Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
açıkcası vücudun bi acayip geldi kaslar ihtişamlı durmuyor deri yüzeyin biraz sarkmıs
aycan oncelıkle tebrık ederım kısa surede ıyı yol katetmıssın evde calısmak salonda calısmaktan daha zordur bence motıvasyon eksıklıgı partner olmaması gıbı nedenlerden dolayı sen tum bunlara karsın yenı baslayan bırısıne gore ıyı yoldasın ve daha da ıyı olacaktır goguslere bıraz daha yuklenmenı onerırım ınclıne pressı programına koyman ısabet olmus ....
kollar 3 aya gore fena sayılmaz dahada ıyı olacaktır emınım genel olarak su an ıcın ıyısın...
bır kac seyde makınecıye soylemeden edemeyecegım;
kendınle nıye karsılastırıyorsun kı boyle ego tatmınıne ne gerek var aycan resımlerını koymus yorum ıstemıs yorumunu yaparsın ıyı ya da kotu gordugun eksıklerı soyler daha ıyı olması ıcın bıldıgın kadar yardımcı olmaya calısırsın bu baslıkta amac bu..
senın baklavalarının 41. kata gelıp gelmemesıyle aycanın baklavalarının ne alakası var... bu spor da her zaman senden daha ıyı bırılerı olucaktır sen 100 kg kaldırıyorum dersın adam 120 kaldırır her zaman senden daha ıyısı ve bılgılısı vardır ..
o nedenle aycanı kendınle karsılastırıp ben soleyım boleyım dıyerek ego tatmın etmene gerek yok...
iyi calısmalar...
Bayaa damar cıkmıs sende aycan abi, ne zaman cıkmaya basladı onlar. Bendede 2-3 damar cıktı ama senınkı kadar cok degıl. Kac kgla bench press yapıyorsun ? Bende sehpadan kalktıktan sonra tekrar halterı yere koyuyorum sonra tekrar yatıp ustume alıyorum bıde ben 25kgla calıstıgım halde zor oluyor.
aycan benim gördüğüm kadarıyla göğüsünün çok hacim alması lazım. hacim olmadan kesmeye çalıştığın için liflerin çıkmış gibi gördüm (yanlış yorumlamış olabilirim). Tavsiyem göğüs çalıştığın günü şuna benzer bir hale getirmen:
3*max şınav
4*incline benchpress (12-10-8-6)
4*flat benchpress (12-10-8-6)
3*max dips (ayakları geri çekerek göğüs için olan haliyle)
Bundan daha komplike bir programa gerek yok bence. amacın hacim kazandırmak, istersen 10 aydır bench yapıyor ol, şu anki görüntüden tek anladığım göğsünü kesmeye değil, üst ve alt göğüsüne hacim kazandırmaya odaklanman lazım. Yerinde olsam bu hacmi kazanana kadar bu programı değiştirmezdim. Yapacağım yegane değişiklik flat ve incline ın sırasını değiştirmek olabilir o da 2 press arka arkaya zorlayacaktır, flatle başlayıp incline da normalden az ağırlık kaldırabilirsin. Bunu da dengelemek için 1 ay bu sırayla 1 ay diğer sırayla 4 ay kadar göğüs programını tamamen hacime odaklamalısın. Kesme hareketleri olmayan kütlede arkadaşların da dediği gibi gereksiz gibi geliyor bana.
İyi çalışmalar
bence çok doğru diğer bölgelere oranla göğüs hem eksik görünüyor hemde estetik açıdan sarkmış gibi gözüküyor.
Yanlız sona koyduğun dips hareketi de kesme hareketi olmuyor mu parad0x ? hacim kazandırmak amaç demişsin o zaman şınav+incline press+incline açış+bench press+bench açış yapsa daha iyi olmaz mı? görüşünü merak ediyorum.aycana bu konuda daha iyi yardımcı olabilirsin biraz daha açıklarsan.
benim programımda kesme hareketi yok, eğer kesmeden kastın "dumbell pullower" ise ben onu üst göğsü uzatmak için uyguluyorum...
bildiğim kadarıyla senin yazmış olduğun "dips" göğsü kesmek için kullanılan bir hareket... ancak şu da var ki ben evde çalıştığım için senin bahsettiğin dips hareketini yapacak imkanım yok. bugün 1. gün antrenmanının son göğüs programını yaptım ve yapmadan önce de senin tavsiye ettiğin şınavı 3 set uyguladım, üzerine kendi programımı devam ettirdim...
herzamankinden daha fazla yorduancak iyi tepki aldım diyebilirim...
5. ay için program tavsiyesinde bulunan olmadı, ben kendi kafama göre bir program hazırlayacağım ve göğüs için özel bir gün olacak... 6 hareketten oluşan bir program düşünüyorum...
şınav (ısınma)
flat bench press 12-10-8-6
flat bench fly 12-10-8-6
incline bench press 12-10-8-6
incline dumb. fly 12-10-8-6
dumbell pullower 3X10
flat dumbell press 3X 8-10 şeklinde bir program yapma niyetindeyim...
dumbell press ve bench press aynı etkiyi verecektir.İkisini bir programda uygulaman sana yorgunluktan fazla birşey vermeyeceğini düşünüyorum.Forumda çoğu kişi geçmişte keşke aşırı çalışmasaydım diyor.Mutlaka sende görmüşsündür.Göğüslerin gelişmesi için çok hareket yaparsan daha hızlı gelişir diye bişey yok aksine overtraning olabilirsin.Bu da seni geriye götürür.Benmde göğüsler zor gelişiyo ama sabrediyorum son iki ayda 1 er cm ilerleme kaydettim.Genetik nasılsa ona göre gelişiyor herkes bizimde yapabileceğimiz tek şey sabretmek![]()
dips evde iki sandalye arasında yapabilirsin, ben çok yaptım oluyorama dikkat yan yatmasın oturak kısmına ağırlık ve biraz dikkatle çözülebilir ve 3. bir sandalyeda biraz geride üzerine ayaklar konularak dik değilde eğimli açı ile yapmayı kolaylaştırabilir.. ve yan yana olan tutanak görevi gören sandalyeler paralele değilde hafif açılı olursa tutuş kolaylığı sağlar. evde çok idman yaptığımdan yatak, yorgan ne varsa kullanmıştık zamanında ve halada zaman zaman... birde morel bozucu olur belki ama göğüs bölgesinin yapısı değişmez belki şekillenir büyür detaylanır ama bu format baki kalır.. nasıl 120 kg lık prof. ların yapılar şekıller farklıysa.. sen göğüs konusunda biraz şanssızsın bence.. yınede daha iyi olabileceği kesin ama ne olup ne olmayacağını anlamak gerek..
Dips i programına eklememen çok isabetli olmuş bence daha erken...aşağıdaki linkte uygulamayı düşündüğüm ve kendi hazırladığım 5. ve 6. ay programım yer alıyor... hocalarımın yardımıyla daha iyi bir biçime getirebileceğimizi düşünüyorum... yorum ve eleştirilerinize açığım...
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/5-ayda-nas-l-bir-t17784.html