Adonis kasi???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan josh07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
karın kasları yağ oranını düşürdükçe beli olan kaslar bu adonis dediğiniz yerde benm gördüğüm yağ oranı düşük her sporcuda mevcut

bence oblik kasınız 3 resimdeki gibi ise(genetik olarak)
estetik duruyor
six-packs.jpg

ben de özellikle yanları(sanırım external oblique oluyor) inceltmek özellikle yağsız olmasını ve böylece belimin mümkün olduğunca ince olmasını istiyorum ne yapmalıyım sizce?karın kaslarım belirgin olduğu halde yağ oranım düşük fakat yanlar kötü geliyor bana.

Yan karın kasları. İki bacağı biraz açık ve düz olacak sekilde uzat yat. bir sol bacağa bir sağ bacağa dogru uzanarak kalk bu sekilde mekik cek. (Yan yatarak mekikte var.)

OBLIQUE V-UPS yan yat hafif (V seklinde) ustte kalan kısmındaki kolunu başının arkasına al diğeri gövdenle paralel düz olsun dirsek altta olacak sekilde yanii. Bacakları ve ust vucudu aynı anda yukarı kaldırarak tam V ol ve tekrar eski hale dön bu şekilde her iki yana yatarak tekrarla.

İns. anlatabilmişimdir. Anlamadıysanız çizerim veya foto cekip koyabilirim 8)

P90X Fitness tam karın antrenman videosu bu3ünü indirip açtıktan sonra izleyebilirsin. (Bu hareketler ve dahası var bunda. İlk zamanlarda bikac kez yaptım bunu 20dk. civarında sürüyo ertesi gün karın ağrı içinde tabii ben ömrümde göbek nedir yağ nedir bilmem o yüzden bikaç kere yapmakla karın bakımından çok iyi gelişim olmustu bende.)

http://rapidshare.de/files/23759693/Ab_Ripper_X.part1.rar
http://rapidshare.de/files/23768518/Ab_Ripper_X.part2.rar
http://rapidshare.de/files/23758460/Ab_Ripper_X.part3.rar

Ayrica diğer bölgeleride burada bulabilirsin:
https://www.bodyforumtr.com/forum/viewtopic.php?t=4702&start=15

Arkadaşım şu linkleri yeniliyebilirmisin sana zahmet... ihtiyacım war gerçekten sadece karınım eksik ve p90x i duymuştum :)))

yahu bi kısım ısrarla adonis derken öteki grup ısrarla bunu düzeltme gereği duymuş adonis diye bişey yok bunun adı external abdominal oblique dir die :):)

bu kasın adonis kası diye toplumda nam yapmasının nedeni persephone ve afrodit in aşık olduğu yunan mitolojisindeki adonis isimli delikanlının bu kas grubuna belirgin olarak sahip olması ve tüm heykeltraş ve resimlerinde ısrarla en çok vurgulanan kısmının bu kaslardan oluşmasına dayanmaktadır. buda işin mitolojik boyutu tabi ne işime yarar bunu bilmek diyenler olabilir ama açıklama gereği duydum :) neyse güzel kas hoş kas sıkı abdomenlerle birleştirilirse çok hoş bir görüntü oluşturduğu kanısındayım :evil:

mert671,kaufman03 o tesekkurler mesajını 23.03.2007 de yazmış uyarı vermek için biraz geç değil mi?

bende yeni bir mesaj var mı acaba diye giriyorum başlığa boşuna ve dikkatimi çeken bir şeyde bir çok yerde böyle boş mesaj atıyorsunuz bu yüzden yazmak istedim ve şu an da uyardığınız kişi değil siz konuyu uzatıyorsunuz bu mesajı yazarak aynı zaman da bende...

iyi çalışmalar dilerim...

Son düzenleme:
dambıll bir el e alarak yan a eğilerek bir çalıima yapıyorum ayaklar açık ayakta bu çalışma sanki oraları geliştiriyor adını bulamadım bu çalışma nın nette anlattığınım gibimi çalışılıyor adonis kası ?

Meraklı cümelenizden ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ama sanırım ''Dumbbel side bend'' hareketini kast ediyorsunuz.

Bu hareketi çift dumbella ve tek dumbella yanlara eğilerek yapabilirsiniz ve oblikleri yanı adonis bölgesini çalıştıran hareketlerdendir.

Bu linkte hareketin yapılışı gösteriliyor.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/kar-n-t204.html

İyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
arkadaşlar selam ben bir elimde 5-6 kiloluk yükle sola ve sağa 3 x30 sabah akşam aç yani günde 360 kere bu eğiliyorum.(sanırım dumbbell side bend idi)
ayrıca günde 2 kez 5 x 20 yatay olarak ayaklarımı kırmadan birleştirip yerden 10-20 cm kaldırıp indiriyorum.
kiloda verdim, boy 1.81 kilo 68 ama karnım hala biraz yağlı, öss sonrası 97 kiloydum, 4 senede verdim.
hareketlere devam mı edeyim, yoksa karından daha mı fazla yağ yakayım?
bir de hareketleri yaptıktan sonra çizgi hafifçe belirginleşiyor daha sonra kayboluyor, ama karnım yağlı biraz.
ya da önerebileceğiniz hareketler var mı?
teşekkür ederim :)

ayrica, adonis kasi olanlar sürekli keske olmasaydi der (yag gibi gözükmesinden dolayi)
olmayanlar da keske bende de olsaydi der, onlarda olmadiklari icin... ;)

saygilar

Vay be demek ki bu durum o kasın fazlasını istememe durumu birtek bende değilmiş.

