Bekci`nin Resimli Yag Yakim Günlügü!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bekci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
senin yaptigin sablon iiymis,simdi ben salonda calisicagima göre sence bu programi daha renklendirebilinirmi?yani sen salonda calisiyor olsan bu programin aynisinimi yapardin yoksa yok abi salonda olsam ben sunu bunu ekler yada degistirirdim gibi bisey varmi?Diger soruysa hareketler sadece 2 ser set üzerinden oldugu icin max.agirlikmi kullaniyorsun?yani ne bilim biceps sadece tek hareket 2 set???yanlis anlama hic yapmadigim icin bu sorular normal.birde bu programi interval mi yapiyorsun yani hareket ve set aralarinda dinlenme ne kadar?sanirim bir deneyip görmem gerek.en önemliside antreman sonrasinda ne hissettigim:)gercekten vücudumu calismis hissediyormuyum?pump etkisi varmi?bikac hafta sonra agirliklarda artis saglayabilicekmiyim?yani bunlar önemli etken,
Evde antrenman yaptığımdan serbest ağırlıklara alıştım, salondaki makinelere yabancılaştım açıkçası.. ancak kabloları bolca kullanırdım heralde.. omuz için yatarak front raisre tarzı hareket olsun, yana acis caprazlama kabloda, göğüs için cable crossover, triceps için pushdown.. heralde kabloyla haşır neşir olurdum, biraz özlem var :)
Benim program biraz daha duygusal, 2. sette tükeneceğim kiloyu seçiyorum.. dinlenme süresi 30-45 saniye arasında değişiyor.. bazı hareketlerde daha kısa bazılarında daha uzun.. keyfi program biraz :) bacak için rack olmadığından squatı sıçrayarak yapıyorum mesela.. minareyi çalıp kılıfına uyduruyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde antrenman yaptığımdan serbest ağırlıklara alıştım, salondaki makinelere yabancılaştım açıkçası.. ancak kabloları bolca kullanırdım heralde.. omuz için yatarak front raisre tarzı hareket olsun, yana acis caprazlama kabloda, göğüs için cable crossover, triceps için pushdown.. heralde kabloyla haşır neşir olurdum, biraz özlem var :)
Benim program biraz daha duygusal, 2. sette tükeneceğim kiloyu seçiyorum.. dinlenme süresi 30-45 saniye arasında değişiyor.. bazı hareketlerde daha kısa bazılarında daha uzun.. keyfi program biraz :) bacak için rack olmadığından squatı sıçrayarak yapıyorum mesela.. minareyi çalıp kılıfına uyduruyorum..

Salondayim ama bende makinalari neredeyse hic kullanmiyorum,makinada sadece gögüs icin kelebek(fly da omuz cok yükleniyor)
cable crowser,ve sirt icin birkac kareket daha,yani genelde serbest agirlik kullaniyorum.

tam görevi nedir abi. :D
Hic bana sorma Ciko bu konuda bilgi birikimim malesef yok hangisi ne amacli ne ise yariyor orda yazsada birbirleriyle kombinesi nasildir bilmiyorum,sadece forumda hep rastladigim arkadaslarin yaptigi kürlerde bu stroidlerin adi geciyor,ben tesadüfen gördüm ve yasal olarak burda satilmasi sasirtti beni,acaba dedim hani isim benzetilmisde stroid degilde suplement gibi biseymi diye bilenlerden bilgi alabilmek amacli yazdim.Yoksa benimde bir ilgim yada bilgim oldugu icin degil.

bende ılk gordugumde aklıma kür geldide dedim heralde isvicrede supplementler böyle büyük resmi küçük. :D aman abi riske giriyim deme hç merak etme daha iyi :)

yok ciko böyle seyleri genclere birakiyorum benden gecti,ben sporumu yapiyim benim icin yeterli:)ama bilgi edinmek bilgi dagarcigimi genisletmek amacli neden olmasin,belki ilerde birisi ne yardimci olabilirim yanlis bildigi birseyi düzeltebilirim bu sayede.

Rahatsız olmaya başladım,hem görüntümden hemde yağlanmadan her an diyete başlayabilirim.Yıl sonuna kadar bulk da kalmayı planlıyordum ama bellide olmaz her an başlayabilirim hedef 85 civarı olur 16 kilo 4 aylık bir hedef diyeti.[DOUBLEPOST=1398614456][/DOUBLEPOST]Yada İlk fırsatta bikaç taze resim ekliyim beraber karar verelim.

@Bekci Bicepsler için ne yapıyorsunuz? @Stygia 'nın postunda bahsetmiştiniz sıkıntıdan? Hangi hareketler, tekrar sayısı, set sayısı, kilo?

@Bekci Bicepsler için ne yapıyorsunuz? @Stygia 'nın postunda bahsetmiştiniz sıkıntıdan? Hangi hareketler, tekrar sayısı, set sayısı, kilo?

