruplarını çalıştıran bir hareket.^^

bende bu şekilde yapıyorum ve omuzlar vücudun en iyi yerleri herkes kıskanır hatta omuzlarımı. yanlız şöyle bir durum var bende önden alıp yapıyorum daha ağır giriliyor ama size bir tavsiye ben bu şeklide değiştirdim biraz bu şekilde yapınca ön ve yan omuzun bir kısmına vuruyor hareket. size ufak bir tavsiye eğerki bu lateral i yapıyorsanız, dumbell ı yukarı kaldırdığınızda serçe parmağınızı yukarı doğru çevirin bu şekilde hem yan omuzun tamamına vuracak hareket hemde arka omuzuda etkileyecek. şunu söyliyim hareketi çözdükten sonra ne kadar ağar girersen gir trapeze binmez nerden alırsan al önemli değil. yeterki hareketi kap.

arnold ın kitabında serçe parmağı yukarda olursa arka omuz ,yere paralel olursa orta omuz, aşağıda olursa ön omuz daha çok çalışır diyordu. Denedim evet doğru. Attığım linkteki hareketi de deneyeceğim etkisini en iyi bu şekilde anlayabilcem. Evet evet öyle yapayım :)thums:

Behind neck press yarardan çok ciddi sakatlıklara sebebiyet verir insanların postürüne uygun değildir ve birçok vg ci tarafından programlardan çıkarılmıştır. Özellikle boyun ve omur kısmında sakatlıklara sebep olur. Hiç yapılmasa da olacak hareketlerdendir.

arnold ın kitabında serçe parmağı yukarda olursa arka omuz ,yere paralel olursa orta omuz, aşağıda olursa ön omuz daha çok çalışır diyordu. Denedim evet doğru. Attığım linkteki hareketi de deneyeceğim etkisini en iyi bu şekilde anlayabilcem. Evet evet öyle yapayım :)thums:

attığın linkteki hareketi serçe parmağı yukarı çevirerek yaparsan çalışmayan bölge pek kalmıyor zaten omuz bölgesinde. en iyisimi sen böyle yap faydasını göreceksin. bir öneri daha hareketi şu şekilde çalış 2 ay kadar 10-10-8-8 her sette kilo arttır. bak nasıl yanıcak omuzların.

ama behind neck press temel bir omuz hareketi değil midir ?? :S neden çıkarılsın ki ilk defa duyuyorum bunu da inandırıcı gelmedi pek.

arkadaşlar geniş omuz istiyorsanız ...hareketleri yavaş ve doğru yaparsanız gelişir ve hacimlenir. sadece kaldırabileceğiniz kadar ve yavaş unutmayın fazla ağırlık kaldımak gelişmek değildir .sadece kendinizi zorlar ve yoırarsınız......

Back
Yukarı