Forumda galiba mesaj sayımın az olmasından dolayı veya henüz bilmememden dolayı mesajlarımı silemiyorum. eğer silme imkanım olsaydı fotoğrafımı koyardım

Gerçekten de bu adonis denen olay bende biraz fazla ve arkdan bakıldığı zaman kemerimin üstünde taşmış bir yağ gibi duruyor boyum 178 kilom 67 ancak o bölgem yağlı duruyor gibi ama tuttuğun zaman bariz kat kütlesi olduğunu görüyorsun. Bu kasın bu şekilde oluşmasının sebebinin yaptığım hangi hareket olduğunu bilmiyorum ancak kayak sporuna bağlıyorum (avatarımdaki spor).

o bölge kasını geliştirmek için zannediyorum bu mekik hareketinde dizlerin kırık oturuyorsun kucağında bir ağırlık sağdan alıp sola, soldan alıp sağa koyuyorsun. veya seated cable row hareketini tek elle ve bellini döndürerek yapıyorsun veya benchrow hareketini biraz göbeğine yakın yapıyorsun. benchrowdan kastım http://www.ucsspirit.com/uploads/product-images/detail/A-630301-Prone-Row.jpg

Son düzenleme:
ben daha çalışmaya baslamadan öncede görünüyordu ama alt karın ve yan karın haretleri yapmamla beraber cok fazla cıktılar belim cok kalın gözüküyor o yüzden:(

ben şunu yapıyorum ve ilk kez kısa sürede etkisini gördüğüm birşey. İki elinede dumbell al. Dumbelları dizine kadar indir kalk ama ağır olsun ( en az 10kg).[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]

merhaba arkadaslar

bu konuda uzman degilim ancak kendi tecrubelerimden yola cikarak bu kasin (ki ben de boyle bir kasin mevcut olmadigini dusunuyorum bir cok arkadas gibi onun icin goruntu demek daha makul) genetik olarak ortaya ciktigini dusunuyorum.

Bundan 3 ay eveline kadar hayatimda bir tane bile mekik cekmemis birisiydim. Boyum 1.72 kilom ise sigarayi biraktigim donemde 74 kiloya kadar cikmisti. 74 kilo sizi sakin yaniltmasin vucudumda kas namina pek bir sey yoktu. Ancak maksimum kilomda dahil adonis kasi olarak degerlendirdiginiz goruntu buraya koydugunuz fotograflardan cok daha fazla belirgindi. Su an fitness diyet ve agirlik calismalariyla 65 kiloya dusmus durumdayim ve bu zayiflama bile goruntunun ekstradan netlesmesini saglamadi. Ustelik bu donemde her turlu abs egzersizini yaparak karin bolgesini de yeteri kadar toparladim.

Kusura bakmayin biraz uzun oldu ama bence bu goruntuyu sahip olmak istiyenler genetik faktorunu de dusunsunler ve yukarida onerilen hareketlerin bele olan etkilerini de hesaba katsinlar.

bu görüntünün yağ oranıylada pek alakası yok bence aşırı hariç %15 üzeri..
bazen güreşcilere raslıyorum türk.. onlarda dahi adonis belli oluyor :)

Ne anlatmışsın açarmısın ?

Adonis latincede yoktur bu bir kısaltmadır

Mide yapısını inceleyecek olursa areus costalisten başlayıp transvers abdominale kadar (en üst ve en alt ) gider

Mide kasları özellikle rectus abd. external obq. gibi kas gurupları yataydır bu yatay kasların arasından zar geçer bu zarada yanlış hatırlamıyorsam inscriptions denir ve yatay kasları birbirinden ayırır ayrıca areus costalisten aşşağıya inen (linea alba) bir tane daha zar vardır buda abdominalleri ikiye böler..

Rektus abdominalis mide hareketlerinde ne yaparsanız yapın en yüksek dilimi alır alt midede yapsanız rektus abd. alt mideden daha çok çalışır 2. olarak ext obq. gelir oda çalışmada ikinciliği alır

sizin bahsettiğiniz adonis yani transverse abdominis kası diğer mide kaslarının aksine dik bir kastır diğer bir adıda kemer kasıdır bulunduğu bölgede belin dışa taşmasını önler birnevide pelvik kası olup mesanenin yardımcısıdır

transverse abdominis diğer kaslardan dik olduğu için mekiğin tüm versiyonlarında %30 çalışır siz ne yaparsanız yapın %30 geçmez

adonis kısaltma değildir :) yunan tanrısıdır ve yakışıklılığıyla ünlüdür tasvirlerinde adonis kası dediğimiz yerleri hep belirgin ve çok çıkıktır bu yüzden bu kas grubuna uzun yıllardır halk arasında bu isim verilmiş.mitoloji dersinden aklımda kalmış insanları bilgilendirmiş olalım :D

Back
Yukarı