Bicepsleri su anda haftada 2 giriyorum buda su andaki yeni metodum,sirt günüyle beraber.önce sirt ardindan biceps girdigim icin bicepsler zaten hazir oluyor.Su anda yaptigim hareketler.

Barbell Curl:3*10 25kg(her tarafta 10 ve barbell 5 kg)
Preacher Hammer Curl:3*10 12 kg
Kablolu makinede 3 set tek hareket genelde iple biceps curl
son olarakta 21,Z bar ile her bir tarafta 5 er kg,barda sanirim 5-7 kg arasi.

Bu hareketler sabit degil kafama göre degisiklik yapabiliyorum Ama temel ayni Misal:
barbell curl yerine Z bar curl
Preacher hammer curl yerine standig hammer curl
Kablo yerine concentrations curl
21 yerine 6*6(en az 21 kadar etkili)

yani buna benzer birbirine uygun kombinler.haziran sonuna kadar böyle bir gelisme olmazsa farkli biseyler denerim henüz düsünmedim

Ha son olarak hareketleri son derece yavas negatif etkisi yüksek olucak sekilde yapiyorum,tulumba kolu gibi indirip kaldirmiyorum o yüzden agirliklari düsük seciyorum.

Bicepsleri su anda haftada 2 giriyorum buda su andaki yeni metodum,sirt günüyle beraber.önce sirt ardindan biceps girdigim icin bicepsler zaten hazir oluyor.Su anda yaptigim hareketler.

Barbell Curl:3*10 25kg(her tarafta 10 ve barbell 5 kg)
Preacher Hammer Curl:3*10 12 kg
Kablolu makinede 3 set tek hareket genelde iple biceps curl
son olarakta 21,Z bar ile her bir tarafta 5 er kg,barda sanirim 5-7 kg arasi.

Bu hareketler sabit degil kafama göre degisiklik yapabiliyorum Ama temel ayni Misal:
barbell curl yerine Z bar curl
Preacher hammer curl yerine standig hammer curl
Kablo yerine concentrations curl
21 yerine 6*6(en az 21 kadar etkili)

yani buna benzer birbirine uygun kombinler.haziran sonuna kadar böyle bir gelisme olmazsa farkli biseyler denerim henüz düsünmedim

Ha son olarak hareketleri son derece yavas negatif etkisi yüksek olucak sekilde yapiyorum,tulumba kolu gibi indirip kaldirmiyorum o yüzden agirliklari düsük seciyorum.

@Bekci çok sorularım var :D
barbell curl den sonra z bar nasıl oldu? concentrations curl den memnunmusun? birde 6*6 nedir abi nasıl oluyor?
Z bar bende almayı düşünüyorum. işime yararmı onu bilmiyorum ama.

Z bar veyahut Barbell olarak yapiyorum ikisini bir günde degil,concentrations curl u sevmiyorum ama arada yapiyorum etkisi dersen ben o hareketi yaptim oldu diyebilecegim bir etki görmedim.Eger Barbell in varsa Z bar olmazsa olmaz degil,ben salonda oldugum imkanim oldugu icin arada degistirerek kullaniyorum fakat Z bar ile Barbell arasindaki fark biceps i farkli acilardan farkli bölgelerine vurmasi ancak sadece Barbell in tutus acikliklarini ayarlayarakda sanki Z bar kullaniyormuscasina ayni etkiyi görebilirsin yani Z bar olmazsa olmaz ve bence ev icin gerekli degil.Ayrica Z bar ile etki gören ön kolun üst kismi icinde zaten evde Hammer curl ile ayni etkiyi yakalayabilmen mümkün.
6*6=kendine 6 farkli agirlik seciyorsun(dumbell),en yüksek agirligi alip 6 kez dumbell curl yada hammer curl yapiyorsun,ardindan onu birakip bir düsük agirligi aliyorsun ve yine 6 kez yapip diger agirlik böylece yüksekten baslayarak 6 farkli agirlikla 6 sar tekrar yapiyorsun aralarinda hic bosluk yok
misal benim yaptigim:16kg dumbell ile 6 tekrar hammer curl biter bitmez onu birakip 14 kg ile 6 tekrar,12kg ile 6 tekrar,10kg ile 6 tekrar,8 kg ile 6 tekrar ve 6 kg ile 6 tekrar,yapabiliyorsan 2 yada 3 set yap,21 deki gibi helallik almayida unutma:)

Z bar veyahut Barbell olarak yapiyorum ikisini bir günde degil,concentrations curl u sevmiyorum ama arada yapiyorum etkisi dersen ben o hareketi yaptim oldu diyebilecegim bir etki görmedim.Eger Barbell in varsa Z bar olmazsa olmaz degil,ben salonda oldugum imkanim oldugu icin arada degistirerek kullaniyorum fakat Z bar ile Barbell arasindaki fark biceps i farkli acilardan farkli bölgelerine vurmasi ancak sadece Barbell in tutus acikliklarini ayarlayarakda sanki Z bar kullaniyormuscasina ayni etkiyi görebilirsin yani Z bar olmazsa olmaz ve bence ev icin gerekli degil.Ayrica Z bar ile etki gören ön kolun üst kismi icinde zaten evde Hammer curl ile ayni etkiyi yakalayabilmen mümkün.
6*6=kendine 6 farkli agirlik seciyorsun(dumbell),en yüksek agirligi alip 6 kez dumbell curl yada hammer curl yapiyorsun,ardindan onu birakip bir düsük agirligi aliyorsun ve yine 6 kez yapip diger agirlik böylece yüksekten baslayarak 6 farkli agirlikla 6 sar tekrar yapiyorsun aralarinda hic bosluk yok
misal benim yaptigim:16kg dumbell ile 6 tekrar hammer curl biter bitmez onu birakip 14 kg ile 6 tekrar,12kg ile 6 tekrar,10kg ile 6 tekrar,8 kg ile 6 tekrar ve 6 kg ile 6 tekrar,yapabiliyorsan 2 yada 3 set yap,21 deki gibi helallik almayida unutma:)

yarın akşam denicem. 1 dumbell curl 1 hammer curl olarakta kombine olmazmı?

Yani olabilir bilmiyorum ben hic denemedim,yaptiktan sonra niye oolmasin:)yanliz evde 6 farkli agirlikta dumbell in varmiki?cünki agirlik degistirirken hic ara vermemen gerekiyor bu cok önemli dumbell in agirligini degistiricem diye ugrasirsan olmaz pek etki göremezsin.[DOUBLEPOST=1398939275][/DOUBLEPOST]Bunlarda an itibariyle is yerinden bicepslerin durumu:) Foto 1.JPG Foto 2.JPG

Son düzenleme:
Yani olabilir bilmiyorum ben hic denemedim,yaptiktan sonra niye oolmasin:)yanliz evde 6 farkli agirlikta dumbell in varmiki?cünki agirlik degistirirken hic ara vermemen gerekiyor bu cok önemli dumbell in agirligini degistiricem diye ugrasirsan olmaz pek etki göremezsin.[DOUBLEPOST=1398939275][/DOUBLEPOST]Bunlarda an itibariyle is yerinden bicepslerin durumu:)Eki Görüntüle 28522 Eki Görüntüle 28523

tek kelime ile bravo :)

Yani olabilir bilmiyorum ben hic denemedim,yaptiktan sonra niye oolmasin:)yanliz evde 6 farkli agirlikta dumbell in varmiki?cünki agirlik degistirirken hic ara vermemen gerekiyor bu cok önemli dumbell in agirligini degistiricem diye ugrasirsan olmaz pek etki göremezsin.[DOUBLEPOST=1398939275][/DOUBLEPOST]Bunlarda an itibariyle is yerinden bicepslerin durumu:)Eki Görüntüle 28522 Eki Görüntüle 28523

O zaman yapamam abi. ayarlanabilir dumbell var. 21 e devam.
Bu arada tek kelime muhteşem. maşallah diyelim nazar değmesin.

@Bekci öncelikli olarak o verdiğin program benim de bir aralar uyguladığım programa acayip benziyor. Bicepsin temelinde hareketlerin her iki başa da vurarak zenginleştirilmesi önemli. Örnek vermek gerekirse Preacher curl dediğimiz hareket musculus brachialis e etki eden bir hareket ya da consantration curl dediğimiz hareket m. biceps brachi nin dış yanındaki başına ve m. brachialis e etki eden bir hareket olması gibi.

Cons. curl ü ben de bir süre kullandım fakat verim yüksek olmamıştı. Aslında sabredildiğinde ciddi pik sağlatan bir hareketmiş.

Bence Z barın olayı şu; bilek ve dirsek eklemlerinize binen ve buralarda seyreden tüm anatomik yapılar için daha rahat kullanım ve daha az sakatlanma sebebiyeti veren bir bar olması. Keza bicepsler için barbelldan daha çabuk etki görülmesinin yegane sebebi bence bu kolaylığı kaldırması ve zorluk yaratması kaslar için.

@Bekci kesinlikle kendi vücudunuzu daha iyi tanıyorsunuzdur. Benim naçizane tavsiyem haftada bu kadar bicepsleri yormanın gerekmediği. Belki de olduğundan çok etki altında olmasından büyümesinde siz bir fark göremiyorsunuzdur. Split olarak çalışırken ben de sadece Sırt ve biceps i beraber çalıştırıyordum. Gerçi son zamanlarda okuduğum dinlediğim şeyler de şu ki öyle overtraining olayı falan iyi beslenen ve dinlenenlerde hele hele her gün spora gitmiyorsanız çok zor başa geliyormuş.

Uzun oldu kusura bakmayın

Bir de şunu hiç bir zaman unutmayalım arkadaşlar bicepsleri büyük gösteren tricepslerdir ;)

Back
Yukarı